sevgili anishacım fiyatı 8500 euro yazmışsın peki gidiş,geliş ve konaklama bu fiyatın içindemi yoksa sadece tedavi ücretimi bu merak ettim birde kaç tane embriyo transfer edilecek sana.

merhaba culii ilk etapta bize 8.040 euro fiyat çıkardılar ama bundan indirim yapacaklarını söylediler .bu fiyat sadece tedavi kalma ve uçak ücretlerine karışmıyorlar . İspanyada sadece 2 adet embryo transfer ediyorlar , şuanda 5 adet iyi kalitede embryo dondurdu 2 tanesini transfer edecek kalanlarınıda donduracak .

duygularınızı o kadar güzel ifade etmişsiniz ki çok çok teşekkür ederim kendi adıma bunları hisseden sadece benmiyim diye düşünüyordum çünkü geriye doğru okuduğumda da bu tarafından söz eden hiç olmamış sanki hep klinik doktor fiyat konuşulmuş ve sorulmuş. komik gelebilir ama ben de anlatmak istedim
çok sevdiğim bir arkadaşım var cildi çok yağlı bana hep çok şanslısın diyor cildim kuru diye makyaj yapamıyorum çünkü gün içinde 10 kere sabunla yüz yıkıyorum saçlarımı hergün yıkıyorum öğleden sonra yağlı pis görünüyor diye anlatıyor benim cildim çok kuru 5 gün yıkamasam yağlanmaz bu yüzden onun sıkıntısını ben hiç yaşamadım ve bilmiyordum. eşiminde cildi yağlı düşünüyorum donörün de cildi yağlıysa sonuç kesin yağlı cilde sahip bir çocuk olacak ve arkadaşımın sıkıntılarını çekecek sürekli. ve donöre cilt yapın nasıl diye sorulmuyor sanırım.:( belki bi çocuğum olsunda nasıl olursa olsun noktasına gelinecek bir yerden sonra ama insan beyni herşeyi kuruyor. bu endişelerden kurtulmak insanın başarısı bence. buradaki arkadaşları çok çok takdir ediyorum. ve bu toplumda bir adım öteye gidebilen azınlıktan olduklarını düşünüyorum. neyseki öğrendim demekki bu kaygılar herkesde var ve kabullenişle huzur buluyor insan. artılar ve eksiler hayatın heryerinde. bende bu süreçte öğrendim ki bişeyi en iyi yaşayan anlar. benim bebeği olmayan bir arkadaşım vardı ama onu ben yıllarca hiç anlamışım. onun üzüntüsünün eksikliğini hisssetiği duyguların nasıl bişey olduğunu ta ki kendim yaşayınca anladım.
dualarım seninle dilerim sonuç güzel oluyor. zira tüm olumlu sonuçlar insana umut oluyor. allah herkese istediği herşeyi verir dilerim. sevgimle

Yaşadığın duyguları emin ol ki hepimiz yaşıyoruz... Düşünsene hangi kadın ya da erkek kendi genetiğini taşımayan bir çocuğa sahip olmak ister?? Geriye dönük mesajlarda zaman zaman duygulardan da bahsedilen bölümler var aslında.... Ama haklısın daha çok doktor,klinik, fiyat ve donör konusu geçiyor. Çünkü epeyce bir can yanışından sonra yavaş yavaş kabulleniş başlıyor ve ben de donasyon yaptırabilirim diye düşünmeye başlıyorsun.........işte genellikle o süreçte foruma kaydoluyorsun ; sessiz çığlığını - ya da sesli - kendinle paylaştıktan sonra....... Ama eğer sıkça empati yapan biriysen, zaten bilirsin ki insanların duyguları özünde aynıdır; yaralandığımızda aynı acıyı hissederiz.... Evet burdaki hanımlar 1 adım değil çoooook adım önde insanlar. Çünkü kadınlık egosunun en üst eşiği doğurganlıksa, kısırlık da onun yerle bir olduğu nokta... Bunu sindirip,kabullenip donasyona karar verip, o doğamızda varolan doğurma güdüsünü yaşamak istiyoruz...

Donör hakkında çok detaylı olmasa da bilgiye sahip olabiliyorsun. Yani cilt konusu sizin için çok önemliyse bahsedebilirsiniz, buna bir engel yok. Herkesin detayı farklı...... Ama eğer ki bu ince detaylara takılıyorsanız nacizane fikrim kendinize biraz daha zaman mı tanısanız? Bu duygu karmaşasını yaşamak kötü elbette ama ilerde dünyaya getireceğimiz çocuğu sahiplenmek adına da bu duyguları dibine kadar yaşayıp ondan sonra evet ben kendimden eminim bu çocuğu istiyorum diyebilmeliyiz... Bu süreci yaşarken kendinizdeki eksileri de düşünün tabii, kendimizi sevelim ama hiç birimiz de mükemmel değiliz aslında.... Her şey gönlünüzce olsun........ Sevgilerimle...

