selamlar oncelikle...
biraz uzun yazacagim kusuruma bakmayin oncelikle...
ilk dr a gittigimde (devlet hastanesi-infertilite bolumu) dr hormon analizi yapmadan usg ile bakti ve dediki ''yaaaa sende bisey yok, her iki yumurtaligindada yumurta var (8-10 adet kadar antral folikul saydi), aksam hormon sonuclarini gostermeye gittim fsh olmus 12 ya da 13 tam hatirlamiyorum (4-5 sene once) senin yumurtalarin yasli kalitesiz 50 yas gibi dedi ve amh testi yaptirmami soyledi. tabiiki bu asamadan sonra oraya bir daha gitmedim.
bir tup bebek merkezine gittim ve amh im 0.77 cikarak fsh ile uyumlu ancak usg ile ters dustu. bundan sonra bende erken yumurta yetmezligi-erken menapoz teshisi koyuldu.bu arada adetlerim cok duzenlidir.eger ki bebek istegimiz olmasaydi belkide bu durumdan cokta haberim olmayacakti.butun tedavilerimde (3 tup bebek 1 i yarim-iptal,2 negatif) 7-8 ile basladim tedaviye hatta 9 ile. ancak tedaviye yanit veren cok az yumurta ile karsi karsiya kaldim. hepte tek embriyo ile transfer oldu. dolayisiyla bendeki sorun yumurta gorulmemesi degil, kaliteli yumurta olmayisida denebilir.