inan ne kadar titizlikle davranılıyor o konuda bende bi tuhafım. ama anladığım kadarıyla anne olmak için ölüp biterken kimse nasıl olacak onu düşünemiyor. ve 9 ay ona öyle bir ısınıyor ki insan kimse sonradan bu olmadı demiyor(orçunun anne babası gibi)
benim fikrim sadece bulaşıcı hastalık taşıyormu ona titizlikle bakılıyor. onun dışında birde ırk dikkate alınıyor. yani zenci çinli gibi. biraz da renk belki.
bu konunun derinine inilirse bu konuya evet demek zorlaşır. çok çok irdelemek doğru değil. sonuçta kendi çocuğumuzun da ne olacağının nasıl olacağının hiç bir garantisi yok. örneğin kardeşimin çok azgın bir kızı var ailece otururken bazen annem "ana sakin baba sakin bu çocuk kimlere benzedi bilmem" diyor. gülüyoruz geçiyoruz
ama annem bizim donasyonla olan çocuğa böyle bişey derse eşim ve ben şöyle güleriz

birbirimize bakarak yada şöyle

yada :18: yada böyle işte onu bilemiyorum :)
birde örneğin bizim durum çok kafa karıştırıyor. ben kara kaş kara göz esmer biriyim eşimse sarı saç mavi göz sarışın biri. şimdi ben kendi özelliklerimi vereceğim esmer bir donör seçilecek bebek esmer olursa eşim direk kendine ait genetik bir geçiş olmadığını tamamen yabancı birine ait olduğunu hisssedecek. bu yüzden ben galiba sarışın bir donör seçicem ki eşime benzesin zaten ben kendi çocuğumuzun da ona benzemesini istiyordum. dilerim öyle olur.
dediğim gibi çok derinini kafaya takmamaya çalışıyorum sadece dış görünüşünü düşünmeye çalışıyorum.
aslına bakarsak irdelersek örneğin intihar eğilimi genetikmiş. kanser genetik ve daha neler neler neler.
bunları irdelememek doğru diye düşünüyorum. (iyiki irdelememişim

)
bizim gibi olan var mı ten rengi açısından acaba onların fikri nedir donör seçimi konusunda. ??