- Konu Sahibi prensesin__uykusu
kızlar hazır yufkadan börek yapmak istiyorum bi kaç kez denedim ama kabarmıyor... içine koyduğunuz malzeme nedir nasıl kabarıyor yada böreği tepsiye koyuş şekliniz nasıl?? yardımm :44:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
böreğe soda dök derken nasıl yani anlamadım valla.bildiğimiz soda mı hani şu kızılay sodası beypazarı sodası falan gibiben de yapıyorum ama yaptığım kalınlıkta kalıyor.biri karışıma karbonat ekle demişti.denemedim daha.ama şu soda kafamı karıştırdı
böreğe soda dök derken nasıl yani anlamadım valla.bildiğimiz soda mı hani şu kızılay sodası beypazarı sodası falan gibiben de yapıyorum ama yaptığım kalınlıkta kalıyor.biri karışıma karbonat ekle demişti.denemedim daha.ama şu soda kafamı karıştırdı
yarın ilk iş deneyeyim.teşekkür ederim.o zaman karışıma süt,sıvı yağ,1 yumurta ve soda koysam o şekilde de olur dimi?birde karışıma tuz eklemeye gerek var mı?ilk yaptığım incecik oldu.ikinci defa yapacağım.yani baya acemiyim bu konudaEvet onlar, maden suyu yani...
anlaşılmıştır teşekkür ederimm :)Evet bildiğiniz soda aynen.
Ben eğer içi kıymalıysa sadece üzerine dökerim 1 şişe sodayı ama peynirli, ıspanaklı vs ise şişenin yarısını içine sürdüğüm harca geri kalanı üzerine dökerim.
Nasıl kabarıp şiştiğine şaşıracaksınız.
Ayrıca sodalı yaptığım böreğe az yağ koyuyorum ve piştikten sonra 2 çay kaşığı tereyağı üzerinde gezdirip tekrar fırının sıcağına koyuyorum.
Hem çıtır çıtır hem de lezzetli bir şey oluyor bu sodalı börek....