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yumurta donasyonu ile ilgilenmekteyim. Bu yöntemle 40 yaş üstü hamile kalanlar var mı? Yöntemin başarısı konusunda bilgilerinizi bekliyorum. :)

Yumuta donasyonu ile hamile kalıp,bebeğini doğuran 40 yaş üstü arkadaşlarımız var forumda... Genç yumurta ile işlem yapıldığı için genellikle %60- 70 şans veriyorlar. Tabii ki sperm kalitesi de bu başarıda çok önemli. Sperm kalitesi iyi değilse başarı şansı biraz daha düşyor... Sevgilerimle......

duygularınızı o kadar güzel ifade etmişsiniz ki çok çok teşekkür ederim kendi adıma bunları hisseden sadece benmiyim diye düşünüyordum çünkü geriye doğru okuduğumda da bu tarafından söz eden hiç olmamış sanki hep klinik doktor fiyat konuşulmuş ve sorulmuş. komik gelebilir ama ben de anlatmak istedim
çok sevdiğim bir arkadaşım var cildi çok yağlı bana hep çok şanslısın diyor cildim kuru diye makyaj yapamıyorum çünkü gün içinde 10 kere sabunla yüz yıkıyorum saçlarımı hergün yıkıyorum öğleden sonra yağlı pis görünüyor diye anlatıyor benim cildim çok kuru 5 gün yıkamasam yağlanmaz bu yüzden onun sıkıntısını ben hiç yaşamadım ve bilmiyordum. eşiminde cildi yağlı düşünüyorum donörün de cildi yağlıysa sonuç kesin yağlı cilde sahip bir çocuk olacak ve arkadaşımın sıkıntılarını çekecek sürekli. ve donöre cilt yapın nasıl diye sorulmuyor sanırım.:( belki bi çocuğum olsunda nasıl olursa olsun noktasına gelinecek bir yerden sonra ama insan beyni herşeyi kuruyor. bu endişelerden kurtulmak insanın başarısı bence. buradaki arkadaşları çok çok takdir ediyorum. ve bu toplumda bir adım öteye gidebilen azınlıktan olduklarını düşünüyorum. neyseki öğrendim demekki bu kaygılar herkesde var ve kabullenişle huzur buluyor insan. artılar ve eksiler hayatın heryerinde. bende bu süreçte öğrendim ki bişeyi en iyi yaşayan anlar. benim bebeği olmayan bir arkadaşım vardı ama onu ben yıllarca hiç anlamışım. onun üzüntüsünün eksikliğini hisssetiği duyguların nasıl bişey olduğunu ta ki kendim yaşayınca anladım.

Yani ne diyeyim ki ben donorlere sadece aıds testi yaptıklarını düşünüyorm o kdar Bunun dışında herşey kader yazgı tesadüf whatsoever yani. Cilt konusunda hiç böyle bir şey yapmazlar emin ol. Belki sen çok vurgularsan olur. Bu arada son dakika gitme o zaman ellerinde ne varsa onu veriveriyorlar. 3-4 ay öncesinden geliyorum demek hatta bir miktar kapora vermek doğru bence. Yoksa heran vazgeçilebilir diye çok detaylı bakmıyorlar donore yani.. Ben yeşil göz yeşil öz diye tutturdum donorlerin ikisi de yeşil gözlüydü sözüm ona şimdi güzel kızımın gözleri kapkara :) Allah ömür versin bir dr un dediği gibi pişman olanı görmedim hiç. Onlar da biliyor ne çıkarsa kabul edeceğiz seveceğiz bağrımıza basacağız O yüzden esnekler. Yani doğduktan sonra hiç umurun olmuyor inan. Benim bu hayatta istediğim herşey gerçekleşti Doğumda bile sizlere dua ettim İnşallah herkesin de gerçekleşir herkes mutlu olsun. Çok da düşünme derim düşünüyorsan Efsunenin dediği gibi CÜRUFtur. Fbli nin dediği gibi hazır değilsindir. Kendi çocuğundan hiçbir farkı yoktur ama tabii bu olgunluğa da gelmesi lazım insanın. Tyzemin dediği gibi çok makbule geçti olmasaydı camii kapısına gidecekmişim :) Biraz daha düşün tart hazır olunca git. Zaten bu forum hazırlıyor biraz zamana ihtiyacın var gibi .
Bol şans arkadaşım

