sana tavsiyem acil yardım alman.bunu sana 15 yıllık evli 3 kez donasyon yapmış ve benimde eşim azospermmi başka donasyon yapmaya izin vermiyor.evlatlık almaya başvurduk.pskolog ve terapiye gidiyorum ve cok faydasını gördüm.seni cok iyi anlıyorum.kendini haksızlığa uğramış hissediyorsundur. allah yardımcın olsun.gecmiş sayfalarda beni okumuşsundur.

rüzgarelin inşallah bundan sonra herşey yolunda gider ve bebeğini kucağına sağ salim alırsın.

anisha tebrik ederim darısı bilginisanın başına ve tabii i bizlerin:)

aranızda hiç çikolta kisti olup da donasyon yaptıran var mı? benim önce onu aldırmam gerekecek sanırım..işler yine uzadı yani..

rüzgarelin inşallah bundan sonra herşey yolunda gider ve bebeğini kucağına sağ salim alırsın.

aranızda hiç çikolta kisti olup da donasyon yaptıran var mı? benim önce onu aldırmam gerekecek sanırım..işler yine uzadı yani..

Zeytin iyi dildklerin için teşekkür ederim. Okumuşsundur selam8 arkadaşımız yeni doğum yaptı. Sende kist olması bana onu hatırlattı. O sperm donasyonu yaptırdı. Ama önce kisti aldırması gerekti. Sonra ailevi nedenlerle ertelemek zorunda kaldı vs. Yani planladığı tarihten çok sonra donasyona gidebildi ama ilk denemede tuttu ve şimdi maşallah oğluşu kucağında. Demek istediğim; geç olsun güç olmasın. Herşeyin bir zamanı var. Demek ki senin bebişin de birazcık zamana ihtiyacı var. Hem 2 ay da çok fazla değil. :)

benimde kistim vardı. lakoraskopi oldum.istanbul tüp bebek.aret beye yaptırdım.ve cok araştırdım.memnun kaldım sakın korkma basit bir ameliyat sana tavsiyem fiyat konusunda pazarlık et.3 ay sonra donasyon yaptırmıştım.ama sonuc negatiftı.dünya tüp bebek

Sevgili Zeytin bende de myom vardı.Yaklaşık 2 ay önce aldırdım.Şimdi donasyon düşünüyorum. Bence önce kistini hallet aksi takdirde sonuç olumsuz olursa kendini suçlarsın. 2-3 ayda uzun bir süre değil bence...

arkadaşlar ben hiç iyi başlamadım güne dün akşam eşimle konuşurken ben donasyon istemem dedi çok üzüldüm ve saatlerce ağladım birikmiş ve paylaşılmamış duygularım için.hayat o kadar zorki ablamla bile konuşmuyorum bu mevzuyu annemle bile sırf bişey söylicekler tesseli edelim diye daha çok incitirler diye korktuğumdan.o kadar zayıfım ki her söylenen yara lıyo resmen acaba yardım mı alsam?bilemedim 3 yıldır bu sorunla uğraşıyorum ve 10 yıl mücadele eden arkadaşları gerçekten kutluyorum azim ve güçlerini.kimseye bizim çocuğumuz olmadı diyemiyorum dilim varmıyor boğazım düğümleniyo :(o yüzden kimse ile dertleşmiyorum artık sadece burda konuşucam donasyon yapmasamda düşünen biri ve kalbi sizinle atan biri olarak

Sevgili mormenekşe seni anlıyorum insan bazen Midas'ın kulakları eşek kulağı diye bağırmak istiyor.Ama sonradan pişman olacağın konuları çevrendekilere anlatma bir uzmana anlat. Eşine de zaman tanı sen hazırsın ama o senin kadar hazır değil. Sonuçta bu iki kişinin vereceği karar. Eminim gün gelecek eşin sana hadi diyecek. Yaşadığın sıkıntıları burada birçok arkadaş yaşadı. Yalnız değilsin güçlü olmaya çalış.

