Öncelikle hayırlı olsun.Başarmış olmanız çok umut verici.Sağlıkla doğsunlar inşallah.Ama hemen listeye baktım bilgileriniz sizinde yok.Merkez ve dr isimleri birde yaş çok önemli arkadaşlar.Özellikle hamile kalan arkadaşların bilgilerine ulaşmak için geriye dönük okuyorum.Nickler kafamda birbirine karışıyor.Malum bunlar yaşlılık belirtileri:)))O yüzden tablo biz yaşlarda olanlara yol gösterici olacak.

Merhabalar;
Ben bilgilerimi yazayım : 30 yaşındayım ,yaklaşık 5 yıldır erken menopozdayim,2 kez tüp bebek denedik ama hiç yumurtam olmadı donasyonla karar verdik dogus tüp bebekte firdevs hn.ile irtibata geçtik ve transferimi yapıldı.
Bu arada nickler ben de karıştırıyorum yaşlılıktan değil :)
Hoscakalin

sağolun arkadaşlar desteğiniz benim için çok kıymetli
büyüklerim diyor ki " allahın sevgili kuluymuşsun , bebeğini aldı cennete koydu orda seni bekleyip şefaatçin olacak"
Allah sevdiği kullarını çok sınarmış. tevekkül edeceğiz..

Arkadaşım çok çok üzüldüm gerçekten aynı olayı ekim ayında bende yaşadığım için yaşadıklarını çok iyi anlıyorum,kürtaj olduğum gün bir arkadaşım dediki üzülme cennetde seni karşılayacak bir bebeğin olacak,offf öbür dünyaya (inanmasamda birden içim heyecan doldu )3 kürtajım var allahım 3 bebek beni karşılayacak kocaman bir aile olacağım:) Umut dünyası her şerde bir hayır vardır,umudumuzu kaybetmeyelim sevgili arkadaşım herşey güzel olacak

Bu gün hepimiz için güzel bir gün olsun...Arkadaşlar sürekli nette geziyorum ve merkezler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.Dr Berk şu an içime sindi gibi.Aynı dr ile tecrübe eden arkadaşlarımın fikirlerini almak istiyorum.Ve tabi sonuçlarını bilmek istiyorum.Biliyorum şimdi geriye dönüp oku diyeceksiniz ama öyle çok blgi varki burada inanın benim Kafam karıtı. dr berk ve Verda Hanım aynı merkezin çalışanlarımı.Hiti zaten burada okuduklarımdan sonra elemiştim.Asistanı bayanla görüştükten sonra ise son kararımı verdim.Aslında işin duayeni o ama işte insan şansa bırakmak istemiyor.Sanki artık hasta dr ilişkisini aşmış sadece işe odaklanmış gibi bir izlenim doğdu bende.Berk Beyi samimi buldum.Tabi yüz yüze görüşmeden olmayacak.Yılbaşından sonra bu merkezleri ziyaret şart oldu.Ben sizden Dr Berk ile ilgili tecrübelerinizi almak istiyorum.yARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.şİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Bu gün hepimiz için güzel bir gün olsun...Arkadaşlar sürekli nette geziyorum ve merkezler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.Dr Berk şu an içime sindi gibi.Aynı dr ile tecrübe eden arkadaşlarımın fikirlerini almak istiyorum.Ve tabi sonuçlarını bilmek istiyorum.Biliyorum şimdi geriye dönüp oku diyeceksiniz ama öyle çok blgi varki burada inanın benim Kafam karıtı. dr berk ve Verda Hanım aynı merkezin çalışanlarımı.Hiti zaten burada okuduklarımdan sonra elemiştim.Asistanı bayanla görüştükten sonra ise son kararımı verdim.Aslında işin duayeni o ama işte insan şansa bırakmak istemiyor.Sanki artık hasta dr ilişkisini aşmış sadece işe odaklanmış gibi bir izlenim doğdu bende.Berk Beyi samimi buldum.Tabi yüz yüze görüşmeden olmayacak.Yılbaşından sonra bu merkezleri ziyaret şart oldu.Ben sizden Dr Berk ile ilgili tecrübelerinizi almak istiyorum.yARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.şİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
Ayşe; aysevinin mesajlarını geriye dönük okuyabilirsin. O hite gidiyordu son anda berk bey e geçti. Ve çok memnundu. Ayrıntılı yazmıştı.

canım cok gecmiş olsun cok üzgünüm.sana sabır diliyorum.allahtan eşinde beraber seninle bu yolda sana sağlıklar diliyorum. AYŞE hoş geldin aramıza berk beyle ilgili bilgi istemişsin.evet cok tatlı dilli aması var işte ben orada 3 kere denedim . malesef negatif.sayfaları geriye dönük okursan hakkımda bilgi sahibi olursun.iyi şanslar

