Merhaba,
Bahsettiğin test sonuçları ne kadar sürede çıkıyor acaba bilgin var mı? Sevgiler...
fli sen de firdevs hnda yaptıracktın değil mi...sizde de sperm ile ilgili sorun var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,
Bahsettiğin test sonuçları ne kadar sürede çıkıyor acaba bilgin var mı? Sevgiler...
rüzgarelin inşallah bundan sonra herşey yolunda gider ve bebeğini kucağına sağ salim alırsın.
anisha tebrik ederim darısı bilginisanın başına ve tabii i bizlerin:)
aranızda hiç çikolta kisti olup da donasyon yaptıran var mı? benim önce onu aldırmam gerekecek sanırım..işler yine uzadı yani..
rüzgarelin inşallah bundan sonra herşey yolunda gider ve bebeğini kucağına sağ salim alırsın.
aranızda hiç çikolta kisti olup da donasyon yaptıran var mı? benim önce onu aldırmam gerekecek sanırım..işler yine uzadı yani..
arkadaşlar ben hiç iyi başlamadım güne dün akşam eşimle konuşurken ben donasyon istemem dedi çok üzüldüm ve saatlerce ağladım birikmiş ve paylaşılmamış duygularım için.hayat o kadar zorki ablamla bile konuşmuyorum bu mevzuyu annemle bile sırf bişey söylicekler tesseli edelim diye daha çok incitirler diye korktuğumdan.o kadar zayıfım ki her söylenen yara lıyo resmen acaba yardım mı alsam?bilemedim 3 yıldır bu sorunla uğraşıyorum ve 10 yıl mücadele eden arkadaşları gerçekten kutluyorum azim ve güçlerini.kimseye bizim çocuğumuz olmadı diyemiyorum dilim varmıyor boğazım düğümleniyoo yüzden kimse ile dertleşmiyorum artık sadece burda konuşucam donasyon yapmasamda düşünen biri ve kalbi sizinle atan biri olarak
Canım sizin sadece zamana ihtiyacınız var. Ben eşinin tamam diyeceğine eminim. Sadece zaman. Bırak önce içine sindirsin. Sen de bu arada yardım al. Ben son denememden önce aldım ve gerçekten çok iyi geldi. tavsiye ederim. Ben sadece çocuk konusuna yoğunlaşmıştım ve çok yıpranmıştım. Son denemeden önce işe girdim, psikoloğa gittim, yeni bir ev aldık ve hep onunla ilgilendim. Uzun bir süre düşünmedim. Ve son denememde psikolojik olarak çok iyiydim. bu aralar eşinin üstüne gitme bırak kafasında tartsın bu olayı. Sen de başka şeyler bul. Önce biraz yaralarınız kapansın. Yaşın da küçük olduğu için biraz beklemek sorun olmayacak. Sen de güzel haber vereceksin bize ama birazcık zaman.
sana tavsiyem acil yardım alman.bunu sana 15 yıllık evli 3 kez donasyon yapmış ve benimde eşim azospermmi başka donasyon yapmaya izin vermiyor.evlatlık almaya başvurduk.pskolog ve terapiye gidiyorum ve cok faydasını gördüm.seni cok iyi anlıyorum.kendini haksızlığa uğramış hissediyorsundur. allah yardımcın olsun.gecmiş sayfalarda beni okumuşsundur.
fli sen de firdevs hnda yaptıracktın değil mi...sizde de sperm ile ilgili sorun var mı?
Yaşadığım hayal kırıklığı sonunda geçirdiğim duygusal kriz dibe vuruş bugün itibari ile son bulmuştur.. Dün aldığım saç boyalarına bakıp rengine karar verip saçımı boyacağım..Yarın spora başlayıp hayatımı düzene sokacağım..
İyiyim ve daha iyi olacağım.
Sevgili Bebek sana bol şans diliyorum.. İnşallah meleklerin karnında yaşadığın memelekete doneceksin. ... Ben kimse için örnek olmamalıyım.. Fridevs hanım "sizden çok umutluydum ve çok üzgünüm dedi"
Biliyorum ki herkes elinden geleni yaptı fakat bir yerden sonra kısmet.
Artık bakış açımı değiştiriyorum. Benim için devlet sorunu haline gelen
hamile kalamak bebek sahibi olamamak sorun olmaktan çıkarıyorum)
Allah herkese hayırlı bebekler nasip etsin..
Kalbim sizinle..
Merhaba,
Evet ben de Firdevse gideceğim.... Sperm morfolojimiz % 3. Firdevs bu bizim için yeterli dedi ama ben IMSI istedim.Onlar da bu tekniği kulanıyormuş zaten. Çünkü bu % 3 ne kadar sağlıklı gerçekte bilemiyorum. Belki onlar da sorunlu ? Daha önce IMSI kullanılmadı. Normalde spermler 400 kat büyütülerek seçiliyor. IMSI de ise 6000 -8000 kat büyütülerek seçiliyor. Devasa fark var arada,yani normal yöntemle iyi görünen sperm IMSI de bozuk çıkabilir.... Mesela DNA yı taşıyan baş kısmında su kesecikleri oluşmuş olabiliyor -sorunlu - ve bu normal yolla seçilen spermlerde görülemiyor,IMSI de farkediliyor. Spermin sadece hareketlerinin iyi olması,şeklinin iyi gözükmesi yetmiyor maalesef...
Yumurta donasyonu yaptırırken spermin de çok iyi analiz edilmesi lazım... Keza sonuçları ağır yaşanıyor. Donasyondaki başarısızlık eminim hayal kırıklığını ikiye katlıyor ;ümitsizik başlıyor gördüğüm kadariyla... Bence her merkez ve doktor bu hassasiyeti göstermeli....
Aslında her yumurta donasyonu yaptıran arkadaş, sperm kalitesinden de bahsetse paylaşim açısından çok iyi olur. Daha önce bu çağrıyı yaptım ama sadece birkaç arkadaş yazdı sperm kalitesini... Mesela Efsunenin yaptığı ilk sayfadaki tablodaki sütunlardan birine sperm yüzdesi eklenebilir.... Sevgilerimle...
Zeytin iyi dildklerin için teşekkür ederim. Okumuşsundur selam8 arkadaşımız yeni doğum yaptı. Sende kist olması bana onu hatırlattı. O sperm donasyonu yaptırdı. Ama önce kisti aldırması gerekti. Sonra ailevi nedenlerle ertelemek zorunda kaldı vs. Yani planladığı tarihten çok sonra donasyona gidebildi ama ilk denemede tuttu ve şimdi maşallah oğluşu kucağında. Demek istediğim; geç olsun güç olmasın. Herşeyin bir zamanı var. Demek ki senin bebişin de birazcık zamana ihtiyacı var. Hem 2 ay da çok fazla değil. :)
benimde kistim vardı. lakoraskopi oldum.istanbul tüp bebek.aret beye yaptırdım.ve cok araştırdım.memnun kaldım sakın korkma basit bir ameliyat sana tavsiyem fiyat konusunda pazarlık et.3 ay sonra donasyon yaptırmıştım.ama sonuc negatiftı.dünya tüp bebek