- Emoji Skoru
- 455
- Puanlar
- 123
- Konu Sahibi Mavis Deniz
İyi geceler arkadaşlar.. Ben Türkiye’de ailemle yaşıyorum ve yaşam standartlarım düşük değil, okulum bitti ve işim var. Güzel denebilecek bir hayatım var. Fakat aklımın bir köşesinde acaba yurt dışı imkanları nasıldır diye bir düşünce vardı bunun için bir arkadaşım aracılığı ile birileriyle görüştük bölümüme en uygun ülkenin Almanya olduğunu ya yüksek lisans ile gitme ya da denklik ile çalışma imkanlarımın olabileceğini söylediler. Bir yandan bu fikir hoşuma gitti fakat ciddi düşününce aklımda bir sürü soru işareti oluştu fikirlerinizi almak istiyorum. Mesela ben oraya ailemle değil tek başıma gideceğim. Ben üniversite dahil olmak üzere hep ailemin yanında kalmış biri olarak bu konuda çok zorlanır mıyım, çok özler miyim ve pişman olur muyum? Oraya gidince kalacağım yere bağlı olarak birkaç türk arkadaşla kalacağız muhtemelen ve ben yeni tanıdığım insanlarla kalmayı becerebilir miyim? Tamamen farklı bir kültür ben buna ayak uydurabilir miyim? Almanca zor bir dil bu dili öğrenmeyi başarabilir miyim? Bunların yanında avantajları da vardır tabi ki benim için bir deneyim, bir dil, belki yüksek lisans imkanı olacak ama değer mi? Bunun kararını veremiyorum. Bunları aslında kendim cevaplamalıyım ama bu deneyimi yaşayan veya empati yapıp fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim.