Arkadaslar bildiginiz gibi ben pozitif sonucu aldim
hemde beklemedigim kadar yüksek bir degerle simdi sabir ve heyecanla ultrasyon günümü bekliyorum .....
Benim gibi bu yolda emek harcayan anne olmak icin her türlü
manevi vede maddi fedakarlikta bulunan arkadaslarimla
tedavi süresince neler yaptigimi paylasmak istedim.......Umarim sizlere bir faydam olur ......
1-- Arkadaslar ben bir kahve kolik biri olarak ilk once kahveyi birakmakla basladim ise (sigara bu yasima kadar hic agzima sürmedim)
2--Hergün düzenli 1 saat yürüyüs yaptim kan dolasimi düzenli olsun diye
3-- Bol bol meyve ,sebze tükettim fast food son 2 aydir hayatimda yok....
4--Transferden 1 hafta önce hergün karin alt bölgeme aksamlari 1 saat sicak su torbasi (evinizde yoksa sicak havlu birakabilirsiniz ) koydum...Bunu bana bu topikten bir arkadasim tavsiye etmisti....Rahim bölgesindeki kan dolasimini artiriyor....
5-Transfer öncesi vede sonrasi ilaclarimi hergün ayni saate düzenli kullandim kendime bir cizelge yaptim ve sabah 8.00 den gece 24.00 kadar ilaclarimi zamana yayarak kullandim mesela
8.00= Progesteron fitil
10.00= Dhea
12.00= Estrofem
14.00= coraspirin
16.00=progesteron fitil
18.00=Dhea
20.00=elevit
24.00=progesteron
6-Transfer öncesi sadece 4 bardak su ictim cünkü ilk denemede 1,5 -2 litreye yakin su icmistim ve transfer sonrasi 15 dak .dayanabildim ve o süre boyunca kasiklarimin patlayacagini sandim o kadarki sancilandim ve bana yine sagolsun bir arkadasim( pozitif sonuc alan bir arkadasim ) aslinda abartmaya gerek olmadigini 800ml-1 litre arasi yeterli oldugunu cünkü fazlasi SIKIsikliga neden oluyor ve siz tutacam derken oradaki kaslari zorluyorsunuz buda kasilmaya neden oluyor ve emb.tutunmasini zorlastiriyor demisti bende bu defa onun sözünü dinledim ve sadece plastik bardakla 4-5 bardak su ictim o kadar.....
7-Transferden yarim saat önceye gelecek seklide coraspirin kullandim transfer sonrasi kan dolasimi artsin ve bebeklerim daha iyi tutunsun diye ...
8- Transfer sonrasi toplam 1,5 saat klinikte yattim dizlerim kirik bir sekilde hic kipirdamadan
9-Taksi ile otele geldim ve bi yarim saat odada dolandim yavas adimlarla cünkü yattigim icin kan dolasimi yavaslamis olacagini düsündüm ve daha sonra tekrar sirt üstü aksama kadar yatakta kaldim ama ilaclarimi yine zamaninda kullandim...
10-Aksam 200 gram kadar buglama balik ve bol salata yedim ve yaklasik 2 saat sonrada koca bir tabak dolusu karpuz (amacim midemi cok yormamak birde bagirsaklariniz ne kadar dolu ve calisir olursa bu yumurtaliginizin üstünde bir baski olusturuyormus bagirsakla kadin yumurtaliginin hemen üst kismindaymis bir yerde okumustum aklimda kalmisti....
11-ikinci günden itibaren devamli bol su ictim....
12-ilk günden sonra hergün düzenli olarak ananas yedim ama sadece kayisi büyüklügünde 3 dilim (transferin 7.günüe kadar )
hergün sabah 2 tane yumurta yedim haslanmis bunu lütfen gözardi etmeyin bu tüp bebek uzmani bir doktorun tavsiyesi mutlaka transferden sonra günde 2 tane yumurta yiyiniz sarisi agri gelirse 1 tanesini tam 2.sinin sadece beyazini yiyin (kaldigim otelde ayni tedaviden gecen ingiliz bir bayan her sabah 3 tane yiyordu önce konflex arkasinda 3 tane yumurta ) bana 3 tane abarti gelmisti ...
13-bunun bir faydasi oldumu bilmiyorum ama transfer sonrasi gün sabahlari 1 tasse kusburnu cayi ictim (cay icemedigim icin altarnetif olarak ictim )
14-Ve test gününe kadar yemek haric hicbir is yapmadim aslinda son bir haftaya kadar yemekte yapmiyordum ama esim ise baslayinca mecbur kaldim tedavi oldugumu kimse ile paylasmadigim icin kimseden yardimda istiyemedim esim yapma diyor ama disardan fast food yemekte istemiyorum hem iyi oluyor kan dolasimi artiyor bence faydasi var bile...
Ama baska hicbirse yapmiyorum esim isten gelince yapiyor zaten cokta kirlenmiyor evim esim iste bende bütün gün yatarak nette telv.izleyip kitap okuyorum yani dagitacak kimse de yok ama olacak insallah

))
Arkadaslar kesinlikle belirti aramayin evet belirtiler yasayip hamile kalan arkadaslarda var ama benim gibi belirti olmadan kalanlarda sadece transferimin 7.-8. günleri gelip gecen bir kasik agrisi hissettim o kadar baska belirti yok ...
VE en önemlisini en sona sakladim arkadaslar bol bol dua edin Rabbimin size mucizesini gönderecegi günü sabirla bekleyin ...
O kadar cok negatif sonuc aldim ki ama her defasinda vardir Rabbimin bir bildigi dedim isyan etmedim ne dilimle ne gönlümle
ben inaniyorum ki hepiniz bu güzel duyguyu yasayacaksiniz sabredin ,dua edin ve kim ne derse desin kafaniza takmayin....
Benim vazgecilmez sloganim su arkadaslar haydi hep beraber söyleyelim.
""""""""BEN ELIMDEN GELENI YAPTIM ALLAHIM, ELIMDEN GELMEYEN ICINSE SANA ELLERIMI ACTIM"""""""......
HASKIZ VE BEBEKLERI