Anisha tebrikler :) hamilesin ve şu anda bunu hisset, mutlu ol. İnşallah değerin katlanır ve sonraki test sonucunda daha da mutlu oluruz. Allah tamamına erdirsin canım :)

Somtik merhaba, üzüntün, yıpranmışlığın bu forumdaki herkesin ortak noktası. Ama öncelikle unutmamamız gereken şey, bizim ve eşimizin psikolojisi. Sen iyi olmazsan neyin önemi var ki? Evladını iyi yetiştirebilmen için de bu önemli Zaman hepimize iyi gelen şey. Önce biraz kendine zaman ayır bence. Sonra donasyon ya da evlat edinme seçimi kendiliğinden gelir. Eşlerimiz çok etkileniyor bu durumdan. Biz ağlıyoruz tepiniyoruz acımızı yaşıyoruz ama onlar hep içinde yaşıyor. Bir de bizim üzüntümüze çare olamadıkları için iyice eziliyorlar. Eşin sen daha fazla yıpranma diye evlat edinmeyi düşünüyor olabilir. Ona da zaman ver. Seni anlayacaktır. Ve bence başka bir doktorda bir daha denenebilir. Allah yardımcınız olsun. İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

Anisha, hayırlısı olsun canım, lütfen olumlu düşün geç gelişen bir embriyo olabilir, arkadaşların da belirttiği gibi hiç belli olmaz ,önemli olan şuan pozitif sonuç alman ,inşalllah sağlıkla devam eder.

Bilginisa senin içinde tekrar hayırlısı olsun, sağlıkla devam etsin canım, bol bol su içmenizi tavsiye ederim arkadaşlar .

Aysevi bilgi için çok teşekkür ederim, zaman zaman senin ve diğer tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım olacak :)

Somtik seni çok iyi anlıyorum, klasik olacak belki ama zaman herşeyin ilacı , birde böyle üst üste yaşanınca maddi manevi tükeniyor insan kolay değil. Ama inan insan kendini bi şekilde toparlıyor ve hayata sarılmak için mutlaka bir sebep buluyor, bence eşinin düşüncesi de son derece güzel bu kadar yıpranmaktansa ikinizin mutluluğu için çözüm bulmaya çalışıyor belkide , biraz dinlen ve herşey yoluna girecektir emin ol.Evlat sevgisini tatmak hepimizin hakkı ama maalesef çok zorlu sınavlardan geçiyoruz biraz sabır diyorum.

evet Lalitacım blastosist olmasını özellikle istedim çünkü başarı şansı mutlaka daha yüksek oluyor , onlar 3.gün veya 5. gün arasında çok fark olmadığını söylesede ben ısrar ettim, buradaki doktorum da blastosist olmasını istedi . bizde toplam 7 yumurta toplandığını belirttiler, gittiğimiz gün sperm verildi. 5. güne geldiğimizde zaten 3 tanesinin en iyi olduğu belirtildi,kalan embriyoları sorduğumda ise ; geçen zaman içinde kalan 4 embriyonun diğerleri kadar iyi olmadığını bu nedenle dondurma yapılamayacağını belirttiler.
zaten güvenmekten başka yapacak birşey yok,embriyo transferinde 3 mü 4 mü transfer yapalım diye sordular, çoğul gebelik riski nedeni ile 3 tanesine karar verdik.Bu arada bizim de eşim de spermler sayı ve morfoloji bakımından zayıftı gitmeden önce onuda konuştum spermlere özel bir işlem uyguluyorlar belki duymuşsundur imsi tekniği ve sorun olmayacağını belirttiler, çok şükür herşey yolunda tüm bunlar için ekstra bir ücret ödemiyorsun fakat 5.gün transferi istersen 2 gün daha fazla kalman gerekiyor.bu durumda 300 eur civarında konaklama için fazla ödeme yapıyorsun

