Canım embriyoların blastosist miydi birde berk bey embriyoların kalitesinden bahsettimi yazmışmıydın hatirlayamadım.bana yazarsan çol sevinirim

kalitelerininde 5.güne gelmelerinin iyiye işaret olduğunu embriyolog söylemişti
EVVELALLAH tabiki tres belirtilerle ilgili acaba kim bana yardımcı olur bugün benim 6.günüm
biraz tecrübesi olan arkadaşlar bana yazabilirlermi acaba hafif hafif turuncuya kaçan renk geldi ama jelle beraber
umarım iyiye işarettir.

trescim verda hanımla meille görüştüm.
donorün genetik testlerini yapılıp yapışmadığını ve yumurtanın kalitesinden emin olabiliyormuyuz diye sordum.
o orda gereken tüm testleri yaptırıyormuş. pıhtılaşma tahlili yaptırmamı önerdi. kendimizi toparlarsak bir daha deneyebileceğimizi söyledim önlemler almalı diye vs. bir sonraki denemede benim için elinden geleni yapacağını söyledi.

yusufdeniz akıntı az dercedeyse evham yapma derim ama bilemem bende renkli akıntı olmadı hiç.
hatta embriyo içimde cansız haldeyken bile olmamıştı.
bazı arkadaşlardan tutunma esnasında lekelenme geldiğini duymuştum. hatta verda handımda olursa korkma demişti bana.
yinede kendi doktoruna sor istersen

trescim verda hanımla meille görüştüm.
donorün genetik testlerini yapılıp yapışmadığını ve yumurtanın kalitesinden emin olabiliyormuyuz diye sordum.
o orda gereken tüm testleri yaptırıyormuş. pıhtılaşma tahlili yaptırmamı önerdi. kendimizi toparlarsak bir daha deneyebileceğimizi söyledim önlemler almalı diye vs. bir sonraki denemede benim için elinden geleni yapacağını söyledi.

yusufdeniz akıntı az dercedeyse evham yapma derim ama bilemem bende renkli akıntı olmadı hiç.
hatta embriyo içimde cansız haldeyken bile olmamıştı.
bazı arkadaşlardan tutunma esnasında lekelenme geldiğini duymuştum. hatta verda handımda olursa korkma demişti bana.
yinede kendi doktoruna sor istersen

kırmızı kanama gelmediği sürece problem yok dedi.
ben seninde belirtilerini merak ediyorum ben bazen ayakta bile duramıyorum bilginsa bel ağrısından
gazım da var göğüslerim sızlıyor ve uykumla iştahım güzel gidiyor.Nedersin?

selam arkadaslar,
biz dün geldik buralara...bahsetmistim esimle nerdeyse vazgececegiz diye......cok tedirgin olduk buraya geldikten sonra......artik dedik gidelim konusalim firdevs hanimla ondan sonra karar verelim...durumlar söyle simdi:

ilk defa geldik biz kibrisa, dogus merkezine. simdi istanbuldaki kliniklerle standardlari karsilastirirsak arasinda DAGLAR kadar fark var tabiiki......ama öyle karsilastirmak sanirim dogru olmaz, cünkü hastane kücük bir hastane, öyle modern bir yer degil. firdevs hanima acik acik tedirginligimizi anlattik. kendisi cok ama cok anlayisli, duyarli bir bayan. bizi rahatlatti. hatta isterseniz iciniz rahat degilse iptal da edebelirsiniz dedi. donör konusunu cok uzun konustuk. genetik testler yapildigni dedi, iciniz rahat olsun dedi. sonra kontrol etti beni, rahim duvarim 8mm olmus,rahimi cok iyi gördü, haplarima devam dedi. birde igne yapti, bu ay yumurtlamam olmasin diye. artik esimle dedik, geldik bu yolu, karar verdik, hakkimizda ne hayirlisiysa yapalim dedik.................

inşallah gönlündeki dileğini RABBİM HAYIRLI EYLER SANA İNŞALLAH ÇİFT ÇİFT ALIRSIN KUCAĞINA BEBEKLERİNİ.
kendini kasma ve sadece bebeklerine odaklan
sende 5.gün emriyosu mu yapıcan?

