kızlar benden az önce ip gibi bir kahverengi akıntı geldi.. normal midir bu?

Bilginisa, akintilar normal oluyor gebelikde......sanirim progesteron u yükseltir doktorun...progesteron ignesimi kullaniyorsun her gün yoksa kapsüllerdenmi? merak etme insallah gecer akintin. bol bol dinlen...

Ben açamadım canım genel olarak görüşleri nasılmış bizede biraz bahseder misin

tress canim, üye olmadiginiz icin acilmiyormus...genelo olarak hepsi memnun dogus merkezden...o listede bayanlar kac tane embyro transfer edip gebelik olup olmadigini yazmislar...50 yas üzeri bayanlar bile var masallah. ikiz orani da yüksek geldi bana..genel olarak 3 tane transfer ettiriyorlar, 4 tane transfer ettirende var ama az. forumlarda ben 4 tane embyro istiyorum dedigim zaman hepsi bana cok kizdi.....sakin 4 tane yaptrima diyorlar, cünkü yumurtalar donasyonda cok saglikli ve genc oldugu icin hepsinin tutma risikosuda var diyorlar..ama zannetmiyorum 4üde tutsun, tamam 3 tane tutma risikous var, ama onu da pek zannetmiyorum nedense......sen ne düsünüyorsun, kac tane transfer ettircen yaptirdiginda?

Günaydın Bebek,
Ben de bugün erkenciyim.... 40 yaş üstü genellikle 4 embriyo veriyorlar şansı artırmak için... Zaten 3 tane tutan o kadar az ki. Ya 1 veya 2 tutuyor genellikle... Ama sen 3 olsun dersen doktor hayır demez... Belli oldu mu kesin tarih?

Günaydın Bebek,
Ben de bugün erkenciyim.... 40 yaş üstü genellikle 4 embriyo veriyorlar şansı artırmak için... Zaten 3 tane tutan o kadar az ki. Ya 1 veya 2 tutuyor genellikle... Ama sen 3 olsun dersen doktor hayır demez... Belli oldu mu kesin tarih?

Günaydin fbli - evet bende hep öyle okudum ama o forumda nerdeyse beni tasliyorlardi bir kac bayan.....cok sorumsuz davranirsin diyorlar 4 tane blasto yaparsan, hatta bazilari diyorki 3 bile transfer ettirmem...sans konusuna gelince: donörde senin yasin önemli degil, donörün yasi önemli diyorlar..vallahi bilmiyorum kafam iyice karisti...

hayir canim kesin tarih belli olmadi, 2-3 gün sonra belli olucak :) adetimi bekliyorum, en son dün yasmin hapini kullandim, ve hap bittikten sonra 2-3 gün icerisinde adetim geliyormus o zaman belli olucak........

tress canim, üye olmadiginiz icin acilmiyormus...genelo olarak hepsi memnun dogus merkezden...o listede bayanlar kac tane embyro transfer edip gebelik olup olmadigini yazmislar...50 yas üzeri bayanlar bile var masallah. ikiz orani da yüksek geldi bana..genel olarak 3 tane transfer ettiriyorlar, 4 tane transfer ettirende var ama az. forumlarda ben 4 tane embyro istiyorum dedigim zaman hepsi bana cok kizdi.....sakin 4 tane yaptrima diyorlar, cünkü yumurtalar donasyonda cok saglikli ve genc oldugu icin hepsinin tutma risikosuda var diyorlar..ama zannetmiyorum 4üde tutsun, tamam 3 tane tutma risikous var, ama onu da pek zannetmiyorum nedense......sen ne düsünüyorsun, kac tane transfer ettircen yaptirdiginda?

Bebek Ben dünyaya gidersrem 3 embriyo verirler .ilk seferindede öyle olmuştu.berk bey 4 embriyo vermiyor canım tabii istisnalar vardır.Ama genel olarak 3 embriyo veriyorlar

Günaydin fbli - evet bende hep öyle okudum ama o forumda nerdeyse beni tasliyorlardi bir kac bayan.....cok sorumsuz davranirsin diyorlar 4 tane blasto yaparsan, hatta bazilari diyorki 3 bile transfer ettirmem...sans konusuna gelince: donörde senin yasin önemli degil, donörün yasi önemli diyorlar..vallahi bilmiyorum kafam iyice karisti...

hayir canim kesin tarih belli olmadi, 2-3 gün sonra belli olucak :) adetimi bekliyorum, en son dün yasmin hapini kullandim, ve hap bittikten sonra 2-3 gün icerisinde adetim geliyormus o zaman belli olucak........