Verdiğin bilgiler için çok sağol canım imsi yöntemini tüp bebekte 1.ve 2.denemede eşime uygulamışlardı onlarda sorun olmayacağını söylemişlerdi.bende Berk beyle embriyoların blastosist olması konusunda konuşucam.bana telde 4500 euro,konaklama yol hariç dediler seninde öylemiydi.5günmü yoksa 7günmü kaldınız anlamadım konaklama ve yol ücretini sizmi verdiniz yoksa paketin içindemi veya o nekadar tuttu?

mrb kızlar benimde 2 negatif tüp bebek denemem var benm yumurta kalitem düşük ve az eşimdede çok az sperm çıkıyor amelyatla alıyorlar ancak ama bu da kaliteli embriyo oluşmadımı tutmadımı anlamadım bende artık donasyon düşünüyorum ama embriyomu yaptırsam yoksa eşimin spermleryle deneyip yumurta donasyonu mu yaptırsak ama bu kezde şansımız düşerse diye korkup embriyo transferi diyorum ama bu şekildede eşimle bağlantısı olmadığı için nasıl olur merak ediyorum.

Arkadaslar degerim 44,6 çıktı şuanda bebeğim benimle ama burdaki doktorum moralimi bozdu degerin çok yüksek değil inşallah durur dedi :((( sevincim kursagımda kaldı

Anisha, hic kafani bozma lütfen.....önemlisi degerin hemen hemen katlanmasi, düsük deger olmasi degil hcg de!!! yani iki günde bir 1.5/2 arasi katlanmasi!!!
benim tanidigim biri transfer+11 de 12 degerle basladi!!! ve hersey iyi gitti!!

Arkdaslar,

6 negativ tüp bebekden sonra, bir düsükden sonra, nihayet bende kararimi verdim........donasyon yaptircagiz........ysaim 42 yurtdisinda yasiyorum, bu forumu bulduguma cok ama cok seviniyorum, cünkü sizler beni cok iyi anliyorsunuz diye......sizlerle herseyi paylasiyorum diye.......

demin yine dogus merkezinden irem hanimla görüsütüm telefonda..kendisi gercekten cok ilgileniyor herseyle..bana donör aramya baslamis dr. firdevs hanim.........hayirlisiyla insallah aralik sonuna dogru bizde kibrisa gitmeyi planladik..............insallah Allahim dogru karardir diye ara sira elbette süphem oluyor........korkuyorum, cocugum olursa, bana hic benzemiycek diye.............ama evlat hasreti cok büyük.............insallah hersey iyi gidecek dimi arkadaslar?

Verdiğin bilgiler için çok sağol canım imsi yöntemini tüp bebekte 1.ve 2.denemede eşime uygulamışlardı onlarda sorun olmayacağını söylemişlerdi.bende Berk beyle embriyoların blastosist olması konusunda konuşucam.bana telde 4500 euro,konaklama yol hariç dediler seninde öylemiydi.5günmü yoksa 7günmü kaldınız anlamadım konaklama ve yol ücretini sizmi verdiniz yoksa paketin içindemi veya o nekadar tuttu?

Lalita doğru söylemişler ben toplam 5.800 eur hastaneye verdim 4500 eur hastane 1.000 eur da 5 günlük konaklama + 2 kişi yol masrafları idi biz 2 gün fazla kalınca +300 eur fazla ödedik, 7 gün kaldık.
1.300 eur kısmını kalacak yeri ve uçak biletlerini kendin ayarlayabilirsen daha ekonomik hale getirebilirsin belki bazıları öyle yapıyor merkezin genelde 5 yıldız otellerle anlaşması var.otelden merkeze ulaşımları da kendileri organize ediyor.

benim sana tavsiyem gitmeden önce bulunduğun yerde tüp bebek konusunda deneyimi olan bir doktor ile iletişime geçip seni hazırlaması konusunda destek alman olacak,tedavinin öncesi ve sonrası için iyi olacaktır.

