• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışına Göçmek

Şimdi bu mesajıma çemkirenler olacak ama yinede yazmadan duramadım. şimdi bizdede birsürü suriyeli oldu son yıllarda evet tabiki Almanya'daki türkülerle kıyaslanamaz durumları amma velakin tanıdığım 10 türkten 9 u Suriyelilere ırkçılık yapıyor kimi evini vermez kimi belli kalıplara sokar kimi dışlar.. ne kadar çok benziyor dimi alman ırkçılığına? hoş bide Suriyeliler din kardeşimiz kültürlerimiz arasında uçurumda yok. Yani ben garipsenmeyi tuhaf bulunmayı belirli kalıplara sokulmayı bekliyorm zaten. Ama ben inanıyormki alman kültürüne veyahut Avrupa kültürüne kolay entegre olabilirim. Bu arada Müslüman değilim.
Irkçılık her ülkede var, Türkiye'de de var fazlasıyla hem de. Sadece Avrupa'daki ırkçılığın ucu bize dokunduğu için rahatsızız, böyle de çifte standartlıyız üstelik.

herkes özel okulda okumak zorunda mi? - zeki bir cocuk zaten her türlü biryerlere gelir.
egitim dediginiz birazda anne ve babanin ögrettikleridir.
aslinda bana göre (ki yurtdisindakiler böyle düsünüyor), egitimini alacak o ayri ama illa sunu okumali diye bir düsünce yanlis, iyi insan olmak ahlakli ve vicdanli olmak her seyden önemli, bunu da anca evde ögrenebilir.
ben türkiyede ki okullarin cokta kötü oldugunu düsünmüyorum.
sahsen ben normal cocuklar nasil okula gidiyorsa öyle gitmesi taraftariyim.
özel okulu insanlar tercih ettikce, Devlet okullari egitimde gayrete gerek duymuyor.
arz talep meselesi oluyor.
türkiyede sistem tüketim üzerine kurulmus, bunu birazda kendimize bakip düzeltmemiz mümkün.
falanca kisi sunu almis ben de alayim, aaa bunlar oraya gitmis biz de gidelim diye diye bu durumdayiz.

gelin görün burayi sonra anlarsiniz ne demek istedigimi.
öyle uzaktan herkese yurtdisi cazip geliyor.
amac ekmek parasi kazanmaksa Bu her yerde kazanilir.
bir ev bile alamiyorsun burada ömür boyu borcunu ödersin.
kurallara uyarim diyorsaniz deneyin.
Türkiye'de ve özellikle büyük bir şehirdeyse özel okul şart oldu artık
Bende bir eğitimciyim ama maalesef ülkede verilen eğitimin kalitesi gün geçtikçe düşüyor
Müfredat ile ilgili konuşmak bile istemiyorum

Ya bi de rahat rahat nasıl sorabiliyorlar bunları o da ilginç. Ben olsam kafamda ön yargılar olsa bile ayıp mı olur kabalık mı ederim acaba diye düşünür sormam yani. Pervasız ırkçılık bunlarınki :KK53:

Bir tek kendi sinirlari var saniyorlar.
Bir tek onlar medeni.
Büyük bir önyardidir bu benim icin, hangi milletten olursa olsun saygi duymak lazim
Ne yapalim insanlar cesit cesit, iyi insanlarla karsilastirsin Allah hepimizi

sevgili @Mune konuyu kilitlersen sevinirim. bir ülkenin gitmeden kültürünü vs öğrenemeyiz bana kötü gelen şeyler size iyi tam tersi size iyi gelenler bana kötü gelebilir sosyal ve kültürel olarak. Ben sadece ekonomik durumu genel durumu kreş durumunu vs öğrenmek istedim cevaplarımı aldm tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederm

Bence siz göçmekten mutlu olacaksınız sizin yerinizde olsam giderdim.

Merhaba,

ben münihde yasiyorum.
2 arti bir evler su sn 1500-1600 civari kira olarak.
Aylik toplu tasima bileti 55€ merkez icin.
Kres 8 saat 400€ civari.
Almanyanin en güzel sehirlerinden biri. 1,5 saatde alplerdesiniz, 3,5 saatde Italyada. En iyi okullar burda, ve bunlar bildiginiz devlet okullari.
Münih hep solcu bir sehirdi. Yabanci düsmanligi az.
Alisverise 500€ harciyorum ayda. Bebegimin sütü bezide buna dahil. Bol bolda et ve organik ürünlerde aliriz.
Almanca ögrenirseniz saglik sektöründe kolayca is bula bilirsiniz.
Cok güzel bir sehir gercekten. Bence terredüt etmeden gele bilirsiniz.