Canım bu basettiğin site açılmıyor evet.. Ama ben daha önceziyaretçi olarak bir İngiliz foruma girip okumuştum Doğuş hakkında yazılanları, senin bahsettiğin forum muydu bilmiyorum. Benim de doktor Firdevs. Ben gittiğimde kaçıncı gün embriyosu vereceksiniz dedim o da donör sağlıklı ve genç olduğu için 3.embriyosu da verilebilir sayı da aynı şekilde 3 olabilir demişti. Ama 4 istersen de sorun çıkarmıyor.... İç sesini dinle karar verirken bir de doktorunun fikrini al derim... Senin sonucunu merakla bekliyorum,çünkü yaşlarımız yakın ve aynı doktor... Canım senin eşinin sperm kalitesi nasıldı?
Daha önce epeyce denemişsin, sabrına sağlık.... Bu arada benim donör bilgim hala gelmedi. Ama Firdevs benden biraz süre istemişti...İnşallah güzel haberlerini alacağız senin de.....

Bebek Ben dünyaya gidersrem 3 embriyo verirler .ilk seferindede öyle olmuştu.berk bey 4 embriyo vermiyor canım tabii istisnalar vardır.Ama genel olarak 3 embriyo veriyorlar

sanirim en dogrusu 3 embyro, ama o zaman mutlaka 5. gün embyro - yani blasto - olarak iste derim sana...normalde 3. gün veriyorlar, ama asil embyro 5. güne kadar gelistikten sonra büyüme sansi artiyor...cünkü normal sartlarda donörde cok genc olsa hic bir zaman tüm aldiklari yumurtalarin hepsi blasto asamasina gelemiyor, yani söyle böyle yüzde 30u devam etmeyebiliyor.

Canım bu basettiğin site açılmıyor evet.. Ama ben daha önceziyaretçi olarak bir İngiliz foruma girip okumuştum Doğuş hakkında yazılanları, senin bahsettiğin forum muydu bilmiyorum. Benim de doktor Firdevs. Ben gittiğimde kaçıncı gün embriyosu vereceksiniz dedim o da donör sağlıklı ve genç olduğu için 3.embriyosu da verilebilir sayı da aynı şekilde 3 olabilir demişti. Ama 4 istersen de sorun çıkarmıyor.... İç sesini dinle karar verirken bir de doktorunun fikrini al derim... Senin sonucunu merakla bekliyorum,çünkü yaşlarımız yakın ve aynı doktor... Canım senin eşinin sperm kalitesi nasıldı?
Daha önce epeyce denemişsin, sabrına sağlık.... Bu arada benim donör bilgim hala gelmedi. Ama Firdevs benden biraz süre istemişti...İnşallah güzel haberlerini alacağız senin de.....

ingiliz forum uk fertility friends - orda kibris ve dogus hakkinda cok bilgi var

bana da firdevs hanim 3. gün embyro demisti, ama biz israrla simdilik öyle dedik 5. gün embyro istiyoruz diye, cünkü dedim ben simdiye kadar 6 defa, hatta dondurulmuslarimla 7 defa transfer oldum, en az 20 embyro transfer edildi, ve bir kez tuttu oda maalesef düsük le, tamam onlar kendi yumurtalarimdi. ama yinede ben kesinlikle 5. gün istiyorum. sende öyle iste derim. benim esimin sperm kaliteside iyi degil, yüzde 4-5 iyileri var, cok az, ama icsi donör icin yeterli denildiler. o yüzdende 5. gün embyro istiyorum. cünkü düsün spermin funktionu genelde 4. günden sonra belli oluyor, yani sperm bozuk olursa o embyro yine gelismez.

evet canim cok sabir ettim yillardir, her zaman cok yikildim git gide, ama iste Allah in takdiri..kaderim buymus diyorum, yinede icimde cok burukluk var kendi yumurtalarim degil diye, ayni zamandada sükür ediyorumki böyle imkan var diye....insan iste iki arada kaliyor bazen...

sanada bol sanslar canim, evet gittigimde detayli hep sizlere bildiririm durumlari. insallah sende en yakin zamanda haberlerini alirsin

ben simdi ise gidiyorum kizlar, aksam insallah yine yazismak üzere. bu forum iyiki varmis :2:

Eslerinizin sperm durumu nedir. Bbenim icin cok önemli esimin sperm tahlilinde bizim sayi ve hareketlilik iyi ama morfoloji yokk.Tekrar yaptirmaliyiz sanirım .birds pıhtılşma testi yaptirdınız mı kafam karişık doktorum gerek yok deyip duruyor.eşimede Bahane. Gerek yaptirma o zaman dedi.

Eslerinizin sperm durumu nedir. Bbenim icin cok önemli esimin sperm tahlilinde bizim sayi ve hareketlilik iyi ama morfoloji yokk.Tekrar yaptirmaliyiz sanirım .birds pıhtılşma testi yaptirdınız mı kafam karişık doktorum gerek yok deyip duruyor.eşimede Bahane. Gerek yaptirma o zaman dedi.

