Yurtdışı Hemşirelik

queenofhaters

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
4.016
12.575
128
Arkadaşlar merhaba,
Aranızda Avrupa dışındaki ülkelerde hemşirelik yapan var mı acaba?

Sabahtan beri bakıyorum ben hiçbir şart bulamadım çıldıracağım. Okulların başvuru tarihini bilmiyorum.

Yurtdışında okuyacağım. Sıfırdan lisans. Hangi ülkede kaç yıllık bu okul?

Zor mu kolay mı hemşirelik memnun musunuz? Şimdi evlilikle yürür mü nasıl olur bilemedim.

Herkes mesleğinden şikayetçi olduğu için biraz da olumlu yönlerini duymak istiyorum.
Bana bir el atsanız?

hemşirelik bilemem de

Avrupa dışındaki ülke derken bir kaç örnek verseniz

yani Avustralya mı Endonezya mı

Güney afrika mı Nijer mi

Şili mi Arjantin mi Kanada mı

Rusya mı Hindistan mı

zira her ülkenin şartları farklı olduğu gibi sağlıkta bence dile hakim olmak da önemli

yani örnek olsun diye atıyorum Çin de okumak kolay olsa da Çince öğrenmek yıllar alabilir

Mesleğinizden memnun değil misiniz?

Evet, haklısınız. İngilizce ya da almanca konuşulan ülkeler olsun istiyorum ben
Buna cezayir, kenya, nijerya da dahil aslında
Evet önceliğim diğer akla gelen gelişmiş ülkeler

Hayır, hiç değilim.
Hem biraz uzaklaşmak hem de yeni bir bölüm okumak istiyorum. Yakın zamanda başka bir ülkeye taşınacağız o yüzden ben de ülkelere gmre hemşirelikleri araştırıyorum.

Bildiğim kadarıyla avukatsınız ve her ülkenin kanunları farklı olduğundan başka bir ülkede mesleğinizi icra edemeyecektiniz zaten, yoksa çok geçerli bir mesleğiniz var diyecektim. Tabii dışı bizi içi sizi yakar o derece zorluğu da vardır. Umarım yeni hayatınızda çok mutlu olursunuz :)

Hayır, hiç değilim.
Hem biraz uzaklaşmak hem de yeni bir bölüm okumak istiyorum. Yakın zamanda başka bir ülkeye taşınacağız o yüzden ben de ülkelere gmre hemşirelikleri araştırıyorum.
Diyorsunuz ama saglik tam da macera arayan bireye göre oldukça riskli bir sektör.
Düşünülmeden anlik alinmis bir karar gibi sizinki

Teşekkür ederim. Yurtdışında hukuk danışmanlığı yapabilmek mümkün aslında.
Çok zorlu bir süreç ancak. Ben genel olarak tamamen farklı bir sektör istiyorum. Küçükken de kendimi cıss yapan hemşire olarak hayal ederdim :))) o yüzden hemşirelik düşünüyorum.

Oncelikle çok güzel bir karar tebrik ederim umarım istediğiniz olur:)
İstediğiniz ülkenin üniversitelerinin mail adreslerini netten bulup mail atarsaniz belki detaylı bilgi edinebilirsiniz diye düşünüyorum.

Oncelikle çok güzel bir karar tebrik ederim umarım istediğiniz olur:)
İstediğiniz ülkenin üniversitelerinin mail adreslerini netten bulup mail atarsaniz belki detaylı bilgi edinebilirsiniz diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim. Ülkelerin hemşirelik şartlarını bilirsem tercihimi buna göre belirlemek istiyorum aslında. Birkaç üniye mail attım, okul şartları işte ülke denkliği ve okul ücretleri dışında bir bilgi vermiyorlar hiç