firdevs hanimla dondurulmus yumurta konusunu actik...istersek kalan iyi kalitede yumurta olursa - ama gercekten sadece iyi kalitede olursa - onlari dondurabilirsiniz dedi, 500 euro ücretiyle. dondurulmus yumurtayi da transfer ettirmek 1500 euro. ama kendisi daha cok taze yumurta transferini tercih ediyormus. arada cok fazla fiyat farkida yok dedi...........taze yumurta transferi ikinci kez denersek - yani bu defa olmazsa - sanirim 3000 euro demisti, ilk defa biliyorsunuz 4500 euro.
acikcasi kafam karisti, acaba simdi biz kalan olursa donduracakmiyiiz, henüz bilmiyorum.

embyro sayinisa gelince: blastokist asamasina geldiginde en az 3 tane transfer edicek. 4 tane konusuda tam emin degiliz. yani cok iyi A Grade embyrolar olursa sanirim ben 3 tane transfer ettircem.

yusufzilan - sen kac tane transfer etttirmistin?

arakadaslar - aranizda 4 tane transfer ettiren oldumu simdiye kadar ve sonuc nasil oldu?

selam arkadaslar,
biz dün geldik buralara...bahsetmistim esimle nerdeyse vazgececegiz diye......cok tedirgin olduk buraya geldikten sonra......artik dedik gidelim konusalim firdevs hanimla ondan sonra karar verelim...durumlar söyle simdi:

ilk defa geldik biz kibrisa, dogus merkezine. simdi istanbuldaki kliniklerle standardlari karsilastirirsak arasinda DAGLAR kadar fark var tabiiki......ama öyle karsilastirmak sanirim dogru olmaz, cünkü hastane kücük bir hastane, öyle modern bir yer degil. firdevs hanima acik acik tedirginligimizi anlattik. kendisi cok ama cok anlayisli, duyarli bir bayan. bizi rahatlatti. hatta isterseniz iciniz rahat degilse iptal da edebelirsiniz dedi. donör konusunu cok uzun konustuk. genetik testler yapildigni dedi, iciniz rahat olsun dedi. sonra kontrol etti beni, rahim duvarim 8mm olmus,rahimi cok iyi gördü, haplarima devam dedi. birde igne yapti, bu ay yumurtlamam olmasin diye. artik esimle dedik, geldik bu yolu, karar verdik, hakkimizda ne hayirlisiysa yapalim dedik.................

Klinik standardlarina gelince - biz almanyada da yaptirdik 2 kez, 4 kez de istanbul bahceci de- yani gercekten kibirisa geldigimizde biraz sok oldum diyebilirim........ama sanirim dis görünüme aldalinmiycak, yani hastane modern olmayabilir, önemlisi temiz calismalari...birde fatura konusuna gelince: hepsini bugün istediler biz sadece yarisini ödemek istedigimizi söyledik, diger yarisinida transfer günü dedik. kabul etti firdevs hanim. önemlisi güven meselesi dedi. yarisini hemserilerde ödedigimiz zaman fatura dahi verilmedi, ona da biraz sasirdim, sadece beyaz ufak bir kagida 2500 euro ödendi diye yazdi..........yani bu durumlar iste bana tuhaf geldi ama güvenmekten baska caremiz yok..........

yusufdeniz transferde içimize hava kaçtığı için ve kullandığımız ilaçlardan dolayı gaz sorunu oluyor . bendede olmuştu.
ilk zamanlar bel ağrıısı oluyor bir süre sonra geçiyor. aynen benimde göğüslerim şişmişti ve acıyordu.. güzel belirtiler :)

bebek, benim 4 embriyo transfer edilmişti . öne ikiz görünmüştü sonra birdi sonrasını biliyorsun.
güzel bilgiler vermişsin iyi oldu bunlar değerlendirme adına.
evet doğuş istanbuldakilere göre oldukça küşük görünümlü ama büyük işler yapılıyor orda.
fatura konusunda aynı şey bendede oldu. yarısını ilk görüştüğümüzde verdik kalanı bankadı idi transferde ödemiştim.
aynen makbuz verilmiyor ufak bir kağıda yazılıyor. kdv mevzusu demişlerdi. ilginçti fatura yada herhangi bir belge kesilmemesi

