Okuduğum yazıların hepsi çok pozitif.Merkezler ve doktorlar hakkında karşılaştırmaar bulamadım.Negatif sonuç alanlar bile dr yada merkez hakkında olumsuz hiç bir şey yazmamışlar.Yada ben rastlayamadım.Bu durumu dahada zorlaştırıyor.Karar vermek için nasıl bir yol izlemek lazım.İç ses yeterli olacakmı.Yılbaşı ertesi merkezleri gezip drlarla görüşeceğim ama en doğru referansı alabileceğim kişiler sizsiniz.

Meraba öncelikle merkezlerin hepsinin yaptıgı işlem ayni kendi işinin Takipçisi olman gerekiyor.merkezler hakkinda kimsenin fazla eleştiri yapmamasinin nedenine gelince her merkezde gebe kalanda var kalamayanda bu yüzden ayşecim araştimani iyi yap zaten kibrisa gidiceksin sanirim doktorlarla görüşmelerin sana yardımci olucaktir.geriside takdiri ilâhi

Herkese merhaba arkadaşlar,
cinsiyetlerimiz belli oldu , iki tane güzel kızım olacak, Allahım isteyen herkese nasip etsin, dularım sizinle

seni takip ediyorum çünkü takiplerimiz aynı seninle şimdi sen ne haber yazsan heyecanlanıyorum sanki benimde öyle olacakmış gibi
geliyor çok heyecanlanıyorum 3 ocak 2013 bekliyorum ALLAHIM NE OLUR BİZE DERTLERİMİZİN TECELLİLERİNİ VERİR.

bana özelden de mesaj atabilirsin jessamin.

sen transfer sonrası neler hissediyordun yazrmısın?
rica ediyorum umarım senide rahatsız etmiyorumdur.
ALLAHA EMANET OL İNŞALLAH SEN VE AİLEN.

Yukarda yazdigin bir bölüm dikkatimi cekti ?)) biraz acikalrmisin cnm.
Dogum kontrol hapi kullandim yazmissin ... kendinmi karar verdin ön hazirligina yoksa doktorun tavsiyesimi ? Almanyada Donor durumuna kimse karsimiyor ve yasak oldugu icinde kimse hazilamiyor??
bana kisaca tedavi methodunu ve kisaca tablosundan bahsedermisin? Gözden kacmis bir durum varsa hemen arastirmaya baslyiayim.
Yumurta donörüydü senin degilmi?
Bende Lucrin ignesiyle baslamayi düsünüyorum kismetse ))) Benimde 2 yumurtam olusuyor baskilamasi gerek )))
görüsmek üzere

tabiiki aciklarim. dogum kontrol hapini kullandim - firdevs hanim tavsiye üzeri. benim zyklus um donerime ayarlanmasi gerekiyor. dogum kontrol haplariyla ayarlandi bende. lucrin ignesini özellikle vermediler - sebebi sadece su: ben almanyadan belirli sadece günde gidecegim icin planlama icin topu toplam 10 gün sene sonu iste vaktim vardi. lucrin ignesi aldiktan sonrada adet gecikebiliyormus. o yüzden bana lucrin verilmedi.
almanyada donor yaptirmak yasak ama yinede tüp bebek merkezleri hazirlikta yardimci oluyorlar. zaten ben progynova ilaclarimi ve gereken testleri tüp bebek merkezinden almanyadan aldim.
birde ben coraspin 100 lüklerden her gün aliyorum, folik asit zaten (onu uzun zamandir kullaniyorum)

Yukarida yazdigim gibi, dogus merkezini bos ver sana berk bey yakisir demissin..nedenki? icime kusku girdi, cünkü biz persembe dogus merkeze gidiyoruz donasyon icin...birazcik aciklik getirirsen sevinirim

Arkadaslar, ayni soru sizlerede...aranizda bazi biseyleri bilen var ise dogus merkezle ile ilgili lütfen bildirin...