Ablacigim seniorlere zaten yillik 60-65.000 oneriyorlar Almanya'da tanidigim en cok kazanan yazilimci benim bana bunu onerdiler. 11 yil, 4 sirket deneyimim var, PhD terkim, cok iyi konferanslarda makalelerim var ama onerilen bu.
Niye derseniz MUnih ve Guney Almanya genel olarak tutucu ve irkci, yani iyi gelirli islere zaten gocmenler tercih edilmiyor, edilse de cucuk kadar para teklif ediliyor. Ben de zaten 60.000-80.000 araligindan biktigim ve 6basamakli maaslara gecis yapmak icin Amerika taraflarina goc etmeyi dusunuyorum :)

80.000 odeyen yerler araba sirketleri ve buyuk sigorta sirketleri, bankalar ama onlar da yabanci almiyor zaten, irkci ve egolu yerler. 80.000 kazanirim diyorsa zor, gercekten yazilim burda para etmiyor hic oyle Silikon Vadisi falan degil asla. Ortagelirli ve orta statulu bir vatandas oluyorsun o kadar. ABD veya Cin yazilim piyasasiyla uzaktan yakindan alakasi yok. Turkiye'deyken toplumsal statum ve havam:) kat kat fazlaydi, ABDde de bir sure ziyaretci olarak calistim orda da gayet el ustunde tutuluyorsun kalifiye isgucu olarak, karizmasi da full. Burdaysa boyle tekniker ya da eve DSL kurmaya gelmis eleman olarak goruluyorsun (yanlis anlamayin bu islere saygim buyuk)
Konu sahibi Almanya’dadır artık ama gitmemişse diye ben yorumumu yazayım. Eşim de sizin gibi yazılımcı. 16 senelik tecrübesi var bunun ilk 7-8 yılı sürünmekte geçti. Yani maaşı çok kötü değildi ama birikime para ayıramıyorduk. Biz de çok düşündük yurt dışında yaşamayı ama çocuklarımızın Türk kültüründe yaşanmasını istediğimiz için ve koşullarımızın iyileşeceğine dair umudumuzu kaybetmediğimizden gitmedik.

Eşim 4 sene önce bir fabrikada yönetici olarak çalışmaya başladı. 20 bine yakın maaş alıyor. Araba, özel sağlık sigortası ve benzin masrafı vs de fabrika karşılıyor. Şu an gitmediğimiz için hiç pişman değiliz.

Bu süreç boyunca eşim kendisini çok geliştirdi. Zaten bu işte para tecrübe kazandıkça kazanılıyor. Eşiniz sabrederse ilerde rahat edeceği bir işe kavuşacaktır bence.

Mutlu degilseniz degilsinizdir o kadar, para iyi sartlar vs insani bir yerden sonra tatmin etmiyor; insan maneviyat ariyor, milletimiz sosyallik ve muhabbet arayan insanlar zaten sosyallik, guleryuz, sicaklik ariyor yani. Norvec'e tasinip mutlu olan Turkler de var ama onlar zaten ben kendi yagimla kavruluyorum cok disadonuk degilim diyen insanlar oluyor genelde. Bati Avrupalilar genel olarak mal gibi ama Almanlar mallikta apayri bir boyut, su insanlarla sonsuza kadar yasamaya imkan yok bence de. Ailem de deli misin isin cok iyi, sartlarin cok iyi sakin donme diyor ama yani bu kadar mal insanlar yasamanin acisini aileme aciklayamiyorum bir turlu :olamaz:
Ben de yazılımla ilgili bir bölüm okuyorum da,ırkçılık orada arttı diyorlar. Doğru mu?

Merhaba arkadaşlar, eşim yazılım mühendisi ve İngilizcesi vs çok iyi şuan Almanyaya gitmeyi düşünüyoruz bir kaç şirketle görüşüyor lakin süreç uzun biraz neyse almanyada yaşayan zorluklarını ve yaşam şartlarını anlatabilecek olanlar konuya yorum yapabilirmi? 1. 5 yaşında kızım var biraz korkuyorum açıkçası yapabilir miyim orda bilmiyorum
Almanya eskiden almanyaydı ne zaman euro ya gecildi işler kötüye gitti..bi sürü akrabam var Almanya'da bize imreniyolar cok rahat yasıyosınuz diye..maddi sıkıntı içindeler orda...hayat orda cok pahalı sıradan bi evde kira 1500 oyrodan baslıyo.kaldıki 3000 oyrodan fazla almazsınız....malesef mark zamanı Almanya Almanyaydı suan bizden kötü yasamları hersey cok pahalı

Ben de yazılımla ilgili bir bölüm okuyorum da,ırkçılık orada arttı diyorlar. Doğru mu?