durucan
ben varım 46 yaşında anne olan Sorular varsa cevaplayayım

Yaşadığın duyguları emin ol ki hepimiz yaşıyoruz... Düşünsene hangi kadın ya da erkek kendi genetiğini taşımayan bir çocuğa sahip olmak ister?? Geriye dönük mesajlarda zaman zaman duygulardan da bahsedilen bölümler var aslında.... Ama haklısın daha çok doktor,klinik, fiyat ve donör konusu geçiyor. Çünkü epeyce bir can yanışından sonra yavaş yavaş kabulleniş başlıyor ve ben de donasyon yaptırabilirim diye düşünmeye başlıyorsun.........işte genellikle o süreçte foruma kaydoluyorsun ; sessiz çığlığını - ya da sesli - kendinle paylaştıktan sonra....... Ama eğer sıkça empati yapan biriysen, zaten bilirsin ki insanların duyguları özünde aynıdır; yaralandığımızda aynı acıyı hissederiz.... Evet burdaki hanımlar 1 adım değil çoooook adım önde insanlar. Çünkü kadınlık egosunun en üst eşiği doğurganlıksa, kısırlık da onun yerle bir olduğu nokta... Bunu sindirip,kabullenip donasyona karar verip, o doğamızda varolan doğurma güdüsünü yaşamak istiyoruz...

Donör hakkında çok detaylı olmasa da bilgiye sahip olabiliyorsun. Yani cilt konusu sizin için çok önemliyse bahsedebilirsiniz, buna bir engel yok. Herkesin detayı farklı...... Ama eğer ki bu ince detaylara takılıyorsanız nacizane fikrim kendinize biraz daha zaman mı tanısanız? Bu duygu karmaşasını yaşamak kötü elbette ama ilerde dünyaya getireceğimiz çocuğu sahiplenmek adına da bu duyguları dibine kadar yaşayıp ondan sonra evet ben kendimden eminim bu çocuğu istiyorum diyebilmeliyiz... Bu süreci yaşarken kendinizdeki eksileri de düşünün tabii, kendimizi sevelim ama hiç birimiz de mükemmel değiliz aslında.... Her şey gönlünüzce olsun........ Sevgilerimle...
kesinlikle çok çok haklısınız.
ben en son dert edilecek bişeyden söz ettim. biçok şey var öncelikle insanı kaygılandıran.
ama karnında hissetmekle zaten sımsıcak bişey doğar insanın içine sanırım. başka yol kalmayınca kabullenmek ve iyi düşünmek daha kolay olacaktır sanırım. dilerim herkes hayal ettiği herşeye ulaşır.
çok şey öğrendim buradan ve öğreniyorum. at gözlüğünü çıkarınca daha geniş bir çerçeve daha zengin bir dünya çıkıyor insanın gözlerinin önüne. değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim

Yani ne diyeyim ki ben donorlere sadece aıds testi yaptıklarını düşünüyorm o kdar Bunun dışında herşey kader yazgı tesadüf whatsoever yani. Cilt konusunda hiç böyle bir şey yapmazlar emin ol. Belki sen çok vurgularsan olur. Bu arada son dakika gitme o zaman ellerinde ne varsa onu veriveriyorlar. 3-4 ay öncesinden geliyorum demek hatta bir miktar kapora vermek doğru bence. Yoksa heran vazgeçilebilir diye çok detaylı bakmıyorlar donore yani.. Ben yeşil göz yeşil öz diye tutturdum donorlerin ikisi de yeşil gözlüydü sözüm ona şimdi güzel kızımın gözleri kapkara :) Allah ömür versin bir dr un dediği gibi pişman olanı görmedim hiç. Onlar da biliyor ne çıkarsa kabul edeceğiz seveceğiz bağrımıza basacağız O yüzden esnekler. Yani doğduktan sonra hiç umurun olmuyor inan. Benim bu hayatta istediğim herşey gerçekleşti Doğumda bile sizlere dua ettim İnşallah herkesin de gerçekleşir herkes mutlu olsun. Çok da düşünme derim düşünüyorsan Efsunenin dediği gibi CÜRUFtur. Fbli nin dediği gibi hazır değilsindir. Kendi çocuğundan hiçbir farkı yoktur ama tabii bu olgunluğa da gelmesi lazım insanın. Tyzemin dediği gibi çok makbule geçti olmasaydı camii kapısına gidecekmişim :) Biraz daha düşün tart hazır olunca git. Zaten bu forum hazırlıyor biraz zamana ihtiyacın var gibi .
Bol şans arkadaşım

