yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal

Canı gönülden Rabbim kolaylık versin diyorum. Benim daha çocuğum yok ona rağmen iş+ev zorlanıyorum sizde 2 bebek var sabrınıza maşallah. :nazar:
çok teşekkür ederim..zor ama ikiz bebek bir okadarda eğlenceli..bunlara rağmen her hafta sonu gezmeye gidiyoruz.. :halay:

şuan cam biberon tehlikeli bizim için..kendileri içiyorlar sütlerini bazen yere düşürüyorlar bazen kendileri atıyorlar..o yüzden plastik alıp sık sık değiştiriyorum..
Haklisin ama biberonlar bardak gibi değil . Büyük kızımda kullanmıştım ,yere düşerdi kirilmazdi. Şiddetli atılmadigi sürece kırılmaz ..

ben kuralcı değilim..ama kayınvalidem çok rahat evet..mesela görümcemin çocuğunu büyütürken sarelle kutusuna tuvaletini yaptırıyordu tuvalete gidip ıslanmasın diye..
öğrenme keşfetme konusunda ben bebeklerimi teşfik ederim..ama öğretirimde aynı zamanda..mesela bir çiçeği kopardığı zaman veya saksıyı döktüğü zaman kızmam fakat onun ellenmemesi gerektiğini anlatırım..şükür bu konuda başarılı oldum.şuan çiçek gördüklerinde hiç ellemeden sadece kokluyorlar..
ellerine çikolata verme konusuda o şekilde alışmalarını istemiyorum tabiki..tatlı zaten yemesinler..ama tabiki tatsınlar..hadi verdi diyelim yere sofra bezi serip hadi bakalım burda oturup yiyelim derim ben..ellrine verip oda oda gezip duvarları parmaklarımı bir eğitim şekli değil bence..
İkizler kaç aylık merak ettim..zelibon çocuklara uygulamak istediğin eğitim verme konusunda kayınvalidenden iyisin ama eleştirdiğin şeyler uymayan şeyler mutlaka olacaktır.hic hoslanmadigin durumları belli et ama bazı kusurlarını buyutmemeye bak.eger sevecen ve karşılıksız torunlarını seven aklibasinda bir kadınsa bakicidan daha şefkatle bakacağı için bakicidansa kv nizin bakması daha iyi geldi.rahatsiz olduğun durumları hafif hafif soyle.keske imkânın olsada siz bakabilseniz ama şartlar olmuyor bazen.Allah yardımciniz olsun

Allah kolaylık versin öncelikle. Kayinvalideyle ilgili bahsettigin şeyler bunlardan daha fazla şeyler değilse, büyütmüşsun sanki biraz. Ya daha önce yaşananlardan dolayı yaptığı herseye gıcık oluyorsun, ya da iş yoğunluğu ve ikizlerden dolayı baya streslisin. Rahat ol biraz koyuver gitsin, çocuklar emin ellerde, bakanlar babannesi dedesi. Duvar kapı kirlensin bişey olmaz, boyatirsiniz :)

herkese merhaba...
aslında konum çok klasik..bebeklerim , bakımları , evim...
ikiz bebeklerim var..benim evimde hem annem hemde kayın validem bakıyor..annem ameliyat oldu..şimdi kayın validem kayın pederimle birlikte bakıyor sağ olsunlar..

önceden çok problem yaşamıştık..şimdi düzeldi şükür..ama ben bazen üç maymunu oynamakta çok zorluk çekiyorum..
mesela dün eve gittim duvarlar kapılar hep çikolata..sordum çikolatalı çubuk kraker vermiş ellerine..biberon erimiş aygazın yanına koymuş sanırım..akşam yatırırken içerken çocuk üstü başı süt oldu..attım çöpe..sabah söyledim ben yenisini alacağım bir tanesiyle bugün idare et diye..gitmiş o gün çöpten almış biberonu birde çocuğa içirmiş denemiş akıyor mu diye..eriyen kısmı üst tarafa getirince akıtmıyor diyor birde :kızgın: çıldırdım tabi ama sakince :KK47:

şuan salonda çamaşırlık var kapısı hep kapalı ve çocuklar oraya girmiyor..hergün oraya giriyorlar ve çamaşırlar yerde oluyor..
yorulmasın diye çocukların çorbasını geceden yapıyorum..hıı çok salçalı olmuş deyip söyleniyor..:mad:
ben çalışıyorum ve yüküm gerçekten çok ağır..ev işlerini yürütmeye çalışıyorum gece bebeklerim kalkıyor yeri geliyor uykusuz işe geliyorum..her gece evi toplayıp sabah temiz bırakıyorum..ama benlikten çıktım tabi bu arada..

diyeceğim o ki çalışmak zorundayım ve bir kulağım sağır bir gözüm kör yaşamaya çalışıyorum..bazen beceremiyorum..o zamanda eşimle tartışıyoruz..öyle işte paylaşmak istedim..çalışan ve bebeği olan hatta ikiz bebeği olan hanımlara selam olsun :KK52:
Ben de ikiz annesiyimşimdi 5 yaşında olduk.Ben 1 yıl kendim bakmıştım sonra kadro açılınca işe geri döndüm.'yıl ablam bakmıştı.Ben ablama neleri nasıl yapacağını söylerdim o da yapardı.Bence rahat ol öyle böyle büyüyorlar ikiz bebeklere bakmak kayınvaliden için çook zor bir durum helal olsun ona.Bence ufak tefek şeylere takılma sen de biberonu unutup aygazın yanına koyabilrsin çünkü insanın beyni dönüyor gerçekten onu da anla.Sanırım anlayışlı bir kv var alttan al sonra sen de eşinde üzülürsünüz canım.İşten gelince çocuklarınla sen ilgilen eşinle paslaş.Sabırlar diliyorum sana,bebişlerini kokla stressten kurtul.Sağlıklı olsunlar yeter gerisi hiiç mühim değil

