Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
[/QUOTE]giz peki nasıl bir doktor tavsiyeedermisin? Ben çarşamba günü bilgi almaya gidicem de...
QUOTE=giz1978;20117353]slm arkadaşlar
bakıyorum herkes isyanlarda yapmayın bunu lütfen evet bizler iki taraflı üzülüyoruz belki hem eşimiz hemde kendi adımıza ama yapacak herşeyi yapıyoruz
ılgaz canım bende hakan hocanın hastasıydım
selam herkese ,
işler çok yoğun dönüş yapamadım..
listeyi cuma gecesi geçte olsa hazırlayacağım...
forum çok boynu bükük gelip gidden yok ama ziyaretçisi çok:)
merhaba listeye beni de eklermisiniz?
yaş 30, 5 yıllık ewliyiz, 1 iptal edilen tüp bebek tedavisi(2009), 3 klomen ile negatif aşilama(2010), 1 kimyasal gebelik(2011- 12 gün boyunca 300 doz gonal-f, menagone 2 toz bir su ile 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi 1 transfer edildi ve kimyasal gebelik oluştu) . haziran 2011 de lap. ve hist. yapıldı endometriozis odakları temizlendi yapışıklıklar düzeltildi. eylül de ikinci denemeyi düşünüyouruz mini tup bebek veya havuz sist. istiyorum, tedavi oncesinde akapunktur düşünüyorum.
canım laparoskopi ve histereskopi yumurta rezervinide değişiklik yaptımı ben de histereskopi ve laparoskopi olmayı düşünüyorum ama 2 yumurta verebildim ilk tedavimde dahada azalır diye cesaret edemiyorum
Merhaba kızlar; Yumurtalık rezervini anlamak için kandan fsh, lh ve estradiol hormonlarına bakılıyormuş.
bu test neden adetin 3.gününde yapılıyor acaba?
bilginiz varmı?
herhangi bir gün doktora gidip baktırsak olmazmı?
teşekkürler canım.
birde netten araştırdığıma göre usgye de bakılıyormuş.
bu vajinal usg mi yoksa karından ultrason mı??
ameliyat oncesi benimde endişelerim vardı hatta ameliyatı yapacak doktora defalarca sordum bakın benim rezervim az tüpte sadece 4 yumurta toplandı dedim ama doktor her seferinde bu tanı amaçlı bir operasyon olacak yumurtalığınıza zarar verilmeyecek dedi. ikna oldum kabul ettim. ameliyatta sol yumurtalıkta çikolata kisti varmış alınmış ve yapışıklıkları düzeltmişler, sağ yumurtalıktan parça alınmış patolojiye yollandı sonuç endometriozis. doktorum yumurtaları baskılayanın endo olabileceğini söyledi. soruna gelince, açıkcası daha tüp bebek doktoruma gidip antral folikul saydırmadım. ben artmasını umud ediyorum aksini dusunmek bile istemiyorum. eger yumurta sayımı azltmışsa tabiki cok uzulurum ama ağrısız regl olmak müthiş bir şeymiş, yeniden doğdm diyebilirim. ağrı kesici almadan, yatak döşek yatmadan regli gecirmeyi hayal gibiydi ama ameliyat sonrası gerçek oldu.
teşekkürler canım.
birde netten araştırdığıma göre usgye de bakılıyormuş.
bu vajinal usg mi yoksa karından ultrason mı??