Tress canım bana da pıhtılaşma için gerek yok demişti buradaki doktor ama ben ısrar ettim. Ve trombofili pozitif çıktı yani pıhtılaşma sorunu. Transferden itibaren pıhtı engelleyici iğne kullanıyorum. O yüzden bence ısrar et. Testin isimlerini öğrenip yaptır.

Tress canım bana da pıhtılaşma için gerek yok demişti buradaki doktor ama ben ısrar ettim. Ve trombofili pozitif çıktı yani pıhtılaşma sorunu. Transferden itibaren pıhtı engelleyici iğne kullanıyorum. O yüzden bence ısrar et. Testin isimlerini öğrenip yaptır.

merhaba gecen gün bende sağlık ocağına gittim kan pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum falan dedim oda hastanede yaptıra bilirsiniz dedi benim doktorumda cok fazla gerekli değil falan diyor ama bu kadar tecrübe yaptır diyorsa bence ısrar edip yaptırılmalı çünkü en iyi öğrenme şekli tecrübedir..

üçüncü gün ile 5 .ci gün arasında ne fark var arkadaşlar birde blast ne demek neden 5 ci gün taransfer edilmesi daha doğru ?

Teşekkür ederim bana isimlerini yazarsan. Cok sevinirim .doktorlar bir surü faktör var hangisi diye pek yazmiorlar.birde aile hekimine yaptiranlar olmuş acaba her yerde yapiliyor mu bi test

merhaba gecen gün bende sağlık ocağına gittim kan pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum falan dedim oda hastanede yaptıra bilirsiniz dedi benim doktorumda cok fazla gerekli değil falan diyor ama bu kadar tecrübe yaptır diyorsa bence ısrar edip yaptırılmalı çünkü en iyi öğrenme şekli tecrübedir..

Kesinlikle. Ben de buradaki arkadaşların tavsiyesiyle yaptırmıştım. İyi ki de yaptırmışım.

Teşekkür ederim bana isimlerini yazarsan. Cok sevinirim .doktorlar bir surü faktör var hangisi diye pek yazmiorlar.birde aile hekimine yaptiranlar olmuş acaba her yerde yapiliyor mu bi test

Canım o kadar çok test var ki isimlerinden hangisinin pıhtılaşma için olduğunu anlayamıyorum. Factor 2, factor 5 ve 7 var. Bende factor 2 yüksek çıktığı için sorun varmış. Ama bu üçü haricinde bişey var mı bilemiyorum. O yüzden doktora sor dedim zaten.

Theo selam,
Yoğunluktan unutkanlığa geçmişim.
Kısa okumadan olumsuz olduğunu anladım. Yanındayız unutma. Duygularını tutma aksın gitssin..
Biraz kafa dağıt gez gör iyi geliyor..
Sonrasına bakarız hepberaber. Sevgiyle kal...

Ps. Eski eşin yansıtma yapmış. Kendi kısır olmasının sorumluluğunun ve kötü duygularının altında ezildiği için ve muhtemelen egosu zayıf olduğu için kötü duyguları seni konteynır olarak kullanarak sana aktarmış.
Kimse hayat arkadaşına sen kısırsın demiyor.. O çok ezilmiş senin karşında ve senden kaynaklı bir aksilikte aynen gücü eline almış.
Aslında kimse kimse için fedakarlık yapmamalı bu daha sonra öfke doğuruyor.

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla çocuk diye tutturan daha çok biz kadınlarız. çevreyi eşin ailesini daha çok takan yine biz kadınlarız. ve aile anne baba ve çocuktan oluşan en küçük topluluktur öğretisiyle büyüdüğümüz için aile olamadık hissi duyan yine biz kadınlarız daha çok.
bu nedenle görünürde aslında daha çok kıskanç görünen biz kadınlar sonunda istediğimiz olacak diye başka bir kadının varlığını kabul ediyoruz. ve olaya dahil olduğumuz için yani bebek bizim içimizde büyüyeceği için kabul etmek daha kolay oluyor.

ama sperm veremeyen erkek olayın tamamen dışında kalıyor karısının içinde başkasına ait sperm ve o orada hiçbirşey olarak hissediyor kendini.

zaten erkeklerde babalık duygusu çocuk baba diye seslenmeye başlayınca hissediliyormuş.ama kadın içinde kıpırtıları hissedince anne olduğunu hissediyor hemen.

bu yüzden galiba sperm donasyonunu kabul etmek daha güç erkekler için. benim eşim yumurta donasyonunu istemiyor. bunu empati kurarak yaptığını yeni keşfettim. anladım ki o asla sperm donasyonu olsaydı istemeyecekti benimde aslında istemediğimi ama onun çocuğu olmadığı için kabul ettiğimi düşünüyor. ve zaten sen annelik duygusunu tattın. bense baba olmayı hayatımın amacı yapmadım diyor. olmadıysa olmaz ben çok mutluyum diyor. zaten onun daha kabullenici bir yapısı var.