durucan
ben varım 46 yaşında anne olan Sorular varsa cevaplayayım[/QUOT
papatya az da olsa buradaki yazılarından seni tanıyorum.
ve seni daha da çok tanımak istiyorum. sadece bebek konusunda ki tutumun değil biçok konuda ki tutumun " olduğunun" göstergesi. olmuşsun sakin duyarlı düşünceli ve bilgilisin biçok şeye gülüp gececek olgunluktasın yaşını kasdetmiyorum bakış açını kasdediyorum. çoluk çocuk ilişkisi karı koca ilşkisi anne baba aile ilişkisi hepsinde danışılacak birisin. insanın yapabildiği en zor şey kendiniyönetmesi değiştirmesi ve yenilemesi sen bunu başarmışsın zaten karşındaki herşey de değişmiştir sanırım. vaktin oldukça lütfen yaz. yazdığın her deneyimde her duyguda her yaşanan da bişeyler buluyor insan yazınla beni bir adım daha ileri çektin çok çok yeşekkür ediyorum.

kesinlikle çok çok haklısınız.
ben en son dert edilecek bişeyden söz ettim. biçok şey var öncelikle insanı kaygılandıran.
ama karnında hissetmekle zaten sımsıcak bişey doğar insanın içine sanırım. başka yol kalmayınca kabullenmek ve iyi düşünmek daha kolay olacaktır sanırım. dilerim herkes hayal ettiği herşeye ulaşır.
çok şey öğrendim buradan ve öğreniyorum. at gözlüğünü çıkarınca daha geniş bir çerçeve daha zengin bir dünya çıkıyor insanın gözlerinin önüne. değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim

Sevgili atessn, ne güzel tarif etmişsin.... tek cümle; 'karnında hissetmekle sımsıcak bişey doğar insanın içine'....... evet öyle bişey.... Dokuz ay taşıyacaksın,doğuracaksın,emzireceksin,her türlü bakımını yapacaksın.... Her şey bir yana sana muhtaç ve korumasız olarak dünyaya gelecek;onun yegane bakıcısı ve koruyucusu sen olacaksın... Ayrıca o sizi gerçek annesi bilecek -çok önemli-!!! Biraz hayal kurmanızı tavsiye edebilirim,ne bileyim her şeyden önce size anne dediğini düşünün,sen olmayınca ağladığını,sensiz biryere gitmediğini düşünün - çocuklar annelerini bazen anne oldukalrına pişman ederler :)) - çocuğunuzun büyüme evrelerini hayal edin.....bu duygular ve hayaller bağlayıcıdır....Ben 43 yaşındayım 1 çocuğum var,yani anneliği yaşadım ama düşünsene ne kadar çok istiyorum ki şimdi bir de donasyonla düşünüyorum. Papatya40 ve ben aynı kategorideyiz,ikimizin de çocuğu vardı.... O donasyonla 2. bebeğine kavuştu ben ise kavuşmayı bekliyorum... Yani biz diğer çocuğumuzdan ayırmıyoruz ya da ayırmayacağımızı biliyoruz. Bunu neden anlattım,belki hiç çocuk sahibi olmayınca insan şöyle hissedebilir,bu çocuğu sevebilir miyim? Eğer hazırsanız seversiniz... Papatya40 buna en iyi örnek,ilki kendi yumurtası, 2.si donasyon... Benim de ilham kaynağımdır kendisi :))) Foruma son negatifle sonuçlanan denememden sonra katılmıştım ve donasyon konusunda bilgi almak istemiştim ki papatyadan enerji dolu bir mesaj aldım...Şöyle yazıyordu: vallahi de seviyorsun billahi de seviyorsun,hiç fark yok....:))) Yakın zamanda Aysevi arkadaşımız kavuştu bebeklerine ve onun da yorumu aynıydı, donasyon olduğu aklıma bile gelmiyor diyordu.... Bu çocuğu ne kadar istediğimiz ya da hangi sebeplerle istediğimizi iyi anlamamız lazım... Herşey beynimizde bitiyor....Sevgilerimle...

