yumuşacık et pişirme

sedna03

Guru
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2008
1.824
32
358
Diğer
Kızlar merhaba yemek yapmakta çok usta değilim. Et yapmak istiyorum ama olmuyor :-(lastik gibi oluyor tatsız tuzsuz oluyor yada içi pişmiyor..geçen marketten aldım paketli üzerinde 60 70dakika fırında pişirin yazıyordu yaptım ama olmadı..hani lokantalarda et yaparlar ya soslu ışte öyle yapmak istiyorum
Şimdi sorularım var yardımcı olursanız sevinirim. Eşim et seviyor ama yapamıyorum :'(
1-yumuşacık et için neye dikkat etmeliyim?et nasıl olmalı?
2-et terbiyesi nasıl olur??yoğurt süt filan yapanlar varmış ama nasıl olur ii bi terbiye sosu tarifi var mi?
3-pişirirken neye dikkat etmeliyim?
4-etin üzerine güzel sos tarifi verebilir misiniz??servis için

Annem yapar et yemeği filan ama terbiye sos filan yapmadık hiç bilmiyorum. Klasik mutfak bizim yemekten ziyade sebze ağırlıklıdır
Uzattım kusura bakmayın lütfen ama güzel güzel yemekler yapmak istiyorum:-(
Teşekkürler şimdiden

Kızlar merhaba yemek yapmakta çok usta değilim. Et yapmak istiyorum ama olmuyor :-(lastik gibi oluyor tatsız tuzsuz oluyor yada içi pişmiyor..geçen marketten aldım paketli üzerinde 60 70dakika fırında pişirin yazıyordu yaptım ama olmadı..hani lokantalarda et yaparlar ya soslu ışte öyle yapmak istiyorum
Şimdi sorularım var yardımcı olursanız sevinirim. Eşim et seviyor ama yapamıyorum :'(
1-yumuşacık et için neye dikkat etmeliyim?et nasıl olmalı?
2-et terbiyesi nasıl olur??yoğurt süt filan yapanlar varmış ama nasıl olur ii bi terbiye sosu tarifi var mi?
3-pişirirken neye dikkat etmeliyim?
4-etin üzerine güzel sos tarifi verebilir misiniz??servis için

Annem yapar et yemeği filan ama terbiye sos filan yapmadık hiç bilmiyorum. Klasik mutfak bizim yemekten ziyade sebze ağırlıklıdır
Uzattım kusura bakmayın lütfen ama güzel güzel yemekler yapmak istiyorum:-(
Teşekkürler şimdiden

et yemeği yaparken özel sos filan yapmam kafama göre takılırım :40: ama eti ocağa koyar koymaz tuz dökersen hem etin pişmesini geçiktirir hemde lastik gibi olur. eti az yağlı tencere koy kapağını kapat ara ara karıştır suyunu bırakıp çekene kadar pişir. soğan havuç vs ekliceksen et suyunu çekip bıraktıktan sonra etin üstüne ekle kapağı tekrar kapat yine ara ara karıştırarak pişir. sonra domates filan eklemek istersen ekle :34: eti domatesten soğandan sonra koyduğun zaman da iyi pişmez ve ete ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce tuz koyman lazım

yumuşacık et tarifleri :)
sote şeklinde pişirmek istersen, kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyup 3-4 dakika yüksek ateşte pişir (etlerin çok fazla sulanmasını engellemek için ).sonra ocağın ayarını en aza düşür ve 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip kapağını kapat.ara sıra karıştırarak 45 dakika pişir.sonrasında 1 tane kurusoğanı yemeklik doğrayıp etlerin üstüne ekle,karıştır ve 15 dakika daha kısık ayarda pişir..etin tadına bakarsan yumuşak olduğunu görürsün zaten.sonrasında yeşil biber,domates ve tuzunu koy bir 10 dakika daha ocakta kalsın...altını kapat ,isteğe göre pul biber ve biraz kekik hoş koku verir...

fırında soslu biftek : derin bir tepsiye biftekleri sırayla diz,üstüne halka doğranmış 2 adet kuru soğanı,en üst katada yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri diz ve fırında 280 derecede 5 dakika pişir. ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvıyağ ,sarımsak severseniz 2 diş dövülmüş sarımsak,kekik,pul biber ,tuz ve azıcık kimyonu 2 su bardağı kaynar suyla karıştır.
5 dakika sonra fırından çıkardığın tepsinin üzerinde hazırladığın sosu heryere gelecek şekilde gezdir.ve tekrar fırına sür.pişmesini kontrol et yaklaşık 45 dakikada harika bir yemek oluyor...
afiyet olsun :)

gecenin bir yarısı hızımı alamadım bir de beyaz et için sos tarifi vereyim dedim...
bir çorba kaşığı yoğurt,1 çorba kaşığı mayonez,1 adet kuru soğanın suyu (rendeledikten sonra suyunu sıkıp,posasını atılacak) ,
tuz ve karabiber çırpıldıktan sonra ,tavuklarla güzelce karıştırılacak.ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletilecek.
istersen ızgarada ,istersen az yağlı tavada kızart...
inşallah tariflerimi beğenirsin :)

Back
X