Kızlar benim de zaten çok niyetim yoktu sizde böyle söyleyince vazgeçtim saraçoğlunu aramaktan.şimdi ben bu ay adetim le soğan kürü arkasından da incir kürü yapıcam inşallah. Birde işte hayıt aslanpençesi civanperçemi adaçayı gibi bir karışım yapayım istiyorum.hormon dengesi için.hangi bitkileri alayım.birbirine karışmaması gereken varsa söylermisiniz. Özetle bu bitki karışımlarını nasıl kullanayım bana bi güzel tarif edin ne olur.bir de soğan kürü ve incir kürü yaparken bu bitki çayları da içilebilir mi?yoksa kürleri bitirip çaya öylemi başlamak gerek.
Çok soru sordum biliyorum ama biz hep erkek infertilitesi ile uğraştık. Kadın için ne yapılır ne yenir ne içilir hiç bilmeden bu rezerv sorunu çıktı üstüne bir de döllenme bile olmayınca şaşırdım kaldım.yavaş yavaş öğreniyorum artık.rabbim inşallah bundan sonra güzel yazılar yazmıştır hepimizin hakkında.
Canım emin ol o aya özgüdür çünkü benim arada iptal edilen bi tedavim vardı e2 hiç artmamıştı ama hemen sonraki ay ki denememde 1. Kalite embriyo olmuştu hemde 5. Gün üstelik tek yumurta ve eşimde de mırfoloji 0 hareket yok denecek kadar az..
Gelelim bitkilere.. Bu yazıcaklarımın bana faydası oldu canım hani ünşallah sana da olur ama yine de dikkatli ol
İlk olarak fsh ın yüksekse kesinlikle hayıt suyu ve hayıt tohumundan çay. Ben suyunu tercih ettim daha pratik diye. Yemekten 2 saat sonra su ile seyrelterek içtim günde 3 kez
E2 in yükselmiyorsa yumurtada gelişmez bunun için ise maranki kürünü denedim. Kaynamış suya bir tutam adaçayı ve testeredişli aslanpençesi atıp ağzı kapalı 5-7 dk beklettim bunu da gün içinde aklıma geldikçe yaptım..
Soğan kürü bende rahim ğnceliği yaptı daha doğrusu o ay zor kalınlaştı tesadüfte olabilir
İncir kürünü de denedim ama bal-çörekotu-tarçın karışımı bende çok daha etkili oldu. Bunu da tedaviden bir önceki adetin ilk 15 günü kahvaltı öncesi yaptım. Tedavi sırasında da 1 hafta yaptım.
Ayrıca sana tavsiyem bal polen propolis arısütü karışımı al (arifoğlundan sldım çokta memnun kaldım) bunu eşin ve sen kahvaltı öncesi tahta kaşıkla tüketin. Unutmadan tüm macunlarda tahta kaşık kullan.
Doktorun verdiği vitaminlerde biosteron, q10 solgar ama alpha lipoic acid olan, argiwoman ve folbiol kullandım..
Tüm bunlar 3 ayda fayda edecektir..
Benim doktorum bitkilerin bana faydası olduğunu tasdik etti çok karıştırmadan devam et dedi..
Pek çok yerde bunları beraber yapmayın diyor ama ben çayı, hayıt suyunu ve tarçın karışımını aynı anda yaptım ne kadar doğru bilemem..
Bu arada canım aktarlara çok macunlar yaptırdım hemde küçücük kavanozu 1000 tl düşün ama yiyemedim resmen midemi mahvetti endoskopi yaptırıp ilaç kullanmak zorunda kaldım düşün..
Bal için tavsiyem saraçoğlunun balları çok iyi ama benim yaşadığım yerdeki satış noktasında her zaman olmuyordu o sebeple uzun araştırmalarım sonucu anavarza kestane balını keşfettim ( marketlerde var) gerçek bal diye etiketsiz satılan baldansa etiketi ve bakanlık onayı var diye tercihim bu oldu. Ha sen güvenilir bir yerden bulursan ne ala..
Ekmeği ve şekeri tamamen kestim sadece kahvaltıda 2 dilim ekmek..balık kırmızı et ceviz badem tahıl bunları çok tükettim tavuk domates ağzıma sürmedim..bol brokoli yeşillik kısacası mevsimi olan meyve ve sebze yedim yumurtayı ihmal etmedim.. Bol vitamin kullandığım için direncim bir nebze arttı..
Umarım yardımcı olabildim