Sevgili the Ben senin gücünü toplayip Tekrar deniycenden eminim.Doktorunun aramasi çok iyi.theo şunu merak ediyorum.firdevs hanım tam olarak nasıl bir açiklamada bulundu yani tutunmaması hakkinda diyorum.transfer esnasında kanamanın olması mı etkili olmuş.firdevs hanımda mı bu şekilde düşünüyormuş.

Arkadaşlar burayı bende misafir olarak aylardır okuyorum.Sayenizde konuyla ilgili pek çok bilgiye kolayca ulaşmış oldum.Aranızda donasyon sayesinde bebeklere kavuşmuş olanlar var çok tebrik ediyorum.Hamile arkadaşlara da sorunsuz güzel bir süreç dilerim.Tedaviye yeni başlayacak olanlara bol şans Allah yanlarında ve yardımcıları olsun...
Benim durumuma gelince,uzun süre korunma,geç evlilik ve denenmiş bir sürü tedavi şekli var.Hepsi de umutsuzlukla ya da hüsranla sonuçlandı.Spontan hamileliklerim oldu erken zamanda kayıpla sonuçlandı.Drlarımın birleştiği tek fikir yetersiz yumurta kalitesi.Yumurta var,adet tıkır tıkır işleyen bir saat ama hamilelik ya olmuyor ya da olsa da devam etmiyor.Keşke ben de buradaki bir çok arkadaş gibi erken menopoza girmiş olsaydım da kendi yumoşlarımdan vazgeçip donasyona yönelseydim diyorum.Sevgili hekimler hiç bir zaman git olmaz bebek demediler vaktimi ve paralarımı tükettiler...Şimdi eşim de ben de donasyona çok sıcak bakıyoruz.Eşim bir kaç merkezle konuşup durumu anlatmış ve telimi vermiş.Günlerdir merkezlerden aranıp duruyorum.Seçim yapmak zor ama sizlerin sayesinde kolaylaşacak.Tecrübelerinizi yeni baştan okuyacağım.1.sayfada bir liste var ama eksik sanırım.Şu an hamile olup girip yazan bir çok arkadaşın bilgisi yok.Efsune isimli arkadaş ilgileniyor ama bu aralar hiç kendisine rastlamıyorum.Lütfen yaz arkadaşım.Hatta eğer maddi olarak gerekli birikimi yapabilirsem ben de Anisha ve senin gibi ispanyada denemeyi düşünebilirim.Tüp bebek tedavierinde harcadığım paralara şimdi daha çok yanıyorum...İş yerinden ayrılırken aldığım tazminatımı bile bu yolda tükettim bitti gitti.Sizi Sık sık gelip okuyacağım ve sizden yardım isteyeceğim.Beni de aranıza alın nolur.Görüşmek üzere İyi günler...

Tedavi sürecinden itibaren bütün gelişmeleri takip etmiştim.En çok pozitif yanın benim dikkatimi çekmişti.Bebeğinle sımsıcak sohbetin çok güzeldi fakat sonuçta yaşadığın kötü duruma inan bende çok üzüldüm.Aynı durumu ben iki kere yaşamıştım.İlkinde yaşadığımız hayal kırıklığı ve şoku tarif bile edemem.Şunu sakın unutma Allah istemezse yaprak bile düşmezmiş..Zamanı değilmiş.Senin yaşın henüz çok genç.Bildiğim kadarıyla ilk denemen.Hiç başka tedavin(tüp bebek)yok.Birde bu uğurda nesi var nesi yok herşeyini harcamış hatta senelerini bile boşa geçirip 45 lere dayanmış kadınları düşün.Başkalarının mutsuzluğu üstüne mutluluk kurmak değil sadece empati yapmak anlatmak istediğim.Kendini böyle teselli et ve hayata geri dön.Çok sorgula derim ben.Genç yumurta donasyonunda kalp durması bir anomali durumunun olduğnu gösteriyor.sperm problemini,ya genetikte bir sorunu ya da sende olan bir problemin göstergesi.Atlanmış olan bir şey olmalı.Onlara tak kafayı,sor,oku,tahliller yaptır ve diğer denemene odaklan.Başka türlü acı hafiflemiyor.Geçiyor korkma.Unutulmuyor ama geçiyor....

