yumurtalık tembelliği

endoplazmik_tosbik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
131
0
0
Ankara
merhaba kızlar :3:

35, 38 ve hatta 46 günü bulan düzensiz adetlerimden şikayetçiydim.
doktor yumurtalık tembelliği var dedi. :31:

47 gün olmasına rağmen hala reglim olmadığı için önce olmasını sağlayacak bi hap verdi.
sonrası içinde diane35 doğum kontrol hapını kullanmamı söyledi.
ama ben bu durumdan bişi anlamadım. :26:

nişanlıyım ve doğum kontrol hapları ile korunmaya soğuk bakan biriydim fakat doktor bunu yazmış.
ileride çocuk sahibi olmak istediğimde sıkıntı yaratacak bişi mi bu,
aynı şeyleri yaşayan yada bilgisi olan var mı ? :44::44::44:

Öncelikle geçmiş olsun umarım tez zamanda düzene girer. Arkadaşım 1 yıldan fazla kullandı sonra bebek düşündükleri için bıraktı ama 7-8ay korunmadıkları halde olmadı şuan hamile:31:
Zaten hap için 6 ila 1 sene gibi bi'süre veriyolar vücut normal seyrine dönsün diye...
Annem de düzenli hap kullandığı halde hamile kalmıştı bu da dipnot:26:

Öncelikle geçmiş olsun umarım tez zamanda düzene girer. Arkadaşım 1 yıldan fazla kullandı sonra bebek düşündükleri için bıraktı ama 7-8ay korunmadıkları halde olmadı şuan hamile:31:
Zaten hap için 6 ila 1 sene gibi bi'süre veriyolar vücut normal seyrine dönsün diye...
Annem de düzenli hap kullandığı halde hamile kalmıştı bu da dipnot:26:

yorumun için teşekkürler. strestendir gecikmelerim diyordum ama şimdi böyle bi tanı konunca korktum açıkçası :26:
bebek sahibi olma sürecim sıkıntılı olacak galiba. :31:
bide çoğu kişiler doğum kontrol hapını bırakınca sıkıntı yaşadıklarını söylerler genelde :44:

yorumun için teşekkürler. strestendir gecikmelerim diyordum ama şimdi böyle bi tanı konunca korktum açıkçası :26:
bebek sahibi olma sürecim sıkıntılı olacak galiba. :31:
bide çoğu kişiler doğum kontrol hapını bırakınca sıkıntı yaşadıklarını söylerler genelde :44:

Ama okadar olur bence sonuçta okadar süre ilaç kullanıyorsun vücudun normale alışma evresi olması lazım. Zaten birkaç ay sonra gebe kalınabiliyor:31:
En mantıklı korunma şekli bu gibi sanki bazen konuları okuyorum da diğerleri de sıkıntılı sanki. Tabii evli arkadaşlar daha iyi bilgi verir sana:31:
Annemin durumda da doktor "binde bir olur sana denk gelmiş" deyip çok şaşırmıştı:44:

Merhabalar, ben doktor değilim fakat tecrübelerime ve buradaki kişilerin yorumlarına bakarak bir kaç bilgiyi paylaşmak isterim canım. 1 yılı aşkın süredir bebek istiyoruz, regl günlerim düzenli ve hormonal sorunlarımın olmamasına ragmen bebeğimiz olmuyor.Anne olmaya en etken şey düzenli yumurtlamaktır.
Sende şuanda belli olan bir yumurtlama sorunu var. Bu evlenince başına sıkıntı yapacağını düşünüyorum. Muhetemelen pco hastası olabilirsin. Yani doğum kontrol hapı kullanmanı tavsiye etmem. Hatta hiç korunmanı önermem. Ne zaman evleneceksin peki? hatta şimdiden hormonlarına baktırmanı, tedaviye başlamanı öneririm. Gözünü korkutmak gibi olmasın canım ama, sakın korunmak için ilaç kullanma. Bu yumurtlama tedavini geciktirme derim ben, herşey çok daha erkenken..

Son düzenleme:
Merhabalar, ben doktor değilim fakat tecrübelerime ve buradaki kişilerin yorumlarına bakarak bir kaç bilgiyi paylaşmak isterim canım. 1 yılı aşkın süredir bebek istiyoruz, regl günlerim düzenli ve hormonal sorunlarımın olmamasına ragmen bebeğimiz olmuyor.Anne olmaya en etken şey düzenli yumurtlamaktır.
Sende şuanda belli olan bir yumurtlama sorunu var. Bu evlenince başına sıkıntı yapacağını düşünüyorum. Muhetemelen pco hastası olabilirsin. Yani doğum kontrol hapı kullanmanı tavsiye etmem. Hatta hiç korunmanı önermem. Ne zaman evleneceksin peki? hatta şimdiden hormonlarına baktırmanı, tedaviye başlamanı öneririm. Gözünü korkutmak gibi olmasın canım ama, sakın korunmak için ilaç kullanma. Bu yumurtlama tedavini geciktirme derim ben, herşey çok daha erkenken..

