yumurtalık tembelliği

Merhaba cnm ben evliyim belki oyusden diyorum ama, dogum kontrol hapi kullanmaya karsiyim ki bebek dusunenler icin diyorum..7yildir tup bebekle ugrasiyorum.ben bebek istedikce anlamadigim bi sekilde drlar dogum kontrol hapi verdi.. ben yumurtlarin bu haplarla iyice tembellesdigini dusunuyorum bu benim kaanatim.

adet düzensizliklerinin tedavisinde doğum kontrol hapları çok etkili.tedavi devam ettiği sürece düzenli adet görüyorsun ama bırakınca herşey eskisine dönüyor.hormonlarınıza mutlaka baktırın.belki yükseklik vardır.
ilerde evlendiğinizdede korunmayın direkt bebek düşünün.çünkü bendede aynı sorun var ve hamile kalamıyorum :ssz:

adet düzensizliklerinin tedavisinde doğum kontrol hapları çok etkili.tedavi devam ettiği sürece düzenli adet görüyorsun ama bırakınca herşey eskisine dönüyor.hormonlarınıza mutlaka baktırın.belki yükseklik vardır.
ilerde evlendiğinizdede korunmayın direkt bebek düşünün.çünkü bendede aynı sorun var ve hamile kalamıyorum :ssz:

hormon testi ve ultrasyon sonucuna bakarak bu tanıyı koydu zaten:31:
yazsonunda evleniyoruz ama 2-3 yıl bebiş düşünmüyorduk off bilmiyorum ki ne olacak :25:

benım adetlerım 13 yasından berı düzensiz düzensiz düzensiz....
yumurtalıklarım tembelmiş...

evlendıkten sonra 1 kere adet gördüm. sonrasında hamıle kaldım.
dogum yaptım hala duzensız.
onceden 2-3 ayda bir oluyordum sımdı 5-6 haftada bir.
lıseden bır arkadasımda benım gıbıydı o küçük bi tedavı gordu hamıle kalmak ıcın..

kilon varsa kılo ver. kilo da bayagı problem yaratıyor. ben 16 kılo verdım bayagı kısaldı aralardaki süre.

benım adetlerım 13 yasından berı düzensiz düzensiz düzensiz....
yumurtalıklarım tembelmiş...

evlendıkten sonra 1 kere adet gördüm. sonrasında hamıle kaldım.
dogum yaptım hala duzensız.
onceden 2-3 ayda bir oluyordum sımdı 5-6 haftada bir.
lıseden bır arkadasımda benım gıbıydı o küçük bi tedavı gordu hamıle kalmak ıcın..

kilon varsa kılo ver. kilo da bayagı problem yaratıyor. ben 16 kılo verdım bayagı kısaldı aralardaki süre.

1.75 boya 68 kilom var :44:

Öncelikle geçmiş olsun canım, doğum kontrol hapları yerine adet düzensizliği için -doktor kontrolünde- başka haplar kullansan?
O hapları istemediğin takdirde yazmıyor doktorlar.
Eğer korkuyorsan, ilerde sorun yaratacağını düşünüyorsan kullanma.

Ben de çok tecrübeli değilim ama kısaca yaşadıklarımı yazabilirim.
Bendede yumurtalıklarda tembelleşme var.pko hastasıyım.ultrason ve hormon tahlilleriyle kesinleşti.bekarken başlamıştım doktorlara gitmeye.deneme tahtası olduk.
prolaktin sorunumda vardı önce dostinexle düşürüldü.2 ay kullandım.söktürücüyle regli oldum.ve 1 yıl boyunca diane 35 kullanmamı iztedi.neyse kullandım belki dizelir diye.o aralar evlendim ve tedaviye devam ettim. 1 yıl sonra dr a gittim.tahlil istedi ilaçsız kendi kendime olmamı önerdi.ve ben 5 ay dan fazla regli olmadım.neyse yine söktürücülerle regli olup hormon tahlillerimi tekrarladım.prolaktinim tavan yapmıştı normal değeri 25 veya bazılarına göre 29 ken bende 100 çıktı. Mr istendi hipofizde iyi huylu tümör(mikro adenom tespit edildi ve doğum kontrol haplarıda tetiklemiş olabilir.çocuk istiyordum fakat olmuyor.tekrar dostinex içtim 2 ay. bu seferde çok düştü.normale döndürdük.ama ben hala uğraşıyorum. ve hala hamilelik yok.
Rabbim tüm isteyenlere nasib etsin. Senin böyle olacak diye bişey yok ama anlatıyım dedim.Doğum kontrol hapları sadece geçici bir çözüm.bırakınca Herşey aynen devam ediyor.böyle olacağını bilseydin asla 1 sene katlanmazdım o haplara.belki başka bir yöntemi vardır araştır istersen.
Rabbim şifa versin..

