Sevgili atessn,
Bu çok geniş bir konu ve bir yildir yazdığım maillerde parça parça söz edildi..teoriyi oradan oku derim.
Ama kendimi örnek vereyim. Ama bu herkes için geçerli değil salt bana ait gerçeklik..
Çocuğun yük, sorun ve bağ olduğunun düşünüldüğü ve her firsatta tüm mutsuzlukların çocuklara yüklendiği bir ailede yetiştim..
Ve ben tam 3,5 yaşındayken kardeş geldi. Bu da ilkel bölme mekanizmasının birleşecegi birleşmesi gereken döneme denk geldiği için bu birleşmedi.. Birde kardeş yani bebek sokağa çıkamamayi ve annenin hastalığı geldi kaldimi oyuncak bebek yerine elime gerçek bebek.. Bu bir travma çocuk olamadim.
Bilinçdışı olarak kendi iyiliğime hizmet etmeyen Çocuksuzluğu seçiyorum. Döngümü kirmaya çalışiyorum..
Bu bilinç dışı senaryo hepimizde var.. Ama kimse bilmiyor brn profesyonel yardımla çözebildim.
Bunu yazıyorum çünkü gerçek kendilik isterse hiçbir sşey karşısinda duramaz kendine en uygun doktoru tedaviyi bulur.. Denemelern biri mutlaka tutar. Ama bilinçaltı hazır değilse fsh, yumurta rahim uğraşır durursun..
Sevgiyle kal
çok teşekkür ederim size.
hiç bu açıdan bakmamıştım.
gittiğim doktorlar daha hiç birşey sormadan yaşınız gereği donasyon öneririz diyor.
donasyona eşim pek sıcak bakmıyor aslında bende biraz tedirginim sevemem gibi geliyor. neyse
asıl paylaşmak istediğim şu

ki bunları ilk kez bugün siz bana düşündürdünüz.
ilk eşimden ayrıldım ve kızımı kendim büyüttüm tek başına çocuk büyütmek çok zor bunun yine olması halinde bu defa çocuğu almam hayır ben çocuğumu bırakamam gibi gelgitler var kafamda. yani yeniden ayrılırsam çocuk ne olacak kaygısı
eşimi ikinci eşimi çok seviyorum ve çok mutluyum onun çocuğu yok ve onun baba olmayı hakeden çok iyi biri olduğunu düşünüyorum.
ama kafamda yine ara ara düşündüğüm şöyle bişey var tekrar evlenmemi kızım hiç istemedi ve ben evlendim çocuk kardeş asla istemedi ve ben birde çocuk yaparak onu birkez daha yıkmamalıyım kaygısı
bu düşüncelerim mi acaba engel olan. bu iki kaygı hep aklıma geliyor kızımı çok üzeceğimi düşünüyorum çocuk yaparak. bir kere üzdüm zaten yeni düzeldi herşey şimdi yeniden yine üzeceğim kaygısı ara ara hep geliyor aklıma birde ya yine ayrılırsam kaygısı
çünkü gittiğim doktorlar herşey yaşınıza göre çok iyi diyor ama tüp bebek denedik olmadı.
ve eğer öyleyse ben bu düşüncelerden nasıl arınacağım.??
çok teşekkür ederim size bana farklı bir pencere açtınız. bu konunun üstüne gidip çözmeye çalışacağım yardımınız için çok teşekkür ederim telkrar tekrar