Yumurta rezervim nasil çoğalır ?

BirMucizeOlsunb

GebeKalmaPesinde
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
2.243
727
38
27
Merhaba kusura bakmayin ben 1 senelik evliyim yaşım 25 evlendigimden bugüne kadaric korunmadım diyebilirim. Adetli oldugum gunlerde hormon testi yaptirmistim , bugün sonuclarimi gösterdim biri mart digeri mayis sonuclarim , yumurtaliklarimin az oldugunu söyledi bu doktor gecenki doktor ise iyi oldugunu söylemisti hersey normal demisti, simdi ki doktor bi 6 ay daha korunmayin esinizde muayene olsun onda da bi sorun yoksa size aşılama belki o da olmaz direkt tup bebek tedavisi dedi kafamdan kaynar sula bosaldi sanki odada cikarken aglamamak icin kendimi zor tuttum diyebilirim. Bi ilac bisey istedim burda okuduklarıma dayanarak oyle bisey yok dedi bari olani kaliteli hala getireyim dedim yok dedi

Ben napicam nolur bana yardim edin, ilacli ilacsiz bitkisel ne olursa

Esimde bayram sonrasi gidicek ürolojiye bu mart sonucum

buda mayıs

Şu attığıniz tahlil sonuçlarından anlamıyorum açıkçası ancak şunu soyleyebilirim dr. Eğer ciddi birseyiniz yok dediyse yumurta gelistirmek için başlangıçta klomen+çatlatma iğnesi tarsi bi uygulama yapilabilir. Hangi drma gorundunuz bilmiyorum ama bi özel hastanede gorunseniz. Çünkü devlet hastanesi dr.lari pek ilgilenmiyor.. ayrica günümüz evliliklerinin neredeyse tamami bir kaç yil sonrasi anca bebek sahibi olabiliyor sizehas bi durum değil hemen umutsuzluğa kapilmayin. Ben de 3 yil sonra ancak ogluma kavusabildim

Buradan okuduklarınız ile ilaç içilmez :) öncelikle bunu söyleyeyim.
Onun haricinde eşinizde bir ürologa görünsün belki sorun onun sağlığı ile alakalıdır ?
Daha sonrasında iyi bir kadın doğum doktoru bulup onuna görüşün, onun takibinde kalın.
Doğru beslenme, Sağlıklı bir yaşam, No stres, sağlıklı bir kilo, eksik vitamin ve mineral takviyeleri ( doktor kontrolunde )

Bunlar yumurta kalitesini arttıran şeyler.
Ama dediğim gibi eşinizde bir muayene olsun üstelik daha 1 sene oLmuş, yaşınız çok genç :) hele bir dur bakalım.. 7-8 Ay daha dene.

Yuurtalik rezervim azmiş devlete gitmistim

Yasim genc evet , ama ileri yaslarda hamile kalmak istemiyorum ki ben cocugumla büyümek istedim hep

Yumurtalıkdaki sayı daha biz bebekken anne karnındayken belirlenir ve menepoza kadar her regl de kaybedilerek tükenir. Sayı her kadında farklıdır. Kesinlikle sayısında 1 tane bile artış yapılamaz olan yumurtanın çatlaması güzel buyumesi için takviye uygulanır ama olan yumurtaya ek yeni yumurtalar uretilemez bu konuda yumurta sayınız örneğin 100 ise bu 101 olmaz . Olan yumurtalarınizin güzel olgunlaşması ve çatlaması için tedavi alabilirsiniz eşiniz de spermiogram testi verebilir buna göre bir yol cizersiniz yumurtaniz azsa tup bebek önerilebilir hakkınızda hayırlısı olsun

Yasim genc evet , ama ileri yaslarda hamile kalmak istemiyorum ki ben cocugumla büyümek istedim hep
E tamam işte :) size 3-5 sene daha bekle demiyorum ki, henüz 25 yaşındasın. Daha 1 sene olmuş 1 yıl için bu kadar stres karalar bağlamak ben napıcam demeler çok yanlış kendi kendni strese sokuyorsun şu telaşa luzüm yok suan :)
İyi bir kadın doğu doktoru gerekli vitamin ve mineraller sağlıklı beslenme.. Ve girdiğin her ilişkide bebek kafası ile girme rahat bırak oluruna bırak dusunme.
Ama iyi bir özel hastane ve hekim şart . Ayrıca eşin içinde geçerli bu dediklerim.

bana da yumurtalık rezervimin düşük olduğunu söylemişti doktor ki benimki sizinkinden düşüktü (yaş 41) kendiliğinden hamile kalmıştım ben . yani karalar bağlamayın hemen

Doktorda böyle dedi tam olarak ama boyle guzel anlatmadi kestirdi hemen, olani da ilacla olgunlastirip kaliteli hale getiremez miydik

Anladim teşekkür ederim ama korkuyorum iste

Yumurtalık rezervi doğuştan gelen bir şey arttırabilmeniz mümkün değil, aksine menapoza kadar azalır.
Rezervim az pcosluyum, ilk hamileliğim klomene başlıyacakken oldu, infolic tarzı takviye kullanıyordum. İkinci de onu da kullanmadım. Nasipte varsa olacaktır.

Anladim insallah teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…