Canım sizin sadece zamana ihtiyacınız var. Ben eşinin tamam diyeceğine eminim. Sadece zaman. Bırak önce içine sindirsin. Sen de bu arada yardım al. Ben son denememden önce aldım ve gerçekten çok iyi geldi. tavsiye ederim. Ben sadece çocuk konusuna yoğunlaşmıştım ve çok yıpranmıştım. Son denemeden önce işe girdim, psikoloğa gittim, yeni bir ev aldık ve hep onunla ilgilendim. Uzun bir süre düşünmedim. Ve son denememde psikolojik olarak çok iyiydim. bu aralar eşinin üstüne gitme bırak kafasında tartsın bu olayı. Sen de başka şeyler bul. Önce biraz yaralarınız kapansın. Yaşın da küçük olduğu için biraz beklemek sorun olmayacak. Sen de güzel haber vereceksin bize ama birazcık zaman.

teşekkür ederim canım bişey diyemedim ama gözyaşlarımı da tutamadım bende kafam dağılsın diye çok şey yaptım işmi değiştirdim ev aldım aynen onunla baya ilgilendim ama yakınlarımdan bilenlerin bana sanki acıyormuş gibi bakmaları beni öldürüyor işte o an mutluysam hiç aklımda birşey yoksa bile yıkılıyorum:(bulunduğum yerde psikolog var mı araştırıcm ama pek sanmıyorum.inşallah rabbim banada hayırlı bir kapı açar sabreserim inşallah eşimde çok üzülüyor ve bana da çok yansıtıyor bakalım umarım bende birgün burda güzel haberler veririm teşekkür canım

Sevgili zilan heyecanını burdan hissedebiliyorum. İnşallah herşey istediğin gibi olur. Sanırım yolculuk çok yakın. Döndüğünde her şeyi en ince detayına kadar öğrenmek istiyoruz.

sana tavsiyem acil yardım alman.bunu sana 15 yıllık evli 3 kez donasyon yapmış ve benimde eşim azospermmi başka donasyon yapmaya izin vermiyor.evlatlık almaya başvurduk.pskolog ve terapiye gidiyorum ve cok faydasını gördüm.seni cok iyi anlıyorum.kendini haksızlığa uğramış hissediyorsundur. allah yardımcın olsun.gecmiş sayfalarda beni okumuşsundur.

evet seni forumdan okudum ve üzüldüm ama inşallah evlatlık alma konusunda yüzün güler hayat bu belli olmaz kendi çocuğundan daha vefalı bile olabilir benim üç arkadaşım var evlatlık olan aileleri kendilerini çok küçükken almış tesadüfen bu sorunu paylaşırken söylediler ama çok yakın arkadaşım olmasına rağmen hiç fark etmedim bile hem benziyordu hemde o kdar vefalıydı ki anlatamam konu açılmasa aklımda bile değil diyordu arkadaşım hatta gerçek anne ve babasını tanımasına rağmen hiç değişmedi o yüzden herşeyin hayırlısı. senin embiriyo donasyonu muydu?ben olursa öyle düşünüyorum ama daha çok zaman var sanırım.Allahtan sabır diliyorum sana kendime ve bütün arkadaşlara.

fli sen de firdevs hnda yaptıracktın değil mi...sizde de sperm ile ilgili sorun var mı?

Merhaba,

Evet ben de Firdevse gideceğim.... Sperm morfolojimiz % 3. Firdevs bu bizim için yeterli dedi ama ben IMSI istedim.Onlar da bu tekniği kulanıyormuş zaten. Çünkü bu % 3 ne kadar sağlıklı gerçekte bilemiyorum. Belki onlar da sorunlu ? Daha önce IMSI kullanılmadı. Normalde spermler 400 kat büyütülerek seçiliyor. IMSI de ise 6000 -8000 kat büyütülerek seçiliyor. Devasa fark var arada,yani normal yöntemle iyi görünen sperm IMSI de bozuk çıkabilir.... Mesela DNA yı taşıyan baş kısmında su kesecikleri oluşmuş olabiliyor -sorunlu - ve bu normal yolla seçilen spermlerde görülemiyor,IMSI de farkediliyor. Spermin sadece hareketlerinin iyi olması,şeklinin iyi gözükmesi yetmiyor maalesef...

Yumurta donasyonu yaptırırken spermin de çok iyi analiz edilmesi lazım... Keza sonuçları ağır yaşanıyor. Donasyondaki başarısızlık eminim hayal kırıklığını ikiye katlıyor ;ümitsizik başlıyor gördüğüm kadariyla... Bence her merkez ve doktor bu hassasiyeti göstermeli....

Aslında her yumurta donasyonu yaptıran arkadaş, sperm kalitesinden de bahsetse paylaşim açısından çok iyi olur. Daha önce bu çağrıyı yaptım ama sadece birkaç arkadaş yazdı sperm kalitesini... Mesela Efsunenin yaptığı ilk sayfadaki tablodaki sütunlardan birine sperm yüzdesi eklenebilir.... Sevgilerimle...

