Yüksek lisans için ne tür vizeye başvurmalıyım?

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Kızlar dert değil ama merak ettiğim bir konu var. Bugün konusu açıldı da kafama takıldı.

Diyelim ben üniversiteyi bitirip yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Yada ne bileyim bir şirkette çalışacağım diyelim.
( İngiltere, Amerika, İspanya, Almanya )
Ne vizesine başvuraracağım ? Benim y.lisans yaptığım yada çalıştığım ülkede süresiz oturum ve çalışma izni almam için kaç yıl orada kalmam gerekiyor ? Şartlar neler ?

Amerika için Green Card var diyelim, daha sonra süresiz oturum izni istenebiliyor mu ?
Diğer ülkelerin oturum için şartları neler ? (evlilik hariç) Çalıştığım şirket alabiliyor mu benim için ?

Sabahtan beri merak ediyorum adam akıllı bilgi de yok internette. Şimdi tabi ki gitmiyorum üniversiteyi kazansaydım önce. :27:
Sadece merak ettim, gün gelir lazım olur belki. :) :31:

Son düzenleme:
cnmm anladığım kadarıyla sen dha yeni başlayacaksın (bi kazansaydım dediğine göre) y.lisans için sınava falan girmen lazm okuldan falan kağıt alman falan filan neyse vize passaport işlemlerini bilmem ama.... son sınıfa geçerken gitmeni tavsiye ederim dilini geliştirmek için :34: orada ilk 6 ay kal sonra beğenirsen 6 ay daha kalırsın :34:

oww sorduğun soruların hepsinin cevapları okadar karmaşık ve uzunki
hepsini birden bilen biri cıkailirmi bilmiyorum
ama amerika için bildiğim kadarıyla sna yardımcı olayım
üniyi bitirmen lazım sonra ordan bi dil okuluyla bağlantı kurup
kayıt yaptırıp vizeye başvurman lazım amerikn konsolosluğuna
tabi bu süreçte yaklaşık en az 10.bin dolar gibi bi meblanın hesabında yatılı olması gerekiyo orda yaşamını surdurebileceğini
kaçak çalışmıcanı kanıtlayabilmen için daha sonra gerekli evraklar falan filan
öğrenci vizeni alıyosun artık süresini onlar belirliyo senin okul 6 ay ama daha fazlada verebilirler
daha sonra dil okuluna gideceksin 6 ay
bu 6 ayın sonunda dereceni belirlemek için bi sınav daha yapacaklar
ordan yuksek lisans yapabilmen içinde başvurmak istedği okulun belirlediği
lisans mezuniyetin dercen var onuda tutturman gerekli ki bu her okul için değişiyo
ne diodum şimdi 6 aylık kurs sonunda derecen kabul gördü lisans mezuniyet drecende tutyo okula kayıt oluyosun ve yine öğrenci oturum izni alıyosun
bu süre zarfında kesinlikle calışamazsın sadece üni içerisinde belli görevlerde yer alabilirsin oda burs için
mezun oldun yuksek lisans bitti çalışmaya başladın
10 işa 15 sene içinde vatandaşlık kazanabiliyosun
bu 10 veya 15 sene suresndede calıştığın yer senin için oturma izni alıyo her sene
umarım yardım cı olmuşumdur bu prosedur yaklaşık 5 sene önceki prosedur değişiklik olmuşsaa
affolaa bildiğim kadarıyla paylaştım.....
kolay gelsin sana...:34:

yuksek lsans ıcın toefl ve gre yı alman gerekıyor.. toefldan en az 75 ve ustu alman gerekır..

Back
X