Yumurtlama donemini hisseden var mi

mehrunnisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2022
2.279
1.597
83
Yumurtlamami cok net bicimde hissediyorum. Hatta bazen adet sanci kramplarindan daha siddetli oluyor. Karin kasik agrisi, gaz sancisi vs bunlarin hepsi oluyor. Benim gibi bunu yasayan var mi? Acaba bu normal bir sey mi? Cunku kimse yumurtlamasini hissetmiyor bile.

Ben de hissediyorum ağrısından ve akıntıdan hemen anlıyorum etrafımda da çok var benim gibi hissettiğini söyleyen, doktorum da gayet normal demişti bana

Ben de hissediyorum ağrısından ve akıntıdan hemen anlıyorum etrafımda da çok var benim gibi hissettiğini söyleyen, doktorum da gayet normal demişti bana
Ben kime sorsam farkinda bile degiller. Acaba neden bu kadar hissediyoruz. İlk defa benim gibi olan birine rastladim su an o kasik agrisi baslayinca yumurta catlamis mi oluyor acaba biliyor musunuz

Kişiden kişiye değişiyor o kısım. Bazıları yumurta çatlamadan hissediyor o ağrıyı bazıları çatladıktan sonra.
Ben hangi aşamada ağrıyı hissettiğimi anlamak için ovulasyon testiyle takip ediyorum. Benim ağrım yumurtam çatlayınca başlıyor, ağrı başladığında pik siliniyor çünkü. Emin olmak için bir iki ay testle takip edebilirsiniz.
Bence çoğu kadın hissediyor o ağrıyı ama anlamıyorlar ne olduğunu, benim arkadaşım durmadan ay gaz sancım var gaz sıkıştı galiba ağrım var diye geziyordu ortada, doktor doktor dolaştı sonunda bir doktor demiş o yumurtlama ağrısı her ay belirli günlerde olan gaz sancısı olmaz diye
Biraz da vücudunu dinlemeyi bilenler fark ediyor eğer çok belirgin belirtiler yoksa

Ama yok iste herkeste bu kadar belirgin olmuyor. Ovulasyon testleriyle ancak anlayabiliyorlar yoksa hicbir belirti olmuyormus ki. Bir ara acaba bunun dogurganlikla ilgisi olabilir mi diye dusunuyordum ama hala bilmiyorum. Yumurta catladiktan sonra hamilelik olmuyor artik dimi? Ben bu konulari hic bilmiyorim daha

Herkeste belirgin olmaması illa bir sorun ya da başka bir şey olmak zorunda değil ki. Gönlünü ferah tut. Şişlik, akıntı v.s çoğu insanda oluyor.

Doğurganlık ile ilgisi olmadığını doktorum söylemişti, bu tamamen bedenini dinlemek ve ona karşı hassas olmakla ilgili, bazen de bünye meselesi. Yoksa ağrıdan hastanelik olan biliyorum ama hamilelik için iki tarafta da sorun olmamasına rağmen baya uğraşmıştı. Burada da yumurtlama gününü çok net hissettiği halde hemen gebelik elde edemeyen çok kişi var. Yani hissediyor olmak iyi bişey de değil ama kötü bir şey de değil işte bünye ile ilgili tamamen sanırım.
Yumurta çatladıktan sonra 36 saat daha doğurganlık penceresi açık oluyor. Yani 36 saat daha şansın var sonra bitiyor ama belli de olmaz bazı kadınlar bazı aylar birden fazla kez de yumurtlayabiliyor.

Ovulasyon testi yumurtanin catladigini mi gosteriyor o zaman? Ona gore hamileligin olacagi vakitte pozitif oluyor sanirim. Simdi merak ettim benim agrim catlamadan once mi sonra mi acaba. Esimin islerinden dolayi duzenli bir iliskimiz olmadi. Bir keresinde iliski oldu ertesi gun cok fena yumurtlama agrisini yasadim. Diger sefer de yumurtlamayi hissettim ertesi gun birliktelik oldu. Olduktan sonra yine ayni agriyi hissettim hatta bu sefer daha siddetliydi. Onlem almadigimizdan beri de yumurtlamami tam anlayamiyorum birden cok agri oluyor ve tam 14 gun sonrasinda gelmesi gereken regl donemi birkac gun sekteye ugruyor

Ya cevremde kimsede olmayinca acaba bende mi gariplik var diye dusunmeye basladim. İns degildir
Cevrendekiler belki vücudunu tam dinlemiyordur. Bekarken yumurtlama ne bilmediğim için bende hiç bilmezdim, hissetmezdim. Öğrendikçe vücudu dinliyoruz. :)

Evet ovulasyon testi çatlama zamanını tespit etmek için yapılıyor. Çift koyu çizgi pik anlamına geliyor yani henüz çatlamadı ama çatlamaya hazır demek. Pikten sonra ikinci çizgi silinmeye başlayınca çatlama olmuş demek oluyor. Testle takip edip ağrının hangi zamana denk geldiğini anlayabilirsin. Hamilelik için en uygun zamanlar pik ve çatlama zamanı diye biliyorum

Tamamdir takip edecegim. Ya bir sey daha sormak istiyorum daha bilgilisiniz diye size sormak istedim. Korunmasiz iliski sonrasi adette duzensizlik olmasi normal mi? Bu yuzden iki seferdir hamile sandim kendimi. Dedigim gibi bir de yumurtlama agrimi karistirdim ilk defa. Bircok kez yasadim cunku ayni agriyi

Bende ağrı olmaz ancak normal dönemde akıntım olmadığı için yumurtalama döneminde gelen şeffaf akıntıdan o gün yumurtlama dönemim olduğunu anlıyorum. 1,5 gün kadar aralıklarla oluyor. Genelde de adet bitiminden 7 gün sonra. Herkeste akıntı olur ancak kadınların birçoğunda normalde de akıntı olduğu için fark etmiyor olabilirler. Vücudunu dinleyince fark ediyorsun her şeyi.

İste kimisinin dinlemesi gerekiyor anlamak icin. Ama ben yasadigim agrilar sonrasinda ogrenmistim yumurtlama oldugunu cunku benimki son derece siddetliydi. Vucudumu dinlemek icin ayrica caba sarf etmedin

Evet çok normal. Hatta korunmasız ilişkiden sonra saat gibi düzenli olan adeti geciken çok kişi var. Bilimsel açıklaması ne tam olarak bilmiyorum ama psikolojik de bir süreç olduğu için bence hormanlar bir şekilde etkileniyor bu yüzden denge biraz şaşıyor. Hamilelik belirtisi aradığımız için sürekli birebir aynılarını hamile olmasak bile yaşayabiliyoruz da.
Düzensizlik çok uzun süre devam eder ve gebelik oluşmazsa yine bir doktora görünün gebelik düşüncesi öncesi genel muayene olmakta fayda oluyor her zaman. Dilerim çok beklemeden hayırlısı ile alırsınız güzel haberi

Ben de hissediyorum, reglim saat gibi düzenlidir. Ve her ay aynı döngü günlerinde ilk önce beyaz kremsi akinti oluyor. 1 gün sonrası şeffaf sulu akinti, çamaşırımı ıslatıp değiştirme gereği hissettirecek kadar. Sonra kasık batması, bel ağrısı, gaz sancısı eşlik ediyor, ertesi gün de yumurta akı gibi kıvamlı , peceteye gelince uzayan kesilmeyen akinti ve yine o gün boyunca da ağrı sancı devam ediyor sonra yavaş yavaş terk ediyor. Ben bu süreçte yumurtladigimi düşünüyorum ve değerlendiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…