• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalık rezervinin azalması

canım bugün gittiğin ve tüp yapabiliriz diyen merkez hangisi acaba...bal çörekotu tarçın karışımını adetin 2.günü başlayıp 12.gününe kadar kullanıyosun...bende bugün başlamayı düşünüyorum...bakalım fsh da bugün belli oluyor kan verdim...yarında tekrar dr.umla randevum var..bakalım hayırlısı

özel anadolu hastanesinin tüp bebek merkezi. antalyada zaten 3 merkez var maalesefki.
çörekotunu eziyormusun peki karışıma koyarken

özel anadolu hastanesinin tüp bebek merkezi. antalyada zaten 3 merkez var maalesefki.
çörekotunu eziyormusun peki karışıma koyarken

ben çörekotunu 250 gr. aldım ve makinelerinde çektirdim....1 çay kaşığı çörekotu 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı balı iyice karıştırıp yedim...Şifa Cenab-ı Mevlamdan...Birde aktardan hafıza ana macunu aldım onuda 1 tatlı kaşığı yedim..olumunekankayizsmile

Kizlar orta yerimden catliyacam o olacak artik tedaviyede gerek kalmiyacak ne yiyecegimi ne icecegimi sasirdim 55 kilo olan ben 71 kilo oldum sirf FSH düssün diye duydugumu yedim ictim Yüce Rabbim sonumu hayir etsin cildirmama az kaldi doktorum nerede birde doktorum FSH düssede yumurtalik rezervi az bunda bir degisiklik olmaz demezmi peki bu kilolari almadan önce niye söylemedin ayol

Kizlar orta yerimden catliyacam o olacak artik tedaviyede gerek kalmiyacak ne yiyecegimi ne icecegimi sasirdim 55 kilo olan ben 71 kilo oldum sirf FSH düssün diye duydugumu yedim ictim Yüce Rabbim sonumu hayir etsin cildirmama az kaldi doktorum nerede birde doktorum FSH düssede yumurtalik rezervi az bunda bir degisiklik olmaz demezmi peki bu kilolari almadan önce niye söylemedin ayol

demekki bu fsh ile yumurtalık rezervinin pek ilgisi yok benim fsh 10.33 tü ama sadece 4 folükül var. bu ne şimdi bu kadarda az olmamalı bu fsh ya göre!!!!

gukem sen ilaçmı aldın v 4 yumurta oluştu.bence ilaçsız 4 yumurta çok iyi benim fsh 50 lerde senin durumun kötü değilki şansın var.ama yinede tedbirli ol ve tedaviye başla derim.
ilaçla 4 tane varsa oda çok kötü değil ki.çok yüksek değil değerin.bence senin psikolojik yükseliyor

evet arkadaşım benimde fsh değerimi en son ağustosta ölçtürdüm 45 di ve ilk gittiğim doktor ona bakarak yargıda bulundu. şimdi başka bir yere gittim o doktora sordum fsh ıma baktırayımmı diye gerek yok dedi fsh nın düşmesi rezervini arttırmazki dedi bu zaten doğuştan gelen bir şey dedi. bizim için önemli olan o yumurtalarının gelişmesini sağlamak onları uyarmak dedi. ve yinede içim rahat etmedi gittim bugün fsh ımı ölçtürdüm bakalım kaç çıkacak merakla bekliyorum. kesinlikle psikolojik birşey biliyormusun. ben geçen sene bir ay 45 ertesi ay 6 çıktığını biliyorum ve 6 çıktığı ay hamile kalmıştım ama düşükle sonuçlandı maalesef.

gukem sen ilaçmı aldın v 4 yumurta oluştu.bence ilaçsız 4 yumurta çok iyi benim fsh 50 lerde senin durumun kötü değilki şansın var.ama yinede tedbirli ol ve tedaviye başla derim.
ilaçla 4 tane varsa oda çok kötü değil ki.çok yüksek değil değerin.bence senin psikolojik yükseliyor

hayır birtanem benim önceki aylarda 7 folikül gözükürken bu ay dörttü. ve ben normal yoldan gebelik istiyordum şimdi tüpe önümüzdeki ay başlayacağız rezervim azalmış.
fsh 10 üstelik.senin 50 fsh larda kaç folikül oluyor?

