Yumurta kalitesi

esenayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
17
0
36
Ankara
Merhabalar dr. hanım, uzun protokol ile tüp bebek tedavisi yapıldı. 26 tane yumurta toplandı , 19 tanesi dollendı ve bana dostinex kullanmamı söylediler ama sadece 2 tane embriyo kalmıştı ve 8 hücreliydiler. Sonuç ise kımyasal gebelik. Neden olmadığı ile ilgili net birşey söylemiyorlar, 2. kez denemek istiyoruz ama hiç bir test istemediler, sadece protokol değiştireceklermiş. Hocam,doğru yoldamıyız?

merhaba geçmiş olsun öncelikle, sizden alınan yumurta sayısı gayet iyi döllenen embriyo sayısı da öyle. 8hücreye ulaşmış 3. gün embriyoları iyi kalitedir ve neden gebelik olmadığını söylemek zor. çünkü transfer sonrası çok fazla yapacak birşeyimiz olmuyor. eğer ikinci denemeniz ise detaylı başka araştırmalar yapmak çok gerekli değil. protokol değişikliği bir yoldur ya da embriyo transfer gününüzü blastokist transferine uzatmak denenbilir. sevgiler bol şans.

2.tüp bebek denemem olacak 1.sinde yumurta kalitesizliği nedeniyle bana transfer yapılamamıştı.Yumurta kalitesi her ay değişirmi? ve şu sıralar kalitesinin nasıl olduğu nasıl anlaşılır?

merhaba yumurta kalitesini etkileyen en önemli unsur kadının yaşı veya sahip olduğu hastalıklarıdır. eğer genç yaş ve fazla sayıda yumurtanız var ve buna rağmen kalite sorunu yaşıyorsanız tedavi protokolleri embriyoloji laboratuvarları gözden geçirilebilir. yumurta kalitesini arttırmak adına yapılacak tedavileri hastaya göre belirlemek doğru olandır. sizin için yapabileceğim birşeyler var ise bahçeci kliniğinden benimle iletişime geçebilirsiniz. sevgiler. 02123103100.

2.tüp bebek denemem olacak 1.sinde yumurta kalitesizliği nedeniyle bana transfer yapılamamıştı.Yumurta kalitesi her ay değişirmi? ve şu sıralar kalitesinin nasıl olduğu nasıl anlaşılır?

hocam bahçecide bir tüp bebek yaptırdım yaşım 28,benden 16 yumurta toplandı 14 tanesi işlem gördü 11 tanesi döllendi ilk gün herşey yolunda dendi 2. gün 5 tnesi yavaşladı dendi 5. güne transfer esnasında transfer edilebilecek 1 embriyomun kaldıgını onunda compakt morula görünümünde oldugu söylendi ve transfer yapıldı o gün sürekli araştırdık bu durumu 5. gün compakt morula görünümlü embriyonun aslında bloke embriyo oldugunu ögrendik ertesi gün embriyologa siz bize bloke embriyo mu transfer ettiniz sorusuna cevabı embriyomuzun blastosist başlangıcı embriyo oldugunu ögrendik sonucumuz negatif oldu
biz negatifi aldıktan doktorumuzla görüştük bu durum neden olabilir diye 16 yumurtadan hiçbiri kaliteli olmamıştı bize yumartadan da spermden de oabilecegi söylendi...hocam biz tüp bebege başlamadan önce bende herhangi bir sorun yoktu eşimde biraz morfoloji sorunu vardı sadece
şimdi neyapmam gerekir?yeni bir tedavide aynı şey başıma gelir mi?yumurta kalitesizse hep mi kalitesizdir?kısa protokol uygulandı bu uymamış olabilir mi?ya da labaratuar mı sorun?çok şaşkın ve üzgünüm

Merahaba, öncelikle geçmiş olsun. Yumurta kalitseinde 28 yaşında bir hanımda genelde sorun beklemeyiz, ancak dışarı alıp bakıldığında yumurta kalitesi geçekten değerlendirilebildiği için bu tedavilerde gözden kaçan sorunlar da netleşmiş olabilir. Yani sorun sadece spermden kaynaklanmıyormuş diye düşünülebilir. Bir de spermle ilgili süreci daha iyi anlayabilmek için embriyoları 5. Güne kadar bekletiririz. Tek seferlik tedavi sonrasında yumurtalarınızı da suçlamak doğru olmaz bu nedenle protokol değişikliği yaparak yeniden size tedevai yapılmasını öneriririm. Gidilen yolda yanlış birşey yok gönlünüz rahat olsun belki sadece bu ayın yanıtı böyleydi ve düzelecek. Kendinizi umutsuz hissetmeyiniz. Sevgler, bolşans diliyorum. Geldiğinizde bana da uğrayabilirsiniz.

Mrb iyi aksamlar bi sorum olucak sizlere bugün doktora gittim Dr. Muanesinde yumurtamin büzüştugunu söyledi yani catlamamis bide kaliteli yumurta olmadığını söyledi sizce yumurtam bi kaç ilişkiden sonra catlarmi catlatma ignesi yapmıştım ayin 14de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…