Yaşadığım hayal kırıklığı sonunda geçirdiğim duygusal kriz dibe vuruş bugün itibari ile son bulmuştur.. Dün aldığım saç boyalarına bakıp rengine karar verip saçımı boyacağım..Yarın spora başlayıp hayatımı düzene sokacağım..
İyiyim ve daha iyi olacağım.

Sevgili Bebek sana bol şans diliyorum.. İnşallah meleklerin karnında yaşadığın memelekete doneceksin. ... Ben kimse için örnek olmamalıyım.. Fridevs hanım "sizden çok umutluydum ve çok üzgünüm dedi"

Biliyorum ki herkes elinden geleni yaptı fakat bir yerden sonra kısmet.

Artık bakış açımı değiştiriyorum. Benim için devlet sorunu haline gelen
hamile kalamak bebek sahibi olamamak sorun olmaktan çıkarıyorum:-))

Allah herkese hayırlı bebekler nasip etsin..

Kalbim sizinle..

yazmana sevindim.seni teselli etmicem cünkü ihtiyacın yok.sana tamamen bende katılıyorum.hayat herşeye rağmen güzel her şey cocuk değil.allah eşlerimize sağlık versin. sevgili MORMENEKŞE ben iki kere sperm bir emriyo donasyonu yaptırdım.

Theo yazmana çok sevindik çünkü hepimiz seni merak ediyorduk. Söyleyecek fazla birşey yok sadece aysevinin en son bana yazdığı mesajı oku diyorum. Şimdilik dinlen ve kendine iyi davran lütfen.

Yaşadığım hayal kırıklığı sonunda geçirdiğim duygusal kriz dibe vuruş bugün itibari ile son bulmuştur.. Dün aldığım saç boyalarına bakıp rengine karar verip saçımı boyacağım..Yarın spora başlayıp hayatımı düzene sokacağım..
İyiyim ve daha iyi olacağım.

Sevgili Bebek sana bol şans diliyorum.. İnşallah meleklerin karnında yaşadığın memelekete doneceksin. ... Ben kimse için örnek olmamalıyım.. Fridevs hanım "sizden çok umutluydum ve çok üzgünüm dedi"

Biliyorum ki herkes elinden geleni yaptı fakat bir yerden sonra kısmet.

Artık bakış açımı değiştiriyorum. Benim için devlet sorunu haline gelen
hamile kalamak bebek sahibi olamamak sorun olmaktan çıkarıyorum:-))

Allah herkese hayırlı bebekler nasip etsin..

Kalbim sizinle..

ne güzel kendini toparlamışsın ve aynı hızda geri döndün bence sen sağlam duruşunla çok kişiye örnek olabilirsin mesela bana.olayları nasıl atlattığımız çok önemlisana esenlikler diliyorum...

Merhaba,

Evet ben de Firdevse gideceğim.... Sperm morfolojimiz % 3. Firdevs bu bizim için yeterli dedi ama ben IMSI istedim.Onlar da bu tekniği kulanıyormuş zaten. Çünkü bu % 3 ne kadar sağlıklı gerçekte bilemiyorum. Belki onlar da sorunlu ? Daha önce IMSI kullanılmadı. Normalde spermler 400 kat büyütülerek seçiliyor. IMSI de ise 6000 -8000 kat büyütülerek seçiliyor. Devasa fark var arada,yani normal yöntemle iyi görünen sperm IMSI de bozuk çıkabilir.... Mesela DNA yı taşıyan baş kısmında su kesecikleri oluşmuş olabiliyor -sorunlu - ve bu normal yolla seçilen spermlerde görülemiyor,IMSI de farkediliyor. Spermin sadece hareketlerinin iyi olması,şeklinin iyi gözükmesi yetmiyor maalesef...

Yumurta donasyonu yaptırırken spermin de çok iyi analiz edilmesi lazım... Keza sonuçları ağır yaşanıyor. Donasyondaki başarısızlık eminim hayal kırıklığını ikiye katlıyor ;ümitsizik başlıyor gördüğüm kadariyla... Bence her merkez ve doktor bu hassasiyeti göstermeli....

