- Konu Sahibi Papatya3425
Geçen sene iftertiliteye gittim kan testlerimizi vardır eşimle birlikte hatta eşim sperm testinide verdi rahim filmine gelince sıra kaldık orda özelde cekilirsek daha çabuk olacagini soyledi doktor bizde tamam cektirirz dedik ama para sıkıntımız çok vardı O zamanlar cektiremedik kaldi evlenmeden önce 45 kiloydum evlendim 3 sene oldu 63 kiloya kadar çıktım şuan 63 kiloyum bagirsak sorunlaarim çok oluyor gerçekten kilo vermem gerekiyor sanırım dediğiniz gibi birde size şu eşimin sperm testini paylasayim sonucu nasıl beni bi bilgilendirirmisiniz bilgisi olan varsa?Hafif düzeyde polikistik over olabilirsin
1. Prolaktin
2. Erkeklik hormonu
3. Adet düzensizlikleri
4. Kilo varsa ( ihtimal daha yüksek pko olman)
Şimdi yumurtalarda tembellik varsa
Yürüyüş çok önemli.
Günde 2 lt su içmek aşırı önemli bunlar yumurtalıkları çalıştırıyor su içmek yumurtalıkları çalıştırır hemde enfeksiyondan korur.yürüyüş yapmakta uyarır devamlı kan akışı olucağı için.
Eğer ki kilo varsa örneğin 10-15 Kg ozaman baya sıkıntılı olabiliyor.
Birde tiroid hormonlarına baktır
Çünkü kadınlardaki hormonlar tiroid ve böbrek üstü bezinden salgılanır bunlar fazla olduğu zaman da erkeklik hormonu yükselişe geçiyor. Benim hep erkeklik hormonu sıkıntım vardı hala var ozamam 16 yaşındaydım şimdi 28 yaşındayım.
Akdeniz usulü beslenmek vitaminler almak önemli.
İnositol içmen de faydalı olabilir çünkü bu takviye yumurtalıkları uyarıyor gelişimine destek ve kalitesini arttırıyor.
Ama bu sadece sana bağlı olamaz. Mesela ben okuduklarımda hep seninle allakalı şeyler okudum. Eşinin sperm durumu nedir hiç bakıldı mı? Benim doktorum sağolsun yıllarca sen pkolusun sende sorun var dıyerek eşime hiç bakmadı en son bakma gereği duydu hangi dağda kurt öldüyse artık. Ve en büyük sorunda eşimde çıkmıştı. O yüzden tek bir neden olamaz gebeliğe engel.
Rahim filmi çekilmediysen çekil. Orda ne var ne yok çıkıyor tüpler açıkmı önemli. Polip vs varmı bakılsın.
Ağrısız acısız çekilebileceğin yerlerden biri istanbul Kadiköy Sonomed, yada Echomar Dr. Cevat bey. Yada bir hanım doktor vardı oda çook iyi.