evet arkadaşım benimde fsh değerimi en son ağustosta ölçtürdüm 45 di ve ilk gittiğim doktor ona bakarak yargıda bulundu. şimdi başka bir yere gittim o doktora sordum fsh ıma baktırayımmı diye gerek yok dedi fsh nın düşmesi rezervini arttırmazki dedi bu zaten doğuştan gelen bir şey dedi. bizim için önemli olan o yumurtalarının gelişmesini sağlamak onları uyarmak dedi. ve yinede içim rahat etmedi gittim bugün fsh ımı ölçtürdüm bakalım kaç çıkacak merakla bekliyorum. kesinlikle psikolojik birşey biliyormusun. ben geçen sene bir ay 45 ertesi ay 6 çıktığını biliyorum ve 6 çıktığı ay hamile kalmıştım ama düşükle sonuçlandı maalesef.

Canim bende psikolojik olduguna inaniyorum bende pazartesi baktiracagim bakalim sonuc ne olacak canim benim doktorum diyorki yumurtalik rezervin az sende en fazla 2 yumurta olur bu da tedavide sonuc vermez ama istersen baskasinin yumurtasi ile cocuk sahibi olabilirsin yani doktordan doktora degisiyor bana gittigin merkezin ve dr.adini yazarmisin yurtdisindayimda dr arastirmasi yapamiyorum tavsiye lazim tesekkür ederim

Canim bende psikolojik olduguna inaniyorum bende pazartesi baktiracagim bakalim sonuc ne olacak canim benim doktorum diyorki yumurtalik rezervin az sende en fazla 2 yumurta olur bu da tedavide sonuc vermez ama istersen baskasinin yumurtasi ile cocuk sahibi olabilirsin yani doktordan doktora degisiyor bana gittigin merkezin ve dr.adini yazarmisin yurtdisindayimda dr arastirmasi yapamiyorum tavsiye lazim tesekkür ederim

canım benim fsh değerim 21 çıktı bugün yaptırmıştım. bu kadar stres ve üzüntünün içinde yine iyi çıkmış diye düşünüyorum yani kötünün iyisi gibi bişey inşallah ir sonraki ay normal düzeylere iner. banada ilk gittiğim doktor aynı sana dedi şeyi söyledi yumurta bağışı alabilirsiniz dedi. ben özel anadolu hastanesi tüp bebek merkezine gidiyorum doktorum levent şahin. bakalım bir iki ay eğer olmazsa istanbul alman hastanesine gitmeyi düşünüyorum. inşallah bunlara gerek kalmazda Allahım bizi mutlu eder.:Saruboceq:

Amin canim insallah herseyin hayirlisi bakalim ben ne yapacagim insallah test sonucunu sana 2 hafta sonra veririm ben bahcecide yaptiracagim ama memorial i cok methediyorlar

Arkadaşlar geçen ay büyük ümitlerle memorial'e gitmiştim....O zaman fsh'ım 22 ydi...dr.cyclo verdi onu kullandım...ve bu ay adetimin 2.günü fsh'a baktırdım 26 çıktı....dünde adetimin 3 .günü tekrar memorial'e gittim...dr.um bu 26 fsh'la size tüp bebek yapamayız dedi muayene bile etmedi...Bende çok övüldüğü için memorial'e gitmiştim ama benimki tam bir hüsran oldu...Bir daha gitmeyide düşünmüyorum...Şu anda bal-tarçın-çörekotu karışımına ve hayıt suyuna başladım...

Canim valla ben bu gidisle cocuk sahibi olamadan kafayi yiyecem birgün sokaklarda FSH FSH diye bagira bagira dolasan bir bicare görürseniz bilin ki o benim arkadaslar tip cok gelisti her türlü hastaligin artik caresi var diye konusan doktorlar bir noktaya gelince size yardimci olamayacagiz diyip kapilari yüzümüze kapatiyorlar marifet bizim gibileri anne yapabilmekte kardesim

arkadaşlar bu yazıyı internette buldum faydalı olabilir diye kopyalıyorum...