Ben de çok tecrübeli değilim ama kısaca yaşadıklarımı yazabilirim.
Bendede yumurtalıklarda tembelleşme var.pko hastasıyım.ultrason ve hormon tahlilleriyle kesinleşti.bekarken başlamıştım doktorlara gitmeye.deneme tahtası olduk.
prolaktin sorunumda vardı önce dostinexle düşürüldü.2 ay kullandım.söktürücüyle regli oldum.ve 1 yıl boyunca diane 35 kullanmamı iztedi.neyse kullandım belki dizelir diye.o aralar evlendim ve tedaviye devam ettim. 1 yıl sonra dr a gittim.tahlil istedi ilaçsız kendi kendime olmamı önerdi.ve ben 5 ay dan fazla regli olmadım.neyse yine söktürücülerle regli olup hormon tahlillerimi tekrarladım.prolaktinim tavan yapmıştı normal değeri 25 veya bazılarına göre 29 ken bende 100 çıktı. Mr istendi hipofizde iyi huylu tümör(mikro adenom tespit edildi ve doğum kontrol haplarıda tetiklemiş olabilir.çocuk istiyordum fakat olmuyor.tekrar dostinex içtim 2 ay. bu seferde çok düştü.normale döndürdük.ama ben hala uğraşıyorum. ve hala hamilelik yok.
Rabbim tüm isteyenlere nasib etsin. Senin böyle olacak diye bişey yok ama anlatıyım dedim.Doğum kontrol hapları sadece geçici bir çözüm.bırakınca Herşey aynen devam ediyor.böyle olacağını bilseydin asla 1 sene katlanmazdım o haplara.belki başka bir yöntemi vardır araştır istersen.
Rabbim şifa versin..

öncelikle uzun uzun anlatmışsın teşekkür ederim :71:
üniversitede cinsel sağlık eğitimi dersi almıştım ve doğum kontrol haplarının etkilerini öğrendikten sonra bu tür haplara soğuk bakan biriydim.her bünyede farklı etki yapabilir belki ama ben kullanmaktan yana değildim ama doktor bu tanıyı koyunca korktum ve kullanmam gerektiğini düşündüm ama sanırım sadece 1 aylık olarak kullanacam ben yine:45:

dediğin gibi etkisi yok denecek birşey değil kimyasal sonuçta.
başka yollar bulmakta fayda var galiba :44:

öncelikle uzun uzun anlatmışsın teşekkür ederim :71:
üniversitede cinsel sağlık eğitimi dersi almıştım ve doğum kontrol haplarının etkilerini öğrendikten sonra bu tür haplara soğuk bakan biriydim.her bünyede farklı etki yapabilir belki ama ben kullanmaktan yana değildim ama doktor bu tanıyı koyunca korktum ve kullanmam gerektiğini düşündüm ama sanırım sadece 1 aylık olarak kullanacam ben yine:45:

dediğin gibi etkisi yok denecek birşey değil kimyasal sonuçta.
başka yollar bulmakta fayda var galiba :44:

Rica ederim.doktor olmadığım halde tavsiyelerde bulunmak yerine sadece tecrübelerimi paylaşıyım dedim.
sadece doğum kontrol hapları tek seçenek değilse.Başka tercihlerin olabilecekse araştır doktoruna sor bence.
Rabbim şifa versin sanada bizlerede.

canim gecmis olsun ayni sorun bende de vardi. evliligim 10. ayinda faln doktora gittim yumurtlama tembelligi oldugu icin dogum kontrol hapi veremem kisirligi yol acabilir demisti. sonra 3 ay primolut kullandim ve 40 gunu gecen adetlerim 34-35 gunde bit olmaya basladi. gecen hafta da hormon testi yaptirdim prolaktinim yukek cikti o da yumurtlamayi etkiliyomus. bence hormonlarina da baktir

canim gecmis olsun ayni sorun bende de vardi. evliligim 10. ayinda faln doktora gittim yumurtlama tembelligi oldugu icin dogum kontrol hapi veremem kisirligi yol acabilir demisti. sonra 3 ay primolut kullandim ve 40 gunu gecen adetlerim 34-35 gunde bit olmaya basladi. gecen hafta da hormon testi yaptirdim prolaktinim yukek cikti o da yumurtlamayi etkiliyomus. bence hormonlarina da baktir

doktor hormon testi ve ultrasyona bakarak tanı koydu aslında ama benim içimden hiç kullanmak gelmiyo hapı :31:

bende de yumurta tembelliği var 1 aydır yasmin kullanıyorum pko var aynı zamanda :/ iki yıl diane35 kulanmıştım ve yan etkileri nedeniyle bırakmıştım şu anda bir yan etkisini görmüyorum bu ilacı kullanırken kan pıhtılaşma olayına dikkat etmek lazım iki ayda bir testle buna bakılabılıyormuş :/

merhaba kızlar :3:

35, 38 ve hatta 46 günü bulan düzensiz adetlerimden şikayetçiydim.
doktor yumurtalık tembelliği var dedi. :31:

47 gün olmasına rağmen hala reglim olmadığı için önce olmasını sağlayacak bi hap verdi.
sonrası içinde diane35 doğum kontrol hapını kullanmamı söyledi.
ama ben bu durumdan bişi anlamadım. :26:

nişanlıyım ve doğum kontrol hapları ile korunmaya soğuk bakan biriydim fakat doktor bunu yazmış.
ileride çocuk sahibi olmak istediğimde sıkıntı yaratacak bişi mi bu,
aynı şeyleri yaşayan yada bilgisi olan var mı ? :44::44::44:

Öncelikle geçmiş olsun adet düzensizliğinizle ilgili birşey diyemem ama bende de yumurta tembelliği ve yumurta rezervi azlığı vardı çocuk düşünmediğimiz halde eğer şimdi düşünmezsen ilerde olmama ihtimali yüksek dedi aşılama ile hamile kaldım. Bence tavsiyem ciddi bir problem başka bir doktora daha görünün.

merhaba kızlar :3:

35, 38 ve hatta 46 günü bulan düzensiz adetlerimden şikayetçiydim.
Doktor yumurtalık tembelliği var dedi. :31:

47 gün olmasına rağmen hala reglim olmadığı için önce olmasını sağlayacak bi hap verdi.
Sonrası içinde diane35 doğum kontrol hapını kullanmamı söyledi.
Ama ben bu durumdan bişi anlamadım. :26:

Nişanlıyım ve doğum kontrol hapları ile korunmaya soğuk bakan biriydim fakat doktor bunu yazmış.
Ileride çocuk sahibi olmak istediğimde sıkıntı yaratacak bişi mi bu,
aynı şeyleri yaşayan yada bilgisi olan var mı ? :44::44::44:

geçmiş olsun basıma gelmedi ama gelen kişilerden duyduğum ilk çocuk olmadan kesinlikle ne ilaç ne baska hiç bir şeklde korunmayın ve o hapları içmeyin diyorlar çocuğu gerçekten engelleyebiliyormuş.. Fakat onu kullandığı halde hamile kalanlar bile oluo.. Yani birazda bünyeye mi bağlı artık kader kısmet mi bilemicem geçmiş olsun bitkisel otlar al aktardan adet düzeni için :)

geçmiş olsun basıma gelmedi ama gelen kişilerden duyduğum ilk çocuk olmadan kesinlikle ne ilaç ne baska hiç bir şeklde korunmayın ve o hapları içmeyin diyorlar çocuğu gerçekten engelleyebiliyormuş.. Fakat onu kullandığı halde hamile kalanlar bile oluo.. Yani birazda bünyeye mi bağlı artık kader kısmet mi bilemicem geçmiş olsun bitkisel otlar al aktardan adet düzeni için :)

tüm yorumlardan sonra kullanmamaya karar verdim fakat dün ilaçlarımı almıştım acaba sadece aldığım 1 kutusunu kullansam mı acaba :44: yani sadece 1 aylık kullansam bi düzen olur mu acaba :26:

tüm yorumlardan sonra kullanmamaya karar verdim fakat dün ilaçlarımı almıştım acaba sadece aldığım 1 kutusunu kullansam mı acaba :44: Yani sadece 1 aylık kullansam bi düzen olur mu acaba :26:

canım yanlış yönlendirmek istemem ama arkdaısm kullandı lisede işe yaramadığı gibi tüylenme yaptı kızın yüüznde

merhaba cnm,
bende diane 35'i 4 seneden beri kullanıyorum 6 ay bıraktırıyor doktor sonra tektar başlatıyor bence iç diane 35 i ben seni yanlış yönlendirmek istemem ama ben 4 senedir içiyorum ne bir tüylenmem var nede başka bişey gerçi benim sorunum adet düzensizliği iyileştirdimi derdesen hala bi iyileşme yok hapı içince geliyor içmeyince gelmiyor reglim :31: yinede sen bilirsin cnm

Son düzenleme:
Back
X