Canim arkadaslarim, birazcik okuyum dedim sayfada, ne kadar özlemisim sizleri!!!!
basta transfere giden arkadaslara hayirli olsun, evlerine dönenlerede tekrar - Larax canim sanirim okuduguma göre sende döndün evine tekrar. hayirlisi aritk insallah. bol bol sizlere lohusa iken dua ediyorum - tüm herkese!!!!
tress canim , reduksiyon ne zaman senin?
somtik - ne sevindim anlatamam. demek 6 aylik bebek evlat edindiniz. Allah anali babali büyütmek nasip etsin canim. cok cok sevindim!!! biraz bahsetsene neler yasadiginizi. cok sevindim!!!
minasare, 4 tane tuttu demek...hakkinda hayirlisi seninde arkadasim...
bana gelince:
öncelikle bebeklerimin durumu sagligi iyi Allah a sükür. sadece kilo alamiyorlar su an - doktorlar normal diyor. yani 50 gr aliyorlarsa, ertesi gün 20 gr tekrar veriyorlar.
kizim daha 1250 gr civarinda dogmustu, olgum 1700 gr civarinda. boylari daha 40 cm teyzleri :) yani gördügünüz gibi daha o kadar kücüklerki. migdeye hortumla sütümden veya mama dan veriliyor. yani daha kendileri icemiyor. ben sütümü dahi veremiyorum, cünkü kücük olduklari icin cekme gücleri yok

ben sütümü evde ve hastanede pompaliyorum. ama kizlar ilginc olan bisey, hastande cocuklarimi söyle gördükten sonra, gögsüme yatirdiklarindan sonra (günde 1 kez 2 saatligine gögsüme yatiriyorlar, kablolariyla birlikte tabii) pompladigim zaman minik süt sisesi hemen hemen doluyor. cünkü o an bir hormon salgilaniyormus mutluluktan - doganin yaptiklarina bakarmisiniz :) ama evde gelince aksamlari ve sabahlari cok az geliyor, 20 ml ancak........buna üzülüyorum tabii, ama pompalamak da normal diyorlar. arkdaslar aranizda ne yiyip ne icebilicegim konusunda tecrübeli olanlar lütfen bana yardimci olun........
bebeklerim icin her gün sabahdan aksama kadar nerdeyse hastanedyim kizlar. görüs saatlerinde yogun bakima aliyorlar. dedigim gibi günde bir kez 2 saatligine gögsüme yatirliyorlar. artik kizimin ve oglumun da bezlerini bana degistirttiriyorlar. ama küvezin icerisinde, cikarmadan disariya. kizim daha cok minnacik oldugu icin onun küvezi daha farkli, daha büyümesi bebegimin sürer diyorlar doktorlar. sanirim söyle 6-8 hafta yavrularim daha orda.
cok zor - inanin, elbette Allah a hep sükür ediyorum, sagliklari yerinde, daha da erken gelebilirlerdi diye, ama zor olan orda bakiyorsun o caresiz gözlerine, öpemiyorsun, koklayamiyorsun, istedigin gibi sarilamiyorsun, oksayamaiyorsun dahi, sadece elimizi üzerine enerji vermek icin dokunduruyoruz vücüduna, basina, ayaklarina...........gögüsüme yatirdiklari an dünyalar benim oluyor. o sicacik vücudunu hissetmek anlatilmaz bir duygu. ayni zamanda icim parcalaniyor iste....................
iste gördügünüz gibi bazen cogu gebeliklerin riskleri...iyiki - inanin - Allahim gücüne gitmesin - 3 tane bebek degildi, o zaman 32. haftaya degil, daha erken gelme riskleri cokdu. ne kadar erken gelirlerse o kadar zarar bebk icin. yine biz cok mutluyuz 30. haftadan sonra geldi. hep organlari gelistikten sonra. yani görüyorum orda bebekler var 800gr, 600gr, inanin insanin yüregi dayanmiyor.......yasatiyorlar tamam doktorlar bir nevi ama gelin de siz onlara ve anne-babalara sorun ne gibi zorluklarla ve sorunlarla ugrastiklari.....
sürekli ben artik "ANNE" miyim, "ANNE" olduguma inanin sasirip duruyorum - Allahima ne kadar sükür etsem az. sanki inanin kendimde degilim..bakiyorum o küvezdeki yavrularima - bir sagima bir soluma - Allahim bunlar benimmi diye sasiriyorum :) yani daha sene basinda kibrisa gitmistik, hatta gittigimizde iptal bile etmeyi düsünüyorduk, cogu eski arkadaslar bilir, o günlerimden cok detayli bildirmistim, yani nerden nereye diyorum............dilerim Allahdan yasamayan herkes bu tati yasasin..............birde iste saglikli bir sekilde yavrularimi en cabuk sekilde eve cikarabilsek................
benim sezeryandan agrilarim hala var arkadaslar. sanirim Larax in dedigi gibi önceden de cok agrilarim vardi, birde cok su toplamisti vücüdum ondan hala devam ediyor. doktor normal diyor. bazi bünye 5 gün de atlatir, diger bünye ise 15 gün sürebilir diyor. napalim insan katlaniyor herseye katlaniyor, yeterki o bebekler iyi olsun diyorsun..............tek aciyi ben cekiyim de o minnacik yavrular cekmesin diyor insan kendine...........Annem hep derdi, sen Anne olunca beni anlarsin ancak diye.........ne kadar da hakliymis..........insan evladi icin öyle merak da kaliyormuski..ki daha yolun basindayim..........
sevgili arkadaslarim, benden simdilik bu kadar...biraz daha sayfalarii okuyum, yine insallah ugruycam buraya.