herkeze günaydın ben hiç iyi degilim trasver gününden beri her gece nefes darlıgı geliyor bana bazı gece daha az bazı gece daha çok aynı astımlılar gibi bu gece çok oldu kalkıp kalkıp nefes almaya çalıştım neden oluyor anlamadım progostanmı yapıyor acabaki yan etkisini okudum astım tipi nefes darlıgı yapar yazıyor ölüyorum sanıyorum arada bir oluyor sonra geçiyor zaten sürekli olsa tahtalıyı boylucam sanki adet oluvercekmiş gibide bi halim var inşallah olmam ..

bence sen çok evhamlısın.. kendini çok dinliyorsun.. rahat olmaya çalış... nefes darlığı ara ara bende de oluyor. geçer takma kafana...müjdeli haberini bekliyoruz ;)

evet canım 2 kez tüp bebek denedik hiç yumurtam olmadı ve iptal edildi.zaten sürekli tüp bebek yapacak maddi güce sahip değiliz bu nedenle kendi yumurtamla(olmayan yumurta) tüp bebek yerine donasyon düşündüm, karar verip sonra vaz geçiyorum sanki içimde bişey buna engel olmak istiyor gibi .dün araştırdım merkezleri firdevs hanımla görüştüm çok ilgiliydi ama yinede karar veremedim.firdev hanım hakkında bilginiz var mı?
cevap için çok teşekkür ederim.
hoşçakalın

Hayır firdevs hn hakkında bilgim yok ona bebekleringelin gitti transfer oldu şimdi 12. gün sonucunu bekliyor..

Açıkcası benim de tereddütlerim vardı ama sonrasında baktım başka çarem yok... günahıyla sevabıyla hamileyim...
ben erken menopoza girmiştim ve evlenmeden önce bu durumumu eşimle paylaşmama rağmen ve eşimin bu durumu kabul etmesine rağmen evlendikten sonra düşündüm ki eşimin evlat sahibi olması için sağlık açısından hiçbir sorunu yokken neden evlatsız kalsın..
Bu biraz egoistlik gibi geldi bana.. ve bu işleme başladım..
Ama hamile olduğumu öğrendiğimde tam 1 saat mutluluktan böğüre böğüre ağladım.. ve şimdi o annelik duygusu o kadar içimi kapladı ki... iyiki yapmışım dedim... hatta bir 5 sene sonrasında bir daha yapmayı düşünüyorum.
maddi güce ben de sahip değildim ama kayınvalidem çok destek oldu bankadan kredi çektik...

evet canım 2 kez tüp bebek denedik hiç yumurtam olmadı ve iptal edildi.zaten sürekli tüp bebek yapacak maddi güce sahip değiliz bu nedenle kendi yumurtamla(olmayan yumurta) tüp bebek yerine donasyon düşündüm, karar verip sonra vaz geçiyorum sanki içimde bişey buna engel olmak istiyor gibi .dün araştırdım merkezleri firdevs hanımla görüştüm çok ilgiliydi ama yinede karar veremedim.firdev hanım hakkında bilginiz var mı?
cevap için çok teşekkür ederim.
hoşçakalın

canım firdevs hanımı tavsiye ederim ilgili bilgili memnun kalıp ikincikere gelenler vardı bende onda oldum tutup tutmadıgı belli degil ama pişman degilim merkez olarakta iyiydi herşey kaldıgımız otel güzeldi valla evden rahattı sabah kahvaltısı akşam yemegi veriyorlardı otelde açık menu istediğin kadar ye yemeklerde çok güzeldi envayi çeşit ne arasan vardı valla ben bukadar iyi hizmet beklemiyordum havaalanına merkeze getirip götürüyorlar vesayit sorun degil herşey iyiydi iş bundan sonrası allaha kalmış bişey onlar elinden geleni yaptı ben memnun kaldım hastaneden olsun doktordan personelden bekledigimden iyiydi herşey artık karar senin kalbin nereye ısınıyorsa orda yaptır pozitif sonuç alacagın yer olsun yeterki canım..