şimdi ben kendim için çok istediğimi ve ben içimde büyüyeceği için başkasının yumurtası düşüncesine takılmadığımı anlatmaya çalışıyorum.bilginisanın söylediği gibi orada sanki bir ilaç alacağım ve olacak düşüncesini hayatım boyunca kabul edeceğim benim olacak o bebek. zaten hiç kimseyle ailem dahil bebek istediğimi bile paylaşmıyorum. kimse bişey bilmiyor ve bilmeyecek.

dilerim ikna ederim ama şunu anladım ki sperm donasyonu olsa asla kabul etmezdi

kesinlikle katılıyorum erkekler bu konuda çok daha katı davranıyorlar benim için de zor bir karar ama bir şekilde hemen evet diyoruz biaz bayanlkar sorunun kökenine bile bakmadan ama eşler daha uzakta durmayı tercih ediyorlar.tedavi uyumu da bayanlarda çok daha yüksek erkekler daha nazlı onu içemem bunu yapamam bazen bebeğe gerek yok birtane yeter diyorum:)amagerçekten sperm donasyonunu kabul ettirmek daha zor ben o yüzden direkt embiriyo denemek istiyorum bir de bana bize hiç benzemezse canım sıkılır mı?bu durumda olan var mı acaba donörler ne kadar uyumlu seçiliyor bilemiyorum?

Evet canım ben de çok aykırı olmaz inşallah diyorum zaten bu nedenle yumurta donörü ise vericiye benzer seçiliyor. Tabi bu konuda umarım bebişlerini kucaklarına almış anneler bilgi verirlerse çok mennun oluruz :)

kesinlikle katılıyorum erkekler bu konuda çok daha katı davranıyorlar benim için de zor bir karar ama bir şekilde hemen evet diyoruz biaz bayanlkar sorunun kökenine bile bakmadan ama eşler daha uzakta durmayı tercih ediyorlar.tedavi uyumu da bayanlarda çok daha yüksek erkekler daha nazlı onu içemem bunu yapamam bazen bebeğe gerek yok birtane yeter diyorum:)amagerçekten sperm donasyonunu kabul ettirmek daha zor ben o yüzden direkt embiriyo denemek istiyorum bir de bana bize hiç benzemezse canım sıkılır mı?bu durumda olan var mı acaba donörler ne kadar uyumlu seçiliyor bilemiyorum?

inan ne kadar titizlikle davranılıyor o konuda bende bi tuhafım. ama anladığım kadarıyla anne olmak için ölüp biterken kimse nasıl olacak onu düşünemiyor. ve 9 ay ona öyle bir ısınıyor ki insan kimse sonradan bu olmadı demiyor(orçunun anne babası gibi)
benim fikrim sadece bulaşıcı hastalık taşıyormu ona titizlikle bakılıyor. onun dışında birde ırk dikkate alınıyor. yani zenci çinli gibi. biraz da renk belki.

bu konunun derinine inilirse bu konuya evet demek zorlaşır. çok çok irdelemek doğru değil. sonuçta kendi çocuğumuzun da ne olacağının nasıl olacağının hiç bir garantisi yok. örneğin kardeşimin çok azgın bir kızı var ailece otururken bazen annem "ana sakin baba sakin bu çocuk kimlere benzedi bilmem" diyor. gülüyoruz geçiyoruz:1:

ama annem bizim donasyonla olan çocuğa böyle bişey derse eşim ve ben şöyle güleriz:52: birbirimize bakarak yada şöyle:27: yada :18: yada böyle işte onu bilemiyorum :)

birde örneğin bizim durum çok kafa karıştırıyor. ben kara kaş kara göz esmer biriyim eşimse sarı saç mavi göz sarışın biri. şimdi ben kendi özelliklerimi vereceğim esmer bir donör seçilecek bebek esmer olursa eşim direk kendine ait genetik bir geçiş olmadığını tamamen yabancı birine ait olduğunu hisssedecek. bu yüzden ben galiba sarışın bir donör seçicem ki eşime benzesin zaten ben kendi çocuğumuzun da ona benzemesini istiyordum. dilerim öyle olur.
dediğim gibi çok derinini kafaya takmamaya çalışıyorum sadece dış görünüşünü düşünmeye çalışıyorum.
aslına bakarsak irdelersek örneğin intihar eğilimi genetikmiş. kanser genetik ve daha neler neler neler.
bunları irdelememek doğru diye düşünüyorum. (iyiki irdelememişim :17:)
bizim gibi olan var mı ten rengi açısından acaba onların fikri nedir donör seçimi konusunda. ??

Back
X