Soyle diyeyim, ben cok uluslu bir yazilim sirketindeyim isyerimde irkcilik yok. Ama bu daha klasik, muhafazakar sirketlerde arabaydi, bankaydi, beyaz esyaydi kesinlikle var.

Sosyal hayatta kimse yuzume karsi direkt irkcilik yapmadi. Ama yabanciysan yabancisin o kadar, toplumun bir parcasi asla olamiyorsun. Soyle diyeyim, ben ust gelir grubundan oldugum icin ve yabanci olarak sonradan geldigim icin irkciliga ugramadigimi dusunuyorum. Ama burda yetismis olan Almanci olarak bilinen insanlara karsi irkcilik bence cok fazla.

Devlet daireleri igrenc. Istersen PhD ol, harika bir yerde calis, hic fark etmez Sudan'dan gelen multeciyle ayni statudesin. Ona da gidersen zaten yilda 1 kez gidiyorsun.

Sonuc olarak katlanilmaz boyutta degil benim gibi calismaya gelenler icin.

Soyle diyeyim, ben cok uluslu bir yazilim sirketindeyim isyerimde irkcilik yok. Ama bu daha klasik, muhafazakar sirketlerde arabaydi, bankaydi, beyaz esyaydi kesinlikle var.

Sosyal hayatta kimse yuzume karsi direkt irkcilik yapmadi. Ama yabanciysan yabancisin o kadar, toplumun bir parcasi asla olamiyorsun. Soyle diyeyim, ben ust gelir grubundan oldugum icin ve yabanci olarak sonradan geldigim icin irkciliga ugramadigimi dusunuyorum. Ama burda yetismis olan Almanci olarak bilinen insanlara karsi irkcilik bence cok fazla.

Devlet daireleri igrenc. Istersen PhD ol, harika bir yerde calis, hic fark etmez Sudan'dan gelen multeciyle ayni statudesin. Ona da gidersen zaten yilda 1 kez gidiyorsun.

Sonuc olarak katlanilmaz boyutta degil benim gibi calismaya gelenler icin.
Anlıyorum. Siz orada ne üzerine çalışıyorsunuz? Ben mesela kendimi mobil ve web te geliştirmeye çalışıyorum. Erkek arkadaşım daha yeni Bilgisayar Mühendisliğine geçecek(bölüm değiştirdi) o da donanımla ilgili. Orada donanım bilen birisinin istihdamı nasıl? Yazılımda en çok hangi branştan istihdam yapıyorlar?(umarım anlayabilmişimdir kendimi) kusura bakmayın çok soru sordum

Eeee tabi ki olursunuz. Baska biri gelmis abuk subuk konusuyor, basortusu de basortusu Turkler soyle islam boyle kafa utuluyor kim rahatsiz olmaz, bu ne zirvalik demez? ister istemez bu ne zirva yahu diyor insan.

Surekli ayni muhabbet, Turkler Ermenileri oldurdu, Turkler onu oldurdu, bunu oldurdu..ben de cevap veriyorum sizin millet savasta kimseyi oldurmedi degil mi kardesim, Avrupalilar da sevgi poncigi, engizisyon olmadi, Yahudilere zulum olmadi, cadi mahkemeleri olmadi, Afrikalilara zulum olmadi, Amerika yerlileri katledilmedi diyorum. Ne diyeyim yani sacmalik dinlemekten usaniyor insan bir noktadan sonra.
Tam da bu gunlerde yaslilarini olume terkediyorlar kendi elleriyle,huzurevleri ölüm evleri oldu,simdi ne dusunuyor avrupa acaba,basın neler soyluyor Miss,paylasabilirmisin?

