- 24 Eylül 2010
- 6.146
- 20.064
- 548
- Konu Sahibi nymphedoraa
-
Cherry'nin mesajına eklemek istedim. Quality of Life Comparison Between Munich, Germany And Antalya, TurkeyAlmanya'da cogu kisinin evi yok, hayatboyu kiraliyor ya niye diye dusunurken bir hesap yapmistim. Diyelim ki 5000euro kazaniyorsun. Vergiden sonra eline kaliyor 3.000. Tatil masraflarini da cikarirsan eline yillik 12.000euro kaliyor. 300.000lik gayet siradan bir apartman dairesi almak icin 25yil calisman gerekiyor. Gercekten birikim zor yani yapilmiyor, maaslar rakam olarak yuksek degil cunku.
2000 Euro burada iyi bir maas ordan yola cikarsakAlmanya'da cogu kisinin evi yok, hayatboyu kiraliyor ya niye diye dusunurken bir hesap yapmistim. Diyelim ki 5000euro kazaniyorsun. Vergiden sonra eline kaliyor 3.000. Tatil masraflarini da cikarirsan eline yillik 12.000euro kaliyor. 300.000lik gayet siradan bir apartman dairesi almak icin 25yil calisman gerekiyor. Gercekten birikim zor yani yapilmiyor, maaslar rakam olarak yuksek degil cunku.
Anladim.yani senior olduğu için biraz daha yüksek olacak maaşı ama evet araştırdığıma göre münih pahalı lakin düşününce Türkiye daha pahalı 1500 kira veriyorum doğalgaz elektrik artı su fatura kısmıda nasılsın 1500 tutuyor. almanyada sıcak soğuk hepsi bir baktığım evler 1500 civarı türkiyede bu saydıkları dan sonra elimize 3 bin kalıyor onlara bez mama evin gıdası vs ki bunlar türkiyede çok pahalı gerisini siz düşünün artk
ankaradaydiniz degil miöyle ama cidden yetmiyor aldığın maaş burdazam üstüne zam doğal gaza ısınma zammı geldi mesela
herkes özel okulda okumak zorunda mi? - zeki bir cocuk zaten her türlü biryerlere gelir.
egitim dediginiz birazda anne ve babanin ögrettikleridir.
aslinda bana göre (ki yurtdisindakiler böyle düsünüyor), egitimini alacak o ayri ama illa sunu okumali diye bir düsünce yanlis, iyi insan olmak ahlakli ve vicdanli olmak her seyden önemli, bunu da anca evde ögrenebilir.
ben türkiyede ki okullarin cokta kötü oldugunu düsünmüyorum.
sahsen ben normal cocuklar nasil okula gidiyorsa öyle gitmesi taraftariyim.
özel okulu insanlar tercih ettikce, Devlet okullari egitimde gayrete gerek duymuyor.
arz talep meselesi oluyor.
türkiyede sistem tüketim üzerine kurulmus, bunu birazda kendimize bakip düzeltmemiz mümkün.
falanca kisi sunu almis ben de alayim, aaa bunlar oraya gitmis biz de gidelim diye diye bu durumdayiz.
gelin görün burayi sonra anlarsiniz ne demek istedigimi.
öyle uzaktan herkese yurtdisi cazip geliyor.
amac ekmek parasi kazanmaksa Bu her yerde kazanilir.
bir ev bile alamiyorsun burada ömür boyu borcunu ödersin.
kurallara uyarim diyorsaniz deneyin.
Gerçekten Türkiye hakkinda 0 bilgin varmiş. Eğitim öyle "nolcek canim fazla önemli değil" gibi birşey değil.
Burda kaç konu açildi. Devlet okullari bile pahali, malum, devlet sadece elektrik ile dogalgazi ödüyor okulun. Geçenlerde konuda bir anne mecburen 500 lira ödemek zorunda kaldiğini dile getiriyordu. Makbuz bile vermediler. Ve daha üniforma, kirtasiye malzemelerinden bahs etmedim. Siniflarin en az 30 kişilik olduğu, öğretmenlerin yetersiz olduğu (başka konularda çocuk dövülmesi ve ilkokul 1de bile 30 sayfalik ödevler söz konuuydu).
Bencede Türkiyeye git canim. Güneş var fakat etin kilosu 70 liraya al, tere yağ 40-50 lira felan Elektrik/dogalgaz 300 liradan başliyor. Git git, bakalim asgari ücret ile geçinecekmisin. Tatilde euro ile herşeyi almak çok kolay neticede.
Ankarada yaşıyorsunuz sanırım. Ev kirası ve faturalar için 3000 lira çok büyük rakam yalnız. Ben de ankarada yaşıyorum çok merkezi bi muhitte ve metroya 5 dakika evim kiram 1200. Evim de güzel. Elektrik su aidat taş çatlasa 500 tutar ki tutmuyor. Doğalgaz cayır cayır yakıyorum valla max 600 700 bandında gaz harcıyoruz. Bence biraz abartı masraflarınız.yani senior olduğu için biraz daha yüksek olacak maaşı ama evet araştırdığıma göre münih pahalı lakin düşününce Türkiye daha pahalı 1500 kira veriyorum doğalgaz elektrik artı su fatura kısmıda nasılsın 1500 tutuyor. almanyada sıcak soğuk hepsi bir baktığım evler 1500 civarı türkiyede bu saydıkları dan sonra elimize 3 bin kalıyor onlara bez mama evin gıdası vs ki bunlar türkiyede çok pahalı gerisini siz düşünün artk
kiramız 1500 iş yerine yakın diye maalesef. doğalgaz kışın 1000 TL aşağısı gelmiyor 250 aidat elektrik su da 300 civarı bak böle yapınca 3 bini bile geçtiAnkarada yaşıyorsunuz sanırım. Ev kirası ve faturalar için 3000 lira çok büyük rakam yalnız. Ben de ankarada yaşıyorum çok merkezi bi muhitte ve metroya 5 dakika evim kiram 1200. Evim de güzel. Elektrik su aidat taş çatlasa 500 tutar ki tutmuyor. Doğalgaz cayır cayır yakıyorum valla max 600 700 bandında gaz harcıyoruz. Bence biraz abartı masraflarınız.