Bebek arkadaşım ,

Efsune kılı kırk yardı. Taa İspanyalara gitti. şimdi de ön görüşme içi Kıbrısa gidiyor. Ben o bir türlü karar veremediği için öyle dedim. Tam karar vermişken şimdi bir de alternatif çıkarmasın başına diye dedim. Yoksa Firdevs Hanım her dediğime evet dedi Elinden geleni yaptı Yumileri bölmedi. Halen 14 tane embriyom duruyor orada bu ikinci yıl. Daha ne olsun .Herkes gönlünü hoş tutsun . Su akar yolunu bulur diyorum. Herkese selam ediyorum

Okuduğum yazıların hepsi çok pozitif.Merkezler ve doktorlar hakkında karşılaştırmaar bulamadım.Negatif sonuç alanlar bile dr yada merkez hakkında olumsuz hiç bir şey yazmamışlar.Yada ben rastlayamadım.Bu durumu dahada zorlaştırıyor.Karar vermek için nasıl bir yol izlemek lazım.İç ses yeterli olacakmı.Yılbaşı ertesi merkezleri gezip drlarla görüşeceğim ama en doğru referansı alabileceğim kişiler sizsiniz.

size tavsiyem bu konuda çok çok araştırmak yerine inanın ve güvenin bence.
sonuçta hepsi aynı işlemi yüzlerce kere yapmış doktorlar.
allah ol derse her şekilde oluyor sanırım.

sadece içinize sinsin iç sesiniz evet desin yeter. rahat olmak inanarak gitmek kasmamak germemek korkmamak daha önemli yazılanlardan anladığım kadarıyla.
bence çok çok araştırılarak gelinecek bir nokta yada tek bir doğru yok

ben içimdeki bu sesleri susturamıyorum... sizin de böyle mi?*

ya olmazsa???
onca para biran da boşa gidecek.???
tekrar bu kadar parayı ne zaman verebilirim ???

olmazsa çok üzülürüm....
artık kabul etmem gerekir....
çok geç kalıyorum......

böyle düşünmemeliyim
olumsuzlukları çekeceğim böyle giderse..
olacaksa olur napiimm olmazsa da onun getirdikleri neyse onu yaşarım...
çok geç kaldım zaten artık hadii..

olmalı....
napar ne eder yine yine yine denerim.
böyle düşünme olacak diye düşün....
çok geç kaldım olumlu sesi beklerken.. zaman kaybediyorum.

allahım sağlıklı bir çocuk olacaksa olsun
çok diretiyorum allahım üzme ne olur..(hasta sakat olacak kaygısı)
çokmu geç sağlıklı olmaz mı acaba??

off yazdıklarımı okuyunca bir terapiste ihtiyacım olduğunu hissettim. ama o kaygımı alabilecekmi sanki.
aşağı yukarı söyleyeceklerini biliyorum. bende söylüyorum kendime ama işe yaramıyor ki.
hislerim böyle.:(
bazı günler daha da böyle...

sizlerde de var mı bu sesler??????????

Inan Bende o iç sesler yüzünden hala bekliyorum .aslında içimizdeki kaygıları Bastırmaya çalışmakta bir nevi stres yaratıyor.bence bu durum yaşadığımız Olay karşısında normal olanı.yani yaşamamız gerekeni yaşamalıyız.duygularımızı baski altına almamaliyiz.bence daha fazla tedavini ertrleme arkadaşım.kaygilarimiz olacak şeyleri maalesef değiştirmiyor.ama çabuk karar vermek zaman ve yaş açısından çok önemli.olumsuzluk karşisinda inan yenisini denemek için çareler arıyosun.hatta komik gelicek sana belki ,Ben korkudan ya olmazsa diye 3.4. için para hazırlamaya çalışıyorum.çünkü Anne olmayı çook istiyorum

canım bildiğim bir şey varsa kaygı daha fazla kaygıyı doğuruyor. şüphe sanki mayalı bir nesne gibi çoğalıyor.
iyimserliklikte aynı şekilde üredikçe ürer.
ben yıllardır bu donasyonu düşünüyordum.
kız kardeşim yumurta verecekti. evlenmesini bekledim sonra çouğu oldu o büyüdü. yıllar geçti.
biz kolları sıvadık kardeeşimin eşi karşı çıktı zina günah vs. dedi verirse boşanırım falan mecburen kardeşimin yumisinden vazgeçtim.
üzüldüm ama vardır bir hayır dedim. yakın zamanda kardeşimin çocuğunda talasemi çıktı meğer kardeşimdede varmış.