merhaba Efsune12;
nasilsin iyimisin? allahim her sey gönlümüzce olsun.
Cok zaman düsündügüm seylere kalem oldun Efsune .
kalpten icten yazidgina eminim.Esimde diyor baska ülkede denemekte fayda var.Ispanya icin bilgi almak isterim .4 yil önce görüstügüm bir klinik vardi 12.000.-€ 14.000.-€ dedi Cook pahali netice ayni islemler..
Anicha Espanyada yapti nasil di acaba?ß geriye dönük okusamda benim soracakalrim daha farkli ??
örnegin bana e-mailden özel bir bilgi verebilirmisin?
Batumu hic düsünmedim .Aklima bile gelmedi ..
Rahimle ilgili testler derken ?? Ne gibi testler örnegin?? cnm??
Düsük durumla ilgili kimse yorum yapamyior stres oldugunu saniyorum..Belkdie bilmedigim - hala duymadigim -okumadigim testler vardir ..
iste Efsune sesiz ciglik ile yazarak bir seyler ögrenebilirmiyim dyie buralardayim.Zaman ayiriyorum arastiriyorum elimden bu kadar gelebilyior.
sevgiyle kal hoscakal.tekrar görüsmek üzere

İspanyayla ilgili sormak istediğin herseyi sorabilirsin ?

firdevs hanimla dondurulmus yumurta konusunu actik...istersek kalan iyi kalitede yumurta olursa - ama gercekten sadece iyi kalitede olursa - onlari dondurabilirsiniz dedi, 500 euro ücretiyle. dondurulmus yumurtayi da transfer ettirmek 1500 euro. ama kendisi daha cok taze yumurta transferini tercih ediyormus. arada cok fazla fiyat farkida yok dedi...........taze yumurta transferi ikinci kez denersek - yani bu defa olmazsa - sanirim 3000 euro demisti, ilk defa biliyorsunuz 4500 euro.
acikcasi kafam karisti, acaba simdi biz kalan olursa donduracakmiyiiz, henüz bilmiyorum.

embyro sayinisa gelince: blastokist asamasina geldiginde en az 3 tane transfer edicek. 4 tane konusuda tam emin degiliz. yani cok iyi A Grade embyrolar olursa sanirim ben 3 tane transfer ettircem.

yusufzilan - sen kac tane transfer etttirmistin?

arakadaslar - aranizda 4 tane transfer ettiren oldumu simdiye kadar ve sonuc nasil oldu?

banada 3 tane ama sordular 3 mü 4 mü diye.

sagol canim, demek sanada sordular 3 tane mi 4 tane mi diye. sen neden mesela 4 istemedin birde senin yasini ögreneiblirmiyim?
tamam donör de bizim yas o kadar önemli degil diyorlar ama bence yinede önemli........

ben kararsizim 4 mü olsun yoksa gercekten 3 tane kafimi diye, benim yasim 42.

sagol canim, demek sanada sordular 3 tane mi 4 tane mi diye. sen neden mesela 4 istemedin birde senin yasini ögreneiblirmiyim?
tamam donör de bizim yas o kadar önemli degil diyorlar ama bence yinede önemli........

ben kararsizim 4 mü olsun yoksa gercekten 3 tane kafimi diye, benim yasim 42.

olmassa diye korkmuştum.
Kısmet de ne varsa onu görürüz arkadaşım
yaşım 34

bugünkü yazılarımı okuduysan benim nasıl olduğumu anlarsın.
ay ay günleri eritiyorum 1 ocak da test yapmak istiyorum tabi esiyor içimde rüzgarlar ama
bakalım gelen günler( umarım)bana mutluluğu simgeleyen belirtilerde olmasını istiyorum.
Sevgili evren bana bebişlerimi göndereciğini biliyorum ve çok arzuluyorum pozitifi.

olmassa diye korkmuştum.
Kısmet de ne varsa onu görürüz arkadaşım
yaşım 34

sagol canim..........bakalim dr. firdevs hanim ne tavsiye edicek bana.