Aslında her yumurta donasyonu yaptıran arkadaş, sperm kalitesinden de bahsetse paylaşim açısından çok iyi olur. Daha önce bu çağrıyı yaptım ama sadece birkaç arkadaş yazdı sperm kalitesini... Mesela Efsunenin yaptığı ilk sayfadaki tablodaki sütunlardan birine sperm yüzdesi eklenebilir.... Sevgilerimle...

merhaba fbli peki efsunenin bahsettiği dna hasar testini yaptırmayı düşünüyormsunuz?

Sevgili mormenekşe

Üzüntünü anlıyorum ama gönlünü ferah tut çünkü aynı acıları seninle beraber yaşayan çok insan var hem sadece bu sitede değil tüm dünyada. Yaşını bilmiyorum ama 3 yıl aslında uzun bir süre değil gerçi o da sana 13 yıl gibi geliyordur. Benim sevgili eşimi donasyona ikna edene kadar kendi tek tük yumurtamla başarısız tüp bebek aşılama denemelerim sonucunda ne kadar canım yandı bilemezsin çünkü ben de tüp bebek kesin olur diye düşünüyordum tüp bebeğe gelene kadar geçirdiğim asap bozucu süreci hiç burada anlatmayayım o benim için önemli (altın yumurta dedikler) yumurtlama günlerimde şehir dışında ve yurt dışında olan kendini işine adamış bir eş evde olduğu zamansa yahu insan 13.00 dan sonrasını bekler mi uykum geliyordu öncelikle bu durumun bir tek benim başıma geldiğini zannedip üzülüp duruyordum yok inan değil böyle işkolik kocalar var. Hem de benden bir hayli genç hanımların kocaları bunlar. Neyse ben yumurtamdan vazgeçtim o değerli spermleriyle olursa olacağını söyledi tamam spermiyografi sonucunu aldım normal sayılır ama akşam evde keyifle onu beklemeye başladım. Geldiğinde de senin spermoşlar daha finish çizgisine gelip yarışı tamamlayamadan yumime ulaşamadan bay bay dünya diyorlarmış deyiverdim. Hareketsiz olanları baz alarak tabi. Yani yıllardır senden olmuyordur diyene verilecek küçücük bir cezaydı bu. Ama bu seferde o zaman senin yumurtanla da denesinler demezmi diyorum hep bu adamların zeytin yağı gibi suyun yüzüne çıkma çabaları var ya adamı çat diye orta yerinden çatlatır. Neyse üzülme tatlım herkes kapalı kapılar ardında ne üzüntüler ne inişler çıkışlar yaşıyor. Yalnız değiliz aslında hiçbir zaman da olmadık!

Zeytin iyi dildklerin için teşekkür ederim. Okumuşsundur selam8 arkadaşımız yeni doğum yaptı. Sende kist olması bana onu hatırlattı. O sperm donasyonu yaptırdı. Ama önce kisti aldırması gerekti. Sonra ailevi nedenlerle ertelemek zorunda kaldı vs. Yani planladığı tarihten çok sonra donasyona gidebildi ama ilk denemede tuttu ve şimdi maşallah oğluşu kucağında. Demek istediğim; geç olsun güç olmasın. Herşeyin bir zamanı var. Demek ki senin bebişin de birazcık zamana ihtiyacı var. Hem 2 ay da çok fazla değil. :)

doru söylüyorsun, bizim çabalamamız gerekiyor napalım..

Theo olumlu bakışına dönmene sevindim. Umarım hayatında herşey istediğin gibi gider bundan sonra. Yalnız kafama birşey takıldı bu donasyon sırasında veya hemen kanama olması ne demek yani kanamayı ne tetikler ki? Bunun işlemi yapanla mı ilgili çünkü rahim duvarına o aletin dayanmaması gerekir diye biliyorum o durumda kanama olduğunu okumuştum. Yani her donasyonu yapan dr böyle donasyon ertesi kanama olursa tutmamıştır diye söylüyor mu? Sevgiler...

benimde kistim vardı. lakoraskopi oldum.istanbul tüp bebek.aret beye yaptırdım.ve cok araştırdım.memnun kaldım sakın korkma basit bir ameliyat sana tavsiyem fiyat konusunda pazarlık et.3 ay sonra donasyon yaptırmıştım.ama sonuc negatiftı.dünya tüp bebek

seninki de çikolta kistimiydi somtikcim...büyüklüğü ne kadardı ve ne kadara yaptırdın?her yerde fiyat değişiyordur mutlaka ama e aından fikrim olur..

Back
X