sonra bu yaz tedaviye başladığımda içime hiç kuşku sokmadım herşey iyi gidecek dedim bir an dahi kaygılanmadım.
şükürki herşey rast gitmişti.
fakat gebeliğimin o son haftasında ben bebeği kaybetme korkusu duymaya başladım.
sanki ben çağırdım bu kaybı gibime gelior. belkide hissetmiştim içimde oluşan ters durumu.

sonuç itibariyle kaygılardan sıyrılmak şart. kurtulmalıyız bu olumsuz düşüncelerden.
yine yeniden diyorum ki ; iyi düşün iyi olsun..
herkese bol şans

size tavsiyem bu konuda çok çok araştırmak yerine inanın ve güvenin bence.
sonuçta hepsi aynı işlemi yüzlerce kere yapmış doktorlar.
allah ol derse her şekilde oluyor sanırım.

sadece içinize sinsin iç sesiniz evet desin yeter. rahat olmak inanarak gitmek kasmamak germemek korkmamak daha önemli yazılanlardan anladığım kadarıyla.
bence çok çok araştırılarak gelinecek bir nokta yada tek bir doğru yok

atessn...aslinda cok ama cok haklisin.......zaten eninde sonunda Allah kismet ettikten sonra, olucagi varsa olur..doktorlar sadece vesile oluyor diye düsünüyorum......

ben içimdeki bu sesleri susturamıyorum... sizin de böyle mi?*

ya olmazsa???
onca para biran da boşa gidecek.???
tekrar bu kadar parayı ne zaman verebilirim ???

olmazsa çok üzülürüm....
artık kabul etmem gerekir....
çok geç kalıyorum......

böyle düşünmemeliyim
olumsuzlukları çekeceğim böyle giderse..
olacaksa olur napiimm olmazsa da onun getirdikleri neyse onu yaşarım...
çok geç kaldım zaten artık hadii..

olmalı....
napar ne eder yine yine yine denerim.
böyle düşünme olacak diye düşün....
çok geç kaldım olumlu sesi beklerken.. zaman kaybediyorum.

allahım sağlıklı bir çocuk olacaksa olsun
çok diretiyorum allahım üzme ne olur..(hasta sakat olacak kaygısı)
çokmu geç sağlıklı olmaz mı acaba??

off yazdıklarımı okuyunca bir terapiste ihtiyacım olduğunu hissettim. ama o kaygımı alabilecekmi sanki.
aşağı yukarı söyleyeceklerini biliyorum. bende söylüyorum kendime ama işe yaramıyor ki.
hislerim böyle.:(
bazı günler daha da böyle...

sizlerde de var mı bu sesler??????????

seni cok ama cok iyi anliyorum..........ayni kaygilar, korkular, süpheler elbette bendede var.....onca tüp bebek denemesinden sonra, neden donasyonda olsunki diyorum bazen..7 kez hep umutlandik...bir kez tuttu ama düsük oldu.....helede düsükden sonra daha cok korkmaya basladim..ben zannediyordum hamile kalayim tamam hersey iyi gider diye.......ama iste nafile......

diger yandan...Allah kismet ettikten sonra neden olmasinki diyorum...donasyona basvurduk, hic bunu hic düsünemezdim..kendi genlerimden olmuycak diyede ayri bir korku..o cocuk anliycakmi diyorum yoksa bir gün ben genetik annesi olmadigimi...yani soru isaretleri elbette var......

diger yandan yinede Allah iyiki böyle bir imkan vermis diyorum.......yani donasyonla bana yumurta veren bayana icimden tesekkür ediyorum, minettar oluyorum, bana mutluluguma yardim ettigini görmeye bakiyorum......