üniversiteden resmi olarak sizin istediğiniz türde bilgiyi bulmak zor olur
ancak netten istediğiniz okulların öğrenci klüplerini bulabilirsiniz onlar daha çok yardımcı olacaktır

eğer gerçekten avukatsanız mesleğinizde ilerleyin ya da başka bir dalda master a başlayın .öyle o mesleği beğenmedim bir de şunu okuyayım yk okulu 3.üncü sınıftan bırakıp tekrar sınava gireceğim diyenlere çok şaşıyorum ben eğitim daha ileriye gitmektir bence öyle takrardan başa dönerek hayatta başarı zor.anca zengin olunacak ve para için değil sadece ego ya da kendi zevkin için okunacak sa o başka tabiki okusunlar.Ama aileyi eşi annebabayı zora sokacak şekilde zırt pırt başka okula geçenlere çok kızıyorum .tabii bu kendi fikrim

Gittiğim Almanca kursunda hemşirelik okuyan bir arkadaşım var. O okulunu burda bitirip mezun olduktan sonra Almanyaya gitmeyi düşünüyor. Orada çalışmak için gereken şartlar 'B2 seviyesinde Almanca,çalışma izni ve diploma' diye biliyorum.
Ama sıfırdan orda okumak isterseniz bildiğim kadarıyla dışarıdan gelecek öğrenciler için benzer bölümü kazanmış olma ve almanca yeterlilik sınavını geçmiş olma şartları aranıyor.
Örneğin tıp okumak istiyorsanız kendi ülkenizde biyoloji,tıp,hemşirelik,diş hekimliği vb. Kazanmış olmanız veya yeterli puanı tutturmuş olmanız gerekiyor .
Bir zamanlar ben de Almanyada okumak istiyordum o yüzden araştırmıştım,karşıma bu şartlar çıkmıştı elbette yanılıyor da olabilirim :)

Çok teşekkür ederim, hiç bilmiyordum bunu
Almanya hiç gitmek istediğim bir yer değil ama
Şartlar çok iyi, siz neden düşünmediniz?

Çok teşekkür ederim, hiç bilmiyordum bunu
Almanya hiç gitmek istediğim bir yer değil ama
Şartlar çok iyi, siz neden düşünmediniz?
Rica ederim ne demek :) yazılanları okurken sanki Almanya olabilir diye yazdığınızı gördüm ona binaen söyledim kusura bakmayın yanlış görmüş olabilirim :)
Benim hedefim tıp okumaktı, zaten zor olan bir bölümü Almanca ne kadar anlayabilirim ki , ayrıca 6 sene yalnızca okuması var bunun öncesinde ne kadar sürede dil öğrenip tamamen bölüme vakıf olabilirim diye düşünüp vazgeçtim. Eğitim dilinin yalnızca almanca olması insanı zorluyor, ingilizce olsaydı halledebilirdim.
Sonuç olarak Türkiyede bir tıp fakültesi kazandım , inşallah mezun olup uzmanlığımı orda almayı düşünüyorum :)
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Başka ülkeye taşınacağız yazmışsınız ama kaçırmış olabilirim o kısmı kusura bakmayın :)

Biz şu an Türkiye' deyiz. Yakın zamanda resmi dili İngilizce olan ülkelerden birine gidiyoruz
A ne güzel, umarım siz de başarılı olursunuz hep

Biz şu an Türkiye' deyiz. Yakın zamanda resmi dili İngilizce olan ülkelerden birine gidiyoruz
A ne güzel, umarım siz de başarılı olursunuz hep
Çok teşekkür ederim :)
Eğer gerçekten hemşirelik okumak istiyorsanız dilinizi iyice geliştirip,internetten istediğiniz ülkenin kabul koşullarını araştırın derim. Resmi dilin ingilizce olması sizin için büyük avantaj bence :) hakkınızda hayırlısı olsun :)
( ingiltere ve amerika diliniz ne kadar iyi olursa olsun dışarıdan gelen öğrencileri çok zor kabul ediyor,hatta neredeyse hiç kabul etmiyor, bu yüzden eğitim dili ingilizce olan diğer avrupa ülkelerini araştırabilirsiniz :) )

Yurtdisinda hrmsirelik iyidir heralde.Turkiyede iyu degil cok bence
Turk insaniyla calismak zor cunku meslekten ziyade..Yurtdusinda calisiyor olmak icimde ukde kaldi..R.. vasitasiyla gitmem mumkundu halbuki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…