İkizler kaç aylık merak ettim..zelibon çocuklara uygulamak istediğin eğitim verme konusunda kayınvalidenden iyisin ama eleştirdiğin şeyler uymayan şeyler mutlaka olacaktır.hic hoslanmadigin durumları belli et ama bazı kusurlarını buyutmemeye bak.eger sevecen ve karşılıksız torunlarını seven aklibasinda bir kadınsa bakicidan daha şefkatle bakacağı için bakicidansa kv nizin bakması daha iyi geldi.rahatsiz olduğun durumları hafif hafif soyle.keske imkânın olsada siz bakabilseniz ama şartlar olmuyor bazen.Allah yardımciniz olsun
tam 1.5 yaşındalar..evet bakıcıdan daha iyi ve sevgi dolu baktıkları için her şeye göz yumuyorum..bu anlattıklarım yüzeysel..o anda gerçekten sinir olduğum ama belli edemediğim şeyler...kendi kendime sinir oluyorum sonra eve gidince normal davranıyorum..yapacak birşey yok..teşekkür ederim cevabınız için..

Ben de ikiz annesiyimşimdi 5 yaşında olduk.Ben 1 yıl kendim bakmıştım sonra kadro açılınca işe geri döndüm.'yıl ablam bakmıştı.Ben ablama neleri nasıl yapacağını söylerdim o da yapardı.Bence rahat ol öyle böyle büyüyorlar ikiz bebeklere bakmak kayınvaliden için çook zor bir durum helal olsun ona.Bence ufak tefek şeylere takılma sen de biberonu unutup aygazın yanına koyabilrsin çünkü insanın beyni dönüyor gerçekten onu da anla.Sanırım anlayışlı bir kv var alttan al sonra sen de eşinde üzülürsünüz canım.İşten gelince çocuklarınla sen ilgilen eşinle paslaş.Sabırlar diliyorum sana,bebişlerini kokla stressten kurtul.Sağlıklı olsunlar yeter gerisi hiiç mühim değil

maşallah sizin evlatlarınıza..kv yalnız bakmıyor aslında annemle birlikte bakıyor normalde..zaten Allah şahit annemin emeği daha çok..ameliyat oldu atlatsın geri gelecek inşallah.ben ona neden biberon böyle oldu demedim demem de zaten..inanki o kadar iyi anlıyorum ki..böyle şeylere kızmam gücenmem..ama eve gelip çöp karıştırması beni sinir ediyor..yani ilk kez yapmıyor bunu..fazla meraklı diyelim..
işte sinir oluyorum yaptıklarına eve gelince gayet normalim..ben bile şaşıyorum kendime..
Rabbim hepimize sabırlar kolaylıklar versin..

Allah kolaylık versin öncelikle. Kayinvalideyle ilgili bahsettigin şeyler bunlardan daha fazla şeyler değilse, büyütmüşsun sanki biraz. Ya daha önce yaşananlardan dolayı yaptığı herseye gıcık oluyorsun, ya da iş yoğunluğu ve ikizlerden dolayı baya streslisin. Rahat ol biraz koyuver gitsin, çocuklar emin ellerde, bakanlar babannesi dedesi. Duvar kapı kirlensin bişey olmaz, boyatirsiniz :)

haklısın aslında bu işlerin geçmişi de var..bu ve bu tarz olaylar neredeyse sürekli olduğu için sabrım bazen kalmıyor..eve gelince herşey normalmiş gibi davranıyorum..yapacak birşey yok..

maşallah sizin evlatlarınıza..kv yalnız bakmıyor aslında annemle birlikte bakıyor normalde..zaten Allah şahit annemin emeği daha çok..ameliyat oldu atlatsın geri gelecek inşallah.ben ona neden biberon böyle oldu demedim demem de zaten..inanki o kadar iyi anlıyorum ki..böyle şeylere kızmam gücenmem..ama eve gelip çöp karıştırması beni sinir ediyor..yani ilk kez yapmıyor bunu..fazla meraklı diyelim..
işte sinir oluyorum yaptıklarına eve gelince gayet normalim..ben bile şaşıyorum kendime..
Rabbim hepimize sabırlar kolaylıklar versin..
Bir de şöyle düşün bebekler dayanamayıp çok ağlıyorlardı yeni biberon alma imkanı yoktu senin çöpe attığını ama idareten iş görebileceğini düşünüp yıkayıp vermiş olabilir öyle değil mi?

O zaman bakıcı tutun. Hem istediğiniz gibi uyanırsınız .
Yani benim için düzenini bozan insana ben bişey diyemem . Yanlış yapsada diyemem gibi geliyor. Muhakkak haklı olduğun yerler vardır ama onunda haklı olduğunu düşünüyorum.

Back
X