Tesekkur ederim canim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tesekkur ederim canim
Merhaba Arkadaşlar,
Ben de forumu çok uzun zamandır takip ediyorum. Tecrübeleriniz ve paylaşımlarınız hepimize yol gösteriyor, hepinize gönülden teşekkürler. Susma değil, artık konuşma zamandır diyerek ben de kendi hikayemi paylaşmak istedim sizlerle...
Yaşım 42 ve erken menopoz hastasıyım. 7 yıllık evliliğimizde hep biz birbirimize yetiyoruz, hayat bize en güzel armağanını sundu, birbirimizi bulduk, mutlu bir çiftiz, dahası çok da iyi iki dostuz dedik hep ama şimdi artık yuvamıza mutlu bir, hatta bir kaç evlat da dahil edelim istiyoruz. Her şeyden önce evlatla bağın kan değil can bağı ile olduğuna inanıyoruz, onun için yumurtaydı, spermdi, evlatlıktı vs. kısmına ne ben ne de eşim hiç takılmıyoruz. Bu sebeple bu sene başında yola koyulduk. Yumurta donasyonu için tüm hazırlıklarımızı yaptık, sizlerin de katkıları ile akla gelebilecek ve doktorun istediği tüm tahlilleri(hsg, tombofili paneli, kromozom testleri ve diğer rutin tüm testler) yaptırarak hazırlıkların tamamını bitirdik, her şey sorunsuzca ilerledi çok şükür ve 14 tane yumurtamız oldu. Bunların 6 tanesi döllendi, 3 tanesi iyi kalitede idi, dolayısıyla ilk denemede başarı sağlanamazsa diyerek sonraki denemeler için kullanabileceğimiz "dondurabileceğimiz" hiç embriyo kalmadı geriye. Ocak ayı başında Kıbrıs'ta bu 3 iyi kalitede 5. gün embriyosu transferimiz yapıldı ama pek çok kişi de olduğu gibi ilk denemede biz de maalesef başarılı olamadık... Onca emek, umut vs. derken bu sonucu almak yıkıcı tabi ama imkanlar elverdiğince yılmak yok yola devam dedik. Şimdi sürece yeniden başlayacak şekilde tüm hazırlıklarımızı yapıp Ekim, Kasım gibi yeniden deneyelim istiyoruz. Bu defa benden transferden bir kaç ay önce yapılacak şekilde histereskopi ve endo-scractch yaptırmamı da istediler. Tam da bu aşamada fikirlerinize ve yol göstermenize ihtiyacım var; İstanbul'da yaşıyoruz, tavsiye edebileceğiniz yerler ya da doktor var mıdır bunları yaptıracağım? Bir de ikinci ya da sonraki denemelerinizde ilkinde ödediğiniz ücretten farklı oluyor mu ücret? Eğer öyle ise ne kadar fark ediyor? Ayrıca sürece dair başka tavsiyeleriniz varsa ve paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Bu yolda emek veren herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum...
Çok geçmiş olsun şansı düşük arkadaşımMerhaba Arkadaşlar,
Ben de forumu çok uzun zamandır takip ediyorum. Tecrübeleriniz ve paylaşımlarınız hepimize yol gösteriyor, hepinize gönülden teşekkürler. Susma değil, artık konuşma zamandır diyerek ben de kendi hikayemi paylaşmak istedim sizlerle...
