kurtajım iptal oldu..doktor biraz daha bekleyelim dedi...ultrosonda bişey gördü kanmı, kesemi anlayamadı...sen aynen ilaçlarına devam et salı gel bakalım dedi..
4 emriyo olduğu için belki diğerleri düştü bi tansei kalır belki dedi..kızlar dua edin bana ne olurr.

inan ki demin içimden geçti acaba tekrar kontrol edecekler mi yoksa direkt kürtaja mı alacaklar diye.. dualarım seninle arkadaşım.. haydi mucize istemeye devam edelim hep birlikte.. inşallah en az bir tanesi inat etmiştir.. yoluna devam eder.. bak ezan başladı şimdi.. haydı hayırlısı...

kurtajım iptal oldu..doktor biraz daha bekleyelim dedi...ultrosonda bişey gördü kanmı, kesemi anlayamadı...sen aynen ilaçlarına devam et salı gel bakalım dedi..
4 emriyo olduğu için belki diğerleri düştü bi tansei kalır belki dedi..kızlar dua edin bana ne olurr.

ayyyy inşallah canım dogru belki var 4 ikisi tutmuştuysa biri duruyordur dualarımdasın bütün kalbimle inşallah mucizen seninledir allahım geri sevindirsin dikkat et yat kendine bak salıgün hayırlı haber al canım bizde şükür diyelim sevinelim senden gelecek güzel habere..

yazımı beğenenler dışında beni sizler yanlış anlamışsınız.
ben şimdiden daha oğluna kız buluyorsun demek istemedim ki.
benim söylediğim şuydu.

erkek annelerinin (ki benim annemde erkek kardeşime bu şekilde davrandı) erkek annelerinin daha karnına düştüğü an; oğluna kızlar onun oyuncağı olacakmış, kızlar peşinden koşacakmış gibi davranılıp kız çocuklarının hatta kız annelerinin gizli bi şekilde ezilmesiydi.
size kısaca bişey anlatayım bir arkadaşım kreşi var yanına gitmiştim çocuklar hepsi oynuyor boğuşuyorlar küçük bir kızın saçları dağılmış elbisesinin askısı düşmüş aslında erkek çocuklarda gömlekler dışarda koşmuş terlemiş haldeler. erkek çocuğun annesi geldi ağzı kulaklarında oğluuumm kıza naaptın seeen??? diyor !! oysa çocuklar oynamış hep birlikte. ortada kıza yapılan bişey yok. ama kadın çocuğa şimdiden gülerek kızı dağıt oğlum bu iyi bişey mesajı veriyor. sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için cinselliği öncelik olmayan çocuklar yetiştirmek lazım.

beyaz showa hürrem gelmişti hatırlar mısınız beyaz ona dedi ki yaa sen ne tatlısın. o da teşekkür ederim dedi ve sımsıkı sarıldı beyaza. öyle samimi o kadar cinsiyetsiz sarıldı ki kimse bunun altında bişey aramadı. çünkü almanyada aileler çocuğa kız yada erkek olmaktan çok insan olmayı öğreterek büyütüyorlar.

kırdimsa özür dilerim.
haklısın donasyonla ilgili bir konuda değildi.
belki yersizdi ama kulağına yine de küpe olsun kızlara değer veren sonrada hakettiği değeri bulan sağlıklı mutlu bir oğlun olsun inşallah

