Aile Planlaması Yumurtlayamamak ??? 🤦😢

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Svgidrmzz

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2021
473
236
23
31
Kizlar FSH 4.69
lLh 5.18
Estradiol 19
Prolaktin 22
Adetlerim düzensiz diye geçen ay doktora gittim bir sorun olmadığını söyledi bu değerlerle. Ama 40 günde felan oluyorum yumurtlama testi yapıyorum ama bir türlü yumurtlayamiyorum yumurtlama geç olunca gebelik gerçekleşmez mi sizce 27 yaşındayım. İlk gebelik olucak. Ovülasyon twsyi bugün 23.gun ama hala yok ya.🤦🤦

Eklentiler

• IMG20220106133822.webp
    IMG20220106133822.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 93
Kizlar FSH 4.69
lLh 5.18
Estradiol 19
Prolaktin 22
Adetlerim düzensiz diye geçen ay doktora gittim bir sorun olmadığını söyledi bu değerlerle. Ama 40 günde felan oluyorum yumurtlama testi yapıyorum ama bir türlü yumurtlayamiyorum yumurtlama geç olunca gebelik gerçekleşmez mi sizce 27 yaşındayım. İlk gebelik olucak. Ovülasyon twsyi bugün 23.gun ama hala yok ya.🤦🤦
Adet oluyorsaniz yumurtlama vardir teste sabırla devam edin bence bazi kisiler adet oldugu gun bile yumurtlayabiliyor ama aklinizda bu yönde bibsüphe varsa yumurta takibi yaptirin yumurta büyüten haplarlar veya ignelerle polikistik gorüntü olabilir yumurtaliklarinizda en iyisi özel iyi bir doktora görünmek devlet bu yönden malesef zayif kaliyor ilgilenmiyorlar hic banada olur olur deyip gonderdiler ben yaklaspk 2 sene olacak tedaviyle dahil gebelik elde edemedim bir sorunda yok halbuki ondan evde kendi cabalarinizla deneyerek sonuc beklemenizi onermem bence doktor takibi onemli

Adet oluyorsaniz yumurtlama vardir teste sabırla devam edin bence bazi kisiler adet oldugu gun bile yumurtlayabiliyor ama aklinizda bu yönde bibsüphe varsa yumurta takibi yaptirin yumurta büyüten haplarlar veya ignelerle polikistik gorüntü olabilir yumurtaliklarinizda en iyisi özel iyi bir doktora görünmek devlet bu yönden malesef zayif kaliyor ilgilenmiyorlar hic banada olur olur deyip gonderdiler ben yaklaspk 2 sene olacak tedaviyle dahil gebelik elde edemedim bir sorunda yok halbuki ondan evde kendi cabalarinizla deneyerek sonuc beklemenizi onermem bence doktor takibi onemli
Haklısınız devlet ilgilenmiyor ama 2 ay önce adetten önce özelde muayene oldum yumurtalıklarıma da bakıldı

Hayır sorun yok dedi eşim daha doktora gitmedi ama bir de onun gitmesi lazım ama benim de yumurtlama zor oluyor
Yumurtlama zor oluyorsa bi sorun vardir bir daha gidisinizde sorun tekrardan yumurtaliklarimda polikistik over görüntüsü varmı diye banada devlette soylememislerdi. Zaten agizlarinda lafi cimbizla aliyoruz

Testi dogru uyguluyor musunuz?
Testten en az 2 saat önce sivi alımını kesin ve o idrarla testi yapın
Testiniz bozuk değildir umarım günü kaçırmamak adına 2 güne 1 ya da 3 2 3 2 şeklinde de deneyebilirsiniz hormon degerleriniz bence normal

Beslenme düzeniniz ceviz bal badem falan ekleyin bi de folik asit 👌😊

Hayır sorun yok dedi eşim daha doktora gitmedi ama bir de onun gitmesi lazım ama benim de yumurtlama zor oluyor

Testi dogru uyguluyor musunuz?
Testten en az 2 saat önce sivi alımını kesin ve o idrarla testi yapın
Testiniz bozuk değildir umarım günü kaçırmamak adına 2 güne 1 ya da 3 2 3 2 şeklinde de deneyebilirsiniz hormon degerleriniz bence normal

Beslenme düzeniniz ceviz bal badem falan ekleyin bi de folik asit 👌😊
Canım testi şöyle uyguluyorum eşim işe gidiyor 7 de onu ise topladıktan sonra 7 30 da lavaboya gidiyorum su içip uyuyorum daha sonra alarm kuruyorum 11 gibi ovulasyon testini 11 gibi yapıyorum. İkinci idrar olmuş oluyor. Testin markası laboquick. Böyle olması iyi mi sizce ilk kez kullanıyorum. Folik asitte kullanıyorum camim ayrıca. Gün aşırı da değerlendiriyoruz bakalım. 🌸🤗

Canım testi şöyle uyguluyorum eşim işe gidiyor 7 de onu ise topladıktan sonra 7 30 da lavaboya gidiyorum su içip uyuyorum daha sonra alarm kuruyorum 11 gibi ovulasyon testini 11 gibi yapıyorum. İkinci idrar olmuş oluyor. Testin markası laboquick. Böyle olması iyi mi sizce ilk kez kullanıyorum. Folik asitte kullanıyorum camim ayrıca. Gün aşırı da değerlendiriyoruz bakalım. 🌸🤗
Topladıktan değil gönderdikten sonra yazacaktım canım da otomatik yazılmış 😀😀

Aslında gayet doğru uyguluyorsunuz ben genelde 2 gibi falan yapıyordum 12 ila 4 arası daha mı uygun acaba, bilemedim 🥰

Merhaba. Benimde 30.günüme kadar yumurtlayamadım 31.lekelenmem geldi yani dün bugün de leke devam ediyor ya yerleşme ya da yumurtlamadan adet oluyorum 🤦‍♀️

Böyle testlerim. Son 4 aydır adet döngüm 23- 33günde bir bu ay da eğer adet olduysam 31.gün oluyor ama ne ara yumurtladım?

Eklentiler

• IMG_20211231_194935.webp
    IMG_20211231_194935.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 70
Kizlar FSH 4.69
lLh 5.18
Estradiol 19
Prolaktin 22
30 yaş öncesi yılda bir defa bir ay yumurtlamadan geçer. Bu ay yumurtlama olmazsa birdahaki ay olur. Birdahaki ay da olmazsa doktorunuza tekrar danışın. Ateş ölçme yöntemini biliyormusunuz? Yumurtlamayı ve luteal fazı gösterir. Luteal faz 12 günden az olursa bir sorun var demektir. Genelde 12-16 gün sürer. Bu arada yumurtlama erken de geç de olabilir, gebeliğe etki etmez.

Back
X