Yaşım 42 ve erken menopoz hastasıyım. 7 yıllık evliliğimizde hep biz birbirimize yetiyoruz, hayat bize en güzel armağanını sundu, birbirimizi bulduk, mutlu bir çiftiz, dahası çok da iyi iki dostuz dedik hep ama şimdi artık yuvamıza mutlu bir, hatta bir kaç evlat da dahil edelim istiyoruz. Her şeyden önce evlatla bağın kan değil can bağı ile olduğuna inanıyoruz, onun için yumurtaydı, spermdi, evlatlıktı vs. kısmına ne ben ne de eşim hiç takılmıyoruz. Bu sebeple bu sene başında yola koyulduk. Yumurta donasyonu için tüm hazırlıklarımızı yaptık, sizlerin de katkıları ile akla gelebilecek ve doktorun istediği tüm tahlilleri(hsg, tombofili paneli, kromozom testleri ve diğer rutin tüm testler) yaptırarak hazırlıkların tamamını bitirdik, her şey sorunsuzca ilerledi çok şükür ve 14 tane yumurtamız oldu. Bunların 6 tanesi döllendi, 3 tanesi iyi kalitede idi, dolayısıyla ilk denemede başarı sağlanamazsa diyerek sonraki denemeler için kullanabileceğimiz "dondurabileceğimiz" hiç embriyo kalmadı geriye. Ocak ayı başında Kıbrıs'ta bu 3 iyi kalitede 5. gün embriyosu transferimiz yapıldı ama pek çok kişi de olduğu gibi ilk denemede biz de maalesef başarılı olamadık... Onca emek, umut vs. derken bu sonucu almak yıkıcı tabi ama imkanlar elverdiğince yılmak yok yola devam dedik. Şimdi sürece yeniden başlayacak şekilde tüm hazırlıklarımızı yapıp Ekim, Kasım gibi yeniden deneyelim istiyoruz. Bu defa benden transferden bir kaç ay önce yapılacak şekilde histereskopi ve endo-scractch yaptırmamı da istediler. Tam da bu aşamada fikirlerinize ve yol göstermenize ihtiyacım var; İstanbul'da yaşıyoruz, tavsiye edebileceğiniz yerler ya da doktor var mıdır bunları yaptıracağım? Bir de ikinci ya da sonraki denemelerinizde ilkinde ödediğiniz ücretten farklı oluyor mu ücret? Eğer öyle ise ne kadar fark ediyor? Ayrıca sürece dair başka tavsiyeleriniz varsa ve paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Bu yolda emek veren herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum...
Yesilim coook tesekkurler. Insallah cnm. Bugün iyiyim dün öyle üst üste gelmiş herhalde. Arada inişler çıkışlar oluyor napalim :))Canım umarım iyi çıkar da hiç gerek kalmaz ameliyata...haklısın canını sıkmakta ama hepimizin türlü türlü nedenlerden transferleri ertelendiği oldu..Sonu iyi olsun ayrıca en önemlisi senin sağlığın yoksa nasıl bakacaksın miniklere..yine de kalbim duam senle umarım iyi çıkar sonuç
Pablocum cok teşekkürler. Insallah cnm. Bu hafta biyopsi aldirucam bakalım.Murakami canım önce sağlık diyelim gülüm. 2 ay geç olmuş 6 ay geç olmuş bunlara takılma sen gülüm, geç olsun güç olmasın misali. Ama senin sağlığın herşeyden önemli olmalı canım. Rabbim şifanı versin gülüm, inşallah biyopsi patoloji raporunda temiz çıkar. Hakkımızda hayırlı olan neyse Allah'ın izniyle ,rızasıyla ,sağlıkla sıhhatle olsun gülüm.
Insallah cnm. Hakkikaten yaw. Ne cekiyoruz :))Canım inşallah iyi sonuç alırsın gerek kalmaz güç olmasında çok az geç olsun ne diyim inşallah iyi olur erkenden başlarsın trioid de başımızda ayrı birşey bende de var. Bazen bakıyorum ne hastalık varsa biz bayanlarda erkekler daha şanslı hastalıktan yana alllah şifa versin sonucum iyimiş de inşallah
Zazacimm cok saol insallah.sağlığın her şeyden önemli canım
inşallah biopsin temiz çıkar
Canım sana yazık bebişlerine yazık okadar takıp tansiyonu niye fırlatıyorsun, tamamen senin iyi niyetini kullanmış, merkezlerin elinde ne genç donörler var onun embriyosuna mı kalmışlar Allahım ne insanlar var neler düşünüyorlar nasıl bir senaryo yazıyorlar insanın aklı almıyor.Arkadaşlar az önce yaşadığım ve tansiyonumu 210/95 yapan bir olayı paylaşmak istiyorum çünkü hepimizle ilgili...hala elim ayağım titriyor( bir arkadaş girdi bugün sayfaya üst üste embriyo donasyonunu sordu..praısüdür ne embriyo veren aileyi görebiliyor muyuz tarzı ısrarlı sorular sordu..