Ben de cogunuz gibi derdime derman ararken ararstirma yaparken bu forum ile karsilastim. Uzun zaman sessiz sedasiz takip edip hamile kalip yavrularini kollarina alanlarini yazilarini takip edip umut aradim.
Su anda bu yaziyi ben de baskalarina umut olmasi icin yaziyorum.
Iste hikayem;
Esimle bir cocugumuzun olmasi fikrine sahip oldugumuz zaman genel bir kontrol icin doktora gittim. Doktorum bana hic beklemedigim sekilde yumurtalik rezervimde azalma tespit ettigini ve amh testi yaptirmam gerektigini iletti. Ilk asamada bunun ne anlama geldigini bile anlamadim ama testi yaptirdim. Bir iki gun icinde testin sonucunu ogrendim ve ogrenmemle dunyam sanki yikildi. Amh degerim 0.5 cikmisti. Testin sonucundan suphe ettim tekrar ettirdim ve baska bir labaratuarda da yeniden yaptirdim. Sonuc hep ayni cikti.
Doktor bana 3 ay dogal yontemlerle hamile kalmami denememizi sonrasinda tek carenin
tup bebek tedavisi oldugunu iletti.
Yogun is temposu vs derken 36 yasina kadar otelenmisti cocuk yapma fikri... Denemelerimiz olumsuz sonuclandikca basta kendime cok kizdim sonrasinda umitsizlige kapildim cooookkkk uzuldum gunlerce agladim... 3 - 4 ay bu sekilde gecti. Gebelik testi yapmak ve negatif sonuc gormek kabusum olmustu.
Artik tup bebek denemesi icin adet donemimi beklemeye basladik herseyimizi is seyehatlarimizi buna gore planladik ancak adetim geciktikce gecikti. Gebelik testi alip yine negatif sonuc gormek istemedigimden bekledim stressten gecikmis olabilecegini dusundum. 1 hafta gecikmeden sonra cesaretimi topladim bir test aldim. Uyguladim sonuca inanamadimmmm pozitifti....
Hemen doktorumu aradim sonucu kesinlestirmek icin bir de kan testi yaptirmami soyledi. Hemen kostum yaptirdim.
Evet hamileydim hem de kan testi sonucu cok yuksek bir deger cikmisti.
Sonra doktorumuza gittik ultrasonda bize dogru bakan ikizlerimizle ilk tanismamizdi bu... Anne tarafimda ikiz geni oldugundan spontan olarak ikiz gebe kalmistim.
3 Ekimde ikiz kizlarim dunyaya geldi.
Bu yaziyi ilk firsatimda sizlerle paylasmak istedim. Luften umudunuzu yitirmeyin.
Testler vs bir yere kadar... Moral cok onemli .... Kismet neyse o oluyor. Allah cok buyuk ...
Sevgiyle ...
Senay