senin de kuskularin oldumu transferden önce, yani acaba dogru kararmi diye donasyon konusunda...ne de olsa yinede kuskularim var acikcasi...merkezde oturup beklerken bir bayan geldi, tek basina, onu oturma bölümünden sonra hemseriler kaldirip arka tarafa aldilar, o orda oturmasin diye. cok eminim o dönörlerden biriydi..tabii aklima takildi benim, ya bu benim donörümdür diye..analatabiliyormuyum insana yinede hep kusku geliyor........ama düsünmemek en iyisi sanirim.?!

yusufdeniz transferde içimize hava kaçtığı için ve kullandığımız ilaçlardan dolayı gaz sorunu oluyor . bendede olmuştu.
ilk zamanlar bel ağrıısı oluyor bir süre sonra geçiyor. aynen benimde göğüslerim şişmişti ve acıyordu.. güzel belirtiler :)

bebek, benim 4 embriyo transfer edilmişti . öne ikiz görünmüştü sonra birdi sonrasını biliyorsun.
güzel bilgiler vermişsin iyi oldu bunlar değerlendirme adına.
evet doğuş istanbuldakilere göre oldukça küşük görünümlü ama büyük işler yapılıyor orda.
fatura konusunda aynı şey bendede oldu. yarısını ilk görüştüğümüzde verdik kalanı bankadı idi transferde ödemiştim.
aynen makbuz verilmiyor ufak bir kağıda yazılıyor. kdv mevzusu demişlerdi. ilginçti fatura yada herhangi bir belge kesilmemesi

inşallah tekrar bu pozitif belirtileri seninde yaşaman dileğimle sevgiler.
Nasıl moral oluyor dipsiz kuyuya düşmüşüm de sanki sen sesleniyorsun yada burdaki diğer arkadaşlarım ,
ALLAHIM iyiki bu meleklerin hepsi burda toplanmışım düşünsene hiç kimseyle konuşamıyorsun.

okurken hissettim heyecanını ve kaygını ve korkunu .............
SAKİN OL...
BELİRTİ ARAMA.....
HUZURLU SAKİN MUTLU GÜNLER GEÇİRMEYE BAK.

diliyorum ki sonuç iyi olacak ama ne olur sakin olmaya çalış biraz bu olayın dışına çıkmaya sevdiğin şeylerle uğraşmaya ve tekrar söylüyorum sakin olmaya çalış....bebek için şu an en gerekli şey bu öğrendiğimiz kadarıyla..

sağlık konusunda bizim klinikler türkiye hastaneleri gerçekten çok çok ilerdeler. zira ciddi bir sağlık turizmi var türkiyeye. kıbrısın adı büyük ama görünce insanı şaşırtan bir kasaba gibi.
donörle ilgili konuları artık irdeleme.
hele onu görmeye tanımaya aklında tutmaya hiç çalışma.
maalesef güvenmekten inanmaktan başka çare yok bu doktorlara ve bu işlemlere.
allaha emanet olsun herşey de. ve bırak kendini akışa...
hakkında hayırlısını diliyorum olacak üç tane 4 tane farketmez bırak kendini doktoruna.
iyi olacak sonuç hissim öyle inan..

sagol canim..........bakalim dr. Firdevs hanim ne tavsiye edicek bana.

Senin de kuskularin oldumu transferden önce, yani acaba dogru kararmi diye donasyon konusunda...ne de olsa yinede kuskularim var acikcasi...merkezde oturup beklerken bir bayan geldi, tek basina, onu oturma bölümünden sonra hemseriler kaldirip arka tarafa aldilar, o orda oturmasin diye. Cok eminim o dönörlerden biriydi..tabii aklima takildi benim, ya bu benim donörümdür diye..analatabiliyormuyum insana yinede hep kusku geliyor........ama düsünmemek en iyisi sanirim.?!

hiç tereddütün olmasın kendi kararınla ilgili lütfen
sana negativ getirmekten başka bişey değil bu düşünceler
bende aynı senin gibi böyle oraya ilk gittiğim gün nerdeyiz biz falan filan soruları sormuştum kendime
ama boş saçmalıktan ibaretti ha kendime cevap da vermeyi unutmadım valla nerdeyim biliyormusun ddim bebeklerimin merkezindesin dedim haydi sıkı ve pozitif düşünce ile bebeklerini al ve normal hayatına dön onların gelecek kaygılarını koluna takıp gitmeyi untma hanfendi dedim.

Back
X