MERHABALAR
Yardım istiyorum ,akıl istiyorum ne yapacağımı bilmediğimden...
HİT te yumurta donasyonu yaptırdım sonucumu bu gün aldım ..
Sonucum kocaman bir NEGATİF...
Şokları yaşadım herkes gibi ....Neyapıcam tabiki mola verip tekrar denicem herkez gibi...
Özellikle AYSEVİ senden akıl istiyorum...PAPATYA 40 sendende istyorum bana akıl verin
ben ne yapayım...HİT te deneyen arkadaşlar sizlerden de akıl istiyorum...
Ağustos ayında ramazan falan dinlemeden HİT e öngörüşmeye gittim...
Beni muayene etti adetimin 22 günüydü ve uterusumun ince olduğunu söyledi 7mm...
Oyüzden sana FİZYOTERAPİ yapıcaz dedi....
Şansın o zaman %70 olucak dedi...
Kıbrısta 7 gün kalacaksınız dedi tamam dedik....
Bu arada orada eşimden sperm aldılar ve döndük....
1 HAFTA sonra aradılar eee 10 yumurtanız toplandı ama 7 si döllendi ...7 side BLAST onları dondurduk...
ben şaşırdım hatta kızdım niye dondurulmuş kullanılıyor diye....
Bu işi çok araştıranlar bilir doğrumudur bu????
Neyse Eylül 15 adet oldum eylül sonu gibi gittim kıbrısa....
7 gün kaldık gün aşırı fizyoterapi aldık...2 EKİMDE transferim oldu...
EMBRİYOLOG bir kağıt verdi 4BC..3CC...3 CCC bunlar transfer edilen embriyolar...İyilermi pek anlamadımmm...
bence 3 cc düşük kalite bence benim fikrim sadece bu::
Sizlerin yazdığı herşeyi uyguladım ...bu arada geldiğimde uterusumun kalınlığı 6 dedi ben dedim 1 haftada yükselir...
ben bu kalınlığa çok inanmadım çünkü ben 3 TÜP denedim böyle bişey demedilerdi....uterusun ince diye....
estofem fitil kullanıyorum mesela ayaklarım havada...İşe gitmedim rapor falan aldım...
6 GÜN ...E2 :654 ve PROGESTERON :13.49 yani bu değerlerde sanki güzeldi....
EVET SONUCUM NEGATİF...beni arayanda yok neoldu diye zaten...
ben onlara neden olmadı diyemem deselerki biz bu yumurtaları böldük diğer bayanın tuttu beni daha çok yıkarlar....

MERHABALAR
Şokları yaşadım herkes gibi ....Neyapıcam tabiki mola verip tekrar denicem herkez gibi...
Özellikle AYSEVİ senden akıl istiyorum...PAPATYA 40 sendende istyorum bana akıl verin
Beni muayene etti adetimin 22 günüydü ve uterusumun ince olduğunu söyledi 7mm...
1 HAFTA sonra aradılar eee 10 yumurtanız toplandı ama 7 si döllendi ...7 side BLAST onları dondurduk...
EMBRİYOLOG bir kağıt verdi 4BC..3CC...3 CCC bunlar transfer edilen embriyolar...İyilermi pek anlamadımmm...
Sizlerin yazdığı herşeyi uyguladım ...bu arada geldiğimde uterusumun kalınlığı 6 dedi ben dedim 1 haftada yükselir...
ben bu kalınlığa çok inanmadım çünkü ben 3 TÜP denedim böyle bişey demedilerdi....uterusun ince diye....
estofem fitil kullanıyorum mesela ayaklarım havada...İşe gitmedim rapor falan aldım...
ben onlara neden olmadı diyemem deselerki biz bu yumurtaları böldük diğer bayanın tuttu beni daha çok yıkarlar....

EVET ARKADAŞLAR
AYSEVİ...PAPATYA 40 ...VE .....HİTTE DENEME YAPAN ARKADAŞLAR....
ben neyapayım hittemi devam edeyim yoksa Firdevs aklıma geldi bu gün daha insancılmış sanırım....

EVET ARKADAŞLAR
AYSEVİ...PAPATYA 40 ...VE .....HİTTE DENEME YAPAN ARKADAŞLAR....
ben neyapayım hittemi devam edeyim yoksa Firdevs aklıma geldi bu gün daha insancılmış sanırım....

arkadaşım bu senin ilk denemenmi..?
ben hit te üç kez denedim. biri kimyasal, ikincisi kalp atışu duyulmadı düşük ( dondurulmuşlarla yapılacaktı. dondurulmuşların kalitesini beğenmediği için onları transfer etmedi, hemen yeni embriyo yaptılar bize) dondurulmuş fiyatına.
üçüncü denemem hepside blast. bu sefer çuğul gebelik gibi görünüyor.