Mesaj sayım artarsa özelden de yazabilirim:)))
Arkadaşlar ben bundan 8 yıl önce kısa bir süreliğine girnede kalmıştım.Ozamanlar o taraklarda bezim olmadığı için ne bu merkezlerle ilgilenmiştim ne de tedavileriyle...Bir tek tanıdık isim Halil İbrahim Tekin idi.Oda medyadan tabi...Şimdi her yerde bu konuyla karşılaşıyorum.Algıda seçicilik bu olsa gerek:)))

Hoş geldin erken menepoz,yumurta kalitesi sonuçta hepimizin sorunu aynı Anne olmak.....ayse eşinin seni desteklemesi çok güzel...eğer çok başarısızlıkların varsa maddi ve manen daha fazla kendimi yorma derim..donasyondada ilk seferinde başari garantisi yok ..ama heharükarda tüp bebekten başari sansin. daha yuksek hakkinda hayiirlisii

Bu arada yazmayı unuttum.Ben yılbaşından hemen sonra tedaviye başlamayı düşünüyorum.Verda hanım ve Firdevs hanım ve Berk beyle gidip birebir görüşmek merkezlerini incelemek ve öyle karar vermek istiyorum.Deneyimlerimi elbette sizlerle paylaşacağım...

Hoş geldin erken menepoz,yumurta kalitesi sonuçta hepimizin sorunu aynı Anne olmak.....ayse eşinin seni desteklemesi çok güzel...eğer çok başarısızlıkların varsa maddi ve manen daha fazla kendimi yorma derim..donasyondada ilk seferinde başari garantisi yok ..ama heharükarda tüp bebekten başari sansin. daha yuksek hakkinda hayiirlisii
Arkadaşım,öncelikle teşekkür ederim.Ama bende erken menopoz olmadığı gibi yumurta rezervi azlığıda yok.Biyolojik saat tıkır tıkır işliyor.Genetik bir durum sanırım.Ailedeki kadınlar geç menopoza girmişler ama hepsi de erkenden doğurmuşlar.Donasyondan çok çok ümitli değilim açıkçası.Eşim daha ümitli sanki.Yapmadık olmasın.Dilerim sonuç güzel olur.Hepimiz için güzel sonuçlar olsun....

Efsune'nin dikkatine...
Sevgili Efsune,yazılarını uzun süredir takip ediyorum ve bana her negatifi alışımda ışık oluyordun.Olaya başka bir pencereden de bakmama sebep oluyordun.En çok kendimi irdeleyip eksiklerimi yanlışlarımı bulmaya çalışıyordum.Yine ol...Yazılarınla yol göstermeğe devam et canım...
Ben bilgilerimi yazıyorum.Tabloya eklerseniz sevinirim.45 yaşımın başındayım.6 tüp bebek denemem oldu.Hepsi negatif sonuçlandı.Spontan gebeliklerde kalp atımı durdu.Kromozom testleri normal ve diğer testlerde de sorun yok.Zaten şu testlere ödediğim ücretler bir tedavi ücretine denk gelir.Yeni yılla birlikte yumurta donasyonu için harekete geçmeyi planlıyoruz.Eşimin isteği bu yönde.Ben çok istiyor muyum bilmiyorum.Sanki hala kendimden olur mu diye umutlarım var gibi....Neyse bunu da yenerim.Keşke menopoza girsem de umut kalmasa diyorum...

aynen sizin gibi ben de 45 oldum yakında ben bir kez tüp denedim. aynen çok düzenli regl oluyorum bir hafta sürüyor ve sağlıklı embriyo oluştu. ancak sonuç negatif.
burada papatyanın bir yazısını okudum ve doktorlarla konuştum papatyanın değişiyle 40 yaşından sonra ki yumurtadan bir cacık olmuyor:)
daha fazla para ve zaman kaybetmeye gerek yok diye düşünüp ikinci denemeyi hiç düşünmedim bile ama eşim istedi bir kez daha denemeyi o da yumurta erken çatladı ve aşılama ile bitti sonuç tabiki yine negatif.
parayı verirsen hiç bir doktor yok yapmam demiyor. ama bence bu sonucu %90 bekliyorlar.
şimdi ben de donasyon istiyorum ama eşimi ikna edemedim henüz edemedim. edicem ama.
fakat şu ara benim içimde de yok olmayacak onca para ve yine hayal kırıklığı olacak sesi var.
bu ses evet hadi dene sıra sende olacak desin daha hızlanıp hemen ikna edeceğim.
herkesin hakkına hayırlısı inşallah...