bence sen çok evhamlısın.. kendini çok dinliyorsun.. rahat olmaya çalış... nefes darlığı ara ara bende de oluyor. geçer takma kafana...müjdeli haberini bekliyoruz ;)

kıa napim sabaha kadar nefes darlıgı sabah sanki adet gelicek gibi his ılık ılık bişey geldi iki üç kere yok bişey suyla koydugum fitil karışımı inşallah korktugum başıma gelmez bide karın agrısı çok oluyor kabızlıgın ucundan döndüm kaçsefer kuru kayısı filan ananas ne duyosam yapıyorum ıkınmıyorum zaten ıkınmıyorum kendiliginden çıkmasını bekledigim için varsada yapamıyorum bekliyorum klozette öylece amann ne sıkıntı şöyle var diye bi duysam ohh dicem ..

yaa sendede varmı astımlı gibi oldum zorluyorum gece nefes almak için kendimi ben progestan 200 mg kullanıyorum 30 yumuşak kapsül var içinde günde üç kere vajinaya seninkide aynısımı doguşta herkeze onu veriyorlar gibiydi milletin elinde o vardı hep iki günlük var kaldı alınacak eşim dedi alayım dur boşa alma sonra alırsın dedim adetim gelebilir dedim saki her an inecekmiş gibi hissediyorum canım sıkılıyor halimi tahmin bile edemiyorum inşallah dedigin gibi olur canım ..

evet var canım..ama genelde akşamları oluyor..evet progestanıda aynı tarif ettiğin gibi kullanıyorum...hergün aynı saatlerde kullan..ara verme adet olucakmış gibi hissi olmasına ragmen ara verme kullan...benim transferimin olduğu gündeki saatinde bile alamadığım için transferden hemen 2 saat sonra kullanmamı söylediler..saatine ve günde 3 adet kullanmaya dikkat et...

sen benden zayıfmışsın :) ben 105 kg

yaa sendede varmı astımlı gibi oldum zorluyorum gece nefes almak için kendimi ben progestan 200 mg kullanıyorum 30 yumuşak kapsül var içinde günde üç kere vajinaya seninkide aynısımı doguşta herkeze onu veriyorlar gibiydi milletin elinde o vardı hep iki günlük var kaldı alınacak eşim dedi alayım dur boşa alma sonra alırsın dedim adetim gelebilir dedim saki her an inecekmiş gibi hissediyorum canım sıkılıyor halimi tahmin bile edemiyorum inşallah dedigin gibi olur canım ..

Sevgili bebeklerim gelin

nefes darlığı rakım değişikliğinde de oluyor özellikle trioid sorunu olanlarda da oluyormuş.Ben iki kere acile taşındım nefes alamıyorum diye ikisi de ilk ayın içinde idi. Gögüs bölümüne yolladılar.Gidecek takatim yoktu eve geri döndüm ikisinde de çünkü üniv bize epey uzak ve beni hhırpalayacaklardı. Kanama olmuştu dinlenmem gerekiyordu telaş etme.

ateşsin

evet haklısın irvana gibi bir şey ama acaba sevdalarımızda da biraz sahiplenici mi olsak. Bir sürü kişi eşim partnerim çok üzülür diye çekip gidemiyor. Bunu hissettirsek mi acaba diye düşünüyorum.Bir de söylemek istediğim ben gidiyorum denilip blöf yapıldığında aman iyiki giidyorsun diye bir tavır değil. Şunu da söylerim seven insan ilişkinin bitmesine izin vermez ama bu karşı taraftan samimi bir dilek değilse tabii.Özellikle erkeklere kızıyorum ne yap et gönderme kadıı değil mi ama yai bu son zaman cnayetleri değil kastedilen gönül almayla emekle kendinde tutma meselesi zate bir şey istemiyoruz ki para pul babında. Sadece biraz ilgi .

