Yurt disinda yasayan ve tecrübesi olanlar, lütfeenn yardim!

Asmidelimeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2016
908
615
53
36
Arkadaslar merhaba

Ben yurtdisinda evlendim ve burda yasiyorum. Evlendigimizde birkac altinimiz oldu haliyle ve ben bunlari Türkiye ye götürmek istiyorum. Taktir edersiniz ki bunun icin vergi ödmek istemiyorum. Bunun belli bi miktari varmis, bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaslar var mi acaba? Yardimci olursaniz cok sevinirim...

Turkiye'ye giriste 15 binliraydi sanirim. Ama a. birligi ulkeleriden birinde yasiyorsaniz Turkiye'den geri donuste sikinti olabilir.. Cunku sinir 430 € ve ustu vergiye tabii.. Altinlarin o ulkeden alindigina dair fatura ibraz etmeniz gerekiyor vergi odememek icin diye biliyorum.. Yanlislik varsa bilen arkadaslar duzeltebilir..

15000 dolar yaziyor internette ve altinlari türkieyede birakmak istiyoruz zaten gelirken ne gibi sorun oluyorki anlayamadim

Nakit para sınırı 10000€.Geçende bi haber okudum kolundaki altınlar bu sınırı geçtiği için bir bayana ceza verilmiş

15000 dolar yaziyor internette ve altinlari türkieyede birakmak istiyoruz zaten gelirken ne gibi sorun oluyorki anlayamadim

Altinlari Turkiye'de birakacaksaniz sikinti olmaz.

Sorun su sekilde oluyor.. Diyelimki almanyada yasiyorsunuz. Altinlari da almanyadan aldiniz. Ama elinizde bunu kanitlayacak bir faturaniz yok. O altinlarla Turkiye'ye geldiniz. Almanyaya altinlarla geri donmek istediginizde alman yetkililer o altinlari fark ederlerse size ceza kesiyorlar. Cunku almanyaya degeri 430 eurodan fazla olan altini sokamiyorsunuz. Ceza ve vergi odemek zorundasiniz.. Size belirtilen tutari odedikten sonra altinlarinizi almanyaya sokabilirsiniz..
Ancak Fatura ile o altinlari almanyadan aldiginizi kanitlarsaniz ceza kesmiyorlar. Vergi de odemenize gerek kalmiyor..

ben iyice salaga bagladim galiba .. yani türkiyeye getirirken sinir yok mu ( bence var yani)

Pardon 15000 bin tl yazmissiniz sanirim. Ama tl cok düstü hic birsey degilki onbesbin moralim bozuldu ya

Ben hic hatirlamiyorum ne kadar sinir diye.
Turkiye de evlendim, yurtdisina evime donerken yanima aldim hepsini. Baya vardi.
Galiba deli cesareti valizin icine koymustum?

evet öyle seyler oluyormus iste o yüzden sinir ne kadar acaba bilmiyorum
Düğününüz yurt dışında olduysa yanınıza davetiyenizde alın ve altınlarla çekilmiş bir kaç fotoğraf alın kanıt amaclı bilezik takip üstüne kol bandı takin toplam kaç bilezik

ben iyice salaga bagladim galiba .. yani türkiyeye getirirken sinir yok mu ( bence var yani)
Estagfurullah Turkiyeye gelirken de sinir var. Ama 15 bin tl degil 15 bin dolarmis..

Ama bu kisi basi boyle diyelimki 2 kisi geliyorsunuz her kisi 15 bin hakka sahip. Toplam 30 bin dolar olur. Bir de Turkiyeye geldigimde yeni hava alaninda ben hic xraydan falan gectigimi hatirlamiyorum.. Sadece iki kapi vardi ben gumruksuz olandan gectim diye aklimda kalmis. Okadar buyuktu ki yurumekten canim cikti.. Net olarak tek hatirladigim sey cok fazla yurumus oldugum

Iste para 10000 euro diyor ama altin gümüs falan 15000 dolar diyor anlamadim gitti ya

O zaman degeri 15.000 dolar olan ziynet esyasi. Nakit para siniri farkli, diger degerli tasinabilir mallar farkli oluyor. Elinizdekilerin degeri nedir? 2 kisi geliyorsaniz, 30.000dolarlik hakkiniz oluyor, eee Kasikci Elmasi falan getirmicekseniz yeter bence

Evet siz tl yazdiniz sandim ondan korktum zaten esimle giderizyeter o zaman. Bide evet normalde bi kere sadece kontrole denk geldim adam is olsun diye bir valiz gecirin yeter demisti ama iste bende de essek sansi oldugu icin yakalaniriz kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…