• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek meblağda kredi alma

Pekı o zaman sorumu soyle degıstırıyorum. 180-200 bın tl cıvarı kredı almam lazım hangı sekılde verırler? Temınat ve gelır gosterdıkten sonra vermemeleri icin bir neden yok sonucta? 48 ay geri ödemeli.
Yeterli gelir belirtmezsen hiçbir şekilde vermezler bence

Tüketici kredisi ve ihtiyaç kredisi aynı şeydir. İhtiyaç kredisinin max vadesi 36 aydır. Söylediğiniz rakam için ihtiyaç kredisi çekmek mümkün değildir. Teminat göstermiş olsanız dahi bu değişmez. Ki bu tutar için ancak ipotek teminatı kabul edilebilir. Bunun da masraf ve Komisyonları daha yüksek olacaktır. İhtiyaç Kredisi gelir ile doğru orantılıdır. Taşıt kredisi için de kademeli kredilendirme söz konusudur ki tamamına kredi çekmeniz mümkün değil. Arkadaşınızın babası eğer 600 bin kredi çekti ise o da ticari araç kredisi olur ki ikisinin de kredilendirme şartı ayrıdır. Yani siz 180 bine ne tüketici ne de taşıt kredisi çekemezsiniz.

ben mi yanlış biliyorum araba, ev vs. kredili alıncak olan şey her neyse, belli bir % lik kısmını peşin ödemek gerekmiyor mu.
yani bundan 2-3 yıl önce bi araç almıştık ve babam bi miktar nakit ödemişti kalan miktarını da krediden karşılayıp 3 yılda ödemişti.ben ordan biliyorum

Pekı o zaman sorumu soyle degıstırıyorum. 180-200 bın tl cıvarı kredı almam lazım hangı sekılde verırler? Temınat ve gelır gosterdıkten sonra vermemeleri icin bir neden yok sonucta? 48 ay geri ödemeli.
İhtiyaç kredisi 36 aydır ve 180 binlira vermezler.

paran hazırda değilse binmeyiver bu ne şımarıklık yaa Allahım sen beni çocuğunun b.kunda boncuk bulduğunu zanneden ebeveynlerden eyleme böyle bi israf ve şımarıklıktan sana sığınırım

Sizin gibi konuşacağıma şımarık olurum daha ıyı. Kımseyı ılgılendırmez. Terbiyeli olun

Son düzenleme:
Benimde biraz tuhafima gidiyor. Hani zengin olsalar krediye ihtiyaç olmaz fakat para olmadan 180000 bir arabaya harcamakta bende error yaratiyor

Babamın üstünde baska bır taşıt kredisi var cok yuksek mıktarlı. Anneme de gelir gösteremediği ıcın vermezler. O yuzden ıhtıyac kredısı dusunduk. Yanlıs anlamayın aylık 5-6 bın tl kredi taksıdı ödeyecek gücümüz olmasa zaten ne banka kredi verır ne bız boyle bır yükün altına gıreriz. Kredi çekmek ılla kı paran olmadıgı anlamına gelmıyor. Ben alısverıs yaparken cebımde param da olsa kredi kartıyla alıyorum. Tercıh meselesı. Bır anda 200 bın tl vermektense temınat gsterıp vadelendırmek daha mantıklı gelıyor.

ben mi yanlış biliyorum araba, ev vs. kredili alıncak olan şey her neyse, belli bir % lik kısmını peşin ödemek gerekmiyor mu.
yani bundan 2-3 yıl önce bi araç almıştık ve babam bi miktar nakit ödemişti kalan miktarını da krediden karşılayıp 3 yılda ödemişti.ben ordan biliyorum
Evet evet dogru su an da arabanın maksımum yuzden yetmişini kredılendırıyorlar ama su an elımızdekı bır seyı satıp vermektense onu teminatı gösterip tamamını kredılendırmek bıze daha uygun gelıyor.

Tüketici kredisi ve ihtiyaç kredisi aynı şeydir. İhtiyaç kredisinin max vadesi 36 aydır. Söylediğiniz rakam için ihtiyaç kredisi çekmek mümkün değildir. Teminat göstermiş olsanız dahi bu değişmez. Ki bu tutar için ancak ipotek teminatı kabul edilebilir. Bunun da masraf ve Komisyonları daha yüksek olacaktır. İhtiyaç Kredisi gelir ile doğru orantılıdır. Taşıt kredisi için de kademeli kredilendirme söz konusudur ki tamamına kredi çekmeniz mümkün değil. Arkadaşınızın babası eğer 600 bin kredi çekti ise o da ticari araç kredisi olur ki ikisinin de kredilendirme şartı ayrıdır. Yani siz 180 bine ne tüketici ne de taşıt kredisi çekemezsiniz.

Arkadasımın babasının cektıgı kredı ticari degıldı kısısel kullanımı ıcın sırket adına da faturalandırılmadı 200 bın civarı pesınat ödendı kalanı kredılendırıldı. Arac bmw 6 serisi. Şahıs adına taşıt kredısı kullandı. 180 bie tıketıcı kredısı cekemeyebılırım ama taşıt kredısı verıyorlar ticari olması gerekmıyor. Atıyorum araba 300 bındır 180ını kredilendırebılıyorlqr. Ama 180ın 180ını alamam bılıyorum taşıt kredısı olarak.