Sevgili bebeklerim gelin

nefes darlığı rakım değişikliğinde de oluyor özellikle trioid sorunu olanlarda da oluyormuş.Ben iki kere acile taşındım nefes alamıyorum diye ikisi de ilk ayın içinde idi. Gögüs bölümüne yolladılar.Gidecek takatim yoktu eve geri döndüm ikisinde de çünkü üniv bize epey uzak ve beni hhırpalayacaklardı. Kanama olmuştu dinlenmem gerekiyordu telaş etme.

ateşsin

evet haklısın irvana gibi bir şey ama acaba sevdalarımızda da biraz sahiplenici mi olsak. Bir sürü kişi eşim partnerim çok üzülür diye çekip gidemiyor. Bunu hissettirsek mi acaba diye düşünüyorum.Bir de söylemek istediğim ben gidiyorum denilip blöf yapıldığında aman iyiki giidyorsun diye bir tavır değil. Şunu da söylerim seven insan ilişkinin bitmesine izin vermez ama bu karşı taraftan samimi bir dilek değilse tabii.Özellikle erkeklere kızıyorum ne yap et gönderme kadıı değil mi ama yai bu son zaman cnayetleri değil kastedilen gönül almayla emekle kendinde tutma meselesi zate bir şey istemiyoruz ki para pul babında. Sadece biraz ilgi .

canım rakım degişikligi ney orayı anlayamadım troit var hipotrpitti sabahları yarımtane levitiron içiyorum valla götüren olsa benimde aklıma hastane geliyor nefes alamadıkça sonra geri vaz geçiyorum bebek varsa zararı olur şimdi ilaç igne şu vermeye kalkarlar diye varsada halletmiyeyim diye düşünüyorum kanamamı olduydu sende ..

evet var canım..ama genelde akşamları oluyor..evet progestanıda aynı tarif ettiğin gibi kullanıyorum...hergün aynı saatlerde kullan..ara verme adet olucakmış gibi hissi olmasına ragmen ara verme kullan...benim transferimin olduğu gündeki saatinde bile alamadığım için transferden hemen 2 saat sonra kullanmamı söylediler..saatine ve günde 3 adet kullanmaya dikkat et...

sen benden zayıfmışsın :) ben 105 kg

hııı biraz sen benden fazlaymışsın olsun bebgin seninle ne önemi var bende aynen saatinde almaya çalışıyorum çok sagol valla sabah morel sıfırdı şimdi daha iyiyim ..

çok sevindim sağlıkla gelsin bebek inşallah
geriye dönük baktım ama sizinle ilgili bölümleri bulamadım
biraz kendinizden bahseder misiniz
ilk bebek mi yaşınız nerede yapıldı gbi
eğer tekrar tekrar anlatmak sıkmazsa tabii
sevgiler