ben genel bişeyden söz ettim
aslında orada benim de yeni keşfettiğim bişeyi anlatmak istedim. ben zaten bu toplumda ki çoğunluğun erkek çocuğu olduğunda ki davranışını doğru bulmuyorum. şimdiye kadar herşeyi ortada bir kız bebek resmi görmedim mesela ama hemen her erkek çocuğun pipisi ortada bir resmi oluyor. kesinlikle kişisel bişey değil bu tepkim genel. erkek annelerinin (çoğunun ) bu tutumunu doğru bulmadığımı dile getirdim sadece.
keşfettiğimse şuydu: daha karnında erkek olduğunu öğrendiği gün kızını alıcaz vs gibi cümleleri duyunca anladım ki daha dünyaya gelmeden yani topluma karışmadan anne tarafından örgütleniyor bu davranışlar ilk önce .
ayrıca insan zor da kolayda çocuk sahibi olunca tabiki seviniyor. ama bu sevinç anında söylenmiş bişey değil toplumsal bir davranış şekli. bu dikkatimi çekti yani daha anne karnında başlayan bu davranış şekli.
ve dile getirdim.
ama burada birbirimizden biçok şey öğreniyoruz.
bildiklerimizi ve fikirlerimizi paylaşıyoruz.
hele de bizim yaşlarımızda artık yanlış sonuçlarınızı gördüğümüz davranış bozukluklarımızı biraz eleştirip düzeltebilirsek gelecek nesiller için bu paylaşım güzel olmaz mı??

tekrar söylüyorum amacım kınamak eleştirmek ayıplamak öğretmek asla değil dediğim gibi benim annemde aynılarını yaptı hala bazen yapıyor gelinimizi layık görmüyor oğluna oysa onlar birbirine aşık.:)

yani oğluma kız bakmaya başladım bile cümlesi bana itici geldi ve yazdım
oğlumla kızın akran olacaklar ne güzel arkadaş olacak çocuklarımız cümlesi daha güzel geliyor bana.

neyse tekrar özür dilerim kızıp kırılma lütfen
ama benim kızıma bakma oğlun için senin oğluna aslaa vermem kızımı :)))

doğmamış çocuğa don biçme olarak algılamayın bu konuyu lütfen çünkü öyle anlaşılmış sanki onlar bizi dinleyecekte kendisi kimi isterse onu seçecek gibi şeyler yazılmış .
söylemek istediğim oğlunakızı sen alıyorsun seçiyorsun demek değildi.
erkeksin erkeksin diye yetiştirmek yerine insansın ı öğretmekti çocuğa tam tersi yanlışlarada karşıyım sen kızsın ayıp kızlar yapmaz kızlar açmaz kız kısmı bu da yanlış
umarım anlatabildim demek istediğimi.
yazarak anlatmak gözgöze konuşmak kadar etkili değil. umarım anlaşılmışımdır. üstüme vazife değil tabii. bu sadece fikrim paylaşmak istedim okadar.

bugün daha bir yerde okudum
aynen şöyle yazmış "şakır şakır kanamyla doktora gittim ve hamileliğim devam ediyormuş"

inşallah seninde öyledir. moralini yüksek tutmaya ve dinlenmeye çalış. ilaçlarını da kesinlikle ihmal etme bence.
sağlıkla sürsün dilerim.

Dualarımız seninle canım.... İnşallah 4 embriyodan hiçdeğilse 1 i duruyordur.. İşte o zaman tam mucize olur. Salıya kadar pozitif ol, dinlen.... Sevgimiz seninle...

okudum daha yeni biliyorsun bende kanama geçirdim 12 saat boyunca da devam etmişti ama sonunda 10 gün hiç kalkmadan yattım sadece wc gittim çok kötü biliyorum ancak bunu yaşayan arkadaşlar bebeğini kaybedenler iyi anlar inşallah seninde benim gibi kesen görünür çookkk üzüldüm metanetli ol allah sabır versin çok zor bi durum ne desek boş inşallah bir mucize olur..allah yardımcın olsun dualarım seninle...

Son düzenleme:
Rowina ben 2 haftadır girmedim...
Geriye dönüp okuyamadımda...
Naptın senin bebek ikizmi ,tekmi???

bi sorun çıkmazsa Allahtan ikizlerim olacak bekliyorum kontrolden kontrole görüyorum en son kalp atışlarını duyduk fasulye gibilerdi enson eşim ve ben fasulyelerimiz diye seviyoruz:)

Allah yardımcın olsun işallah bebeğin bir tanesi yaşıyordur...
Dualarımız seninle...

bi sorun çıkmazsa Allahtan ikizlerim olacak bekliyorum kontrolden kontrole görüyorum en son kalp atışlarını duyduk fasulye gibilerdi enson eşim ve ben fasulyelerimiz diye seviyoruz:)

Çok sevindim senin adına...
İkizler süper bişey yaaa....
::)))

Güzel arkadaşım ben inanıyorum bebeğin seninle senin için dua ediyorum inşallah her şey yoluna girecek sakın kendini üzme desemde endişeleniyorsun biliyorum Allah bebeklerini sana bağışlasın.

