Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

ses bisi soracagim.. senin daha once tup bebek denemelerin olmustu degil mi? ne asamalardan gectin yani.. simdi iki yumurtanin dogal olarak olgunlasmasi harika bisi... senin fsh kacti ? bunu ozellikle suzi icin soruyorum :) telefonda dedi bana ben fsh hormonunu cok seviyorum diye :)

ses bisi soracagim.. senin daha once tup bebek denemelerin olmustu degil mi? ne asamalardan gectin yani.. simdi iki yumurtanin dogal olarak olgunlasmasi harika bisi... senin fsh kacti ? bunu ozellikle suzi icin soruyorum :) telefonda dedi bana ben fsh hormonunu cok seviyorum diye :))))

evet ses sesimize ses ver....ayrıcana ses de benimle aynı fikirde...

ayrıca ulun beyde demişti ki aravermeden sürekli denemek lazım!!!

bu bir FSH savaşı :41: ama sürekli ölçtürerek değil:))

ses de benim fikrimde olcturmek gerekli ama cokta takmamak gerekli demisti :) heheheh
elbette surekli baktirmak insani cok yipratir... o bekleyis suresini de kendimi biliyorumda cok stres yapmistim.. ne cikacak diye.. ama ben kendimde bisi test etmistim. hic bir dr surekli her ay yapin demiyor zaten. ama mutlaka soruyorlar... demem su ki.. bilmek lazim ama sureklide yaptirmak gerek yok yani fsh suzisko icin de onemli :))) heheheh

Suzicim imojum ikinizede katılıyorum:)bu bir fsh savası sürekli olcturmemek gerekli ama hiç olcturmedende olmaz olcturupte takmamak gerekli :) nasıl tam ara bulucu oldum dımı?ben telefondan bağlandığım için dün gece sarzi bitti ve sarz edemedim teli.kızlar benim fsh 11-12 Lerde drmun soledigi fsh birkez10 un üzerinde ise ilacli tedavide 10 dan az yumurta gelişiyorsa yas35 üstü ise high risk interfility oluomus. Kendisi başka bur hasta için 25 fsh bırakalım derken 2 transfer gerçekleşti ve bence onun kesin tutacak ....kendmdn emin deilken ondan eminim.benim4 tedavimde de 1 yada 2 embriyo transfer edildi ama tutunamiyor insallah bu kez olacak!!!

Selam kızlar hızınıza yetişemiyorum.starsuzi canım çim mi çimen mi her neyse bunu ne için kullanıyorsunuz.Canım tadı hoş olmayacağına eminim .Ayrıca ilaçlardan bahsetmişsiniz kafanıza göremi yoksa dr aracılığıyla mı kullanıyorsunuz.Ben dhea yı 6 ay kullandım bıraktım.Gelecek ay dr.uygun bulursa tekrar başlarım.Şu an sadece dengeli beslsnmeye önem veriyorum.

semracim ilk sorunu bilmiyorum.. Ama o yasa konusunda benim pek bilgim yok. 35 ve ustu diye soyleniyor... Ama sen belki durumun itibari ile bir dilekce ile belki birldrebilirsin hormon test sonuclarinla ilgili.... Senin fsh amh kac cikti?
fsh 13 lerde ama aml 0,7 miş. Zaten 0,4 menopoz değerymiş.1-6 arası normal dedi doktorum.

ARkadaşlar yazdıklarınızı şöyel bir okudum.belki bi faydası olur diye bende bildikleriimi yazayım dedim.ben tüp denemesine başladığımda 13 lerdeydi.tutmadıda zaten deneme.sonrası kendimi otlara haplara verdim.yani 3 aydır sabah akşam hayır thumu kaynatıp içiyodum.olsun olması artık dedim.tadıda hoşuma gitti de.fsh 3 ay sonrası 7.64 çıktı.VE O ay sol tarafımda hiç olmayan tarafımda yumurta oluşmuştu.doktorum bu ay sıkı çalışın güzel bir yumurta ve sorunsuz tüpümde idi.oda olamadı malesef.ama.

ses senin yaşın kaç ki 2 transfer yapılıyo yasal olan 1 değil mi??

