yumurtlama ve catlama ayni sey.

melis1978

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
796
167
123
47
Merhaba kizlar.yanlis verilen bir bilginin dogrusunu yazmak istiyorum.forumda dilden dile yayilmis vaziyette....yumurtlama ayri catlama ayri denilmis.hatta yumurtlama testlerinde lh seviyesi yukseldiginde degil,o yukseldikten 12,24,36 saat vs vs catlama olur diyen de olmus.hayir oyle degil.lh ne zaman yukselirse o an hem yumurtlama hem catlama ayni anda oluyor.bu olay evet saatlerce suruyor ama farkli zamanlarda olan farkli seyler degil.yani ikisi ayni sey...ayrica eger oyle olsaydi yumurtlama testlerinde uyari seklinde yazardi.cift koyu cizgiyi gordukten 1 gun 2 gun sonra iliskiye girin diye.oysa cift koyu cizgi yumurtlamanin ta kendisidir.

canım bence yanlış biliyorsun yumurtladığını anlayabilirsin ancak yumurtanın çatladığını anlayamazsın mesela ben geçen ay ovulasyon testi ile takip ettim yumurtladım 2 gün koyu çizgi çıktı ancak yumurtam çatlamamış ve kiste dönüşmüş yani diyeceğim yumurtladığında illa yumurtanda çatlamış olmuyor

Yanlis biliyorsun dedigin bilgi bana ait degil cnm.senin kist olayini bilemem o farkli bisey olabilir...edindigim bilgiyi jinekoloji sitesinden alinti yapip aynen paylasiyorum,ilk ve son cumlelere dikkat.

KADINDA YUMURTA ÇATLAMASI NEDİR?

Yumurta çatlaması nedir?
Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
Yumurta çatlaması sözü ile anlatılan olayda aslında çatlayan veya yırtılan yumurtanın kendisi değildir (yumurta hücresi değildir), yumurtanın etrafını saran foliküldür. Yumurta hücresi yumurtalıkta folikül denilen keseciklerin içerisinde bulunur. Yumurta hücresinin etrafını saran folikül belli bir büyüklüğe (genellikle 18-20 mm) eriştiğinde yırtılmaya (çatlamaya) başlar ve içerisinde bulunan yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya salınmış olur. Bu yumurta hücresi tüp tarafından yakalanır ve sperm ile buluşursa gebelik (döllenme) meydana gelir. Yumurta yumurtalıktan atıldıktan sonra yani yumurtlama olduktan sonra çatlama gibi bir duruma maruz kalmaz. Çatlama olayı zaten yumurtlamanın kendisidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…