24 Eylül 2009 Perşembe

Aldım, Verdim, FSH'ı Yendim
ÖNEMLı NOT : Bu blog aslında oğlumla ilgili olmasına rağmen FSH ile ilgili konuları özellikle yazıyorum. Türk milleti okumayı çok da sevmediğinden yalnızca başlıklara bakıp vahh yazık o kadar uğraşmış tedaviyle hamile kalmış diyen eş dost da mutlaka olacaktır (ki bunlar benim hiç umurumda değil) benim bunları yazma nedenim şu anda benimle aynı duyguları yaşayan insanların umutsuzluğa kapılmamalarını sağlamak. Şu anda kendi çevremde bile çocuk sahibi olmaya çalışan ve başaramayan 4-5 çift tanıyorum artık maalesef bu çok yaygınlaşmaya başladı ve bunlar birer hastalık olduğundan utanıp sıkılacak bir şey de yok. Ben bunları yazıyorum ki internet okyanusunda bir şekilde buraya düşen aynı dertten muzdarip olan insanlara bir umut olsun.

UYARI : BEN DOKTOR DEĞıLıM YAZDIKLARIM TAMAMEN KENDı KıŞıSEL ÇIKARIMLARIMDIR VE YALNIZCA BENı BAĞLAR. BEN DE BUNLARI YAPAYIM HEMEN HAMıLE KALAYIM DıYE DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR VARSA YANILIRLAR BUNLAR BENDE ıŞE YARADI DıYE BıR BAŞKA KADIN VÜCUDUNDA DA ıŞE YARAYACAK DıYE BıR KURAL YOKTUR. UYGULAMAYA KARAR VERENLERE BAŞARILAR VE BOL ŞANS DıLERıM, OTURUP HıÇBıR ŞEY YAPMAYIP ÜZÜLMEKTEN ıYıDıR AMA ıŞE YARAMAYABıLıR DE O ZAMAN SıZ DE KENDı VÜCUDUNUZU DıNLEYıP KENDıNıZE GÖRE PROGRAMLAR OLUŞTURMALISINIZ.

Bulabileceğim her bilgi kırıntısını okuyup hatmettikten sonra kılıçları kuşanmış savaşa hazırdım. Forumlarda o kadar ama o kadar çok yapılacak ve denenecek şey vardı ki hangisinden başlasam bilmiyordum fakat ben programı basit ve uygulanabilir kılmaya çalıştım. Hem çalıştığım için tüm diyete uymam zaten mümkün değildi hem de çok katı bir program yaparsam en fazla 1-2 haftada sıkılıp bırakacağımı biliyordum.

Cocuk ıstiyorum forumunda Açık Kürsü’nün altında “3 AYLIK KÜRLE HAMıLELıĞıE HAZIRLIK “ diye bir başlık açılmıştı. Kulakları çınlasın Metkav rumuzlu arkadaş bu konuda çok fazla bilgi derleyip toplamış ve bu programı uygulamaya açmıştı. Benim de programımın temelini onunu yazdıkları (kendime göre eklemeler ve çıkarmalarla) oluşturdu diyebilirim.

Bu küre başlamadan önce ilk araştırmalarımda “Hayıt Tohumu”nun kesin olarak FSH’ı düşürdüğüne dair yazılar okumuş ilk iş olarak bu tohumdan almıştım. Bunları kevgirde kırıp iyice toz haline getirip, her akşam taze olarak çaydanlıkta 5 dk. Kadar demleyip bir fincan içtim. Tadı çok acı hatta iğrençti diyebilirim ama gerçekten söylendiği gibi FSH’ı düşürmüştü FSH bir sonraki ayda 10’lu değerlere düşmüştü. Fakat yalnızca FSH’ın düşmesi hiçbir anlam ifade etmiyordu aynı zamanda ultrasonda da yumurta görünmesi gerekiyordu.