özelden de sormuş bilmiyorum ben yumurta donasyonu yaptırdım dedim..sonra o yazınca ve geçmiş mesajlarının tümünü okuyunca anladım..35 yaşında dört düşük var yumurta toplanmış 18 döllenmiş altısı beşincimgğne gitmiş sayılar filan aynı olmayabilir sinirden yazamıyorum şu an..neyse komşusu demiş kalan embriyolarını çalarlar başkasına satarlar..sonra benim önce şarj etmedi saf gibi anlattım sağlık bakanlığı var olmaz filan diye ikna edici rahatlatıcı şeyler yazdım tüm akşam hanımedye yazdım sonra dank etti sordum neden embriyo donasyınunu sordunuz diye prosedürü öğrenip rahatlayacakmış onun şahane enbiyalarını çalıp bizlere koymasınlaer diye anlamaya çalışıyormuş..yazdım kendisine gerek cevabı burdan da uyarmak istiyorum allah aşkına el insaf..bunalr aşırı hassas konular..insanlar camla başla anne olmaya Çalışyor size saatlerini verip embriyo donasyonunu anlatacak bir arkadaşım olur elbet benim gibi salak da vardır rahatlatmaya çalışacak,yapmayın..ayıptır soracaksanız mertçe sorun..buradaki herkes acılı herkesin vakti değerli ben şu an ağlayarak yazıyorum aşırı kızdım..lütfen lütfen azıcık vicdanlı olun böyle olunca kimseye cevap veresi gelmez kimsenin..son bir söz kimse senin embriyonu çalmaz emin ol..her türlü genetik testten geçmiş genç donerler kullanılıyor transferi yaptıran 7000 Euro para veriyor./komşunuzla yaptığınız sığ dedikodulara burayı karıştırılmayın..kimsesinin duygularıyla oynamayın...
Kazen yalvarırım gör bunı
Ayy maşallah kuzularaperiontolog randevumuz vardı bugün..şükürler olsun iyi bebeklerim..büyümüşler...yerleşimleri iyi..keseler iyi..rahim ağzı tamamen kapalı...herşy yolunda..rabbim hepinize güzel haberler duyursun...doğana kadar bebeklerim hatta doğduktan sonra da yazmaya devam edicem..ben transfer öncesi sürekli okuyup umut arıyordum..okudum her olumsuz negatif transfer beni dibe çekereken,her poztif haber yüzümü güldürüyordu..empati yaptığım için yazıyorum..yazacağım...tanımasam da sizleri seviyorum çünkü...kader arkadaşımsızın....hepinizi kucaklıyorum...
Allah kimseyi böyle cahillikle sınamasın.Kucağıma bebeğini vermeyenden tutun da haketmeyene allah çocuk vermiyor diyenine kadarını gördüm.Fakat embryo hırsızlığı !!İşte bu hepimiz için yeni bir şey olsa gerek.Allah ıslah etsin.Arkadaşlar az önce yaşadığım ve tansiyonumu 210/95 yapan bir olayı paylaşmak istiyorum çünkü hepimizle ilgili...hala elim ayağım titriyor( bir arkadaş girdi bugün sayfaya üst üste embriyo donasyonunu sordu..praısüdür ne embriyo veren aileyi görebiliyor muyuz tarzı ısrarlı sorular sordu..özelden de sormuş bilmiyorum ben yumurta donasyonu yaptırdım dedim..sonra o yazınca ve geçmiş mesajlarının tümünü okuyunca anladım..35 yaşında dört düşük var yumurta toplanmış 18 döllenmiş altısı beşincimgğne gitmiş sayılar filan aynı olmayabilir sinirden yazamıyorum şu an..neyse komşusu demiş kalan embriyolarını çalarlar başkasına satarlar..sonra benim önce şarj etmedi saf gibi anlattım sağlık bakanlığı var olmaz filan diye ikna edici rahatlatıcı şeyler yazdım tüm akşam hanımedye yazdım sonra dank etti sordum neden embriyo donasyınunu sordunuz diye prosedürü öğrenip rahatlayacakmış onun şahane enbiyalarını çalıp bizlere koymasınlaer diye anlamaya çalışıyormuş..yazdım kendisine gerek cevabı burdan da uyarmak istiyorum allah aşkına el insaf..bunalr aşırı hassas konular..insanlar camla başla anne olmaya Çalışyor size saatlerini verip embriyo donasyonunu anlatacak bir arkadaşım olur elbet benim gibi salak da vardır rahatlatmaya çalışacak,yapmayın..ayıptır soracaksanız mertçe sorun..buradaki herkes acılı herkesin vakti değerli ben şu an ağlayarak yazıyorum aşırı kızdım..lütfen lütfen azıcık vicdanlı olun böyle olunca kimseye cevap veresi gelmez kimsenin..son bir söz kimse senin embriyonu çalmaz emin ol..her türlü genetik testten geçmiş genç donerler kullanılıyor transferi yaptıran 7000 Euro para veriyor./komşunuzla yaptığınız sığ dedikodulara burayı karıştırılmayın..kimsesinin duygularıyla oynamayın...
