Aslinda değer arasinda bir ilişki ve değerlerinde sonuca etkisi var ama göz ardı ediliyor.. Deneme yanilma yöntemi aslinda hastayi hem manevi hem maddi yıpratıyor ve umutlarını öldürüyor enerjisini boşa harcatiyor..
Yani ben kendi adima bir kere birisinin tsh birden büyük olmali dememesini esefle karsiliyorum. Hakan bey hem eşimin spermine tedavi verdi hem benim tüm testlerin değerlerini bütünsel değerlendirdi bu sefer kendi yumurtam ile olmazsa bile bu bilgiler ve tedavi donasyonda şansımı artıracak seyler..
Sevgili efsune,
Söylediklerine aynen katılıyorum....Benim de tiroidim 8 yıl önce alındı her gün ilaç alıyorum. Doktorum tsh ımı hep düşük tutuyor. 3 tüp bebek tedavimde de endokronoloğuma transferden bahsettiğim zaman 1 ile 1,5 arası olmalı aksi halde tutunmayabilir demişti. Ancak tüp doktoruma ilk tedavimde bahsettim tiroid hastası olduğumu,tsh normalin biraz altında (1 in altında) olabilir tutunmada sorun olmaz demişti. Ve diğer transferlerimde tiroidin ne alemde kontrol ettirdin mi diye bile sormadı hiç bir test istemedi. Ben hep kendim düşünüp gidip tiroid,tam kan v.s tahlillerimi yaptırdım. Sanki onlar değil de biz doktoruz

tsh ım 3.89 du. Yani 1 e yakın değerde de tutunabiliyor ama başka faktörler de devreye giriyor sanırım.
Senin eşinin de morfolojisi düşüktü sanırım. Benim eşimin de %3. Bana da doktorum dhea kullandırdı. Eşime de dhea ve melatonin kullanmasını söyledi. Ayrıca harnup pekmezi de ekledik biz. Ve ilaçlardan sonra sayıda epey artış oldu.
Şimdi yorgun ve de yumurtalarımın yaşlı olmasından- ki hep yumiler kaliteli embriyo oluşturdu - korkan ben donasyona karar verdim. Çünkü yaşlı yumilerden biliyoruz ki hasta ya da sakat çocuk olma riski de var. Embriyonun kaliteli olması yetmiyor, çünkü özürlü doğan bir çocukta embriyo aşamasında kaliteli blast oluşturarak anne rahmine tutunuyor mantıken. Bunu doktoruma söylediğimde de aynen öyle dedi. Bazen pgt yi geçen embriyo da tutunamıyor,bilimin ve bizim göremediğimiz nedenlerle maalesef.... Okadar çok araştırma yaptım o kadar kafa yordum ki anlatamam, doktor kadar olduk... Yaradan bizi daha fazla yormadan dileğimize kavuştursun diyorum bir noktadan sonra...
Sevgiyle kal...