Suzicim imojum ikinizede katılıyorum:)bu bir fsh savası sürekli olcturmemek gerekli ama hiç olcturmedende olmaz olcturupte takmamak gerekli :) nasıl tam ara bulucu oldum dımı?ben telefondan bağlandığım için dün gece sarzi bitti ve sarz edemedim teli.kızlar benim fsh 11-12 Lerde drmun soledigi fsh birkez10 un üzerinde ise ilacli tedavide 10 dan az yumurta gelişiyorsa yas35 üstü ise high risk interfility oluomus. Kendisi başka bur hasta için 25 fsh bırakalım derken 2 transfer gerçekleşti ve bence onun kesin tutacak ....kendmdn emin deilken ondan eminim.benim4 tedavimde de 1 yada 2 embriyo transfer edildi ama tutunamiyor insallah bu kez olacak!!!
high risk interfility oluomus
SES canım bu ne demek?şimdi sen transferinin kaçıncı günündesin?

selam kızlar ben bu yumurta rezervlerimin azlığıyla ilk 2002 de jinekoloğa bu doğum kontrol hapı selüliiit yapıyor başka nasıl korunabilirim saflığı ile gittiğimde tanıştım doktorumda bana bir an önce çocuk yap dedi daha yeni evliydim kocişimle 6 yıl çıktık evlendik birbirimizi çok seviyoruz ama ben kariyer dolayısı ile o doktora gülüp geçtim sonra arakanamalarım oldu ve doktor doktor gezdim onlarda çocuk yap dedi hatta okadar çok gezdimki yolum seval taşdemire bile düştü oda çocuk yap kesinlikle yumurta rezervin az dedi böyle böyle 3 yıl geçti ben kariyer kariyer diye tutturdum 2005 yılında başladık denemeye 2006 da rahim filmi çektirdim tüpler açık çıktı bu arada ara kanamalar hiç kesilmeden devam ediyordu 2007 de histeroskopi ve küretaj oldum ara kanamalardan kurtuldum rahim yüzeyindeki pıhtılaşmaları temizlediler 2008 i boş geçtik ama sürekli düzenli denedik 2009 da ilk aşılamamı yaptırdım hiç bir sorun yaşamadan 75 doz puregona rağmen yumurtalarım sorunsuz gelişti hatta kimyasal gebelik yaşadım doktorumun dediğine göre harika bir gelişmeydi ikinci aşılamadada sorunsuz gelişti yumurta ama kim muayene etse karın içi ameliyat oldunmu sigara kullanıyormusun rezervin çok az biliyormusun diyorlardı fsh ım en fazla 9 çıktı tedavilerde ise 8 idi ancak ilk dumur yumurtalarımla ilk tüp bebek tedavimde yüzleştim 350 puregon yumurta sayısı banamısın demiyor sol tarafta tek bir yumurta bile yok sağ tarafta bir iki cılız yumurta dozu 450 ye çıkardılar e2 yerlerde geziyor 20 lerle başlayıp 350 ye anca çıkabildi tam 9. gün 450 doza rağmen artık endometrium incelecek endişesi ile yumurtalarımı topladılar topu topu 2 yumurta çıktı biri boştu onunda diğeride ilk gün döllenmedi eşimdede varikosel var doktorların ameliyata gerek yok dediği ancak hareketin 0 olduğu varikosel :43: neyse hergün beni çağırıyorlar biz gerisin geri ağlaya ağlaya dönüyoruz ikinci gün döllenmiş 3. günde bölünmeye başlamış 4. günde bayram zaten neyse arefe günü 3 hücreli embriyomuzu tam ümidi kesmişken transfer alıp ümitlendik bak imkansızlıktan geri geldi bize acaba bir işaretmi mucizemi olacak dedik tabiki avcumuzu yaladık negatif sonucu aldık. Doktor fazla yumurtan olmadı çok beklemeye gerek yok dedi ancak kist çıktı doğum kontrol hapı ile onuda ekarte edip ikinci tüp bebeğe başladık bu sefer e 2 biraz daha yüksekti ama yumurtalar gelişmiyordu 450 puregona ekstra 150 menagona rağmen tam 10 gün servet harcayarak ilaçlara tam 4 yumurta toplandı ben mutluluktan uçuyorum milletin 25 30 toplanıyor ben 4 taneye seviniyorum neyse 3 ü döllenmek denirse döllendi ikisi 5 hücreli 1 tanesi 3 hücreli 3 yumurta koyuldu tüp bebek genelgesinden hemen önceydi bizde yana yakıla sonuç bekliyoruz ama embriliyoğumuz hücre çeperlerinin başarısız olduğunu embriyoların fazla kaliteli olmadığı konusunda bizi uyarmıştı bizde çok ümitli değildik ama bu tedavide tesadüfen bayrama denk gelmişti ve tatil planlarımızı iptal ederek evde herşeye dikkat ederek dünyanın kabak çekirdeği ananas vb. ne duyarsak tüketerek bekledik. Tedavim uzun sürdüğü için sonuç günüm adetimden 5 gün sonraydı adetim tam 5 gün gecikti ve hiç geciktiğine şahit olmamıştım hatta 3-5 gün öncesinde lekelenmelerim başlardı hemen test yaptık ikinci çizgi silik çıktı ağlayarak kocişime sarıldım hemen bir test daha yaptım gene ikinci çizgi silik çıktı mutluluktan felç geçirmiş bir şekilde sabahı sabah ettik ben hemen labratuara test verdim ve sonuctan emin sadece değeri hakkında endişe ederek sonucu bekliyorken 1 sonucunu telefonda alarak şoka girdim hemen işten fırlayıp labratuardan sonucu aldım ve gözlerime inanamadım çatlatma iğnesinin etkisi ile çift çizgi çıkmış idrar testlerini hala saklarım
