- 7 Temmuz 2016
- 908
- 615
- 53
- 36
- Konu Sahibi Asmidelimeliss
-
15000 dolar yaziyor internette ve altinlari türkieyede birakmak istiyoruz zaten gelirken ne gibi sorun oluyorki anlayamadimTurkiye'ye giriste 15 binliraydi sanirim. Ama a. birligi ulkeleriden birinde yasiyorsaniz Turkiye'den geri donuste sikinti olabilir.. Cunku sinir 430 € ve ustu vergiye tabii.. Altinlarin o ulkeden alindigina dair fatura ibraz etmeniz gerekiyor vergi odememek icin diye biliyorum.. Yanlislik varsa bilen arkadaslar duzeltebilir..
Nakit para sınırı 10000€.Geçende bi haber okudum kolundaki altınlar bu sınırı geçtiği için bir bayana ceza verilmiş
evet öyle seyler oluyormus iste o yüzden sinir ne kadar acaba bilmiyorumNakit para sınırı 10000€.Geçende bi haber okudum kolundaki altınlar bu sınırı geçtiği için bir bayana ceza verilmiş
Altında da o kadardırevet öyle seyler oluyormus iste o yüzden sinir ne kadar acaba bilmiyorum
15000 dolar yaziyor internette ve altinlari türkieyede birakmak istiyoruz zaten gelirken ne gibi sorun oluyorki anlayamadim
ben iyice salaga bagladim galiba .. yani türkiyeye getirirken sinir yok mu ( bence var yani)Altinlari Turkiye'de birakacaksaniz sikinti olmaz.
Sorun su sekilde oluyor.. Diyelimki almanyada yasiyorsunuz. Altinlari da almanyadan aldiniz. Ama elinizde bunu kanitlayacak bir faturaniz yok. O altinlarla Turkiye'ye geldiniz. Almanyaya altinlarla geri donmek istediginizde alman yetkililer o altinlari fark ederlerse size ceza kesiyorlar. Cunku almanyaya degeri 430 eurodan fazla olan altini sokamiyorsunuz. Ceza ve vergi odemek zorundasiniz.. Size belirtilen tutari odedikten sonra altinlarinizi almanyaya sokabilirsiniz..
Ancak Fatura ile o altinlari almanyadan aldiginizi kanitlarsaniz ceza kesmiyorlar. Vergi de odemenize gerek kalmiyor..
Altinlari Turkiye'de birakacaksaniz sikinti olmaz.
Sorun su sekilde oluyor.. Diyelimki almanyada yasiyorsunuz. Altinlari da almanyadan aldiniz. Ama elinizde bunu kanitlayacak bir faturaniz yok. O altinlarla Turkiye'ye geldiniz. Almanyaya altinlarla geri donmek istediginizde alman yetkililer o altinlari fark ederlerse size ceza kesiyorlar. Cunku almanyaya degeri 430 eurodan fazla olan altini sokamiyorsunuz. Ceza ve vergi odemek zorundasiniz.. Size belirtilen tutari odedikten sonra altinlarinizi almanyaya sokabilirsiniz..
Ancak Fatura ile o altinlari almanyadan aldiginizi kanitlarsaniz ceza kesmiyorlar. Vergi de odemenize gerek kalmiyor..
Yok iste benimki tamtersi burda evlendim türkiyeye götürmek istiyorum. Cünkü orda daha bozuluyorBen hic hatirlamiyorum ne kadar sinir diye.
Turkiye de evlendim, yurtdisina evime donerken yanima aldim hepsini. Baya vardi.
Galiba deli cesareti valizin icine koymustum?
Düğününüz yurt dışında olduysa yanınıza davetiyenizde alın ve altınlarla çekilmiş bir kaç fotoğraf alın kanıt amaclı bilezik takip üstüne kol bandı takin toplam kaç bilezikevet öyle seyler oluyormus iste o yüzden sinir ne kadar acaba bilmiyorum
Estagfurullahben iyice salaga bagladim galiba .. yani türkiyeye getirirken sinir yok mu ( bence var yani)
Nakit para 3000Euro Almanya'ya girerken. Turkiye'ye sokacaksaniz, gumruk kurallari yazin cikiyor.
Iste para 10000 euro diyor ama altin gümüs falan 15000 dolar diyor anlamadim gitti ya
EstagfurullahTurkiyeye gelirken de sinir var. Ama 15 bin tl degil 15 bin dolarmis..
Ama bu kisi basi boyle diyelimki 2 kisi geliyorsunuz her kisi 15 bin hakka sahip. Toplam 30 bin dolar olur. Bir de Turkiyeye geldigimde yeni hava alaninda ben hic xraydan falan gectigimi hatirlamiyirum.. Sadece iki kapi vardi ben gumruksuz olandan gectim diye aklimda kalmis. Okadar buyuktu ki yurumekten canim cikti.. Net olarak tek hatirladigim sey cok fazla yurumus oldugum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?