Yumurtalarım gelişmedi...

side75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
92
0
96
45
İstanbul
Merhabalar...

Şu anda o kadar umutsuzum ki.. İçimdekileri yazmak sizlerle paylaşmak istiyorum... Bir hafta önce tüpbebek tedavisine başladım... 6 yumurtam oluştu... 14 mm'ye kadar 3 yumurtam büyüdü ancak bugün doktor 4 gündür bir büyüme olmadığını söyleyerek tedaviyi iptal etti.. 3ay sonra gelin bir de femera protokolü deneyelim... O da olmazsa tek şansınız donasyon bir daha tüpbebek denemeyin dedi... Dünya başıma yıkıldı... Şu an ne hissedeceğimi inanın bilmiyorum... Benimle aynı şeyleri yaşayan biri var mı acaba? Önce yumurtası gelişmeyip daha sonra bir tedaviyle yumurtası gelişen... Doktorumun yaptığı gibi herşeyi kestirip atmak bu kadar kolay mı?... Daha 29 yaşındayım....

Sidecim Tüp bebek aşamasında değilim ama yumurtalıklarım pcodan dolayı olmuyor klomenle bile 1-2 oluyordu bazen gelişmiyordu bir der.bu denli kestirip atamaz bence başka bir hekimle görüş..

canım hemen ümitsizlıge kapılma anlamadıgım su dr un madem yumurtalar gelısmıyo neden ılacın dozunu arttırmadı benım dr um yuksek dozla baslayalım once gelsmeme ıhtımalıne karsı daha sonra azaltırız dozu ıstedıgımız gıbı gıderse dedı bende tedavıdeyım yrn baslayacagım yumurta gelıstırıcı ıgnelere fostimon kullanacagım 5x75 le baslıycaz bende vakıt kaybetmeden baska dr a gorun durumunu anlat

Merhabalar...

Şu anda o kadar umutsuzum ki.. İçimdekileri yazmak sizlerle paylaşmak istiyorum... Bir hafta önce tüpbebek tedavisine başladım... 6 yumurtam oluştu... 14 mm'ye kadar 3 yumurtam büyüdü ancak bugün doktor 4 gündür bir büyüme olmadığını söyleyerek tedaviyi iptal etti.. 3ay sonra gelin bir de femera protokolü deneyelim... O da olmazsa tek şansınız donasyon bir daha tüpbebek denemeyin dedi... Dünya başıma yıkıldı... Şu an ne hissedeceğimi inanın bilmiyorum... Benimle aynı şeyleri yaşayan biri var mı acaba? Önce yumurtası gelişmeyip daha sonra bir tedaviyle yumurtası gelişen... Doktorumun yaptığı gibi herşeyi kestirip atmak bu kadar kolay mı?... Daha 29 yaşındayım....

Geçmiş olsun canım.Ama bence kestirip atmak en zayıf bir doktorun yaptığı bir şey.Bence başka bir doktorla daha görüş.Böğle zorlukların öhtesinden Alman hastanesi ve Bahçeci kliniği gele biliyor.İstersen oradan da bir doktorla Mustafa Bahçeciyle ve ya Halit erdenle bir görüş.Bak onlar ne önericek...

Angelcım maalesef en yüksek dozlarla başlamıştı… En yüksek dozlarla bu sonucu elde ettik… Bu durumda olup da femera tedavisiyle yumurtaları gelişen iyi sonuç alan var mı?...

Angelcım maalesef en yüksek dozlarla başlamıştı… En yüksek dozlarla bu sonucu elde ettik… Bu durumda olup da femera tedavisiyle yumurtaları gelişen iyi sonuç alan var mı?...

canım sen yıne de baska bı dr gorun derım var mı oyle hemen 3 ay sonra deneyelım deyıp kenara cekılmek o kadar emek verıyoruz cabalıyoruz psıkolojık yonunu hıc hesaba katmıyorum zaten ınsallah bır daha kı kontrolune gelısır yumurtalarında utanır dr un:Saruboceq:

neden uc ay canim basaka bir dr la gorus bence hem femara cok iyi ir hap yumosun kalitesini artiriyor bence uc ay bekleme gecmis olsun canim

Merhabalar...

canım bence hiç üzülme tıp okadar gelişmişki boşuna üzülüyorsun bence.Başka bir doktora görün veya çok stres yaptında yumurtalıkların gelişmedi..

Arkadaşlar ben umut tüp bebekte bu sonucu aldım…Sizce Alman Hastanesi buradan daha mı farklıdır?... Umut tüp bebek Alman Hastanesi’ne bağlı bir kuruluş diye biliyorum…

sidecim canım hemen üzülme başka dr. la bi görüş hangi igneyi kullanmıştın canım ben ilk denememde menogon kullandım yumurtalarımın içi boş çıktı hiç toplanmadı 2. denemede puregon kullandım 13 yumurtam toplandı belki ilacını degiştirirler araştı başka doktorlarla görüş canını sıkma işallah hayırlı haberler verirsin

Bende hybrid diye bir protokol kullandılar. Lucrinle birlikte puregonla başladım (en yüksek doz-450)…9 tane puregon kullandım. 6 yumurtam oluştu.. En büyüğü 14 mm… Bir dahaki denemede femera protokolünü önerdi..Ama psikolojik olarak daha ikinci günden yumurtaların gelişmiyor diye beni strese soktular… Alman hastanesine gitmeyi düşünüyorum ama şu an hiç iyi değilim… Çok ümitsizim…

Merhabalar...

canım benımde ılk tedavımde yumurtalarım yavas gelıstı dr ıptal edelım dedı kararı bana bıraktı ben devam edelım dedım ama olmadı sonrakı tedavıde femera kullandım gebelık oldu ama bebegım gelısmedı 3 denemede pozıtıfı gordum 8 haftalık hamıleyım femera protokolu cok basarılı umudunu yıtırme sakın baska bır dr la gorusmenı tavsıye ederım yılmak yok yola devam...

Bende hybrid diye bir protokol kullandılar. Lucrinle birlikte puregonla başladım (en yüksek doz-450)…9 tane puregon kullandım. 6 yumurtam oluştu.. En büyüğü 14 mm… Bir dahaki denemede femera protokolünü önerdi..Ama psikolojik olarak daha ikinci günden yumurtaların gelişmiyor diye beni strese soktular… Alman hastanesine gitmeyi düşünüyorum ama şu an hiç iyi değilim… Çok ümitsizim…

Canım bence sen ya Mustafa Bahçeci ya da Halit Fırat Erdenle bir ön görüşme yap.Zaten ön görüşme ücretsizdir.Başına gelenleri anlat bak onlar ne öneriyolar.Bence kendini strese sokma.Bunun ne kadar zararlı olduğunu sen daha iyi biliyorsundur..

normal değil canım bu doktorun söyledikleri..
yaşın genç, yumurta sonradan dursada gelişim göstermiş.. böyle hemen iptaller donasyon nasıl bi uygulama bu ne saçma....
geçici menepoza sokma yöntemine kadar gidilip varolan yumurtayı ortaya çıkarabilen tıbbın içersindeyken bu doktorun yaptığı?????
hiç durma aklına kalbine yatan bir merkezle doktorla konuş canım.. öncelikle üzme kendini boş yere ve sakın ehil olmayan doktorlara harcatma kendinii...
sevgiyle kal...

arkadaşlar yumurtaların sayısı önemlimi yoksa büyüklüğü kalitesi mi önemlik?cm olarak kaliteli denecek büyüklük nedir?

canım öncelikle geçmiş olsun....ama welikeninde dedigi gibi banada 2. tedavimde başka igne falan kullandırmışlardı ve yumurtalarımın içi boş çıktı.....sonra kısa protokol ve tek çeşit igne(gonalf)le tam 14 yumurta elde edildi.....yani tedavileri yanlışmıştır sana yapılan bence....sana yok biz hata ettik deyemeyecegi için sallayıp savurmuş basiretsizce....boşverrrr takma kafana......başka güvenilir bir yere gidersin.....daha çok gençsin canım yaaa...

Merhabalar...

merhaba canım bende umut tüp bebekte tedavi görüyorum....ilkinde negatif sonuç aldım şuanda ikinci denemedeyim ve femara tablet kullanıyorum.....
senin doktorun kim...canım
ama böyle bişe nasıl söylerlerki anlamadım bu kadar kolaymı yani sen umutlarını bağlamışsın.....
sormak istediğin bişe varsa seve seve cevaplarım......

Merhabalar...

canım , öncelikle geçmiş olsun. bizlere düşen hep sabır etmek galiba... benim de iki tüp bebek denemem oldu ikisinde de 3 tane büyük gerisi hep 14 mm oldu yumurtalarım. var o 3 tanede kaliteli değildi. ancak bu hep böyle olacak diye bişey olduğunu sanmıyorum . 3 ay kadar dinlendiriyo anladığım kadarıyla, yada baskılıyo hormonları sonra deniyo.. yada bir başka doktorun görüşünü de al, için rahat etsin. sanırım bulunduğumuz durumda da bi hayır vardır dememiz lazım. sevgilerimle

Arkadaşlar benim doktorum Levent Bey...Benim üzen şeylerden biri tabi ki tedaviden aldığım sonuç... Ama diğeri ve en önemlisi tedavi sırasında ve sonrasında gördüğüm yaklaşım... Daha tedavinin 3. gününden itibaren yumurtalar büyümüyor diye beni strese soktular.. Her gittiğimde iki karış surat... Birşey sorsam azarlar gibi cevap vermeler... En son tedavinin iptal edildiği gün doktor kesiyorum tedaviyi dedi... Ultrasonun başında ağladım doktorun elini tutup nolur devam edelim diye.. Ama kan testi sonuçlarım düşük çıktığı için devam etmedi. Odasına gittik ne yapabiliriz diye konuşalım diye... 10 tane yumurtam olduğunu, bunların 6 tanesinin büyüdüğünü söyledi... ışte en fazla 14.2 mm'e kadar büyüdüler.. Ama sanırım 16 mm olmalıymış en az... 3 ay sonra gelin bir de femera protokolü uygulayalım ama onda da cevap alamazsak birdaha denemeyin bence... Donasyon öneriyorum dedi... Eşim çok strese girdiğimi ve son 1 aydır beslenmeme de dikkat etmediğimi söyledi... Doktor buraya gelen hastaların hepsi stresli o zaman hpsinden kötü sonuç almamız lazım dedi.. Yani ben anlamıyorum.. 3. veya 4. denemede hamile kalan insanlar var... Ben neden 2 denemeden sonra pes edeyim... Tekrar aynı doktora gitmek istemiyorum... Zaten o merkezin kapısının önünden geçerken bile kalp atışlarım hızlanıyor.. Yaşadıklarım aklıma geliyor... Şimdi forumlardan edindiğim tecrübeyle öncelikle beslenmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum... Şu anki düşüncem Alman Hastanesi'ne gitmek... Bir de Murat Berksoy'a... 6 tane yumurtam oluştuysa neden 1-2 tanesi büyümesin değil mi arkadaşlar?... Kendimi böyle avutuyorum artık... Hepinize desteğinizden dolayı teşekkür ederim...

side75 geçmiş olsun canım bencede doktorunu değiştir böyle bir saçmalık olmaz.bende maalesef doktor kurbanı oldum.yaşım 36 olmasına rağmen doktor bana 75lik puregon ile başladı ve 17 gün iğne kullandım.benimde çok geç büyüdüler.sana dediği gibi tadeviyi iptal edebiliriz sen ne kadar dirençli çıktın gibi laflar etti.bende de çok stres vardı hemde nasıl.bence stres çok önemli.
şimdilik yapacağın sakin olmak kendini harap etmemek ve doğru karar vermek.gideceğimiz doktoru çok iyi araştırmamız lazım.git görüş hangi doktor kafana yatıyosa.kendini böyle üzme.eğer herşey doktorların bir lafıyla bitseydi yaşayamazdık.umudunu kaybetme.inan herşey çoooooook güzel olacak.yumurta oluşumu gerçekten zor bir süreç bunu unutma sabırlı ol.sevgiyle sağlıcakla kal

Back
X