• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışımı,devletmi? Arada kaldımm.

breakingbadd

♥JUSTist♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
8.401
7.128
163
Merhaba arkadaşlar benimki pek bir dert sayılmaz ama fikrinize ihtiyacım var.o_O

Ben diyetisyenliği bitirdim ve bu sene kpssyi kazandım.Ama üniversitemin son senesini bir değişim programıyla Norveçte okudum.Uzun zamandır mesleğimin orda da geçerli olacağına dair bir belge bekliyordum ve bugün elime ulaştı.1yıllık bir ilişkim var sevgilim orda ve doğal olarak böyle bir fırsat varsa oraya taşınmamı istiyor.Annem ise devlet garanti ne yapacaksın yurtdışında diyor.Norveçin refah seviyesi,imkanları çok daha iyi,burada ise devlette çalışma imkanı var.Sevgilim bir yandan annem bir yandan konuşuyor,sizce ne yapmalıyım?:KK43::KK43:

sevgilini ve anneni bir yana bırakıp şu sorunun cevabını ver. sen ne istiyorsun; bu hayattan ne bekliyorsun, hayallerin neler? O garanti bu garanti o onu istiyor bu bunu istiyor deme kalbinden geçen yolda ilerler:KK68:

bölümün gayet güzel neden bir sene yurtdışı deneyip ona göre karar vermiyorsun. farklı kültür şehir hayat tarzı güzeldir hele de norveç gibi muhteşem tabiaatı olan bir ülkede neden bir 1 sene kendini denemeyesin. ama ülkenden ayrılık aileden ayrılık seni zamanla yıpratabilir.

sevgilini ve anneni bir yana bırakıp şu sorunun cevabını ver. sen ne istiyorsun; bu hayattan ne bekliyorsun, hayallerin neler? O garanti bu garanti o onu istiyor bu bunu istiyor deme kalbinden geçen yolda ilerler:KK68:
Ben de öyle düşünüyorum ama annem şuanki svegilimden hoşlanmıyor gidersem ters teper mi.:KK43:
Kesinlikle Yurt disi türkiyede her Zaman is bulabilirsin
Evet ama annemde kpss diye tutturdu kazanamasam çok daha rahat karar verirdim.

Ben olsam giderdim. Devletin de garantisi yok artık, yeni düzenlemelere gidiliyor. Bu ülkede ne zaman ne olacağı belli değil. Hem yurt dışı tecrübesiyle Türkiye'de istediğin zaman iş bulabilirsiniz. İş açısından durum böyle ama sizin ne istediğiniz önemli olan.

Kesinlikle yurtdışı.
bölümün gayet güzel neden bir sene yurtdışı deneyip ona göre karar vermiyorsun. farklı kültür şehir hayat tarzı güzeldir hele de norveç gibi muhteşem tabiaatı olan bir ülkede neden bir 1 sene kendini denemeyesin. ama ülkenden ayrılık aileden ayrılık seni zamanla yıpratabilir.
Ben de böyle düşünüyorum ama annem gidersem geri gelmeyecekmişim gibi kendini şartladı duygu sömürüsü durumunda şu an...

Ben de öyle düşünüyorum ama annem şuanki svegilimden hoşlanmıyor gidersem ters teper mi.:KK43:

Evet ama annemde kpss diye tutturdu kazanamasam çok daha rahat karar verirdim.

Hayat annenin degil canim senin. Sen ne istiyorsun önemli olan o. Ama ben senin yerinde olsam kesinlikle giderdim Yurt disina.

Ben olsam giderdim. Devletin de garantisi yok artık, yeni düzenlemelere gidiliyor. Bu ülkede ne zaman ne olacağı belli değil. Hem yurt dışı tecrübesiyle Türkiye'de istediğin zaman iş bulabilirsiniz. İş açısından durum böyle ama sizin ne istediğiniz önemli olan.
Ya ben ikisine de sıcağım ama sevgilimi düşününce taşınmak ağır basıyor hiç görüşemiyoruz çünkü.:KK1:

şimdi gitme fırsatın varken burda kalıcaksın sonra gitme frsatın olmayacak gitmeye çalışacaksın bence vakit kaybetmeden gitmelisin oranın yaşam koşulları buraya göre çok daha iyi olmadı zaten gelirsin Türkiyede her türlü iş bulursun

şimdi gitme fırsatın varken burda kalıcaksın sonra gitme frsatın olmayacak gitmeye çalışacaksın bence vakit kaybetmeden gitmelisin oranın yaşam koşulları buraya göre çok daha iyi olmadı zaten gelirsin Türkiyede her türlü iş bulursun
Öyle yapacağım sanırım ama annemi de kırmak istemiyorum..

Back
X