Ama adet düzensizliklerinde hep doğum kontrol veriliyor genelde:44:

off haklısın işte bende bu yüzden çekiniyorum doğum kontrol hapı adı altında kimyasalları almak sonrasındada sıkıntı yaşamak istemiyorum. :31:
korunma yöntemi olarak nişanlım korunacak oda hap kullanmamı istemiyordu konuşmuştuk daha önce :17:

düğüne ise 5-6 ay var daha.:18:

doktor hormon testi ve ultrasyon sonucuna bakarak bu tanıyı koydu :26:
2 ilaç verdi.
47 gündür adet olmadığım için önce adet görmemi sağlayacak bi hap verdi.
sonrada diane 35 e başla dedi işte :44::44::44:

"nişanlıyım ve doğum kontrol hapları ile korunmaya soğuk bakan biriydim" demişsiniz öncelikle korunabilmeniz için adet olmanız lazım.

Bu ilacı korunma için görmeyin. Doğum kontrol haplarının kısırlık falan yaptığı da şehir efsanesidir, tıbben kanıtlanan birşey yok. Ama insanımız kullanır sonra gebe kalamazsa hemen bilmediği şeyi suçlar. Buraya da yazan çok olacaktır, kullandım hamile kalmadım diye yok böyle birşey boşuna kafa karıştırmayın bu haplar sizin tedavi şekliniz

İçiniz rahat olsun, tedavinizi olun ki korunacak bir regl döneminiz olsun.

Son düzenleme:
off haklısın işte bende bu yüzden çekiniyorum doğum kontrol hapı adı altında kimyasalları almak sonrasındada sıkıntı yaşamak istemiyorum. :31:
korunma yöntemi olarak nişanlım korunacak oda hap kullanmamı istemiyordu konuşmuştuk daha önce :17:

düğüne ise 5-6 ay var daha.:18:

doktor hormon testi ve ultrasyon sonucuna bakarak bu tanıyı koydu :26:
2 ilaç verdi.
47 gündür adet olmadığım için önce adet görmemi sağlayacak bi hap verdi.
sonrada diane 35 e başla dedi işte :44::44::44:

Buradaki arkadaş doğum kontrol hapı veriliyor demiş. Demekki böyle bir tedavi süreci oluyor.Ben doktor korunmak için verdi sanmıştım. Madem öyle, Düğününe daha vakit varmış, o zaman bu ilaçları kullan, evlenince bırak. O zaman duruma göre bakarsın.Belki hemen hamile kalırsın, hiç belli olmaz..Eğerki olmazsa tekrar bir muayene olursun. Hem evlenince muayene, tetkik işi daha kolay olur.

Son düzenleme:
benim de öyle..
kan tahlili verip ultrasona girdim normal deyip gönderdiler,iki sene kadar önce.
Adını şimdi hatırlayamadığım da bi hap verdiler,6 ay kullandım.Kullandığım aylar boyunca saat gibi bir adet düzenim olmuştu ^^
doktor diyosa kullan bence,ne kaybedersin ki...

benim de öyle..
kan tahlili verip ultrasona girdim normal deyip gönderdiler,iki sene kadar önce.
Adını şimdi hatırlayamadığım da bi hap verdiler,6 ay kullandım.Kullandığım aylar boyunca saat gibi bir adet düzenim olmuştu ^^
doktor diyosa kullan bence,ne kaybedersin ki...

ilacı bıraktığında tekrar düzensizlik sorunu yaşadın mı peki :26:

Bende oyleyim. Bazen gec, bazen de erken gelir. 2-3 sene oncesine kadar iki ay boyunca gelmedigi de oluyordu ama ben hic sorunmus gibi yaklasmadim buna. Hic kafaya takmiyorum, umarim onemli birsey degildir. Simdilerde Eskisine nazaran daha duzenli ama yinede 1 hafta gec veya erken geldigi oluyor arada sirada

Öylemi bunu bilmiyordum, şimdi evlenecek felan ya, ben ondan öyle demiştim. Ne bileyim evlenincede korunmak iyi gelmiyor felan diyorlar. Hele yumurtlama sorunu, adet düzeni sıkıntılı olanlara..

Evet annem 42 yaşlarında adet düzensizliği vardı hatta menopoz falan zannetmiştik doktor doğum kontrol vermişti ozaman sonra düzene girdi çok şükür:31:

Bende oyleyim. Bazen gec, bazen de erken gelir. 2-3 sene oncesine kadar iki ay boyunca gelmedigi de oluyordu ama ben hic sorunmus gibi yaklasmadim buna. Hic kafaya takmiyorum, umarim onemli birsey degildir. Simdilerde Eskisine nazaran daha duzenli ama yinede 1 hafta gec veya erken geldigi oluyor arada sirada

bende takmazdım hatta stresten falan diye düşünürdüm .
öğrenince anladım ki ihmale gelmezmiş :53:

Back
X