Yaşlıları virüsten korumak için huzur evlerine ziyaretçi yasağı var. Ölmek üzere olan yaşlılar içinse 1 gün 1 saatlik ziyaret kuralı var. 2 hafta önceki bir haberde bir kadın ölüm döşeğindeyken torunu ziyaret edip gitmiş ve kadın 3 saat sonra vefat etmiş. ☹️

Anlıyorum. Siz orada ne üzerine çalışıyorsunuz? Ben mesela kendimi mobil ve web te geliştirmeye çalışıyorum. Erkek arkadaşım daha yeni Bilgisayar Mühendisliğine geçecek(bölüm değiştirdi) o da donanımla ilgili. Orada donanım bilen birisinin istihdamı nasıl? Yazılımda en çok hangi branştan istihdam yapıyorlar?(umarım anlayabilmişimdir kendimi) kusura bakmayın çok soru sordum

Panpacim kendimi ifsa etmeyeyim ama sizinkilere pek benzemeyen bir alan :)

Benim gordugum talep

1. Mobil: hem Android hem iOS ikisine de talep cok
2. DevOps her eve lazim
3. Data Engineer + data scientist + machine learner bunlarin hem kazanci cok iyi hem istihdami cok cok fazla her yer airyor cok is ilani var
4. Backend dev , java da olur Python da ikisi de is yapiyor

Donanim Avrupa'da yapan yer yok diyebilirim, embedded ve hardware istihdami sadece araba sirketlerinde var. Onlar da genelde irkci ve sacma bir sekilde egolu yerler,yabanci birini cok cok nitelikli olsalar bile tercih etmezler. Donanim Cin ve diger uzakdogu taraflarinda iyi is yapiyor. Bence uzak durun burayi istiyorsaniz. Donanim Turkiye'de iyi is yapar, savunma sanayi sirketlerinde. Amerika'da da is yapar ama dedigim gibi Avrupa'da istihdam 0a yakin.

Tam da bu gunlerde yaslilarini olume terkediyorlar kendi elleriyle,huzurevleri ölüm evleri oldu,simdi ne dusunuyor avrupa acaba,basın neler soyluyor Miss,paylasabilirmisin?

Valla ablacim yaslilari normalde de pek takan yok ki, olunce umurlarinda olsun kimsenin. Benim mahallede butun yaslilar yalniz yasiyor, bir de kopekleri oluyor. Coluk cocugu olanlar da var, ama ziyaret etmiyorlar arayip sormuyorlar. Cogu yasli yalniz. Bu toplumda normal bir durum maalesef oyle anne babaya bakma, yasliya ilgi falan burda yok. Coronadan olen yaslilar icin de bagisikliklari zayif, ee yaslilar da zaten oleceklerdi diyip geciyorlar o kadar. Burda oyle haber vb yok bile kimsenin umru degil yasli insanlarin akibeti.

Valla ablacim yaslilari normalde de pek takan yok ki, olunce umurlarinda olsun kimsenin. Benim mahallede butun yaslilar yalniz yasiyor, bir de kopekleri oluyor. Coluk cocugu olanlar da var, ama ziyaret etmiyorlar arayip sormuyorlar. Cogu yasli yalniz. Bu toplumda normal bir durum maalesef oyle anne babaya bakma, yasliya ilgi falan burda yok. Coronadan olen yaslilar icin de bagisikliklari zayif, ee yaslilar da zaten oleceklerdi diyip geciyorlar o kadar. Burda oyle haber vb yok bile kimsenin umru degil yasli insanlarin akibeti.
Uzuldum dogrusu,bak burada cok yasli ne cok insan ozenle bakildi,saglicakla evlerine yolcu edildiler.
Ben yasli komsuma eskisi kadar ugrayamadigim icin vicdanen rahatsizim,fakat onun iyiligi icin,sonucta asgari olcude de olsa disariyla iletisimim var,alisveris vs.
Cocuklarim da aile buyuklerimizle gorusemedikleri icin rahatsiz,ozluyorlar seviyorlar cunki.
Orada cocuklarinin arayip sormamasini şuna baglayabilirmiyiz Miss,onlar cocuklarini genclikte hayatla basbasa birakiyorlar her türlü,gencler de onun rovansini mi aliyor acaba?
Ornegin burada gencler masraflarini vs karsilasa bile evlenirken,ev kurarken,dugun dogum vs cocuklarimizin yaninda oluruz milletce.
Eskisi kadar degilse bile oradaki kayitsizlik yok sukur ki,aile buyukleri sahiplenilir,aranir sorulur,Sanirim vefa,biraz da merhamet ve sevgi tabii.
Sen neye bagliyorsun oradaki bu durumu?

Back
X