Düşük amh ve kalitesiz yumurta ile tüp bebek

Merhaba, siteye yeni üye oldum fikirlerinize ihtiyacım var. 38 yaşındayım ilk defa tüp bebek tedavisine başladım.
Amh 0.01 doktorum senden 1-2 toplarız dedi ve tedaviye başladım. Sadece klomen ve vitamin kullandım. Bu ay 3 yumurtam toplandı ama 2 si hiç döllenmeye uygun değimiş, 1 tanesi denenmiş ama döllenmedi. Her ay aynı şeyi yaşar mıyım?
Benim gibi hem az yumurta hem kalitesiz yumurta olan varsa nasıl artırabilirim bana destek olur musunuz?

Ben de aynı durumdayım amh 0,003 daha düşük 1 tane denemem de 4 yumurta toplandı ikisi dollendi negatif sonuçlandı dogal hamile kaldım bebeğimin kalbi durdu tekrar başladım igneler ise yaramadı yumurta olmadı zar zor yüksek doz igneler ile 1 yumurtam büyüdü dün alındı fakat bu sefer de kalitesiz çıktı dollenme durumunu bekliyorum umutsuz konuşuldu c life kullandım ben arı sütü beslenmene çok dikkat et yuruyus yap

Ocak ayından beri tedaviye başladım… aylarca yumurta bulamadık .. bu ay tek yumurtam toplandı geçen hafta doktorum bende de klomen e başladım ve ilk ayda yumurtam gelişti … embriyom 3.günde dün gelişimi biraz yavaşlamış , 5.günde haber vereceklerini söylediler … yüksek olasılık duracaktır .. ama bundan sonrası için klomen ile devam edeceğini söyledi doktorum .. ileri yaş annelerde daha etkili sanırım bu arada 41 yaşındayım

Diğer tedavilerin iğne miydi? Bende de klomen hiç fazla yumurta geliştirmedi yine kendi yumurta sayımla devam ettim. 3. Güne ulaşması bile güzel ben hiç döllenmedi :( Aret Bey mi doktorun.

Ben bu ay ara vermek zorunda kaldım ama normal doktora gidip yumurtama baktırdım sadece 1 yumurta gördü. Yani arı sütü bir katkısı olmadı henüz

Diğer tedavilerin iğne miydi? Bende de klomen hiç fazla yumurta geliştirmedi yine kendi yumurta sayımla devam ettim. 3. Güne ulaşması bile güzel ben hiç döllenmedi :( Aret Bey mi doktorun.
Hayır Aret Bey değil doktorum .. Ankara’da yaşıyorum durdu maalesef embriyom . Yarın doktorumla detaylı konuşacağım ..

daha önce hep iğne idi bu ayda iğne kullandım tabiki . tedavinin kişisel olması burda önemli sanırım aylar sonra ilaçlarım değiştiğinde opu işlemi yapıldı ..

Merhaba ben de aynı süreçteyim yaşım 42 geçen hafta Gonal f 300 femara kullandım dün kontrole gittim hiç yumurtam büyümemiş iğne ilaç faydasız . İlacı kesti CTesi tekrar çağırdı İlaçları kesince kendiliğinden büyüme şansı olabiliyor dedi Nisan ayında dominant 17 mm bir yumurtam ve sağd solda 4-4 folikül vardı O zaman gittiğim Dr doğal yola yönlendirdi ve yumurtam boşa gitti . Bu kadar düşük amh ile ne yapacağımı bilmiyorum Eşimde sperm sorunu yok bu durum beni psikolojik olarak da çok yoruyor En son amh 0.05 fsh 15 ti. İlk gebelik çabası . Benzer halde olanlar varsa iletişime geçebilir mi Bu organik ballardan haplardan bitkisel kürlerden kullanan var mı Ertan Cevizli diye bir Dr varmış amh ı yükseltebiliyormuş tabletleri ile ile yarar mı çok da para Çok çaresi kaldım

