Yüksek beta, görünmeyen keselik

zorunlualan43

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2023
107
101
13
Arkadaşlar merhaba
âdetim bir hafta geçti, gebelik testim pozitif ve betam 5200 çıktı. Gebeliğim varsa 5.haftada..Fakat dün devlet hastanesine gittik doktor hanım hiçbir şeye göremedi ne kese ne benek, normal ve vajinal ultrasonda. daha sonra gün içerisinde tekrar kan aldı ve betanın yükseldiğini gördük. Bu kadar yüksek betaya keseyi görmem gerekiyordu dış gebelik olabilir dedi daha sonrasında ikinci kez baktığında gebelikte olabilir dedi bir kalınlık görüyorum ama gebelik midir bilemiyorum dedi . onun için bir gün daha bekle öyle gel betan yüzde 65 yükselirse normal ama yükselmezse dış gebeliktir dedi. Son giderken de folik Asit kullanmaya başla dedi 3 gün sonra yine gel dedi. Bugün tekrar kan vereceğim başına böyle bir şey gelen var mı sizce kese görünebilir mi yoksa dış gebelik midir ultrason kağıdımı atıyorum yorumlayabilir misiniz?

Bi kaç saate tekrar kan vereceğim betam eskisinden düşük çıkarda dış gebelik olur diye korkuyorum.

Eklentiler

• D4796621-70B9-4DFB-9600-E09C465464A1.webp
    D4796621-70B9-4DFB-9600-E09C465464A1.webp
    52,2 KB · Görüntüleme: 193
Çok geçmiş olsun öncelikle.bende daha önce dış gebelik geçirmiş birisi olarak evet dış gebelik olma durumu var. Bu süreçte kanaman başlarsa ağrın vs olursa sakın evde kalma direkt kadın doğum acile git seni hemen yatirsinlar. Çok dikkat et olur mu.

Çok geçmiş olsun öncelikle.bende daha önce dış gebelik geçirmiş birisi olarak evet dış gebelik olma durumu var. Bu süreçte kanaman başlarsa ağrın vs olursa sakın evde kalma direkt kadın doğum acile git seni hemen yatirsinlar. Çok dikkat et olur mu.
Çok teşekkür ederim. Sizin nasıl olmuştu ?

Benimde aynen 5. Hafta. Beta hcg değerleriniz nasıldı bir düşük olmuş muydu benim ki artarsa iyi dedi doktor ama.. bir ümit 😔

Arkadaşlar merhaba betam 2 iki günde 5500den 7900e çıktı beklenileni sağladı. Yüzde 50 yeterli dedi doktor kesemde 7900 civaro gözüktü yani adetim 11 gün gecikince gözükmüş oldu. Hem kalp atısını hem keseyi gördük, keseyi görünce çok acele edip benim gibi üzülmeyin, doktor göremediği için dış gebelik demişti yine de sizde bekleyim..

Evet canım bende de geçen ay aynısı oldu .hatta forum açmistim bende. Ne vajinal ne ultrasonda 6binlerdeyken gözükmedi aradan 4 gün sonra gittim kese gözüktü 2 hafta sonrada kalp atışları gözüktü . Benim sata göre 8hafta 2 gunluktu ama doktor 7hafta 3gun dedi onuda benim adetlerim çok duzensizdi ona bağlıyorum. Eğer bu durumu yaşayan olursa umutsuzluğa kapılmasın ben de dış gebelik diye korkuyordum ama şükür kalp atışlarını duyduk .

Back
X