Hamur İşleri Yufka Mantısı

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Alıntıdır...

4 tane yufka
300 gr kıyma
1 baş soğan(büyük olsun)
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ayran
Üzerine; sarımsaklı yoğurt,
tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiber

Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka elde edin. Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. Üzerine fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm'lik parçalar halinde kesin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik oldukları için çabucak pişiyorlar)
Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane döküp sıcak olarak servis yapın.

ay dün burada gördüm eve gidince hemen denedim yaptım süper oldu eşim çok beğendii. hafta sonuda misafirlerim var onlarada yapıcam bakalım ne düşünücekler.
xxderinxx ellerine sağlıkk tariflerini takip ediyorum...

akşama yufka çıkarmıştı ama kıymam yok evde tavuk veya peynir patates koysamda olur mu acep?

üzerine sarmısaklı yoğurt dökeceğin için tavuk veya peynir tadını değiştirebilir belki..

Beğenmene ve takip etmene çok sevindim canım...
Teşekkürler... a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…