Tabi bunları yurtdışına gitmeyin diye demiyorum benim için en önemli nokta eğitim ve güvenlik. Sırf bu yüzden bile yurtdışında yaşanır, tabi bunun fayda zarar durumunu sizin gözetmeniz lazım.
Ben duymadim garanti olayini. Hazir su aliyoruz biz dekiramız 1500 iş yerine yakın diye maalesef. doğalgaz kışın 1000 TL aşağısı gelmiyor 250 aidat elektrik su da 300 civarı bak böle yapınca 3 bini bile geçtielçiliklere yakın evimiz bu arada o yüzden pahalı. artı siz biliyorsunuz ya marketler çok pahalı suyu bile dışarıdan alıyoruz almanyada duydum kadarıyla devlet garanti veriyor çeşme suyuna..
peki kızımın geleceği eğitimi?
2000 Euro burada iyi bir maas ordan yola cikarsak
700 Euro ev
100 Euro araba sigortasi
40 Euro internet
30 Euro Telefon
100 Euro (sigortalar kaza, ev, vs.)
eger kredi varsa kredi (araba olabilir mesela)
daha varda bir ara hesaplamistim su an aklimda degil. tatil, sosyal faliyetler, mutfak masrafi, kisisel masraf, yol daha icinde yok.
Burda servis olayida yok bilginize.
bu burdada öyle - her seye para istiyorlar okullardan.
o konuyu okudum merak etmeyin.
tahmin edemeyeceginiz Kadar da cok bilgiye sahibim türkiye hakkinda.
konu sahibi asgari ücretten bahsetmedi - bunu nerden cikarttiniz???
Tatilde euro harcadigimi kim söyledi.
kiramız 1500 iş yerine yakın diye maalesef. doğalgaz kışın 1000 TL aşağısı gelmiyor 250 aidat elektrik su da 300 civarı bak böle yapınca 3 bini bile geçtielçiliklere yakın evimiz bu arada o yüzden pahalı. artı siz biliyorsunuz ya marketler çok pahalı suyu bile dışarıdan alıyoruz almanyada duydum kadarıyla devlet garanti veriyor çeşme suyuna..
sağlık sektörü berbat
bu güvenlik konusundada AB ülkelerAnkarada yaşıyorsunuz sanırım. Ev kirası ve faturalar için 3000 lira çok büyük rakam yalnız. Ben de ankarada yaşıyorum çok merkezi bi muhitte ve metroya 5 dakika evim kiram 1200. Evim de güzel. Elektrik su aidat taş çatlasa 500 tutar ki tutmuyor. Doğalgaz cayır cayır yakıyorum valla max 600 700 bandında gaz harcıyoruz. Bence biraz abartı masraflarınız.
Tabi bunları yurtdışına gitmeyin diye demiyorum benim için en önemli nokta eğitim ve güvenlik. Sırf bu yüzden bile yurtdışında yaşanır, tabi bunun fayda zarar durumunu sizin gözetmeniz lazım.
aynen öyle ya soğanın kilosu bir ara uçtuTurkiye'de asiri bir enflasyon var. Soyle bir 20yil once ekonomi yine sahane degildi ama bu kadar enflasyon kesinlikle yoktu. Son 1 yilda enflasyon koptu gitti.
Ben senden bahs etmistim. Arkadas yine 6000 aliyor, ki herkes bunu Türkiyede kazanamiyor.
Ancak mesela sen tasinsan, 6000 lira maasin olacagini sanmiyorum. Olsa dahi, o kadar enflasyon var ki, bir kaç aya dahada degersiz oluyor.
Bende avrupada yasiyorum ve okullara o kadar para harcanmiyor. Bir kres için 2bin euro harcanmiyor mesela, yada bir bakici için. Burda hatta bakici yok, herkes çoçugunu ya kres, ya anaokuluna yolluyor.
Ve avrupada yasadigina göre, tabiki euro harciyorsun Türkiyede, yani euro'yu liraya çeviriyorsun ve bu tabiki senin leyhine.
çok şaşkınım acaba almanya-hollanda-belçika üçlüsü de mi böyle
sakin olun arkadaşlar herkesin yaşadıkları yaşamak istedikleri farklı. siz daha önce uzun süre tr de yaşadınız mı?üstüne basa basa söylüyorum euro harcamadigimi. ben türk parami euroya cevirip burda harciyorum.
sizinle tartismicam cünkü ben bu sitede kimseyle polemige girmedim, kac yildirda üyeyim.
daha ne is yaptigimi dahi bilmiyorsunuz, ki burada beni konusmuyoruz konuyu ben acmadim.
konu sahibine odaklanin - ben fikrimi söyledim.
siz mutluysaniz ne mutlu size ben degilim.
size dönün diyen yok.
ne Kadar kazanacagimi bilmiyorsunuz ki ben tekrar söylüyorum konu sahibi degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?