Yüksek miktarda borç ve banka kredisi

melnes

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ♥
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2010
1.607
2.005
358
45
selam avukat arkadaşlar.. eşimin maaşında icra var ve her ay kesinti uygulanıyor ancak son bir haftadır farklı bir konuyla ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. eşimin maaş aldığı banka ki (oda sıradadır)bir teklifte bulunuyor. kurtarma kredisi çıkaralım ve tüm bankalara olan borçlarınızı kapatalım siz bize ödeyin deniliyor .tüm bankalara toplam borç 60 bin civarında bu teklifi yapan bankaya da borç var ancak 9.sıradadır.şimdi aklıma takılan şu bu kadar borç altında ki birine bu kadar kredi nasıl ve neden verilir? ve bu durumu kabul edersek nasıl bir yol izlememiz ;borçların kapandığına dair nasıl bir belge almamız gerekmektedir.şu an bütün bankalar icraya düşmüş ve sıradadır buna teklifi yapan bankada dahildir. ancak eşim bu bankadan maaş almaktadır .cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder en kısa sürede bilgilendirmenizi dilerim..

banka 60 binlik kredi çıkaralım derken sizden bunun karşılığında ipotek ya da kefil olacak birini istiyor mu?
(avukat değilim hukuk öğrencisiyim)

hayır şu an fikir aşamasında olduklarını söylüyorlar 1 hafta içinde haber vericekler kredinin olup olmadığını ancak bu banka olmazsa başka bankada ki arkadaşlarından yardım isteyeceğini söyledi avukat bey ..benimde aklımı karıştıran zaten bu oldu ki hiç bir teminat istenmeden zaten borçlu olan birine bu kadar kredi niçin verilir sizce .teşekkür derim cevapladığınız için.

ben de şaşırdım icralık olan birine bir banka neden kredi verir ki?
aman ipotek filan isterlerse temkinli olun daha beter olur haliniz eviniz gider
her ne ödeme yaparsanız yapın icra dairesi aracılığıyla yapın haricen ödeme yapmayın hiç
haricen yapılan ödemeyi ispat etmeniz çok zor olur

biz zaten kirada oturuyoruz evimiz yok ancak eşimin ailesinin evi var zaten onlara icra falan göndermekten bahsettiler böyle bişey olabilir mi ?sizce

eşinizin ailesinin evi kimin üzerine tapuda?
onlar sizin için ipotek rehin kefalet filan vermezse zannetmiyorum oraya icra gideceğini

maaşa haciz konulmuş
sırayla herkes alacağını alsın beklesin
kaç yıl sürer ki tüm alacaklıların sırasının gelip bitmesi?
çok zorlanıyor musunuz?

emekli olana kadar süreceği söylendi borçların çünkü sıra gelene kadar faiz uygulanıyor çok zorlanıyoruz tabi ki ev kira eşimin maaşının kesintiside mesaiye kaldığı zaman farklı oluyo çünkü bu şekilde girdi bankalar bazen 630 lira kesiliyor bazen 270 lira çünkü normal maaşı mesaisiz 12oo tl bunun 400 tl si kira zaten geri kalan da çocuğun okulu genel ihtiyaçlar

Allah yardımcınız olsun.. 60 binlik kredinin de faizi olur ama 80-90 bin lirayı bulur o borç faizleriyle diye düşünüyorum umarım bir avukat arkadaş görür de yardımcı olur birileri görsün diye ben de soru sorup duruyorum forum akışında görünsün diye

ama bu söylendiği gibi bir kredi çıkmış olursa eğer tüm icralar kalkıcağı için yaşamak daha kolay bir hal alırdı ama işte bu kadar zaten borç varken bankanın bu riski hiç bir teminat almadan niçin çıkaracağı ..cevapla

ben de banka 60 bin lirayı teminatsız vermez diye düşünüyorum
çünkü eşinizin maaşı yüksek bir miktar değil
düşünsenize 60binlik borcu 36 ay vade yapsanız ayda en az 2.126 lira ödeme yapmanız gerekir
ee zaten maaşı aşan miktarda ödemeli kredi olmuyor
her ay ödeyeceğiniz miktar maaştan daha az olmak zorunda değil mi

çok teşekkür derim yardımlarınız için umarım bana bu konuda en azından nasıl bir yol izleyebilirim onu gösteren birileri çıkar .etrafımda bu tarz olaylardan dolayı anlaşmalı boşanan ama aynı evde yaşamaya devam eden yada maaşını düşük gösterip daha fazla alan hayatını o şekil idam ettiren bi çok insan var .ama biz böyle şeylere baş vurmuyoruz kaçmıyoruzda ama hergün eve icraya gelceklerini söylüyerek tacizde bulunuluyor gelirlersede alınabilecek çok bi eşyam yok zaten

Arkadaşım konunu bir derdim var bölümüne taşımalarını rica et.. En çok orası okunur.

rica ederim ne yaptım ki ben de çok fazla pratik bilgiye sahip değilim malesef yanlış bir şey söylemekten korkuyorum
Allah yardımcınız olsun çok temkinli hareket etmeniz gerek artık
umarım yardımcı olacak birileri çıkar.

yazdım bakalım taşınacak mı yardımlarınız için teşekkürlerrrr

bence çok şaşırdım hıç boyle bırşey duymadım.ama sorunuza cevap vereyım eğer boyle bırşey olursa her dosyanın kapatıldıgına dair alacaklı vekillerınden ama aslında en doğrusu icra dairesınden yazı almaktır.
eşim maaşı o bankadan alıyor dedınız belkıde bu yuzden kesıntı mıktarının maasından kesılecegına dair sözleşme vs yazı alırlar ve nasıl olsa maaş var diye dusunmuş olabılrler
ayrıca dedıgınız gbı bukadar borcu odemek yerıne anlaşmalı boşanan veya boşanmadan nafaka baglatan bırçok ınsan oluyo.siz ne guzel ödeme yolunu secmışsınız....kolaylıklar dılerım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…