Merhaba ben de aynı süreçteyim yaşım 42 geçen hafta Gonal f 300 femara kullandım dün kontrole gittim hiç yumurtam büyümemiş iğne ilaç faydasız . İlacı kesti CTesi tekrar çağırdı İlaçları kesince kendiliğinden büyüme şansı olabiliyor dedi Nisan ayında dominant 17 mm bir yumurtam ve sağd solda 4-4 folikül vardı O zaman gittiğim Dr doğal yola yönlendirdi ve yumurtam boşa gitti . Bu kadar düşük amh ile ne yapacağımı bilmiyorum Eşimde sperm sorunu yok bu durum beni psikolojik olarak da çok yoruyor En son amh 0.05 fsh 15 ti. İlk gebelik çabası . Benzer halde olanlar varsa iletişime geçebilir mi Bu organik ballardan haplardan bitkisel kürlerden kullanan var mı Ertan Cevizli diye bir Dr varmış amh ı yükseltebiliyormuş tabletleri ile ile yarar mı çok da para Çok çaresi kaldım
Amh yükselmez. Doktorun bana dediği şu; anne karnından belki bir rezerv ile doğuyoruz. Amh da o rezerv hakkında bilgi veriyor bize. O rezervde 10 milyon gibi büyük büyük rakamlar. Kolay kolay bitmez. Vucud 3 ayda bir o ana rezervden bir miktar çekiyor. Besleyip büyütüyor. Ama yaş ilerledikçe bu yumurtalarin gelişimi yavaşlıyor ve duruyor. Amh da sanırım bunu ölçüyor. Bu ay olcerseniz amh 0.77 ise bir sonraki ay 1.10 yada 0.50 çıkabilir. Dalgalı şekilde ilerler. Rakamlara çok takılmayın demişti. Bence kaliteye önem verin. Gerisi hallolur inşallah.
Ayrica toplamda 8 folikuluniz varmış. Yaşınıza göre çok iyi bence. Keza fshda yaşınıza göre kötü sayilmaz bence. Daha yükseklerinde sahip olup da gebe kalanları duydum. Bence hiç moralinizi bozmayın. Kürleri kullanırken de çok dikkat edin. Zamanlama, dozaj fln dikkatli kullanın. Hormonlarınız üzerinde etkili olur ama iyi mi kötü mu orası sizin yönteminize bağlı olarak değişir.

Merhaba, siteye yeni üye oldum fikirlerinize ihtiyacım var. 38 yaşındayım ilk defa tüp bebek tedavisine başladım.
Amh 0.01 doktorum senden 1-2 toplarız dedi ve tedaviye başladım. Sadece klomen ve vitamin kullandım. Bu ay 3 yumurtam toplandı ama 2 si hiç döllenmeye uygun değimiş, 1 tanesi denenmiş ama döllenmedi. Her ay aynı şeyi yaşar mıyım?
Benim gibi hem az yumurta hem kalitesiz yumurta olan varsa nasıl artırabilirim bana destek olur musunuz?

Bal propolis polen arı sütü karışımı alıp sabahları tüketin, her gün 2 3 adet kuru incir, ceviz bunlarda yumurta büyümesine ve kalitesine etki ediyor.
Bende eylülden sonra başlayacağım, şuanda tek amacım vücudumu hazırlamak, uyku düzenim yemek düzenim bunları düzenlemeye çalışıyorum. Paketli gıdalardan kafeinden uzak duruyorum. Bal karışımını yaptım bende onu tüketiyorum

Doktor az yumurtada hep klomen tedavisi uyguluyormuş, kalite düşmesin diye. Açıkcası ilk denemem çok bilgim yok sormadım doktorun dediklerini uyguladım. İğne daha mı iyi?
Canım benimkide az ama o.kadar igne vuruluyirdum yerlerim ağrıyordu mor oluyordu

Yumurta sayisi önemli değil 1 tane saglikli yumurta gerekli yumurta çokluğu sadece sağlam yumurta bulunma şansını arttırıyor. Sonuçta 30 yumurta bile çıksa transfer 2 3 adet yapılıyor. Üzülmeyin ihtiyaç olan sağlam 1 yumurta

Back
X