Hayıt tohumumu içmeye devam ederken bir yandan da acaba fiziksel bir sorun var mıdır diye düşündüğümden rahim filmi çektirmeye karar verdim. (Dikkatinizi çekerim kendi kendime karar verdim çünkü doktorlara göre sizin zaten FSH’nız yüksek dolayısıyla başka bir şeye bakmaya gerek yok, aşılama veya tüp bebeğe karar verilirse o zaman rahim filmi mutlaka isteniyor ama ondan önce doktor bir rahim filmi çektirelim de bakalım ya tüpler tıkalıysa demiyor onlara göre sizin zaten kafadan yumurtanız yok, tüpe filan bakmaya gerek yok)
Ben kendi kendime bu kararı verdikten sonra bunu anestezi olmadan yaptıramayacağıma da kanaat getirmiştim okuduklarımdan bunun çok acılı bir işlem olduğunu anladım. Hiç narkoz almadan rahim filmi çektiren cesur kadınları tebrik ediyorum ama açıkçası ben cesaret edemedim ve narkozla filmi çektirdim , çok şükür ki temiz çıktı yani tüplerde bir sorun yoktu olur da bir yumurta oluşursa önü açıktı istediği yere gidebilirdi J Rahim filmiyle ilgili kısa bir not bu filmi çekerken rahimden içeri çok şiddetli bir basınçla su veriyorlar su eğer tüpleri geçmişse tüplerin açık olduğunu anlıyorlar. Bazı hekimlere göre rahim filmi çekilirken eğer tüplerde en ufak bir tıkanma, yapışıklık vs. varsa bunlar da açıldığından bunun hamile kalmaya etkisi de oluyormuş filmi çektirdikten ortalama 3 ay sonra kendiliğinden hamile kalanlarda oluyormuş tıpkı benim gibi J tabii bu bilimsel bir araştırmamıdır bilemem ben doktorların yalancısıyım fakat bunu çektirmenin bilinen bir zararı olmadığına göre çektirmekte fayda görüyorum ben.

Filmi de çektirip fiziksel bir sorun olmadığına emin olduktan sonra kürüme başladım. Peki ben neler yaptım.?
1- Her sabah kalkınca 1 kaşık arı sütü bal polen karışımı yedim.
2- Sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmeği, domates, salatalık çok çok az peynir bir dilim ekmek üzerinde bal (oldukça pahalı şifalı olduğu söylenen bir bal aldım) üzerine bol bol çörek otu serpip yedim. (bu arada çocukluğumdan beri baldan nefret ederim)
3- Sabah erkenden kalkıp bitki çayımı her sabah taze demledim. Bir karışım yaptım arslan pençesi, civanperçemi, içine tadını yumuşatması için çok az papatya ve melisa koydum bu demlediğim çayı bir termosa koyup ofise götürdüm ve günde 3 defa bu çaydan içtim.
4- Öğle yemeklerinde yalnızca çorba ve işyerinde çıktıysa bir sebze yemeği yada salata yedim.
5- Her gün yanımda bir poşet kuru kayısı,ceviz,kuru üzüm, kuru dut götürüp atıştırmalık olarak öğleden sonra onları yedim.
6- Her öğle yemeğinden sonra bir bebe aspirini içtim.
7- Akşam yemeklerinde mutlaka yeşil sebze yemeği yedim ve yemeklere bir çay kaşığı safran ekledim.
8- Solgarın multivitaminini aldım ve hergün içtim.
9- Haftada 1 defa akapunktura gittim. Dr.Kaya Özkuş'a bunun da faydası olduğuna inanıyorum. ABD’li ve Çinli bilim insanlarına göre akapunkturun bu işte etkisi çok büyük.
10- Çok fazla spor yapamadım haftada bir iki defa yürüyüş yaptım. Normalde bu kürde her gün 30-45 dk. yürüyüş öneriliyor.
11- Gece yatmadan önce hayıt tohumun ezilmiş halinden bir fincan çay yapıp içtim.
12- Bu sürede neredeyse hiç hayvansal gıda yemedim et,süt, yumurta vs. tüketmedim tatlıdan çok zor uzak durdum çünkü çok severim onun yerine akşamları meyve yedim armut, elma veya muz.
13- Ama bence hamile kalmamdaki en büyük etken stresten uzaklaşmam oldu işim çok stresliydi 24 aralıkta istifa ettim ve stresten kurtulduktan yalnızca birkaç hafta sonra hamile kalmışım. Hep diyoruz stresin hormonlar üzerinde etkisi çok büyük diye ben bunun canlı bir örneğiyim gerçekten ne zaman kafamı boşalttım rahatladım o zaman geldi oğlum.

