Yumurta toplama ve embriyo transferi öncesi yapılan tetkikler

libes

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2023
32
2
6
37
Yumurta toplama işlemi ve embriyo transferi öncesinde doktorum benden hiç tahlil tetkik istemedi.hormonlar normal mi değil mi hiç bakmadı.iğne ilaç derken sürece girdim transfer yapıldı bi kaç gün sonra beta bakılcak ama aklımda soru işareti kaldı.sizlerde tahlil süreci hormon bakılan testler oldu mu.sadece ultrasonla bakıp karar verdi doktorum.

Ayrıca troid hastasıyım ilaç kullanıyorum ve proaktif yüksekliğinde oluyo zaman zaman.tsh değerini de hiç sormadı.bunlar gerekli mi kızlar

Silm arkadaşlar bende yeni üye oldum bugün benim tiransafer 11 günü kan testi yaptım 2 ml cikti yıkıldım negatif doktura göstermedim özel hastane de aldım hemşeriyemi aradim bana sonuç düşük dedi adetime birgün var birdaha yapayım mı başka yerden kan testi

Merhaba ben mayıs ayının sonunda doktorumla tanıştım. Tüp bebek tedavisi için ilk görüşmeye gittiğimizde benden ayrıntılı kan ve hormon tahlili eşimden de spermiyogram istendi. O zaman reglime bir iki gün vardı. Tahlillerimi yaptırdım eşim de sperm örneği verdi ayrıca doktorum benden HSG yani rahim filmi de istedi ancak daha önce çektirdiğimi götürdüm onu inceledikten sonra gerek yok tekrara dedi.

Sonrasında ben regl oldum eşimin sperm sorunu ortaya çıktı yani araştırmalar sonucunda eşimde morfoloji sorunu varmış şekil anomalisi mevcut şiddetli teratospermi tanısı kondu.

Ancak biz doktorla görüşmeye gittiğimizde reglimin 5. Günüydü doktor artık önümüzdeki aya kaldı dedi.

Ben temmuz ayının 5 inde regl oldum 6 sında doktorun yanına gittim ve doktorum yeniden tüm tahlilleri bu kez kendi kliniğinde yaptı.

Ertesi gün tahlil sonuçlarımın gayet iyi çıktığını ancak yumurtalığımda kist olduğunu tüp bebek tedavisinde kullanılan iğnelerin kisti büyütebileceğini ve yumurtaların gelişimini engelleyebileceğini söyledi bu sebeple ortak kararla anestezi altında kistim alındı.

7 -13 Temmuz arası gonal f kullandım. 13 temmuzda benden hormon tahlilleri istedi. Sonuçları çıkınca 13 Temmuz gecesi çatlatma iğnesini vurmam gerektiğini söyledi. 15 Temmuz sabah 07.30 da opu işlemi oldum.

Bu arada opu ve transferin yapıldığı merkez de bizden bir çok tahlil istedi hepsini yaptırıp topladık.
Yani demem o ki o kadar çok tahlil ve kontrol yaptı ki, açıkçası hiç tahlil yapmadan nasıl işleme başlamışlar sizde anlamadım inşallah güzel bir şekilde neticelenir.

Hangi hormon testlerine bakıldı hatırlıyor musunuz

Tam kan sayımı b12 ölçümleri dahil e2 prolaktin lh Progesteron fsh tiroid hormonlarına ne varsa bakıldı. Şimdi e nabızdan kontrol ettim 2 haziranda 11 temmuzda ve 13 temmuzda hastanelerde yaptırmışım 6 temmuzda doktorun Kendi kliniğinde yaptırmıştım. Yani toplamda 4 kez. Ki zaten daha önce yaptırdıklarımı da götürmüştüm. Bende hiçbir sıkıntı yoktu. Erkek faktörü biraz bizdeki. İlk çocuğumuza hamileyken(8yıl önce) eşim bir rahatsızlık geçirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…