yarin öglen ucuyoruz almanyadan kibrisa.......öyle bir heyecan var anlatamam size......heyecandan dudaklarimda yara cikti 2 günde......insallah yarabbim hayirlisiyla kismet etsin...............

inan beni tanıyan 10 kişiye sorsan onuda derki sen hep iyi düşünürsün pozitif düşünürsün sorularımı bile pozitif sorar pozitif cevaplar beklerim. herkese iyi düşün iyi olsun derim.
korkularını çekersin derim.
bu konularla ilgili okumadığım kitap yoktur sanırım.
ama en derinimi en içimi sorarsan bu sesler var kendime bile sesli söylemiyorum bunları... ama var.
acaba diyorum. hep bastırıyorum bunları yüzleşmemeye çalışıyorum. bu yüzden mi gitgide büyüyor bu düşünceler içimde.

bu yüzden burada paylaştım ve yüzleştim bugün. evet aynen yazdığım duygular var içimde..
sanırım herkesin bu düşüncelerle bu süreci yaşadığını bilmek beni biraz rahatlattı. yani tek ben değilim galiba bu düşünceler içinde olan.
gelgit yaşıyorum bazen içim içime sığmıyor
bazen içim kararıyor.
ama şu var ki bu konu hayatımın merkezi oldu.
aynen sen yoksan herşey eksik modundayım.
oysa şükredecek yüzlerce şeye sahibim
ama dediğim gibi sanki çocuğumuz olursa herşey tastamam olacak.
diliyorum isteklerimizin hepsi gerçek olsun.

slm kızlar.benim taşıyıcı anneyle olacağı için çok daha fazla masrafım çıkacak,ama sağlıklı ve hayırlı bi bebeğim olsun para gözümde bile değil.insanlar ev almak için araba almak için para harcıyor,bi evladım olmadıktan sonra ben napayım evi arabayı.benim kaygılarım kendi genlerimden olan bebeğim başka bi rahimde uyum sağlayabilecekmi, ve etraftaki insanlara nasıl bu durumu çaktırmayacağım.çok korkuyorum.en yakın arkadaşıkm ve kendi ailem dışında kimse bilmiyo taşıyıcı anne olayını. hamile taklidi yapıcam sonuçta..korkuyorummmmm

Yusufzilan transferin hayırlısı olsun canım, ben inanıyorumki seninde ikizleerin olacak, yeterki içini rahat tut, açıkçası ben çok fazla belirti hissetmedim, göğüslerim şişti ama kullandığım ilaçların da etkisi olabilir diye düşündüm, yalnız sana ve diğer arkadaşlara tavsiyem transfer den itibaren bol sıvı tüketmeniz, su tüketiminin çok faydası olduğunu düşünüyorum, birde bende kanda pıhtılaşma sorunu olmamasına rağmen fraxiparine 0,3 lük iğne kullanıyorum (aspirin ile birlikte )
birazda belirtiler kişiden kişiye değişebilir tabii

Ben merkez ve doktor konusunda hiç araştırma yapmadım arkadaşlar, burada atessn e katılıyorum, güvenmek ve yaptığımız şeye inanmaktan başka şansımız yok, ben bulunduğum şehirdeki doktorum aracılığı ile dünya-berk bey i tercih ettim , küçük sorunlar dışında çok problem yaşamadım, ve donör konusunda hiçbirşey sormadım,sadece ikili test için yaşını öğrendim. hatta doktor yurt dışında olduğundan gidiş tarihim birkaç gün geckti, transfer esnasında sıkışık olmadığım için sonda ile takviye yapıldı filan ama tüm bunlara rağmen aklıma hiç kötü birşey getirmedim.
Bence donasyondaki en önemli etkenlerden biri de donör ün yaşı, merkezler eğer genç donörleri tercih ediyorsa başarı şanslarıda bir okadar artıyor diye düşünüyorum.