ben 30 yaşındayım
8 senelik evliyim
18 yaşında kansere yakalandım, bir yumurtamı ve bir tüpümü aldılar
Kalan yumurtalıkla 2 kere tüp bebek denedim olmadı
Kemoterapi onuda bahvetmiş
Yumurta danasyonuna karar verdik
FSH, E2 (bütün hormon testlerimi yaptırdım) kmse söylemedi bana ben kendim yaptırdım çünkü araştırmalarıma göre e2 normal değerlerde değilse tutmuyormuş.
evet daha önceki aylardada yaptırdığım için biliyordum düzensizdi hormonlarım
fsh: 35,00 e2:19,00 lh:21,00 'di.
2 ay boyunca civan pencemi,aslan pencesi,polen bitkilerini karıştırıp içtim.
Bazende isveç şurubundan içtim.
menopozda olduğum için cypo provnova içtim ve adet olup 3. günü tekrar hormonlarıma baktırdım.
fsh;13,00 e2;26,00 lh;5,66 olmuştu.
Burada tansiyon ve şeker hastasıyım.
biraz kg verdim bol bol yüzdüm insilümü düşürdüm 112 kg 100 kg düştüm :))
insilün 40,00 dan 15,00 çok şükür oda düştü...insilün direncide tutmaya engelmiş çünkü...
adet bitiminden sonra ;
30.03.2012 folik aside başladım.(doktor söylemedi ben kendi araştırmalarıma göre başladım)
07.04.2012 tekrar cypo prognovaya başladım
Gögüslerimde hassatiyet başladı. (ilaçlardan dolayı)
02.05.2012 adet oldum
03.05.2012 estrofeme başladım
11.05.2012 ultrosona girdim rahim kalınlığım ölçüldü (rahim kalınlığı 9mm )
kulladığım ilaçların dozu artırıldı
hergün bir kase kabak çekirdeği ve bir bardak ananas suyu içmeye başladım
13.05.2012 yola çıktık
14.05.2012 prgestron 200ml başlatıldı (ilk günü hap sandım içtim, meğerse fitilmiş vajinadan fitil olarak kullanmaya başladım :))) )
14.05.2012 donörden 14 yumurta toplandı ve eşiden sprem alınarak dönlenme yapıldı.
17.05.2012 4 kaliteli emriyo elde edildi ve dört adetine transfer edildi.
Gögüslerimde kılcal damarlar çıktı. aşırı hasas oldu (kimseye sarılamıyorum)
kasıklarımda batmalar başladı.
transferimin 6. ve 7. günü sabah aşırı baş dönmesi oldu.
transferimin 8. günü hafif lekelenme oldu doktoru aradım ve tutunma lekesi dedi.
tartıya çıktım 5 kg geri almışım :( çok yemeğe başladım..dürekli açıkıyorum ...
28.05.2012 beta hcg testi sonuç 102,62
30.05.2012 beta hcg testi sonuç ???
09.06.2012 ultrasona giricem inşallah
Kabak çekirdeğine devam ediyorum...ananas suyunu bıraktım.
Bol bol ıspanak yeşillik yiyorum...
Kabız olmamak için aç karnına 3 adet kayısı kurusu içiyorum.
Maydonoz, ceviz, gazlı içeklerden en başından beri uzak durdum kesinlikle yemedim
transfer günü 1 saat tuvalete gitmedim
2 saat yattım...istanbula transferin ertesi günü akşamı döndüm.
geldiğimden beri hiç bir iş yapmadım bulaşık bile yıkamadım...
sadece kısa mesafeli yürüyüşlere çıktım..hep yatmakta kan dolaşımını engelliyor bebekler tutunamıyormuş
sigarayı bıraktığım için çok stresliyim o kadar...
ilk donasyon denememdi
kıbrıs doğuş tüp bebek
doktor şevket bey

bu kadarçık şimdilik
bugun akşam 2. testimi yaptırıcam
ne olur dua edin bana
Sizleri seviyorum

Canlarım,

Normal giden bir hamilelikte 2 günde değerler 1 kat artmaktadır. Artış bu şekilde olmadığı
takdirde gebelikte problem var demektir.

Bir yerde 1 katı diğer başka bir yerde 2 günde iki katı diyor
hangisi doğru kafam karıştı

Papatyacığım yaaa ağız alışkanlığı msn demişim aslında hotmail demek istemiştim ben de.... :))))))))

sevgili papatya merhaba,
mailimi aldın mı bilemiyorum... Tel.açmadan evvel mail yazayım diye düşündüm. umarım mail yazmakla yanlış bir şey - mail adresinin sana özel olduğunu düşünerek- yapmış olmadım!!! Bu arada hangi saatlerde müsaitsin bilemedim??? Offf şu özelden yazamamak ne kötü yahu.... insan paranoyak oluyor konu da özel olunca.... Neyse umarım sorun yoktur.. Sevgiler......

öncelikle sonucun pozitif çıkar inşallah.transferin doğuş tüp bebektemi kaçıncı denemen yumurta donasyonu olarak,kaç yaşındasın dr firdevs hanımdan bahsetmişsin bende ordan dr verda tunçbilekle görüştüm yumurta donasyonu için acaba aynı yermi nette onun sayfasında dr firdevs uğuz tip adında dr var. çok memnun kaldığın için soruyorum ben 42 yaşımda 3 yıllık evliyim daha önce 3 kez tüp bebek denemem var sonuç negatif şimdi yumurta donasyonu düşünüyorum yaşımda geçiyor oyüzden acele etmem lazım ama maddiyat buna engel.en yakın zamanda inşallah denemek kısmet olur.bu forumda genelde 30lu yaşlar dr yaşın önemli olduğunu söyledi.cevap yazarsa sevinirim bu sıkıntılı günlerin inşallah mutlulukla sonbulur.