Canim birdaha denemek icin maddi durumunu yazmisin.20 bin tl tabii muthis yuklu bir para. Sanirim sen islanyada yaptirmistin. En pahalasi avrupada ispanyada zaten. Kibris da denemeyi dusunurseniz biraz daha ucuz, 4500 euro. Ucuz derken iste yani ispanyaya gore. Insallah en yakin zamanda toparlanirsinda tekrar umutlara planlara baslarsin... Birde unutma hamile kalabiliyorsun. Buda cok onemli bence. Doktorlar bir kez gebe kalan daha kolay gebe kalabiliyor diyor.. Sevgiler

canım ben menapozda olduğumu ve tek çarenin doansyon olduğunu bildiğimiz için bu yaz elimize para geçince kolları sıvadık. önce kendi şehrimde özel bir klinikte olan doktoruma gittim her türlü muayenemi istedim. yığınla tahlil vs. yaptı. yumurtalığımı zorlayıp hiç bakılmamıştı. donasyon düşündüğümüzüde söylemiştik. istanbuldaki brükseli tavsiye etti. orda yumurtalığı denediler git gel derken boşa oraya bir ton harcadık. sonra kıbrısda verda hanımla denedik. kendi doktorum özelde ve tedbirli ön hazırlık, istanbula git gel, kıbrısta harca sonra gebelik aşamasında yine kendi doktoruma harca derken bizim 20 bini buldu.

tekrar deneme şansımız olursa artık yol yordam biliyoruz. aşamaların ne olduğunuda öğrendik. o kadar çok harcamamıza gerek kalmayacaktır. şu an 15 bin olsa yeter sanırım ...
hadi bakalım bu kezde pozitif düşüncemi piyangodan para çıkacak diye kullanıyorum :))
ya tutarsa değil mi ama :)

Son düzenleme:
aramıza hoşgeldin arkadaşım.
ben bu yaz tamam tedaviye başlıyayım artık dediğimde gidip donasyon yaptıran denemesini anlatan yok ki nasıldır bu iş bilmem demiştim. tedaviye başladıktan sonra bu forumu buldum.
burdaki arkadaşların hepsinden allah razı olsun. tecrübe daha pişiriyor insanı bu aşamalarda..

kıbrısta benim bildiğim merkezleri sıralayım:
Doğuştüpbebek merkezi: Lefkoşada, Şevket Alptürk klinik şefi, Verda Tunçbilek (benim doktorum) ve Firdevs Uğuz orda , embriyolog Gül hanım

Kıbrıstüpbebekmerkezi:Lefkoşa; Savaş Özyiğit

Dünyaivf; Girnede; Berk Angün (orda başka doktor bilgim yok )

Mağusa ortadoğu ve balkanlar tüp bebek merkezi: mağusa: Halil İbrahim Tekin (HİT)

Lefkoşa , Ercan havalanına 15-20 dakika uzaklıkta
Lefkoşa, Girneye yarım saat kadar ulaşımı
Lefkoşa Mağusa arası 1 saat

(yanlış bilgim varsa düzeltin arkadaşlar )

Son düzenleme:
aramıza hoşgeldin arkadaşım.
ben bu yaz tamam tedaviye başlıyayım artık dediğimde gidip donasyon yaptıran denemesini anlatan yok ki nasıldır bu iş bilmem demiştim. tedaviye başladıktan sonra bu forumu buldum.
burdaki arkadaşların hepsinden allah razı olsun. tecrübe daha pişiriyor insanı bu aşamalarda..

kıbrısta benim bildiğim merkezleri sıralayım:
Doğuştüpbebek merkezi: Lefkoşada, Şevket Alptürk klinik şefi, Verda Tunçbilek (benim doktorum) ve Firdevs Uğuz orda , embriyolog Gül hanım

Kıbrıstüpbebekmerkezi:Lefkoşa; Savaş Özyiğit

Dünyaivf; Girnede; Berk Angün (orda başka doktor bilgim yok )

Mağusa ortadoğu ve balkanlar tüp bebek merkezi: mağusa: Halil İbrahim Tekin (HİT)

Lefkoşa , eran havalanına 15-20 dakika uzaklıkta
Lefkoşa, girneye yarım saat kadar ulaşımı
Lefkoşa Mağusa arası 1 saat

(yanlış bilgim varsa düzeltin arkadaşlar )

Çok iyi özet olmuş

Arkadaşlar sürekli nette geziyorum ve merkezler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.Dr Berk şu an içime sindi gibi.Aynı dr ile tecrübe eden arkadaşlarımın fikirlerini almak istiyorum.Ve tabi sonuçlarını bilmek istiyorum

Ayşecim ben Dr Berk bey de denemiştim kendisi gerşekten iyi bir insan benimde 8. haftada bebeğimin kalbi durdu,ben savaş beyin kliniğine gidip yüzyüze görüşmüştüm berk beyle ise tlefonla görüşüp donasyona gittim ama şimdi tüm merkezleri tek tek gezip beni nasıl değerlendirdiklerine olaya nasıl yaklaştıklarına bakacağım,donasyon mu donasyon şunları kullan şu tarihte gel diyorlarsa gerekirse bu işten vazgeçip yaptırmayacağım çünkü artık boşa harcayacak paramda zamanımda bedenimde kalmadı