Anisha hoşgeldin bende senin gibi burada yeniyim ben 42 yaşımdayım 3 kez tüp bebek denedik 3.de yumurta bulunamadı bizde yumurta donasyonu düşünüyoz kıbrısı düşünüyorduk ispanyayı ilk kez senden duydum orası daha mı iyi acaba klıniğin adı ne nette varmıdır fiyat konusunu görüştünmü?bana yazarsan sevinirim.

çok üzüldüm inşallah mucizen devam eder hep birlikte seviniriz

CANIM cok üzüldüm geçmiş olsun,senin için dua ettim,umarım bi yerlerden bi şekilde tutunmuştur bebişin ve kürtaja gerek kalmaz.insallah..metanetli ve tevekkül içinde olman dileğim ile...

sevgiler

Kürtaj olucağını duyunca inan çok üzüldüm sanki ben yaşadım şimdi bu habere çok sevindim canım inşallah bitanesi belki tutunmuştur senin için dua edicem kendine iyi bak!

Ayy insallah, heyecanlandim senin icin. Bence birtanesi sana siki siki tutunmus canim. Seni birakmayacak.

arkadaşlar günaydın ,
forumda yeniyim sayfa sayfa okudum . bende 32 yaşındayım 3 senedir erken menepoz ve sonucunda 3 tüp bebek denemesi , gelişmeyen yumurtalar ve 3 iptalle sonuçlanan tedaviler, sayısız doktor kontrolleri ve senin çocugun olmaz sözleriyle gözyaşlarıyla çıkılan doktorlar . Bizde yumurta donasyonuna karar verdik , benim için bu kararı vermek her ne kadar zor olsa da anne olma isteği herşeyin üstünde . Bizim gittiğimiz doktorların çoğu donasyon için İspanyayı tavsiye etti . En son Kök hücre çalışmalarını yürüten Kutluk Oktay ile internet üzerinden görüşme yaptım , kendiside bana İspanyayı ve orada bir klinik tavsiye etti hatta hemen oradaki doktora maille benim iletişim adresimi verdi , benden ve eşimden bir dünya test ve resim istediler onları yaptırıp dün itibariyle gönderdik . Şimdi bana en yakın donör arayışındalar , en geç temmuz veya ağustos başı gibi çağırırız dediler , bekliyoruz bakalım . Allah herşeyin hayırlısını versin , hem sabırsızlanıyorum , hem heyecanlanıyorum , hem de korkuyorum ...

Öncelikle hosgeldin canim aramiza. Evet Ispanyayi bende sürekli duyuyorum cok iyi olduklarini ancak bana hersey daha sikintili gececekmis gibi geliyor orada. Dil olayini ne yaptiniz? Ingilizce mi yoksa tercüman mi var arada? Bir de fiyatlar hakkinda bilgi verirmisin canim.

Mucize

Saçmalama herşey buraya kadarmış olur mu hiç ? Dur daha ne yaptııınnn? Daha ne günlerin olacak bu yolda bilemezsin belki bir nedeni vardır belki daha hayırlıdır hiç bilemezsin . Biraz dinlen

nick ini değiştir daha olumlu ve kendine güvenen bir nick seç ve geri gel bekliyoruz

Anisha

hoşgeldin aramıza. Merakla İspanya deneyiminin detaylarını bekliyor olacağız. Sen yazarsan ilk olacaksın. Birisi daha düşünüyordu ama henüz adım atmadı galiba

sanırım ispanya ya ıvi tüp bebek merkezi yönlendiriyor sizi de o mu yönlendirdi??

Her şey üstüne gelip,
seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde,
sakın vazgeçme!
Çünkü orası kaderinin değişeceği yerdir.

- Hz. Mevlana -

Back
X