Çok şey atlatmışın ama pes etme bu kadar çabaya bence sonunda tutucak.Benimde fsh bir 109 bazen 14 şimdi 8 çıktı bende anlamadım benimde tüpbebkete 325 gonalf yanıda 2 kutu menegon kullandım sadece 1 yumurtam oldu döllendi ama tutmadı aşılama yapıldı ondada 1 yumurta oldu oda tutmadı bende genetiklerimi yaptırdım şükür temiz çıktı sadece fibronojen ve d dimer yüksek çıktı dr 300 coraspin başladı şimdi korkuyorum bu iğneler pıhtılaaşmayı arttırıyomuş kafam o kadar karışıkki.2007 tanı amaçlı histeroskopi
2009 ilk aşılama kimyasal gebelik
2.yanlış işlem aşılama iptal
2009 1. tüp bebek 450 puregon 12 gün devam etti 2 yumurta toplandı biri boş çıktı diğeri 3. günde anca döllenebildi 4. gün 3 hücreli transfer edildi sonucu yazmama bilmem gerek varmı negatif
2. tüp bebek 350 puregon + 150 menagon 13 gün devam etti 6 yumurta toplandı 2 si boş 4 ü işlem gördü 3 ü döllendi biri 3 ikisi 5 hücreli transfer edildi 5 gün reglim gecikti idrarda çatlatma iğnesi etkisi ile iki kere çift çizgi görüp mutluluktan uçup ertsi sabah kan testi ile yerin dibini boyladık betahcg 1 çıktı
tanı amaçlı bir histeroskopi daha oldum
histeroskopiden 3 ay sonra preseedle hamile kaldım 7. haftada kaybettim
tabi bu umutla 1 yıl düzenli olarak preseed kullandım ama avucumu yaladım
2010 yılbaşı günü tatili fırsat bilip eşim varikosel oldu yılbaşına ameliyatlı girdi
bu arada ben
annemin 400 tl verip aldığı bitkisel karışımdan sabah akşam
dhea tablet
arısütü bal polen
folbiol
hayıt aslanpencesi civanperçimi mayıspapatyası vb. bitkilerin karışımı çay
hayıt suyu
eşimde
proxeed plus
aceplus selenyum
evicap
l-cartinin
keçiboynuzu tozu suyu macunu pekmezi
havuç kürü
tüm bunlar 3. tüp için hazırlıktı martta fsh 13,04 çıktı mayısta 13,09 çıktı
temmuzda genetik tarama yapıldı eşimde bende temiz çıktık bende pıhtılaşmaya yatkınlık görüldü b12 ve dodex iğne başladım eşiiin stresini azaltmak için işini hafiflettik almayı düşündüğümüz şeyleri alarak kendimizi şımartıp moral depolamaya çalıştık 2 hafta tatile gittik tatilde tamamen kafamızı resetledik sırf hastane stresi yaşamayayım diye eşim iğne yapmasını öğrenip tatilde b12 iğnelerimi o yaptı
tatil öncesi ilaçsız ultrasonda sağda bir tane solda bir tane yumurta görülmüştü buda bana moral olmuştu ona bile razıydım tatile gittik geldik
kısa protokol femara ve 300 doz puregonla başladık ben genede puregonun dozunu çok buldum çünkü aşılamalarda 75 doz puregonla yumurtalarım çok başarılı gelişti hatta ilk aşılamada kimyasal gebelik yaşamıştım ancak doktoruma güvenmeliydim bunun eğitimini almıştı benim 4 tedavimin yanında yüzlerce deneyim ve eğitim kıyaslanamazdı ki neyse 5 gün femara ve günlük 300 doz puregon kullandım geçen perşembe kontrolüm vardı okadar hazırlığa sadece bir kakalak yumurta oda 5.5 mm rahim kalınlığı 4.5 mm tabiki tedavim iptal edildi
ben böyle yazıları okurken hep sonunun mutlu bitmesini dilerim ama bu mutsuz sonla biten bir hikaye pazartesi tekrar kontrolüm var doktorum bazen geç tepki verebiliyor yumurtalar şimdilik ilaçları kesin 4 gün sonra bakalım ozaman gaza basarız dedi ama ben bu yorumun duvara dönmüş suratlarımıza tamam bitti tedaviyi kesiyorz diyememekten kaynaklı 4 gün duruma kendinizi hazırlayın durumu olduğunu biliyorum 1 yumurtanın nesinin gazına basacağğız zaten benim geçirdiğim kabus dolu hayalkırıklığı ile o birtanede sönmüştür bunuda hissediyorum
işte böyle malesef birilerine umut olmak isterdim bu arada 9 yıllık evliyiz yaşım 34 ama doktorlara göre yumurtalık yaşım 44 mücadeleyi bırakacakmıyım hayır sanırım son adeti görene kadar elimden geleni yapacağım şimdi mini tüp bebek yada havuz sistemini araştırıyorum
hatta pazartesi o 1 yumurtaya aşılama önerebilirim artık doktorum neresi ile güler merak ediyorum