arkadaşım bu iş biraz nasip ve sabır işi.
hit ilgisiz doğru. çok kalabalık. ama bence adam idealist. bize her defasında biraz daha indirim yapmıştı mesela.
benim rahimde incelik yoktu. herşey normal gelişmişti.

senin dondurulmuşların iyi olmasaydı zaten transfer etmezdi diye düşünüyorum.
başka soruların olursa cevaplarım.
biraz kafanı topla tekrar dene derim.

kızlar günaydın aklıma bir şey takıldı dün akşamdan bu yana daha önce başka bir formda donasyon işlemine gitmeden önce bazılarının 3 ay önce folik asit kullandığını bol bol kalsiyum içeren gıdalar tükettiğini ve çörek otu bal tarçın karışımı yapıp sabah akşam bir kaşık yediklerini okumuştum sizce bu tür şeylerin kullanılması transferden önce etkisi olumlumu olur olumsuzmu olur yada siz buna benzer henhangi birşey yaptınızmı ilaçlara başlamadan önce vucudunuzu nasıl hazırladınız ben onu merak ediyorum yanıtlarsanız sevinirim...

birde hep savaş bey,hit ve firdevs hanım üzerinde yoğunlaşmış yazışmalar neredeyse hepsini inceledim ve son zamanlarda savaş bey ve firdevs hanım hakkında baya iyi yorumlar var beni hazırlayan doktor dünya tüp bebek berk angünü tavsiye etti kendisi hakkında cok az yorum var buda bei kaygılandırdı birde doktorumuz biraz fark alarak transferi kendisininde gerçekleştirebileceğini söyledi ne yapmalıyım bilemedim berk bey mi yapmalı yoksa kendi doktorum mu yapmalı bilemedim aslında ben muaallakta bıraktı kendisi yapsa berk beyin daha cok tecrübesi olabileceğini düşüneceğim berk bey yapsa kendi doktorumunda tüp bebekte cok fazla tecrübesi var diye düşüneceğim inanılmaz kafamı karıştırdı sizce ne yapmalıyım zaten bir dünya kaygılarımız var neden ikilemde bırakacak şeyler teklif ederler bazen hiç anlam veremiyorum :((((

Sevgili atessn, ne güzel tarif etmişsin.... tek cümle; 'karnında hissetmekle sımsıcak bişey doğar insanın içine'....... evet öyle bişey.... Dokuz ay taşıyacaksın,doğuracaksın,emzireceksin,her türlü bakımını yapacaksın.... Her şey bir yana sana muhtaç ve korumasız olarak dünyaya gelecek;onun yegane bakıcısı ve koruyucusu sen olacaksın... Ayrıca o sizi gerçek annesi bilecek -çok önemli-!!! Biraz hayal kurmanızı tavsiye edebilirim,ne bileyim her şeyden önce size anne dediğini düşünün,sen olmayınca ağladığını,sensiz biryere gitmediğini düşünün - çocuklar annelerini bazen anne oldukalrına pişman ederler :)) - çocuğunuzun büyüme evrelerini hayal edin.....bu duygular ve hayaller bağlayıcıdır....Ben 43 yaşındayım 1 çocuğum var,yani anneliği yaşadım ama düşünsene ne kadar çok istiyorum ki şimdi bir de donasyonla düşünüyorum. Papatya40 ve ben aynı kategorideyiz,ikimizin de çocuğu vardı.... O donasyonla 2. bebeğine kavuştu ben ise kavuşmayı bekliyorum... Yani biz diğer çocuğumuzdan ayırmıyoruz ya da ayırmayacağımızı biliyoruz. Bunu neden anlattım,belki hiç çocuk sahibi olmayınca insan şöyle hissedebilir,bu çocuğu sevebilir miyim? Eğer hazırsanız seversiniz... Papatya40 buna en iyi örnek,ilki kendi yumurtası, 2.si donasyon... Benim de ilham kaynağımdır kendisi :))) Foruma son negatifle sonuçlanan denememden sonra katılmıştım ve donasyon konusunda bilgi almak istemiştim ki papatyadan enerji dolu bir mesaj aldım...Şöyle yazıyordu: vallahi de seviyorsun billahi de seviyorsun,hiç fark yok....:))) Yakın zamanda Aysevi arkadaşımız kavuştu bebeklerine ve onun da yorumu aynıydı, donasyon olduğu aklıma bile gelmiyor diyordu.... Bu çocuğu ne kadar istediğimiz ya da hangi sebeplerle istediğimizi iyi anlamamız lazım... Herşey beynimizde bitiyor....Sevgilerimle...[