Para yok ama 180 bin liralık araba hemde kredi ile o_O

Kredi cekmek paranizin olmadıgı anlamına gelmıyor. Para yoksa 5 bın tl bıle vermezler. Karşılayacak gücümüz olmasa 200 bın tl ye Araba almam tabıı kı. Banka da vermez zaten. Aylık 5-6 bın tl taksıtten bahsedıyoruz.

Ihtiyac kredisinde max vade 36 aydir. Geliriniz yeterliyse alabilirsiniz. Tasit kredisi 48 ay olabilir. Ancak kasko değerinin belli kısmını alabilirsiniz.
Tesekkur ederım tamamını karsılasın dıye ıhtıyac kredısı dusunduk ama 150 falan verseler de yeter.

Yorumları okurken sinir oldum. Kredi cekmek icin illa paranız olmaması gerekmez, burada kosul odeyebilecek ekonomik seviyede olup olmadıgınızdır. Atıyorum 60 binlik ev alacaksınız, 60 bini biriktirmeyi mi parca parca odemeyi mi tercih edersiniz? Kimse e senin 60 bin nakitin yok niye krediyle ev alıyosun diyebilir mi? Adamın 10 trilyonluk sirketi vardır, butun malvarlıgı sirkete ozgulenmistir. Adam atıyorum 50 bin lira icin sirket malvarlıgını mı elden cıkaracak? Ya da nakit bir trilyonu vardır kenarda, ama kredi vadesi suresince elde edecegi gelir 180 bin kredi+faizden cok daha fazla fazladır ve aylık 20 bin geliri vardır atıyorum adam neden kredi cekmesin de bir trilyondan kazanc elde etmek yerine 1 trilyon-180 binden kazanc elde etmeyi tercih etsin?
Yani birsuru ihtimal var ve sonuc itibariyle kıza paran yoook krediyle araba mı alınır diye cemkiriyorsunuz. Bu noktada da bircok ihtimal var. Hasetsiniz, kıskancsınız, ufkunuz dar, cahilsiniz... Acaba hangisisiniz?

taşıt kredisi çekecek olsanız çok yüksek meblağlar çekebilirdiniz, özellikle de babanız tacirse ve ticari araç olarak kaydettirecekse istediğinizin çok üstünü de çekersiniz ama tüketici kredisi için böyle bir meblağ çekmeniz zor, her bir bankanın tüketici kredisi için üst limiti var.
Yok hayır ticari olarak kaydolmayacak yanı sırket adına degıl şahıs ustune olacak. Anladım tesekkur ederim..

Yorumları okurken sinir oldum. Kredi cekmek icin illa paranız olmaması gerekmez, burada kosul odeyebilecek ekonomik seviyede olup olmadıgınızdır. Atıyorum 60 binlik ev alacaksınız, 60 bini biriktirmeyi mi parca parca odemeyi mi tercih edersiniz? Kimse e senin 60 bin nakitin yok niye krediyle ev alıyosun diyebilir mi? Adamın 10 trilyonluk sirketi vardır, butun malvarlıgı sirkete ozgulenmistir. Adam atıyorum 50 bin lira icin sirket malvarlıgını mı elden cıkaracak? Ya da nakit bir trilyonu vardır kenarda, ama kredi vadesi suresince elde edecegi gelir 180 bin kredi+faizden cok daha fazla fazladır ve aylık 20 bin geliri vardır atıyorum adam neden kredi cekmesin de bir trilyondan kazanc elde etmek yerine 1 trilyon-180 binden kazanc elde etmeyi tercih etsin?
Yani birsuru ihtimal var ve sonuc itibariyle kıza paran yoook krediyle araba mı alınır diye cemkiriyorsunuz. Bu noktada da bircok ihtimal var. Hasetsiniz, kıskancsınız, ufkunuz dar, cahilsiniz... Acaba hangisisiniz?
Ben de ıkı saattır bunu anlatmaya calısıyorum cok tesekkur ederım :( zaten ödeme gücümüz olmasa ve odeyemeyecek olsak zaten banka vermez ve ben de boyle bır hesap yapmam. Benım cebımde 500 lira varken 20 liralık bor sey alınca kredı kartımla oduyorum. Allah'a şükür o krediyi bırkac ayda kapatacak aylık gelırımız var. Ben sadece teminat gösterildiğinde veya ipotek rehın ve gelır gosterıldıgı durumda ihtiyac kredisini bu kadar verırler mı onu merak ettım

Simariklikmis, ne guldum. Burda dugunde takilacak altinlar icin ne taklalar attiginizi bilmesek bu bazi yorum sahiplerinin "simariklik" kisvesi altindaki haset yorumlarina belki inanirdik haha.

Aynen oyle tesekkur ederim :) Benım Babam bana o arabayı almayı layık gördüyse kımseye laf söz düşmez. Benım yaptıgım sımarıklık degıl ayrıca ben en rahat ne sekılde alabılırız odeyebılırız dıye çözüm arıyorum bu mu sımarıklık.

Back
X