boğazına oturan sey stresten bende ne zaman sıkılsam boğazım ağrır şişer yutkunamam kendini biraz rahatlatmaya calış ve elinde sürekli bir bardak ılık su olsun devamlı yudum yudum iç boğazının rahatlamasına yardımcı olur ve birde ılık ballı süt bal boğazlar için çok çok iyidir.

balkona gelen 2 kuş işallah senin iki bebeğindir:) allah hepimizin kalbindekini versin işallah..

sagol canim sanirim evet stresden oldu bogazim..tabii korku oturmus icime iyice

kuslara gelince - ayyy ne güzel olur yarabbim - düsüncesi bile benim yüregimi kipir kipir ettiriyor :)

Ben yarın gidiyorum. Sabah gidip akşam döneceğim.
Pgt işlemini her iki klinikte yapıyormuş.
Fiyatları örneceğim bakalım.
Dünya web sitesi bana göre daha iyi olabilirdi. Ekibi çok genç.
Doğuşun web sitesi daha profesyonel gözüküyor. Ekipten sadece doktor ve embryolog var sitede..

Sevgili Efsune,
İnşallah kafandaki tüm sorular yanıtlanmış,endişelerinden arınmış ve kararlı olarak dönersin... Gittiğinde göreceksin Dünya görsel olarak daha iyi gibi gelebilir sana. Doğuş görsel olarak daha vasat... Ama önemli olan doktor,embriolog ve yapılan iş.... Doğuşta hangi doktor? Firdevs daha doğru gibi... Aslında hem görsel olarak hem de embriolog ve laboratuar anlamında Kıbrısta HİT en profesyonel ama.......... İnsan küçücük de olsa bir şeye takıldı mı iflah olmuyor,hemen değiştirmek istiyor doktorunu maalesef... Ben de öyle yaptım; yanlış ya da doğru bilemiyorum tecrübe edince anlayacağım,iç sesim Firdevs dedi. Çünkü istediğim her şeyi kabul etti...ama kısmet işte,tüm önlemlerimi alıp kendimi teslim edeceğim ve tevekkül ile zamanın gelmesini bekliyorum... Sen de iç sesin ve mantığını birleştirerek kararını verirsin inşallah...Her şey dilediğince olsun......İyi yolculuklar

Efsuneciğim

Sabah girdim çok sevindim adına Güle güle git güle güle gel Toplu dualarımız seninle Yağmur bile yağdırılıyor toplu dualarla. Biz de seni bereketli olsun duları ile yolluyoruz. Yani olsun diye değil artık Olacak olacak da bereketli olsun diye. İyi şanslar arkadaşım.

Sevgili Efsune,
İnşallah kafandaki tüm sorular yanıtlanmış,endişelerinden arınmış ve kararlı olarak dönersin... Gittiğinde göreceksin Dünya görsel olarak daha iyi gibi gelebilir sana. Doğuş görsel olarak daha vasat... Ama önemli olan doktor,embriolog ve yapılan iş.... Doğuşta hangi doktor? Firdevs daha doğru gibi... Aslında hem görsel olarak hem de embriolog ve laboratuar anlamında Kıbrısta HİT en profesyonel ama.......... İnsan küçücük de olsa bir şeye takıldı mı iflah olmuyor,hemen değiştirmek istiyor doktorunu maalesef... Ben de öyle yaptım; yanlış ya da doğru bilemiyorum tecrübe edince anlayacağım,iç sesim Firdevs dedi. Çünkü istediğim her şeyi kabul etti...ama kısmet işte,tüm önlemlerimi alıp kendimi teslim edeceğim ve tevekkül ile zamanın gelmesini bekliyorum... Sen de iç sesin ve mantığını birleştirerek kararını verirsin inşallah...Her şey dilediğince olsun......İyi yolculuklar

katiliyorum bu konuda sana fbli...dünya ivf disardan bile daha cok modern duruyor, dogus merkezi gercekten biraz geride kalmis bu konuda..ama önemlisi doktorlar embyriologlar - aynen dedigin gibi.

efsune - bilmem su ingilizi forumu var - ukfertilityfriends - bende oraya üye olmustum dogus hakkinda ögrenmek icin - orda acaba hic baglantiya gectinmi pgt yaptiran oldumu dogusta? cünkü cok fazla ingilizler dogus merkezini tercih ediyorlar. istersen sen üye degilsen orda, ben bu soruyu yaniltayim senin icin orda.

Ben daha önce HIT E sormuştum pgt ücretini ve 2500 euro yani bir normal tüp bebek deneme fiyatı demişti. Ama internette de araştır fiyatları,netten de bilgi edinerek doktorlara ücret sor,öyle kafalarına göre sallamasınlar... Sevgiyle kall..

Siz hep doğuşa küçük,modern değil diyorsunuz ya bana çok garip geliyor. Bana savaş beyin merkezinden sonra aşırı modern gelmişti :) ama tabii dünyayı görmedim

zeytincigim, evet prolution ve progesteron ayni igne
oscar otele gelince: biz kahvalti ile almistik, kahvalatilari cok iyi. aksam yemekleri acik büfe, güzel yemekler, salata tatli vs. icecekler ayri evet, yani iki kisi aksam yemegi icecekle birlikte 70 tl bulur (30 bir kisi yemek). biz bir kac kez otelde yedik, diger günler ise cok yakinda mesela patina diye bir restoran var (yürüyerek 5 dakika bile degil), hasan esat isik sokak. orda sicak yemekler, corba, lahmacun vs. var. orda ise iki kisi 20 ile 40 arasi tutuyor iceceklerle birlikte. birde biz girne merkeze her gün gittigimiz icin (otelden yürüyerek 2km gibi) merkezde mesela kücük restoranlar, simit sarayi (cok güzel börekleri ve caylari :) vs. var. supermarket ararsaniz otele yakin bir yerde var - lemar süpermarket - kime sorarsaniz size gösterirler.
yani disariya cikmayi seven insanlarsaniz, sadece kahvalti al derim. aksam yemeklerini mesela patina da, girne icinde yiyebilirsiniz. biz öglenleri girne gidiyoruz, aksamlari ise daha cok patina da oluyoruz. güzel temiz yer, servisi falan cok iyi, yemekleri de cok iyi.

umarim yardimci olabildim..siz ne zaman gidecektiniz?

çok yardımcı oldun bana teşekkürler. ben şubatta orada oluruz diye tahmin ediyorum nasipse inşallah.
bu gece dönüyormuşsunuz iyi yolculuklar..inşallah bu kıbrısa ilk ve son gidişiniz olur ya da bir daha bebeklerle gezmeye gidersiniz:)

Arkadaşlar bu aralar genelde çoğunlukla tercihler doğuş ve dünya ıvf üzerinde yoğunlaşmış durumda hit neden fazla tercih edilmiyor .ben bu aralar merkez kararsizliği yaşiyorum.ilk sayfalarda baktığımda hitte yaptiran bayaği varmış. Ve gebe kalanda çok peki neden tercih edilmiyor merak ettim Ben doğuş ve hit arasında Visio geliyorum bir durabilsem ohhhh diycem.biliyorum olacaksa her yerde olan var amaa napiyim kendimi iyi hissedicem.bir here gitmek istiyorum.

Son düzenleme:
iyi yolciluklar dilyorum efsunecim.umarim güzel ve hayirlı bir karar Ile gelirsin .Senin görüşlerin bizim içinde önemli.bir nebze bizeede ışık olur umarım.seni sabırsızıkla bekliyoruzzzz.

Siz hep doğuşa küçük,modern değil diyorsunuz ya bana çok garip geliyor. Bana savaş beyin merkezinden sonra aşırı modern gelmişti :) ama tabii dünyayı görmedim

Savaş beyin kliniğinden sonra ben de dünya tüp bebeğe balıklama atladım ama testler konusunda savaş bey şimdi düşünüyorumda daha iyiymiş galiba adam benden bir yığın test istemişti ama ben adamın kliniğini ve tipini beğenmedim:(

Az önce yaşar nuriye sordum donasyon günah mı diye eşimde yanımdaydı. onun için sordum gerçi ben günahını alıyorum günahsada istiyorum bana yazsın allah. dedim eşime ama yinede sordum onun için.
yaşar hoca BİLMİYORUM dedi :52:

Savaş beyin kliniğinden sonra ben de dünya tüp bebeğe balıklama atladım ama testler konusunda savaş bey şimdi düşünüyorumda daha iyiymiş galiba adam benden bir yığın test istemişti ama ben adamın kliniğini ve tipini beğenmedim:(

savaş beyin kliniği en eski olanmış.
hit halil ibrahim tekin in kliniği kıbrıs tüp bebek halil bey kıbrıslı karizmatik bir doktor.
o klinik galiba en pahalı olanı ve maille falan cvp vermiyor senin araman ve mutlaka öngörüşme için gitmen gerekiyor sanırım.
eskiden hit ve savaş bey çok tercih ediliyordu sanırım ama şimdi berk bey ve firdevs hanım çoklukla konuşuluyor

Az önce yaşar nuriye sordum donasyon günah mı diye eşimde yanımdaydı. onun için sordum gerçi ben günahını alıyorum günahsada istiyorum bana yazsın allah. dedim eşime ama yinede sordum onun için.

:) Yaşar Hocayı seviyorum... işte bu kadar

Benden hiçbirşey istemedi. Zaten yüzümü sadece transferden 3 dk önce gördü. Yumurtalarımı o mu topladı bilmiyorum. Biz benim özelliklerime göre sperm donörü istemiştik hemşireden. Herkes spermi isterken eşinin özelliğine göre istiyor ama biz öyle yapmadık. O dosyaya bile bakmadan, eşimin yüzüne bakarak donörün özelliklerini saydı. Ezbere yani. Nasılsa eşe göre isteniyor ya. Dosyaya bakmadı. Eşime bakıp saydı. Söyledikleri de yanlıştı. Zaten arayıp sonucu bile sormamışlardı.

iyi yolciluklar dilyorum efsunecim.umarim güzel ve hayirlı bir karar Ile gelirsin .Senin görüşlerin bizim içinde önemli.bir nebze bizeede ışık olur umarım.seni sabırsızıkla bekliyoruzzzz.

çokta memnun kaldım hem doktor bey hemde klınık harıkaydı bırıncıde dunyaya gıttım ordan memnun kalmadım ama hıt çok memnun kaldım her yönden

klınıklerın içinde ıso su ve içerigi açısından ve tup bebek etıgıne herseyıne uygun alan bende çunku ılk denemem dunyada oldu....market gıbı yada normal bır yer gıbı HIT klınıgını gorunce savaş beyınkınıde gordum doguşuda hem içerık hemde guvenırlık konusunda HIT guvendım bu tercıh meselesı herkesın kalbınden içinde nereyı kendıne yakın hıssedıyorsa orası oluyoor ama ılkınde dunyaya gıdıp hıt gıtmedıgım için çok kızıyom kendıme forumda veya nette yazılam olumsuz yazılara bakmasaydımda içimden HIT gelıyordu gıtseydım dıyoorum ama ıkıncı klınık seçımde hıt yoneldım ıyıkıde oyle yapmışım halıl bey çok ıyı hekım bu sure zarfı oldu ıletışımız devam edıyoor her soruma problemıme cevap verıyor ....

atessn çok güldüm :))))

organ nakli gibi düşün ben öyle bakıyorum başından beri ..

arkadaşlar isoya falan takılıp kalmayım parayı basan ısoyu alır neresi tarafından belgelendirildiği önemli isoda her iso belgesi alan uygun koşullarda iş yapıyor diye birşey yok...bence görsel gözlem,nde cok fazla hükmü yok altın yaldızlı yatakta yatırmış elmas pipetle enjeksiyon yapmış bunlar gereksiz teferuat bence ansu cok güzel bir konuya değinmişti hangi klinik hangi tesleri istiyor ve hastaya yaklaşımı nasıl bence bunlar cok önemli bu konuyla ilgili bir anket oluştursak hangi kurum hangi testleri istiyor donorlar hakkında ne kadar bilgi veriyor ücretleri ve hastaya yaklaşım biçimleri donasyondan sonra hastayı takip etmeleri pozitif sonuç alma oranları bunları belirlersek bizler için daha faydalı olur diye düşünüyorum ...ve takibi herkezin iç sesi o ayrı birşey herkez bir cok şey okur ve içine sineni tercih eder maden böyle bir formu neredeyse hepimiz aktif halde kullanıyoruz ilk sayfada efsunenin yaptığı gibi yine bir anket ve tablo şeklinde bunları belirlersek sizcede iyi olmaz mı...

Arkadaşım senin tecrübelerini yakından takip edenlerden biri de benim.Umarım iyi haberler alırsın biz de senin verdiğin referanslarla hareket ederiz.İnşallah güle güle gider ve güle güle gelirsin.

Back
X