benim de ilk evliliğimde şu an 21 yaşında olan bir kızım var ben 44 yaşındayım. ikinci evliliğim ve eşimin ilk evliliği onun çocuğu yok. 5 yıldır beraberiz ama sandım ki sprali çıkarıcam ve hemen olacak yine çünkü defa da kürtaj oldum daha önce. bir yıl oldu sprali çıkartalı. bir tüp denedik bu arada ama olmadı. tek bir yumurta gelişiyor sadece onca ilaca rağmen.
ben çoktan ikna oldum aslında sizler sayesinde. ama eşimi ikna edemiyorum. o kaderi zorlamamak lazım bizim bir parçamız olacaksa olsun benim aklımdan çıkmaz başkasına ait duygusu diyor. insanın bir sürü genetik özelliği var birazı ondan birazı eşimden birazı daha geçmişlerinden falan bişeyler olacak. ben esmerim eşim sarışın mavi gözlü. esmer bana benzer bir donör seçtik diyelim koyu renkler baskın zaten genelde esmer bir çocuğumuz olduğunda sanki eşimden hiç bişey almamış tamamen yabancı gibimi hissedilecektir acaba. aslında bana kalsa embriyo alırım eşimin ailede de bi sürü hastalık var
şu an galiba o tek yumurta ile umutlar bitene kadar denemeye devam edicez. umut ve para bitince yeter artık diyip bu konudaki soruları kafamızdan atıp kabullenip daha sıcak bakmaya başlıcaz ben zaten onun baba olmayı yaşaması ve onunla birlikte hamile olmayı anne olmayı yaşamak istediğim için istiyorum. o istemez de o durumu kabulleneceğiz sanırım. BİL Mİ YO RUM sanırım bir zamanı var (aslında geç bile kaldık ama :(((
hakkıma hayırlısı efsune nin dediği gibi

kızlar günaydın aklıma bir şey takıldı dün akşamdan bu yana daha önce başka bir formda donasyon işlemine gitmeden önce bazılarının 3 ay önce folik asit kullandığını bol bol kalsiyum içeren gıdalar tükettiğini ve çörek otu bal tarçın karışımı yapıp sabah akşam bir kaşık yediklerini okumuştum sizce bu tür şeylerin kullanılması transferden önce etkisi olumlumu olur olumsuzmu olur yada siz buna benzer henhangi birşey yaptınızmı ilaçlara başlamadan önce vucudunuzu nasıl hazırladınız ben onu merak ediyorum yanıtlarsanız sevinirim...

bildiğim kadar bilimsel olarak otun çöpün hiç bir faydası yok ama folik asiti doğum öncesi bebeğin kemik yapısı için öneriyor bütün doktorlar yeşil sebzelerde d vitamini açısından önemli ama tüp bebek başarısı için değil bunlar bildiğim kadarıyla.
galiba inanır ve yaparsan psikolojik olarak işe yarıyor. benim fsh biranda 9 dan 23 e çıkmıştı çörek otu tarçın bal karışımı yapıp her sabah bir kaşık yedim ve birde civanperçemi çayı içtim bir ay sonra 11 oldu fsh inanamadım. 11 olduda bir değişiklik oldumu dersen hayır yok. ama folik asit bebek olmasa da her insana çok faydalı zaten.

galiba en önemlisi vücudunu değilde beynini hazırlamak. olacağına inanmak kaygılardan kurtulmak evham yapmamak rahat olmak
bunu burada okudukllarımdan çıkardım. beyin hazırsa vücudu hazırlıyor inan.

MERHABALAR

Canım hit konusundaki deneyimlerimi ve fikirlerimi yazmıştım onları nefretle hatırlıyorum..banada bir sürü yalan söylediler ,aynı şeyi bana söylediler; yumurtaları verdigimiz diger bayan hamile kaldı sizin spermlerdede sorun var...ayrica rahim inceliği icinde fizyoterapi önerdiler,biliyorsun hitin kızkardeşi yapıyor ve bence hicbir faydası da olmuyor.ayrica senin embriyolarının kalitesi iyi değilmiş canım..ve bunuda sperme bağlanacaklarına eminim.cunku yumurtalarda hic kabahat bulmuyorlar.
Yani indirim konusunda bir sey diyemeyeceğim.en fazla 500 Euro indirim yapacak diye ikinciye hite gitme derim.bence firdevs hanımı,savaş beyi dusunebilirsin.hatta bence Berk bey de olabilir ama maddi durumunu bilemiyorum.berk bey asla indirim yapmıyor.ama firdevs hanımla pazarlık yapabilirsin.bence hitle bir kötü deneyim yeter.cunku insanın canını fena sıkıyorlar ve bu tedavide stres olmamak cok onemli.ilgi alakada bekleme sen aradığın halde doğru dürüst bilgi alamıyorsun..benide ne aradılar ne sordular..