Efsune cim bana özelden mesaj atmışsın ama 100 mesaj tamamlanmadığı için yanıtlayamadım,bilgilerimi buradan yazıyorum canım
yaş 41
normal tüp denemesi : 3 ( ilki biyokimyasal gebelik, 2.cisi tek yumurta tek embriyo ile elde edilen fakat 8 haftalık sonlanan bir gebelik ve sonuncusu yarım kalan bir tedavi )
sorunum : erken yumurta yetmezliği ve sperm sayısı morfoloji sorunu
donasyon denemesi : 1
toplam 7 yumurta döllendi 5. gün 3 embriyo transferi yapıldı
şuan 17. haftadayım
ikiz kız :)

tüm dualarım sizler için, en kısa sürede Allah bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin
sevgiler

inşallah bu defa bebek seninle olsun.
gerçekten 7 kez bunu yaşamak çok zor olmalı ben bir kez yaşadım. kendime gelemedim bir süre.
olacağına o kadar inanmıştım ki ben .... (pozitifim ya)......olmayınca resmen yıkıldım.

aslında temkinli olmalı efsune nin dediği gibi üzüntüye de sevince de hazır olmalı galiba.
ama iyi düşünmeli hep ki iyi olsun.

aman ne bilimm bırak hayat bildiği gibi gelsin. işimiz bu yaşamakk :36::36::36::36::52:

sana bol şanslar bebek bebekli bir 2013 diliyorum tüm kalbimle....:emir_bebek:

slm kızlar.benim taşıyıcı anneyle olacağı için çok daha fazla masrafım çıkacak,ama sağlıklı ve hayırlı bi bebeğim olsun para gözümde bile değil.insanlar ev almak için araba almak için para harcıyor,bi evladım olmadıktan sonra ben napayım evi arabayı.benim kaygılarım kendi genlerimden olan bebeğim başka bi rahimde uyum sağlayabilecekmi, ve etraftaki insanlara nasıl bu durumu çaktırmayacağım.çok korkuyorum.en yakın arkadaşıkm ve kendi ailem dışında kimse bilmiyo taşıyıcı anne olayını. hamile taklidi yapıcam sonuçta..korkuyorummmmm

tuna nehir beş aya kadar kimseye söyleme bence. nazar değer vs diye söylemedim de. ilk bir iki ay üstüne görmüşüm vs diye gizle. son dört ayda mümkünse 2 ay falan annemdeyim tatildeyim seminerdeyim vs gibi durumuna konumuna göre yok ol iki ayı da yine fazla ortada olmadan yatmam lazım falan diye geçir ortalıkta olmadan.

insan yaşamadığı hiç birşeyi yaşayan kadar anlayamıyor. inan ben bunu hiç düşünmemiştim. bu da çok zor bişeymiş. allah yardımcın olsun.
gerçekten herşeyin kendince güçlükleri var. dilerim sorunsuz mutlu geçer bu süreç.
kuzenin di değil mi taşıyıcı. o da ayrı zor bişey yaaa. tanımadığın biri olsa daha mı iyi olurdu acaba??
ne bilim bilmem ki her türlü zor eminim sen düşüne taşına bu karara varmışsındır her türlü güçlükleri olan ve olacak olan bir durum. allah yardım etsin gönlünce olsun inşallah sonuçlar.

neden daha fazla masraf çıkacak.
yine bir toplama
bir transfer olmayacakmı
sadece kuzeninin ulaşım ve konaklama masrafı extra olur sanırım öyle değil mi?

bende kafamda öyle planlar yapıyorum bakalım. inşallah zor durumda bırakmasın Rabbim. masraf konusuna gelince sadece transfer işlemi 7bin euro. kuzenime de bi okadar vercem. ama hiç gözümde bile değil. kuzenim olması çok iyi benim açımdan.tanımadığım bi insana güvenmeye kalktım bi keresinde beni yarı yolda bıraktı. kuzenim ailesiyle tüm bağlarını koparmış durumda ve beni çok iyi anlıyor.onla devam edeceğim için içimde hiç kuşkum yok.umarım böyle gider..

Back
X