akabinde histeroskpopi yaptırdım ondanda birşey çıkmadı
kayınvalidem preseedi okumuş gazeteden bana ısrarla önerdi bende bıkkın olarak ilgilenmedim ama bende sürekli takıldığım topikteki kızlara tavsiye ettim bir arkadaşımız ovulasyon testinde çift çizgi görmemesine rağmen birkere ilişkiye girmesine rağmen hamile haberini verdi bize
tabi bende kullanmaya başladım regl gününü heyecanla bekliyoruz o sırada tatildeyiz regl günüm geçikmeden dehşet bir ağrı ile geldi ben tampon tıkayarak tatilde olduğum için denize girmeye devam ettim iki gün üst üste tampon koydum ama ikinci gün kanamanın kesildiğini gördüm 3. gün istanbula döndük döner dönmez idrar testi yaptım ikinci çizgi çıktı bende tatilden geldiğim gün işe gidecektim eşimde çoktan işe gitmişti bavulları ve beni bırakıp eşimi aradım inanamadı ikinci testi yaptım gene kopkoyu ikinci çizgi çıktı hala inanamıyordum labratuara gittim betahcg verdim 69 çıktı hemen araştırıp en iyi hastane en iyi prof. taraması yaparak gittim 2 saat geçmesine rağmen 69 dan 79 a fırlamıştı betahcg em doktorum herşey yolunda git haftaya gel dedi bende zorla ilki kimyasal oldu benim için çok önemli deyince progesteronuma baktı 22 çıktı ben düşük olduğunu biliyordum ama doktor bnei endişelendirmemek için herşey yolunda dedi progesteron takviye jel verdi iki gün sonra geleyim katlamasına bakalım dedim gerek yok dedi ben ısrar ettim ama şehir dışında olduğu için 4 gün sonra baktık tabi değer katlamamış 188 çıktı hiçbir lekelenmem yokt doktora düşüyor dedim o hayır bekleyelim dedi ben biliyordum bir başka doktor bir başka doktor geziyorum onlardan ikisi dış gebelik kesin dedi 1 hafta hiç lekelenmem bile olmadan bebeğimin düşmesini bekledim 6. haftada lekelenmeyle bebeğimi düşürdüm ve dış gebelik olmadığı yada ilerki aylarda olmadığına şükrederek züğürt tesellisi yaptık. Geçtiğimiz hazirandan beri preseed kullanıyorum banamısın demiyor gelecek yaza bir tüp bebek daha düşünüyoruz ancak kendimi hazırlarım geçenlerde adetin 21. günü progesteronuma baktırdım 11 çıktı onu beklerken bile inanılmaz gerildim ve gerçekten hazır olmadığımı hissettim tedaviye önümüzdeki ay eşime varikosel ameliyatı yaptıracağız bir çok doktor gerek yok diyor ama ne yapalım bir ümit işte
hiç gücüm kalmadı mücadele edecek 6. yılımıza giriyoruz avucumuzu yaladığımız ve ben fsh kontrolüne korkuyorum bana yumurtalarımın 10 yıl yaşlı olduğunu söylediler buda beni 44 yaşında yapar biliyorum infertilitede en çetin mücadele bizim mücadelemiz allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım 5. Denemem hangi otları kullaniosun isim verimsin?

hayıt tohum u aktardan alıyorum arkadaşlar 2 tl zaten.diğeride bir karışım önerdi aktarım "aslan perçesi, divan perçemi, ısırgan, atkuyruğu, biberiye, bamya çiçeği, çoban çökerten" BUNLARI HARMANLADI 2-3 AYDIR İÇİYORUM. BİDE ÇUHA ÇİÇEĞİ YAĞI nı önermişti ama onu henüz almadım.balık yağı da içiyorum her gece 1 tablet.

high risk interfility oluomus
SES canım bu ne demek?şimdi sen transferinin kaçıncı günündesin?
cepten yazdığım için anlaşılmaz olmus ben transferimin 3. günündeyim:)
high risk intefility dediği yüksek riskli interfil kişiler anlamında kullandı.kendisi bir salyt göstermişti kongrelerde kullanılan.ama cok takılmamak lazım bunlara:) ilk benimde cok moralim bozulmuştu şimdi olana kadar savasıcagım

Geldim kızlar doktor kontrolunden.iğne verdi doktor c.tesi kontrole çağırdı yine rahim kalınlaşmış dedi.folükülde iyi dedi.ama ben bal tarçın çörekotu yemiştim onun sayesinde herhalde büyüdü birde femara vermişti doktor

Back
X