Ayrica neden görüşmeye gittiğinde esinden sperm alıp dondurdular ki?? Sana söylediler mi donmuslarla yapacağız diye?? Ben olsam kabul etmedim.zaten ikinci gidişinde esinle gideceksin neden bu ısı kendi kafalarına gore yapmışlar?? Aynı şeyi banada söyleymislerdi ama sadece eşinin spermini donduralım demislerdi onu bile istememiştim.cunku ellerinde kalan herhangi bir yumurtayı sana uygun olup olmadığına bakmadan hemen spermle dolleyip donduruyorlar.zaten bence hit asla kisiye uygunluğuna bakmıyor.bu benim görüşüm tabiki...hatta cogu klinik cok önemsemiyor.

Bu konulara fazla takılma ben sadece folik asit kullandım.kurler falan bos..bana doktorumda soylemisti kendini rahatlatacaksan yap tabi ama bazı seylerde ters etki yapabilir.yani bitkilerin hepsi yüzde yüz zararsız değil...sadece rahim kalınlığı icin hergun nar suyu sıkıp ictim transfer kadar devam ettim...

arkadaşım bu senin ilk denemenmi..?
ben hit te üç kez denedim. biri kimyasal, ikincisi kalp atışu duyulmadı düşük ( dondurulmuşlarla yapılacaktı. dondurulmuşların kalitesini beğenmediği için onları transfer etmedi, hemen yeni embriyo yaptılar bize) dondurulmuş fiyatına.
üçüncü denemem hepside blast. bu sefer çuğul gebelik gibi görünüyor.

arkadaşım bu iş biraz nasip ve sabır işi.
hit ilgisiz doğru. çok kalabalık. ama bence adam idealist. bize her defasında biraz daha indirim yapmıştı mesela.
benim rahimde incelik yoktu. herşey normal gelişmişti.

senin dondurulmuşların iyi olmasaydı zaten transfer etmezdi diye düşünüyorum.
başka soruların olursa cevaplarım.
biraz kafanı topla tekrar dene derim.

Teşekkür ederim benimdeolacak
Ozaman seninkilerde donmuşlarla oldular....
yani benim anladığım 3.de donmuşlarla denemedin ve tuttu...
Allah tamamına erdirsin çok sevindim senin adına olmayan herkese versin...
Biliyorum sende çok ve sabırla uğraştın....

TEŞEKKÜR EDERİM AYSEVİ....
Dün bütün yazılarını tekrar okudum sabaha kadar...
Evet HİT çok temiz... Transferden sonra seni yatırdıkları özel oda var...
Yani kimseye manide olmak için yazmıyorum ama benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın..
Bu işin doğrusu ne???
Spermi aldıklarında bilmiyordum hemen embriyo elde edip donduracaklarını…
Arayıp süper embriyolarınız oldu dediklerinde(4BC-3CC-3CC)şaşırdım eşime dedim niye dondurdu bunlar….
Donörden 10 tane yumurta toplanmış bence bu donör benimle yaşıt 10 yumi az değimli???
Benim zaten 9 yumurtam toplanıyordu…Bu 10 yumurtadan 7 si döllenmiş rakam az değimli??
Şimdi sorgulasam eşinin spemleri kötüydü zaten,seninde uterus kötüydü???
Deseler moralim bozulur bu işte moral çok önemli…
AYSEVİ embriyoların iyi kalitelisi kaç olmalı çünkü benim bu konuyu eşimede anlatmam lazım….
EVET negatifi aldım sorun nerde onu arıyorum???AYSEVİ benim şimdi 2 aymı mola vermem gerekiyor…
Evet FİRDEVSİ deneyeyim diyorum enazından dondurulmuş kullanmaz???
Kafam inanın çok karıştı....
Ama araştırdığım kadarıyla dondurulmuşlarla deneme yapmak şansı azaltıyor....
Teşekkür ederim AYSEVİ....

AYSEVİ
Bişey daha sorucam evet araştırdım en iyi embriyo 5AA bana dedilerki blasta giiti... 7 side süper....
Mesela 5AA çözdürülürken 4BB olurmu ben onu merak ediyorum şimdide???
Veya yalan söylediler hiç blasta gitmedi???

Back
X