merhaba kızlarrrr

mucizeistiyorum arkadaşım,test 2 gün sonra en az 2 katına çıkmalıdır.bir kat artmalı demekte aynı şey yani.100 ise 200 olacak bu kadar basit...senin ilk testin kaç bilmiyorum ama 2 katı olmalı daha yüksekte olursa daha iyi tabi..

kızlar bu transver sonrası sürekli yatmalı,evden çıkmamalı laflarıda nerden çıktı.normal hayata geri döneceksiniz.sadece ağır işler yapıp çok yorulmayın yeter.herkes işine gücüne gidiyor.merak etmeyin olacaksa oluyor.abartmayın lütfen.ayrıca bu kadar aklınızda olmasın bu iş.biraz rahat olmaya çalışın lütfen stres en büyün zarar...

ayrıca biz güzel hanımların bu kadar kilo almaması gerektiğini düşünüyorum.kilolarınızı vererek bu işe başlarsanız çok büyük yol kat edersiniz.çünkü kilolar hamileliktede en büyük derdiniz olacak.preeklamsi denilen erken doğuma yol açan hastalığın en büyük nedeni kilolar.lütfen sağlığınıza dikkat edin...

Canlarım,

Normal giden bir hamilelikte 2 günde değerler 1 kat artmaktadır. Artış bu şekilde olmadığı
takdirde gebelikte problem var demektir.

Bir yerde 1 katı diğer başka bir yerde 2 günde iki katı diyor
hangisi doğru kafam karıştı
bildiğim kadarıyla 2 katı olmalı yani 1 kat artmalı. yani senin 200 üstü olmalı.
bu arada hikayeni uzun uzun yazdığın için çok teşekkür ederim gerçekten mucizesin. tebrik ederim sen gerçekten haketmişsin bunu çabalamış ve haketmişsin. allah sağlıkla sağlıklı bir bebek versin inşallah.
dualarım seninle.

öncelikle sonucun pozitif çıkar inşallah.transferin doğuş tüp bebektemi kaçıncı denemen yumurta donasyonu olarak,kaç yaşındasın dr firdevs hanımdan bahsetmişsin bende ordan dr verda tunçbilekle görüştüm yumurta donasyonu için acaba aynı yermi nette onun sayfasında dr firdevs uğuz tip adında dr var. çok memnun kaldığın için soruyorum ben 42 yaşımda 3 yıllık evliyim daha önce 3 kez tüp bebek denemem var sonuç negatif şimdi yumurta donasyonu düşünüyorum yaşımda geçiyor oyüzden acele etmem lazım ama maddiyat buna engel.en yakın zamanda inşallah denemek kısmet olur.bu forumda genelde 30lu yaşlar dr yaşın önemli olduğunu söyledi.cevap yazarsa sevinirim bu sıkıntılı günlerin inşallah mutlulukla sonbulur.

canım benimkisi sperm donesyonu ben kendi yumurtalarımla denedim allaha şükür bende hiç bir sıkıntı yok genede tutması tutmaması allaha kalmış ben 37 içindeyim yumurta donesyonu olacaksa yaşın çok önemli degil nasılsa yumurta senden genç birisinden olacak verda tunç bilekte orda doktor bunlar 3 doktor ayrı galiba çalışıyor hepsini yan yana odası vardı ayrı ayrı ben ötekinleri bilmem ama firdevs hanım hoş birisi ilgili hastasıyla eşim orda liste varmış okumuş hastaların çogunlugu firdevs hanımın hastası memnun kalıp ikiciye gelen vardı firdevse merkez olarakta ben daha köhne kötü gibi biyer hayal etmiştim hayır hiçte fena degildi daha nasıl olsun dedirtti ayarladıkları otelde güzeldi bilmiyorum memnun kaldım inşallah sende paranı tamamlar gidersin bende 1 senedir anca ayarladım kendimi zaten tutmucak diye ondanda çok korkuyorum bidaha yaptıracak gücüm yok allah yardımcımız olsun şanslar bizim olsun canım ..