Eslemsena hoşgeldin, umarım tez zamanda bebeğine(bebeklerine ) kavuşursun, seçeceğin merkez sperm konusunda sizi mutlaka bilgilendirir diye düşünüyorum , onlarda başarı şanslarını riske atmak istemeyeceklerdir.

Arkadaslar iyiki bu forma üye olmuşum inanın bugün bunu daha çok hissettim. Bana o kadar moral verdiniz ki anlatamam, ispanyadaki doktorumda hiç olumsuz bişey söylemezken buradaki doktorum hemen düşük olabilir dış gebelik olabilir diye büyün kötü senaryoları saydı sinir oldum . Ama bana çok moral verdiniz sağolun,cuma tekrar test yaptıracağım inşallah degerim yükselmiş olur .

Lalita doğru söylemişler ben toplam 5.800 eur hastaneye verdim 4500 eur hastane 1.000 eur da 5 günlük konaklama + 2 kişi yol masrafları idi biz 2 gün fazla kalınca +300 eur fazla ödedik, 7 gün kaldık.
1.300 eur kısmını kalacak yeri ve uçak biletlerini kendin ayarlayabilirsen daha ekonomik hale getirebilirsin belki bazıları öyle yapıyor merkezin genelde 5 yıldız otellerle anlaşması var.otelden merkeze ulaşımları da kendileri organize ediyor.

benim sana tavsiyem gitmeden önce bulunduğun yerde tüp bebek konusunda deneyimi olan bir doktor ile iletişime geçip seni hazırlaması konusunda destek alman olacak,tedavinin öncesi ve sonrası için iyi olacaktır.

Eslemsena hoşgeldin, umarım tez zamanda bebeğine(bebeklerine ) kavuşursun, seçeceğin merkez sperm konusunda sizi mutlaka bilgilendirir diye düşünüyorum , onlarda başarı şanslarını riske atmak istemeyeceklerdir.
Selam , yukarıdaki kalma ve yolculuk ücreti çok pahalı geldi bana. Firdevs hanım yardımcısı irem hanım 4500 euro +600 tl otel parası dedi. Otellerin yıldızında mı problem var.?

Anisha kutluyorum... Olumlu düşün.. Pozitif imajinasyona devam et.. Kafanda negatif senaryo kurma..
Beklemeyi bil ve testleri yaptır.. Olmamış bir şey için şimdi üzülmek anlamsız. Allah etmesin zamanı gelince düşünürüz..
Sevgiyle kal..

Arkadaslar iyiki bu forma üye olmuşum inanın bugün bunu daha çok hissettim. Bana o kadar moral verdiniz ki anlatamam, ispanyadaki doktorumda hiç olumsuz bişey söylemezken buradaki doktorum hemen düşük olabilir dış gebelik olabilir diye büyün kötü senaryoları saydı sinir oldum . Ama bana çok moral verdiniz sağolun,cuma tekrar test yaptıracağım inşallah degerim yükselmiş olur .

Anisha ne güzel hamilesin.... Başka şeyle kafanı meşgul etme derim...Diğer testi bekle,pozitif düşünerek..... Düşük değerle başlayıp devam eden gebelikler de var....Eski arkadaşlar bilir, Bebeklerim gelin (hiç sesi çıkmıyor, doğurmuş olabilir) düşük değerle başladı ama ikiz gebeliği vardı....34 gibi bir değerdi sanırım.....Nisan mayıs sayfalarını incele....... Bebeğin seninle........... Sevgilerimle.........

600 tl değil euro olarak biliyorum......... Sevgiler...........

Bana söylenen şöyle
yol konaklama dahil 5100 Euro
4500 Euro tedavi geriye 600 euro kaldı oda yol ve otel dahil fiyat dediler.. 1300 tl civar ediyor. bunun 600 tl si konaklama imiş. Yok oraya götüreyeceğim parayı eksik götürmiyeyimde o yüden telaşlandım birden..