Kızlar merak ediyorum 5.gün transfer edilen kişiler kimler
bana yazarmısınız.
Sonuçları ne oldu merak ediyorum.
Burdan cevaplarsanız.sevinirim.
Merhaba
Benim de transferim 5. Gün oldu, 3 tane transfer yapıldı 3 de tutmuştu fakat birinin gelişimi iyi degildi 12. Haftada fetal rediksiyon yapılacaktı fakat 10. Haftada kanamam oldu bebeğim gitti...suan 28 haftalık ikiz kızlarım olacak:)
Çok heyecanlıyım ...Hayirliysa eğer Allah isteyen herkese nasip etsin insallah...
Dualarım sizinle....

merhaba
benim de transferim 5. Gün oldu, 3 tane transfer yapıldı 3 de tutmuştu fakat birinin gelişimi iyi degildi 12. Haftada fetal rediksiyon yapılacaktı fakat 10. Haftada kanamam oldu bebeğim gitti...suan 28 haftalık ikiz kızlarım olacak:)
çok heyecanlıyım ...hayirliysa eğer allah isteyen herkese nasip etsin insallah...
Dualarım sizinle....

allah birbirimize olan bu kuvvetlerimizi eksiltmesin,

bu durumun bugünlerdeki önemini anlatamam kızlar bu desteği eksiltmeyelim.

Allah hepinizi evlat ile taçlandırsın
paradokx seninde hayırlısıyla ikizlerini kucağına alsın.

merhaba
benim de transferim 5. Gün oldu, 3 tane transfer yapıldı 3 de tutmuştu fakat birinin gelişimi iyi degildi 12. Haftada fetal rediksiyon yapılacaktı fakat 10. Haftada kanamam oldu bebeğim gitti...suan 28 haftalık ikiz kızlarım olacak:)
çok heyecanlıyım ...hayirliysa eğer allah isteyen herkese nasip etsin insallah...
Dualarım sizinle....

sen nerde yaptırdın?

Seni göremiyorum
yazmıyorsun lütfen kendine iyi bak
bol bol dua okursan sana çok yardımcı olacağına
gönülden inanıyorum huzurla umutla yeniden denemeyi belki düşünürsün.
Bak en azından gebelik yaşadın bunun tadını bildin ben bunu yaşayamadım bile lütfen şükret allah'a yemin ederim allah o gücü o güzel günü yine verecek inşallah senin için dileğim bu kardeşim allah'a emanet ol inşallah.

bugün kurtaj yapıldı.. hem kalben hem bedenen canım yandı. merkezde fenalaştım acile yatırdılar.
saatlarce rahim kendini toplayabilmesi için kramplar oldu. şükürki şimdi daha iyiyim.
en baştan her sonuca hazırlıyorduk kendimizi ama herşeyimiz rast gitmişti aniden gelişen bu durum duygularımıda alt üst etti.
insan kendini kaybetmeyede alıştırmalıymış meğer
Allahım düşmanıma bile vermesin bu acıyı. çok zormuş.
çevremdekilerden daha fazla sizeler anlarsınız beni. aynı mücadeleyi veriyoruz

hani 21 aralık bugün kıyamet kopacak diyorlardı ya benim kıyametim bugün koptu.
herkes diyorki tekrar denersin ( tüp bebek sanıyolar tabi )
eşimde tekrar deneriz üzülme diyor. oda kendi acısını yaşayamıyor beni teselli etmekten.
bizim tekrar denemek için maddi şansımız yokki 20 bin lira harcadık. kürtaja bile 400 lira istendi. belki piyango çıkarsa deneyebiliriz.

