Yumurta tatmaması için

goooody

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
2.287
4.008
333
Arkadaşlar kendim uyguladığım birşeyi paylaşmak istedim.
Böreklerin üzerine sürülen yumurtadan ya da keke koyulan yumurtadan hep huylanırdım oysa çözümü çok basit.
Böreklerin üzerine süreceğim yumurta sarısının içine bir iki damla sirke damlatıp karıştırıyorum. Hem rengi güzel oluyor hem de koku hiç olmuyor.
Keke de yumurtaları çırparken bi çay kaşığı mahlep koyuyorum yumurta kokusu kesinlikle olmuyor tavsiye ederim :)
 
Kekte mahlep tadı iyi olmasa gerek..Yumurtaları iyi çırparsan ztn kokmaz.
 
Bence mahlep tüm kokuyu bastırıyo sadece kendi kokusu kalıyo
 
Bal ilave edersen koku glder
 
Bu mahlep nasıl bişey pastalarda ne işe yarıyor bileniniz varmı?

$image.webp $image.webp

$image.webp
MAHLEP



Diğer İsimleri :İdrisağacı, Prunus mahaleb, Rosaceae


Botanik Bilgi : Gülgiller (Rosaceae) familyasından, İdrisağacı olarak da bilinen kısa boylu bir çalıdır. Bazen de 8 – 10 m’ye ulaşan ve kışın yaprağını döken ufak bir ağaçtır. Genç sürgünleri tüylüdür. Yapraklar dairemsi veya geniş yumurta biçimindedir. Boyları 3 – 6 cm, kenarları dişli, alt yüzlerinde ana damar boyunca tüyler vardır. Güzel kokulu çiçekleri beyaz renktedir. Küçük, 5 – 6 mm büyüklüğündeki meyve olgunlaşınca siyah bir renk alır.


Yetiştirildiği Yerler : Vatanı Avrupa ve Batı Asya’dır. Türkiye de ise Tokat, Niksar, Zile, Amasya, Çorum ve Mardin gibi dağ yamaçlarında, kalkerli arazide rastlanır.

Kullanıldığı Yerler : Kurutulan meyveleri baharat (Mahlep) olarak kullanılır. Özellikle hamur işi pastalara kendine has hoş bir koku vermektedir. Meyvelerin içindeki sert kabuklu tohumlar, yaygın biçimde baharat olarak kullanıldığı gibi ayrıca kuvvet verici, balgam ve idrar söktürücü ilâç ve afrodizyak olarak da değerlendirilir.

Faydaları

İdrar söktürücüdür.

Tonik etkisi vardır.

Afrodiziyak olarak kullanılır.

Astım, balgam sökücü olarak kullanılır.

Prostat büyümesinde,

Şekeri düşürmede faydalıdır,

Cinsel gücü artırıcı etkisi vardır.
Alıntıdır...
 
Back
X