Herkese merhaba uzun zamandır bu sayfaya girmemiştim birden mesaj gelince bir bakayım dedim Bende yaklaşık 4-4.5 yıl önce tedavi oldum fsh yüksekti doktor normal yoldan hamile kalma şansı %5 dedi. Şansımıza hamile kaldık ama düşük oldu bunun şokunu atlatmaya çalışırken yine hamile kaldım dış gebelik teşhisi konuldu, sonlandırıldı. On ay içinde iki sefer hamile kalınca çok umutlandık ama olmadı. Bu arada tabi FSH yükselmeye devam. Sonra tedavi olduk çıka çıka iki yumurta, genetik test sonucu iyi çıkmayınca doktor transfer yapmadı. Bir kaç ay sonra tekrar denedik, 1,5 yumurta bu sefer Bu arada bekleme odasında diğer hanımlarla konuşurken düşünmeye başladım, 3., 5., 10. kez tedavi olanlar var, benim yaş olmuş 37, böyle hastane odalarında mi hayatımı geçireceğim diye. Bu tedavide başarısız olunca hemen evlat edinmek için başvurdum. İyice düşünmek lazım, önemli olan kan mı yoksa anne olup bir çoçuğa sevgi, hayatta şans, güven ve gelecek vermek mi? TR'de prosedür nedir bilemeyeceğim, yurt dışında sıkı bir eğitim ve araştırma döneminden geçip kurula çıkıp onay alıyorsunuz. Onayımızı aldık, bir süre sonra kızımızla tanıştık ki buda bir sürü araştırma, toplantı ve yine kurul onayı sonunda oldu. Dünyada hiç bir şeye değişmem onu, ona olan sevgim ve onun bana olan sevgisi, eminim biyolojik çocuktan az değil, belki de fazla, ikimizinde bir araya gelmeden önce yaşadıkları, yaşayamadıkları, kayıpları, umutları... ve bu yüzden sımsıkı birbirimize sarılmamız... ben bunları size umut olsun belki kurumlarda büyüyen bir çocuğa kalbinizi açarsınız anneliği babalığı tadarsınız diye söylüyorum. Evlat edinilen çocuk kesinlikle alternatif değil 'second best' değil, bu sevap edinmek için yapılacak bir şey değil, bebek bilmez hatırlamaz diye kolay olunacağı sanılan bir yol değil (okuyacağınız kitaplar bu konuda sizi şok edecek), ama çok değerli ve özel bir yol.... sevgilerle