şuan teselli kaynağım eşimin ve kendimin genel sağlığının yerinde olması ve sevgiyle dayanışma içinde olmamız.
çok ağladım , üzüldüm hırpaladım kendimi ama geçecek bu günlerde elbette.
Yüce mevlam sabırla sınıyor olmalı sabredeceğim...

heh birde şu varki 17 yıldır menapoz yaşayan bu bedende hamilelik oluşabiliyormuş.. bu bile bir mucizeydi ilk denemede..

Son düzenleme:
bugün kurtaj yapıldı.. hem kalben hem bedenen canım yandı. merkezde fenalaştım acile yatırdılar.
saatlarce rahim kendini toplayabilmesi için kramplar oldu. şükürki şimdi daha iyiyim.
en baştan her sonuca hazırlıyorduk kendimizi ama herşeyimiz rast gitmişti aniden gelişen bu durum duygularımıda alt üst etti.
insan kendini kaybetmeyede alıştırmalıymış meğer
Allahım düşmanıma bile vermesin bu acıyı. çok zormuş.
çevremdekilerden daha fazla sizeler anlarsınız beni. aynı mücadeleyi veriyoruz

hani 21 aralık bugün kıyamet kopacak diyorlardı ya benim kıyametim bugün koptu.
herkes diyorki tekrar denersin ( tüp bebek sanıyolar tabi )
eşimde tekrar deneriz üzülme diyor. oda kendi acısını yaşayamıyor beni teselli etmekten.
bizim tekrar denemek için maddi şansımız yokki 20 bin lira harcadık. kürtaja bile 400 lira istendi. belki piyango çıkarsa deneyebiliriz.

şuan teselli kaynağım eşimin ve kendimin genel sağlığının yerinde olması ve sevgiyle dayanışma içinde olmamız.
çok ağladım , üzüldüm hırpaladım kendimi ama geçecek bu günlerde elbette.
Yüce mevlam sabırla sınıyor olmalı sabredeceğim...

heh birde şu varki 17 yıldır menapoz yaşayan bu bedende hamilelik oluşabiliyormuş.. bu bile bir mucizeydi ilk denemede..
Sevgili Bilginisa,yazını sen çok ama çok iyi anlayarak okudum inan.Bende ilk kürtajımda kıyametim koptu sanmıştım ama kopmuyor anlıyorsun.Hayat devam ediyor ve ertesi güne daha umutlu,inançlı uyanıyorsun.Oldu yine olacak,neden olmasın fikrine sarılıp yaşıyorsun.Para bir şekilde yine bulunuyor.Şimdi dinlen ve kendini koru üşüme.Ama lütfen sorgulamalarını hem kendinde hem de merkezle yap.Bir yerde yanlış yapıldıysa onu bul ki bir daha yaşanmasın.Çok geçmiş olsun...Zaman sana iyi gelecek unutma...

Benim transferimi firdevs hn. Yaptı.guven verici bir Dr. Ama tabi tüm ihtimalleri göze alarak başladık bu işe ve hep hayırlı ve sağlıklı evlatlarım olacaksa sonucum pozitif olsun dedim ,kısmet az kaldı doguma insallah sag salim kucağıma alırım...
Öncelikle hayırlı olsun.Başarmış olmanız çok umut verici.Sağlıkla doğsunlar inşallah.Ama hemen listeye baktım bilgileriniz sizinde yok.Merkez ve dr isimleri birde yaş çok önemli arkadaşlar.Özellikle hamile kalan arkadaşların bilgilerine ulaşmak için geriye dönük okuyorum.Nickler kafamda birbirine karışıyor.Malum bunlar yaşlılık belirtileri:)))O yüzden tablo biz yaşlarda olanlara yol gösterici olacak.

Acını yürekten paylaşıyor, ruhen ve de bedenen şifalar diliyorum. Hepimiz bir şekilde acılardan geçtik ve geçiyoruz da. Allah'tan dileğim hepimize hayırlı mucizeler nasip etmesi. Sevgiyle ve sevdiklerinle ama her daim güçlü, birlik ve beraberlikle, ağız tadıyla kalman dileklerimle...

Back
X