Bu konuda o kadar çok değişik reçete, kür, diyet vs. internette dolaşıyor ki benim yaptıklarım devede kulak bile kalabilir herkes kendince kendine uygun olduğunu düşündüğü şeyleri uygulamalı ve bunları uygularken en önemli şey moral. Yani insan öyle bir ruh hali içinde olmalı ki hem “evet bunları yapıyorum ve hamile kalacağım” diye kendini inandırmalı hem de “bunları yapıyorum ama hamile kalamayabilirim de, bu da bir olasılık” diye kendini telkin etmeli. Bu iki duyguyu birden yaşamak gerçekten çok zor ve bu yolda olan herkese sabır ve başarı dilerim.

26 Eylül 2009 Cumartesi

arkadaşlar kimse burda niye yazmıyor hayırdır?

canım 2 gündür bağlantımda sorun vardı giremedim siteye neyse bugün hallettim....Ben bal tarçın çörekotuna devam ediyorum...ve tabiki hayıt suyunada bakalım öbür adetimde ne olacak değerlerim beklemedeyim yani...

herkeze merhaba bayanlar bende endometriozis var 3 yıl önce laporoskopi ameliyatı oldum 1,5 senelik evliyim geçen ay tüp bebeğe baişamıştım kistlerimle beraber sağda ve solda çikolata kistlerim var ama dr tedaviyi iğnelerin beşinci günü yarıda kesti yumurtalarımın gelişmediğini söyledi ikinci ameliyatı olman gerek dedi ilk başlarda ameliyat istememişti ama şimdi açık ameliyatla kistlerimi aldırmam gerekmiş ondan sonra 6 ay suni menapoza sokacağını söyledi ve arkasından tüp bebek dedi tekrar.benim durumumda olan varmı acaba yumurtalarım gelişmediyse 2ci ameliyattan sonra daha kötü olmazmı çok korkuyorum arkadaşlar nolursunuz yardımcı olun yaşım 28 kistler alınınca daha mı iyi olur ya hiç yumurtam olmazsa ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim benim durumumda olan varmı acaba

herkeze merhaba bayanlar bende endometriozis var 3 yıl önce laporoskopi ameliyatı oldum 1,5 senelik evliyim geçen ay tüp bebeğe baişamıştım kistlerimle beraber sağda ve solda çikolata kistlerim var ama dr tedaviyi iğnelerin beşinci günü yarıda kesti yumurtalarımın gelişmediğini söyledi ikinci ameliyatı olman gerek dedi ilk başlarda ameliyat istememişti ama şimdi açık ameliyatla kistlerimi aldırmam gerekmiş ondan sonra 6 ay suni menapoza sokacağını söyledi ve arkasından tüp bebek dedi tekrar.benim durumumda olan varmı acaba yumurtalarım gelişmediyse 2ci ameliyattan sonra daha kötü olmazmı çok korkuyorum arkadaşlar nolursunuz yardımcı olun yaşım 28 kistler alınınca daha mı iyi olur ya hiç yumurtam olmazsa ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim benim durumumda olan varmı acaba

bence ameliyat olmayın çünkü bende de var doktorum ameliyat olmayın sakın dedi bana bildiği bişi var demektir

Back
X