kıbrısdaki bütün doktorlarla telefonda konuştum hepsiyle de konuşma söyleydi
yaşınız kaç? 45
düzenli adet görüyor musunuz ? evet
tamam karar verince resminizi yollayın yada özelliklerinizi yazın. size benzeyen donör için araştırmaya başlayacağız.
bu arada son adet tarihiniz. ....işte şu tamam 21. gün lucrin vericez adetiniz olacak adetten sonrada estofem mi ne öle bişi kullanacaksınız sonraki adetinizden sonra 1o. yada 12 gün transferiniz olacak.
ne fsh soran var ne amh ne troid ne kromozom ne kan pıhtılaşması ????????
bu iş için sanırım rahim olsun yetiyor

ama sonuç ?????
theo ya firdevs hanım sadece şanssızlık demiş. çok şaşırtmıştı bu beni ama galiba yapabileceğimiz pek bişey yok

Sımsıcak karşılamanız ve yazdığınız bilgiler için hepinize teşekkür ederim.Bu gün eski arkadaşlarımla toplandık.Her zaman olduğu gibi söz yine benim olamayan bebeklerime geldi çattı.Yok arkadaşlar olacak içime doğuyor yakında teyze yapıcam sizi dedim bıyık altı güldüler.Herkes ümidi kesmiş belli.Ama donasyona karar verince baktım ki bendeki özgüvende artmış.Şanslıyım çünkü ,eğer olursa donasyon olduğunu anlayamayacaklar çünkü yakın zamanda spontan gebeliklerim var.Hemen herkese duyuruyordum.İstiyordum ki gebe kalabildiğim bilinsin.Artık doğuramaz demesinler diye.Hatta kayınvalidem ilk gebeliğimde açık açık hiç beklemediğini ama aferim bak hemen oldu çocuğun demişti de çok şaşmıştım.Eğer başarabilirsem ve pozitifi görürsem söylemiycem.Sonra öğrensin herkes.
Bilginisa hayat devam ediyor görüyorsun.Yarının bu günden bile iyi olacak inan canım.Parayı iste çağır.Allah verir hazinesi çok büyük çünkü...
somtik bu gece senin hikayeni okuyacağım.Berk bey hakkındaki tecrübelerin çok önemli benim için.
Breeze,8.haftada kalp durması ya yaşı büyük donör kullanılmasından ya da sendeki kan probleminden kaynaklanıyor olmalı.Bunların araştırmasını yaptınızmı.Mesela benim düşüklerimde patoloji istemiştik.Anomali çıkmamıştı.Ancak kan sulandırıcıda kullanmamıştık.Direk yaşa bağladık.Sizlerin yaşı genç.Bilginisa da öyle.Acaba donörlerde mi problem var.Ben şüpheci oldum.Drlara artık çok güvenmiyorum..Benimde bu uğurda harcayacak ne çok param nede vaktim kaldı..Doğru karar vermek yanlış yapmak istemiyorum.Bu arada İstanbul'da Avrupa yakasındayım.Donasyonu denediğimde burada bir dr kontrolünde olmam gerekecek.Bu konuda da daha sonra fikrinizi almak isteyeceğim...Şimdiden teşekkürler...

kıbrısdaki bütün doktorlarla telefonda konuştum hepsiyle de konuşma söyleydi
yaşınız kaç? 45
düzenli adet görüyor musunuz ? evet
tamam karar verince resminizi yollayın yada özelliklerinizi yazın. size benzeyen donör için araştırmaya başlayacağız.
bu arada son adet tarihiniz. ....işte şu tamam 21. gün lucrin vericez adetiniz olacak adetten sonrada estofem mi ne öle bişi kullanacaksınız sonraki adetinizden sonra 1o. yada 12 gün transferiniz olacak.
ne fsh soran var ne amh ne troid ne kromozom ne kan pıhtılaşması ????????
bu iş için sanırım rahim olsun yetiyor

ama sonuç ?????
theo ya firdevs hanım sadece şanssızlık demiş. çok şaşırtmıştı bu beni ama galiba yapabileceğimiz pek bişey yok
İşte bende tam bunu söylemeye çalışıyordum.Sorgulamak lazım derken bunların sorgulanması gerekiyor.Bizler tüp bebek tedavilerinde az çok bilgi sahibi olmuştuk.Fsh,amh kromozom ve pıhtılaşma hatta cd 66 diye bir test(bağışıklıkla ilgili)bunların sonuçlarına bakarak negatifleri bir şeylere bağlıyorduk.Ama donasyon başarısızlıklarını neye göre değerlendiriyorlar onu bilmiyorum,öğrenmek istiyorum.

Ayşe4443 benim yaşım 45 ve kan pıhtılaşma sorunum var ve ben bunu bildirdim onun için diyorum bu sorunla ilgilenmeyen veya bu sorun önemli değilse de başka bir sorun mu var diye irdelemeyen merkeze gitmeyi düşünmüyorum her kayıp bir yara açıyor

normal düşüklerimde kromozom anomalisi dediler
2 tüp bebek de onlar tutmadı zaten yumurta kalitesiz dediler
donasyonda ise sizden çok umutluyduk bu büyük bir şanssızlık ama peşini bırakmayın dediler:))

Back
X