merhaba kızlarrrr

mucizeistiyorum arkadaşım,test 2 gün sonra en az 2 katına çıkmalıdır.bir kat artmalı demekte aynı şey yani.100 ise 200 olacak bu kadar basit...senin ilk testin kaç bilmiyorum ama 2 katı olmalı daha yüksekte olursa daha iyi tabi..

kızlar bu transver sonrası sürekli yatmalı,evden çıkmamalı laflarıda nerden çıktı.normal hayata geri döneceksiniz.sadece ağır işler yapıp çok yorulmayın yeter.herkes işine gücüne gidiyor.merak etmeyin olacaksa oluyor.abartmayın lütfen.ayrıca bu kadar aklınızda olmasın bu iş.biraz rahat olmaya çalışın lütfen stres en büyün zarar...

ayrıca biz güzel hanımların bu kadar kilo almaması gerektiğini düşünüyorum.kilolarınızı vererek bu işe başlarsanız çok büyük yol kat edersiniz.çünkü kilolar hamileliktede en büyük derdiniz olacak.preeklamsi denilen erken doğuma yol açan hastalığın en büyük nedeni kilolar.lütfen sağlığınıza dikkat edin...

canım aysevi nerlerdesin senin yorumun hoş oluyor kayıpsın canım ben bugün çok daralıyorum nedenki hiç bilgin varmı nefes alma zorlugu var gece kırkkere uyandım nefes almak için nerdeyse astımlıların gidip fıs fısından alıcam töbe yarebbim sürekli yatmıyorumda yavaşça dolaşıyorum ev içinde bu gün ilk defa bulaşık yıkadım oturuyorum arada uzanıyorum dışarıya çıkmaya eşim izin vermiyor evin merdivenleride biraz yüksek yüksek nolur nolmaz gibisinden bide tutmazsa başıma kalkar sana çıkma dedik çıktın diye ben önlemimi alayımda gerisi allahın taktiri kiloyu veremiyorum inanmazsın yılın yarısı diyetteyim hiç ekmek yemiyorum sabah kepekli ekmek dikkat ederim hep yerimde sayıyorum yok şeker tansiyon şükür sanmıyorum hamilelikte sorun çıksın benim bi arkadaş 130 kg yla hamile kaldı dogurdu maşşallah hiç bir sıkıntı yaşamadı ne bileyim inşallah hamile olayımda tombiş tombiş dogum ederim ..

bildiğim kadarıyla 2 katı olmalı yani 1 kat artmalı. yani senin 200 üstü olmalı.
bu arada hikayeni uzun uzun yazdığın için çok teşekkür ederim gerçekten mucizesin. tebrik ederim sen gerçekten haketmişsin bunu çabalamış ve haketmişsin. allah sağlıkla sağlıklı bir bebek versin inşallah.
dualarım seninle.

sağol canım benim...
ALLhım bütün isteyenlere nasip etsin inşallah...

canlarım

2.testim 13. günü sonuç;225,05
Şükürler olsun Allahıma

canım hadi gözün aydın mucizen içerde büyüyor darısı bana bende demin eczaneye gittim test aldım yarın yapasım var bakalım bu gün nefes darlıgım çok fazla eşim firdevs hanımı aradı verdigimiz ilaçlar öyle bişey yapmaz acaba astım başlangıcı filanmı varki filan demiş sakin olsun şimdi bekleme sürecinde oldugu için stres yaparsada olur filan demiş tamam varmı yokmu diye düşünmeden edemiyor insanda bu kadar nefes alamıcak kadarmı eczacıya tansiyonumu ölçtürdüm 10--5 çıktı tansiyonun düşük tuzlu ayran iç dediler yumurta toplandıgı gün 11--7 ydi merkezde ölçmüşlerdi tansiyonumun düşmüş olduguna sevindim iyimi acaba hamileyimde ondanmıki diye tövbe yarebbim bu gün inşallah acillik olmam hiç iyi degilim allah yardımcım olsun..

Back
X