Sevgiler

Arkdaslar,

fikrinizi almak isterim...donör un uyrugu sizin icin önemlimi..yani kibris da cok yabanci donör ler de varmis..

merak ettim fikirlerinizi. tesekkürler simdiden

Arkdaslar,

fikrinizi almak isterim...donör un uyrugu sizin icin önemlimi..yani kibris da cok yabanci donör ler de varmis..

merak ettim fikirlerinizi. tesekkürler simdiden

canım ben Türk soyundan olsun diye üstüne basa basa belitmiştim.. tabi yinede şu an bilemeyiz.. elbette bu benim kendi tercihimdi.. herkesin kendi düşüncesine kalmış birşey

THEO Eğer hesaplı davranman gerekiyorsa uçak, konaklama gibi şeyleri kendin ayarla derim..

arkadaşlar sabah beri başım ağrıdan çatlıyor ilaçda almak istemedim.. masaj bile fayda etmedi.. napsam ki..:(

Selam Theo, sen sanirim haftaya Kibrisa gidiyordun, yanilmiyorsam..Sende demi Dogusa gidecektin?

Evet. Bir gün yumurta donasyonu nerede yapılıyor diye hazreti google girdim çat diye doğuşu çıkardı.bBir telefon buldum aradımCan Bey çıktı yaklaşık 1 saat telefonda konuştuk. O gün yurt dışından dönen eşimi yemeğe çıkardım ve aklımdakini söyledim şok oldu hiç beklemiyordu benden böyle bişey.Çok mutlu oldu ve ne olur vazgeçme bundan dedi.. Arkasından telefonu not etmemişim tekrar internet sitesine girdim bir numara buldum onunla da konuştum. Türkiye de 1 hastanede 1 tane ekip oluyor ya ne bileyim orasınıda öyle sandım. İkinci konuştuğum kişi Fridevs hanımmış. Sonra facebookdan birbirimiz ekledik bana Can bey ile farklı ekipler olduklarıı söyledi. Bende o zaman pardon ben can beyle anlaşmıştım ama kusura bakmayın dedim. Tamam dedi. Fridevs hanımın yardımcısı yaklaşık 50 kere beni aradı. Bende Can Beye "Ben yugoslav göçmeniyim bana yugoslav göçmeni bir donör bulanilecek misiniz dedim Çok zor dedi. İrem hanıma sordum bekleyin halledeceğim dei. 3. gün bulduk dedi ve donörün bilgilerini verdi. Bende Can Bey e kusura bakmayın Fridevs Hanım yugoslav göçmeni buldular dedim. Onlarla çalışacağım dedim.Can bey ile konuşurken bana istanbulda çalıştıkları doktorun adını verdi. Deniz Hanım. Bende ona muayene oldum. Pazartesi kıbrısa gideceğim takibimi Deniz Hanım yaptı bu arada o da benden 500 tl takip parası istedi. Can Bey Fridevs hanımın Deniz hanımla anlaşması yok siz eğer onunla çalışacaksanız Deniz hanıma para ödeyeceksiniz dedi. Fridevs Hanım a sordum ne münasebet tabii ki hayır bende çalışıyorum Deniz Hanımla dedi!!! Bende madem çalışıyosunuz 500 tl takip parası istediler benden ben mi ödeyeceğim siz mi diye sordum. Biz ödeyeceğiz dedi. .Şu ana kadar yaptığım harcamalar şöyle

250 tl guatr şeker kontrolü doktor ve test ücreti
Meme ultrasonu 500 tl
Deniz Hanıma muayene ücreti 200 tl

Fridevs hanım dan aldığım elektrik çok iyi. Düzgün biri olduğunu düşünüyorum.Bi de bana iyi geldi bu kadın. Moralimi düzeltti sanki.

Başta da dediğim gibi bu son denemem bir daha madden ve manen bunu karşılayacak gücüm yok. Şu ana kadar herzaman ki gibi !! herşey yolunda gitti.

Şunu biliyorum herşey kısmet. Varsa eğer kısmetimde anne olmak ... Olacağım. Yoksa ... yoktur.

Sevgiler

Back
X