Kazen yalvarırım gör bunı
Kucağına bebek vermemek nedir ya..Allah’ım sen bizi nelerle sınıyorsunAllah kimseyi böyle cahillikle sınamasın.Kucağıma bebeğini vermeyenden tutun da haketmeyene allah çocuk vermiyor diyenine kadarını gördüm.Fakat embryo hırsızlığı !!İşte bu hepimiz için yeni bir şey olsa gerek.Allah ıslah etsin.
İlk transferde oteli klinik karşıladı ikinci de ciddi bir indirim yaptıkları için karşılamadılar bir gece öğretmenevinde kaldık. Transfer sonrası bir gece kalıp döndük. Çok yatmayı önermiyorlar stres yapıp bebeğin tutunmasını engellersin diyorlar. Açıkçası yatsan da yagmasan da Allah ol dediyse oluyor. Üç gün sonra da işe başladım.ben yumurta donasyonuna giden arkadaşlara bişey sormak istiyorum . kıbrısta konaklama işini nasıl yaptınız merkezin tavsiye ettiği otellere gitmek mi daha iyi , yoksa kendimiz ayarlasak dahamı iyi olur . otellerin durumu nasıl ?.. bir diğer merak ettiğim konu ise transferden kaç gün sonra türkiyeye döndünüz . bir gün sonra gidebilirsiniz deniliyor genelde ama bana az geldi biz 3 gün falan kıpırdamayalım diye düşünüyoruz da abartıyormuyuz . sizler nasıl yaptınız acaba transferden sonra hep istirahat ettiniz mi yoksa çalışşan bayanlar işe başladınız mı ?
Canım gözün aydın darısı başımıza:)nipty test fiyatı ne acaba..3000 tl civarı fiyat veriyorlar..ben de yaptıracağım içim rahat olsun diye...bir de sonuç ne kadar zamanda çıktı acaba?Dün benim de perinatolog randevum vardı. 20. Haftadayız genel organ taraması yapıldı. Çok şükür kızçelerimin ikisinin de gelişimleri dahil olmak üzere herşey yolunda. Öncesinde de 4 lü tarama ile Amerika’ya giden test nipty yapılmıştı onlarında sonuçları temiz çıktı. Gerçi doktor genç donör olduğu için yaptırmaya gerek bile yok demişti ama biz riske atmak istemediğimiz için ne gerekiyorsa yaptırdık. Bir aydır çok şükür kanama olmadı. Ama bir ay öncesine kadar hep kanamalı olup yatınca işe başlamaya korkuyorum sanırım heyet raporuyla süreci tamamlayacağım. Daha şimdiden yürüyüş yaparken bile kasıklarıma çok baskı yapıyorlar. Artık hareketlerini hissetmeye başladım Allahın bir mucizesi gibi, bu duyguyu yaşamanız için hergece hepinize dua ediyorum İnşallah güzel haberlerinizi almaya devam edecez
bi hep Cratosda kaldık otel ulaşım hepsini kendim ayarladım merkezden hizmet almadım...ilkin de ertesi gün ikici de aynı gün sonuncu da üç gün sonra döndük ama yatmadım sonuncu da..üç saat sonra kumarhaneye indik..daha önce çok yattım negatif..şans işi..çok kalmana gerek yok bence...hepsinde de beş gün sonra işe döndüm...ben yumurta donasyonuna giden arkadaşlara bişey sormak istiyorum . kıbrısta konaklama işini nasıl yaptınız merkezin tavsiye ettiği otellere gitmek mi daha iyi , yoksa kendimiz ayarlasak dahamı iyi olur . otellerin durumu nasıl ?.. bir diğer merak ettiğim konu ise transferden kaç gün sonra türkiyeye döndünüz . bir gün sonra gidebilirsiniz deniliyor genelde ama bana az geldi biz 3 gün falan kıpırdamayalım diye düşünüyoruz da abartıyormuyuz . sizler nasıl yaptınız acaba transferden sonra hep istirahat ettiniz mi yoksa çalışşan bayanlar işe başladınız mı ?